Sezatoarea canadiana (140) Paste fericit!
Raspunsuri - Pagina 10
columbiana spune:
Fetelor, am nevoie de ajutorul vostru
.
Pe scurt: fiica unei bune prietene din Romania este foarte bolnava (printre altele are Lichen Plan) si i-au prescris un medicament pe baza de antibiotic pentru gura(toata cavitatea bucala este infectata): Kenalog Oralbase; mama ei mi-a spus ca in Romania nu se gaseste; se gaseste in schimb in Canada fara probleme dar...numai cu reteta (fara reteta am gasit doar varianta fara antibiotic-Oralbase, dar nu e de ajutor) ; Am reteta fetei scanata si trimisa pe mail, dar e elibetata in Romania si aici nu e valabila, as avea nevoie de un medic care s-o transcrie pe numele meu, sa-i pot lua fetei macar un tub; nu am nici macar dr.de familie si nu stiu unde sa intreb; daca aveti vreo sugestie pe pm
(fata are 25 de ani...nu va spun cum se chinuie, pentru ca nu poate minca nimic)
oanagabriela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ana Stroe Fetelor, am nevoie de ajutorul vostru .Pe scurt: fiica unei bune prietene din Romania este foarte bolnava (printre altele are Lichen Plan) si i-au prescris un medicament pe baza de antibiotic pentru gura(toata cavitatea bucala este infectata): Kenalog Oralbase; mama ei mi-a spus ca in Romania nu se gaseste; se gaseste in schimb in Canada fara probleme dar...numai cu reteta (fara reteta am gasit doar varianta fara antibiotic-Oralbase, dar nu e de ajutor) ; Am reteta fetei scanata si trimisa pe mail, dar e elibetata in Romania si aici nu e valabila, as avea nevoie de un medic care s-o transcrie pe numele meu, sa-i pot lua fetei macar un tub; nu am nici macar dr.de familie si nu stiu unde sa intreb; daca aveti vreo sugestie pe pm (fata are 25 de ani...nu va spun cum se chinuie, pentru ca nu poate minca nimic) |
Ana, eu am lichen plan in gura, de multi ani, si il tratez f.bine cu Lyderm (dar se da tot cu reteta), dupa o zi, doua de aplicare locala, criza a trecut. Din pacate nu cunosc nici un medic la care as putea apela in acest sens. Daca vrei mai multe amanunte despre boala, da-mi un telefon diseara (iti trimit numarul pe PM).
mamaana spune:
olga, e greu , f greu cu mai multi copii; chiar daca tudor avea 10 ani cand am nascut fetele, pana mai acum catva timp (2 ani) a fost 'impotriva' la tot; in plus de marirea familiei, ne-am mutat, deci a schimbat si scoala...; eu cu treburile in casa m-am descurcat... cum am putut; in primele 2 luni cand sugeau astea mici decalate la 1 ora, nu am putut sa fac nimic, decat sa dorm (1 ora, alaptat, schimbat, 2 ore alaptat, schimbat); sotul s-a ocupat de tudor si casa in perioada aia; apoi le-am luat incet incet pe umerii mei (pe toate); anul asta o sa fie mai greu, pe urma o sa aveti cat de cat un program comun la copii
ktrinel
aveam o banuiala. o sa fie bine pana la urma
mqqm la multi ani!
nelia spune:
Ana, nu vrei sa incerci la doctorul Albert? Eu zic sa-l suni si sa-l intrebi, ii explici situatia si il rogi frumos sa te ajute sau macar sa te sfatuiasca ce sa faci(au trei fete, cred ca va intelege disperarea prietenei tale si faptul ca vrei sa o ajuti).
Alta solutie ar fi un farmacist roman, care poate ar putea sa te sfatuiasca macar ce sa faci ca sa validezi reteta. Eu stiam una in Longueuil, la o farmacie de linga metrou, ne-a ajutat tare mult in primul an cind am stat acolo.
Altfel, medic de familie inca nu am, are doar Octav, eu nu am ajuns inca la ea, dar inca nu avem o relatie stabilita, a fost doar o singura data la ea si nici nu cred ca ar sari in ajutor in aceste conditii (adica nu ne cunoaste inca).
Am editat sa sterg, scuze, acuma am citit ca fata are 25 de ani, iti dadusem coordonatele unui pediatru... Da' incearca totusi la dr. Albert, arunca o intrebare...
maru spune:
ktrinel
mQQm, La multi ani! sa fii sanatoasa, iubita si banoasa ca norocoasa esti! Sa ti se implineasca visele iar pepitel sa creasca mare si voinic si sa vina pe lume repede repede, fara prea multe mofturi
Inca o data, La multi ani!
simi spune:
Ana, ai PM
!
mQQm, La multi ani! Cu sanatate, noroc, iubire si tot ce-ti doresti tu!
Ktrinel
Iti scriu pe PM!
Smile,tomorrow could be worse!
monicutza_bb spune:
mQQm La multi ani, sa "cresteti mari" si sanatosi 
Ktrinel un
mare si capul sus. Va fi (mai) bine cu timpul. Ne vedem la terapie sambata?
Ana o farmacista romanca (Lenuta sinumaistiucum) gasesti in Zellers-ul din Galeriile Notre-Damme din Laval (stiu ca este mai aproape de tine), poate te poate ajuta ea. Uite aici de pe site-ul Zellers telefonul farmaciei, poti suna sa intrebi de farmacista si sa ceri sfatul prin telefon:
Mega Centre Autoroute 13
1160 Desserte Ouest
Laval, Québec
H7X 4C9
(450) 969-9656
Pharmacy Phone:(450) 689-4997,
Nelia tare interesante unele modele de mobila de pe site-ul ala, sa ne spui si noua ce preturi au cand le vizitezi magazinul 
Pretioasa Ema invinge cancerul.
Te iubim din tot sufletul.
Monica & printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) & nazdravan de Alex (18 iunie 2006) & tati
"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body."
Ica 1975 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ana Stroe Fetelor, am nevoie de ajutorul vostru .Pe scurt: fiica unei bune prietene din Romania este foarte bolnava (printre altele are Lichen Plan) si i-au prescris un medicament pe baza de antibiotic pentru gura(toata cavitatea bucala este infectata): Kenalog Oralbase; mama ei mi-a spus ca in Romania nu se gaseste; se gaseste in schimb in Canada fara probleme dar...numai cu reteta (fara reteta am gasit doar varianta fara antibiotic-Oralbase, dar nu e de ajutor) ; Am reteta fetei scanata si trimisa pe mail, dar e elibetata in Romania si aici nu e valabila, as avea nevoie de un medic care s-o transcrie pe numele meu, sa-i pot lua fetei macar un tub; nu am nici macar dr.de familie si nu stiu unde sa intreb; daca aveti vreo sugestie pe pm (fata are 25 de ani...nu va spun cum se chinuie, pentru ca nu poate minca nimic) |
Ana, mergi farmacia din Laval unde e romanca (Trinca, parca; o gasesti in ziarul romanesc) Stiu ca cu ea te aranjezi sa-ti dea antib si fara reteta, iti recomanda ea ce sa iei (pe noi ne-a ajutat), asa cu reteta macar stii ce sa ceri si sigur iti da chiar mai mult de un tub.
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
Denisam spune:
Neatza si o cafea organica pt cine vrea
,
Daiopri-tinem pumnii sa rezolvi problema cu sanatatea si sa iasa bine botezul si ziua motanului
-eu astept oricum feedback dupa ce ajungi in ro ca si pe mine pe 13 iunie ma asteapta o zi grea -zburam si noi in Ro-"dezavantajul meu"-Alex care merge![]()
Nelia- mersi pt procura- ajuta mult!
Katrinelu'- va fi bine si tinem pumnii pt azi- mai zi-mi oricand dc ai nevoie de ceva- o sa te sun azi/maine!
Te rog sa fii tare in continuare si sa lupti pt voi,sigur va fi mullttt mai bine

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
nelia spune:
Monicutza, preturile sint mari, foarte mari, canapeaua aia care mi-a placut mie mult de tot e 10 000 si un pic (acum e la reducere, adica e 7 si un pic
). E mult mai scump decit Structube... alt stil care imi place.