Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(116)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raaluca spune:

Felicitari MADYN!
Sa-ti traiasca bebe COSTIN !

Sa fiti sanatosi, cumintei si fara colicei (stiu, e prea de tot urarea dar nu imposibila ...)

Raluca mamica de Lena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyana27

neata' dragalasele
venim si noi dupa o noapte (de fapt dimineata) mai smiorcaita. pe mutunelul meu l-a durut bultica mica rau de tot, s-a scremut tot, s-a inrosit, a transpirat, a tipat..... si fara rezultat. lesin langa el cand vad cum se chinuie si abia trage un partulet. el facea muuuuuuuuult caca pana acum 2 zile, dar vad ca acum face mai putinel si mai greu, dupa ture de durere. nu e constipat, slava Domnului, dar cred ca nu-i prieste modificarea asta de digestie. si eu mi-am facut o tona de probleme ca poate am mancat eu ceva nasol si i-am facut rau copilului; fetelor, poate mai aveti pe undeva listuta cu alimente permise, ca eu am exagerat-o rau de tot pana acum, n-am mancat decat iaurt, gratar, supica destul de seaca, ca sa nu-i fac rau, si rezultatul este o constipatie absolut ucigatoare si o criza bestiala de hemoroizi (eu care n-am avut nici o problema toata sarcina). deci HEEEEEEEELP, spuneti-mi si mie ce mancati, ca m-am disperat.
i-am dat si programul de papica peste cap, ca mi-a papat cam la 1h45m de 3 ori in dimineata asta. vaaaaaaaiii, si cand va aud pe voi ca mananca cate o ora....... pai al meu in maaaaaxim 15 minute doarme rupt si satul ca purcelus. are un ritm la supt de e ceva de speriat, si nu va imaginati ca se joaca, ii curge lapticul pe langa botic in ce hal maananca; si se satura de obicei pentru cam 3 ore. sper sa ne revenim azi la normal, acum e linistit in patut la el, i-am dat si o tura de debridat si cred ca a functionat.
pupici multi la toti motoceii

PS. JOANNA o sa te sune surioara azi.

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

In legatura cu alimentatia in perioada de alaptare sunt atatea pareri ca ... eu le-am ignorat. De fapt la inceput le-am ignorat adica am papat orice, apoi cand am vazut ca saracuta are colici, am decis sa incerc sa tin regim, asa ca vreo 10 zile am mancat asa cum zici tu, dar fara iaurt - unii zic ca derivatele de lapte provoaca colicii- si nu am vazut nici o imbunatatire in situatia stomacelului puiutei, avea acelasi crampe, se chircea si scremea la fel cate o jumate de ora pentru un amarat de partulet. Asa ca am inceput sa pap orice cu exceptia fasole conopida varza, si nici asa intensitatea colicilor nu s-a schimbat in nici un fel. In general eu mananc multa salata cu de toate, branza, oua cartofi, spanac, ciocolata, beau si cate o gura de cafea dimineta, fructe, cereale integrale cu lapte. De vreo saptamana, pediatra ne-a recomandat Debridat si de cand il ia parca sa zic ca este mai linstita.
Ina in general papa cate 25 minute si la un singur san la o masa, la interval de aprox 3 ore. Are aceeasi viteza ca si David al tau si cateodata se inneaca de cateva ori pana termina. Mai are si zile in care sta la san si cate o ora si papa la intervale mai scurte. Chiar ma plangeam la fete de asta, pentru ca pediatra zicea ca este posibil sa o doara burtica din cauza ca papa prea des si laptele proaspat se amesteca in stomacel cu cel care a inceput sa se digere, dar daca ea cere ii dau, insa incerc macar o ora jumate sa treaca intre mese
fug ca plange

Carmen mamica fericita de ghiocica Ina Gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Mesaj de la Madyn:

La ora 2 noaptea a venit pe lume cel de-al doilea pui al meu,Costin, 3.100 kg si 49 cm. Suntem bine amandoi.

Felicitari Madyn, sa va traiasca bb2 si sa fie sanatos!

MadynFelicitari si Costin sa fie sanatos si alaturi de fratele lui sa va aduca numai bucurii.

Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta Isabella-Elena
goblenuri-relatii pe blogul Donului
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Salutare fetele !!!!!!!!!!!

Raportam o noapte cu somn linistit de la 23 la 5 prima trezire si fara colici asta dupa un somn in curte de 3 ore

revinnnnnnn

Mamica fericita de Alexandra (03.03.09)

www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari

www.rockyou.com/show_my_gallery2.php?source=ppsl&instanceid=135273896" target="_blank">Invitatie botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Puii mei in ziua de Paste.

Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta Isabella-Elena
goblenuri-relatii pe blogul Donului
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saby spune:

Neata!!!
Noi am avut o noapte cat de cat linistita, dar tot mai are colici, se screme si se inroseste toata la fata asta dupa 10 min dupa ce mananca si vai ce se aude din burtica ei saraca. Am inceput sa-i dau sab simplex si s-a mai linistit putin dar nu stiu daca il dau cum trebuie. Il dau inainte de fiecare masa cateva picaturi dar totusi nu e prea mult? Voi cum procedati? Este mai bun debridatul?

Sabina mamica fericita de Maia Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Buna ziua fetitelor,

Si noi am avut o super noapte. A devenit o obisnuinta ca dupa baitza sa doarma ca un purcelush pana pe la 3-4 dimineata. Apoi papat bine-bine si iar somn pana la 8-9 dimineata.

La 9 i-am dat sa pape conform sfaturilor voastre: adica pana s-a saturat singur de mufat (Chatonel) si a cazut lat ca o plosnitza (Lysbeth).
Dar novestea nu a durat!
La o ora s-a trezit iar, suparat si plangacios. I-am dat iar sa suga...si tot ciufi este. Se chinuie si nu iese nici macar un partz amarat.

Nu stiu de ce se chinuie saracutul asa rau pentru un partz, ca sa nu mai zic ca nici kk nu mai face asa des.

Ma duc ca plange

Gigelica(Lucia) - Obosita dar foarte Fericita de Victor-Andrei ( Pitonul mancacios)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui lysbeth
Pt noduli la san, mulsul manual la mine nu a avut niciun efect pe cand pompita manuala de la advent e tareSingura smecherie e sa-i scoti inainte de folosire protectia suplimentara de pe palnie. Aceasta se aplica direct pe san avand grija sa faca FOARTE BINE PRIZA SI SA NU INTRE AER alfel nu functioneaza. Pt ca mulsul sa fie eficient e bine ca apasarile pe manerul pompitei sa fie ritmice, lungi ca durata si ferme. Apasatul rapid al manerului nu e lafel de eficient. Eu o folosesc din cand in cand pt ca se mai umfla sanii de lapte si ii e dificil puiului sa suga pt ca nu e bine format sfarcul...

Si la noi pompa manuala Avent a fost sfanta in prima perioada, acum s-au mai imbunatatit lucrurile. Papa si Adelina mai mult si mai des, s-a mai reglat si productia, dar a fost o perioada in care nu-sh ce ma faceam fara pompa. Mai mult mulgeam decat papa ea... Si papa! Eu nu-i scot kestia aia de pe "palnie"... si-mi merge bine.

In general, se satura in 15-20min de supt "viguros", dar ii place sa mai stea lipita de mine inca pe atat, demufata. Daca o pun imediat in patut, incepe taraboiul. Mai rau e noapte, cand ma ia pe mine somnul si ma trezesc peste 1-2h ca nu am pus-o in patut...

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa
http://picasaweb.google.com/costinstroie/AdelaMarisa#5324202110819507042

Mergi la inceput

Dyana, eu ma ghidez dpa lista asta si deocamdata ne merge foarte bine, nu mi se pre greu de respctat. E drept ca deocamdata Adelina e micutza (16zile)/

Citat:

Nu se pot consuma:
- ceapa, usturoi, varza, conopida - dau gust rau laptelui si bb poate refuza sanul
- fasole, vinete, castraveti, maioneza, ardei, pepene, prune, pere - sunt grele si provoaca gaze, dureri de burta si diaree bb-ului
- citrice - provoaca acidularea laptelui
- cafea, cacao, ciocolata - agita bb
- alcoolul - trece in lapte si provoaca sugarului intoxicatii
- conservele de carne/peste, saraturi, condimente, vanat...
Se pot consuma:
- lapte, branzeturi, untul, iaurtul
- carnea fiarta sau fripta la gratar; pestele fiert sau prajit proaspat
- oua (de preferat 1 ou fiert/zi)
- paste fainoase, cereale
- legume (verzi sau uscate) si fructe preparate sau proaspete
Lichide:
- apa, ceai (chimen+anason - pt stimularea lactatiei), compoturi
- min 2l/zi

FRUCTE:
-mar progresiv
-banane la discretie
-ananas
NU:
-kiwi
-citrice
-pere
-struguri
-prune
-piersici
-caise
LEGUME:
-cartofi (fierti, copti, prajiti la teflon cu foarte putin ulei, piure)
-rosii progresiv
-salata verde
-radacinoase (in ciorbe, in supe, coapte in cuptor, fierte)
NU:
-mazare
-varza
-fasole uscata
-ceapa cruda (este permisa numai fiarta)
-praz
CONDIMENTE:
-marar; patrunjel; cimbru; mac; susan; chimen
NU: ardei iute, piper
CARNE:
-carne de orice fel (slaba care sa fie fiarta, la gratar sau la Teflon prajita usor cu foarte putin ulei, in mancaruri gatite)
-mezeluri fine si putin condimentate
-in supe de orice fel
-in mancaruri gatite cu ceapa fiarta, si nu prea mult bulion sau rosii
DULCIURI:
-placinta cu mere, branza, dovleac
-chec
-cozonac
-fursecuri
NU:
-ciocolata
-torturi
-prajituri(cu frisca sau creme)
-frisca
-inghetata
BAUTURI
-bere fara alcool
-compoturi sau sucuri (de ananas, mere, fructe exotice-Santal, pepene galben, banane)
NU:
-ciocolata
-cafea
-bauturi alcoolice
-compoturi din citrice, struguri, prune, oere, kiwi

Mergi la inceput

Citat:
Respectand piramida alimentelor te asiguri ca primesti cantitatea corecta substante nutritive. In fiecare zi ar trebui sa consumi: 6 sau mai multe portii de cereale (cereale integrale de preferat, adica mai multe fibre si mai putin amidon: paine, paste, orez, cartofi); 3 sau mai multe portii de legume; 2 sau mai multe portii de fructe; 2-3 portii de lapte, iaurt si alte lactate; 2-3 portii de carne, peste, oua si/sau proteine vegetale (fasole). Zaharul si grasimile animale trebuie consumate in cantitate cat mai mica. Evident, cea mai buna dieta este individualizata, dar este indicat sa se respecte ordinea in piramida.

Organismul tau are nevoie de calciu, fier si alti nutrienti esentiali pentru a asigura copilului un lapte sanatos. Multivitaminele ajuta, asa ca poti continua sa iei o pastila de multivitamine pe zi (obicei inceput in timpul sarcinii).

Difera de la bebelus la bebelus, dar unii bebelusi sunt mai agitati si plang daca mamica lor a mancat ceva picant (cum ar fi curry) sau au gaze intestinale (care neeliminate din intestin pot provoca balonarea sau marirea in volum a abdomenului) daca mamica a consumat varza, ceapa sau broccoli.

Poti manca branzeturi moi si alte alimente pe care le-ai evitat in timpul sarcinii. Chiar daca faci intoxicatie alimentara, nu va afecta copilulul, nu se transmite prin laptele matern. Este posibil sa ti se recomande amanarea alaptarii in perioada tratamentului.

Aproximativ 2% din copii au o reactie la laptele de vaca din dieta mamei. Daca copilul tau are colici severe, disconfort abdominal, iritatii ale pielii, diaree sau varsaturi, dificultati de respiratie dupa alaptare, contacteaza de urgenta pediatrul. S-ar putea ca temporar sa elimini laptele de vaca din dieta ta. La fel se poate intampla si cu ouale, alunele sau nucile.

Cafeina este indicata in cantitate moderata. Bebelusul s-ar putea sa fie agitat daca consumi mai mult de 5 bauturi cu cafeina pe zi, dar in general cateva cescute de cafea, ceai sau alte bauturi cu cofeina nu au acest efect.

Alcoolul ajunge la bebelusul tau prin laptele matern. Povestile despre berea care creste cantitatea de lapte nu sunt adevarate si alcoolul nu ajuta neaparat copilul sa doarma mai bine. Cel mult o bautura (bere, vin) este permisa, dar nu periodic si la doua ore sau mai mult de urmatoarea alaptare.

Tigarile sunt intotdeauna periculoase. Nu numai ca s-ar putea creea dependenta de nicotina, dar fumatul creste riscul bebelusului de Sindromul Mortii Subite, astm, tuse sau infectii ale urechii.

Sursa: Academia Americana de Pediatrie

Mergi la inceput