Piticodromul de Sept - Oct 2005 (220)
Raspunsuri - Pagina 18
dana_lucia spune:
Tonnia
, mersi mult, o sa trimit poza acum. Bine ca incepe sa se obisnuiasca Sa la gradinita, o sa fie din ce in ce mai bine, ai sa vezi!
Uite inca doua jucarii recente a lui Alberto care sunt si pentru inauntru nu numai afara!
http://www.intertoys.nl/epages/intertoys.storefront/4a12585d002bb007271a52c5db0605cd/Product/View/557289
http://www.intertoys.nl/epages/intertoys.storefront/4a12585d002bb007271a52c5db0605cd/Product/View/814385
tangerine spune:
salutare
revin si eu cu vesti noi
i-am luat Mariei bicicleta si e in mod evident foarte incantata; se vede ca chiar ii place pentru ca a invatat repede sa ia viteza, sa puna frana, sa se urce, sa ia curbele; chiar am surprins-o pedaland cu fundul ridicat din sa:), pentru ca ii e o idee mare, chiar cand sta in sa trebuie sa isi miste fundu intr-o parte si in alta ca sa ajunga la pedale; bineinteles, are roti ajutatoare
rolele deocamdata nu vrea sa auda de ele; mai astept sa treaca un an:)
cu dansul am incheiat momentan; nu cred ca ii placea unde mergeam si de cand a renuntat Miruna nici ea nu mai vrea sa mearga
incercam sambata viitoare cu o lectie de inot; mi-am ajustat asteptarile: poate fi dezastru total sau un mic succes:) strangerea mea de inima e ca trebuie sa mearga singura inauntru, eu nu am voie decat daca imi iau abonament si intru in bazin; cam naspa; Maria pare entuziasmata si mi-a spus ca o sa mearga singura fara probleme; istoria imi arata ca nu trebuie sa o cred intotdeauna pe cuvant:)
daca va era dor de vesti bebelusesti, Stefan e pe cale sa aiba 7 dinti, merge sustinut de manute de ceva vreme (adica toata familia e cocosata), ii place la nebunie sa se dea in leagan si in topogan si cel mai important pentru mine- mananca domnule cam orice i se da; este incredibil de relaxant sa ai un copil care mananca fara figuri; ceea ce va doresc si voua:) in rest, are un zambet care ne topeste ;
am trimis niste poze pe mailul comun
altfel, Maria traverseaza o perioada care imi face nervii prastie;cand e un ingeras care spune numai chestii hazlii si se joaca incredibil de frumos, cand o ia razna din chestii marunte si nu neaparat cu motiv si trebuie sa muncesc o ora sa o calmez; trebuie sa fiu foarte atenta la cantitatea de atentie pe care o impart intre frati si mai ales sunt persoana preferata pentru amandoi mai nou; MAria a renuntat la multe activitati cu tatal ei iar stefan n-are din principiu astfel de activitati:) astept orice sfaturi aveti de oferit pe subiect; daca nu o scot la capat, voi continua sa pierd juma de kil pe saptamana:)
see you!
Ramona, mama Mariei si a lui Stefan
alexuta2005 spune:
Buna fetelor!
La noi toate-s bune, raportam o alergie dar inca nu am aflat de la ce.In acea perioada a intrat in contact cu mai multi posbili alergeni, a intepat-o si un paianjen.Si mai nou a facut si de la soare un soi de urticarie, in primele 2 zile cand am scos-o cu tricou cu maneca scurta.A trecut insa, i-am dat Floridan si a capatat o pofta de manacare de m-a speriat.
Dar ceea ce e mai important: Alexia de 3 zile mananca mar si cateva boabe de struguri.
Cred ca sunt mai mult de 2 ani de cand Alexia nu a mai mancat fructe(foarte rar banana).
Inca nu cunoaste gustul legumelor proaspete 
Noi inca suntem la tricicleta pe care o pedaleaza lenes.Si acum asteapta sa fie impinsa si numai cand vede alt copil ca merge singur tipa sa o lasam sa mearga singura.
diana_n spune:
Tonia, ultima pasiune a lui Peter sunt piesele de Lego, marime mica.
A fost ca la trenurile Thomas. Avea cateva trenuri de luni de zile si l-a apucat nebunia doar cand l-a primit pe Percy. La fel cu Lego, are seturi marimea mare (Duplo) cu care se joaca dintotdeauna (chiar a fost prima lui jucarie), dar cand i-a cumparat sotul un set de piese mici s-a declansat ceva in creierul lui. Sta cate o ora la masa, face mici pauze si o ia de la capat ![]()
Calc pe ele, unele au cativa mm si inteapa rau, dar nu ma supar.
Piesele de Lego sunt jucaria pe care mi-am dorit-o toata copilaria, dar stiti si voi ca la noi nu se gaseau, asa ca acum sub acoperirea ca-i fac o placere lui Peter, ma distrez de minune ![]()
Diana
23 saptamani si Peter (3 oct 2005)
marinela79 spune:
Salutare, salutare....
Nanadana, Tonia,Dana, multumim, acuma sa nu va imaginati ca scrisul asta al lui e si perfect ca al lui tat'su
, e un scris de copil, stramb si nesigur, poate o sa pun niste poze cu ce am fotografiat eu din ce ne-a scris pana acum.Eu ma tem ca la scoala se va plictisi, daca nu gasim o persoana care sa sprijine tot ce stie el acum.de aceea sunt si foarte stresata cu gasitul scolii, v-am mai spus eu. Inca suntem in cautari pt ca atat cautarea cat si si gasirea unei scoli bune implica timp, de care noi ducem lipsa si apoi mutarea aproape de scoala respectiva.
Dana stai linistita ca IAris vorbeste o romana ...vai de capul nostru.Daca nu uit va trimit pe mailul comun cateva din perlele lui printre care veti gasi si unele legate de limba romana.
.
Dana multumim de ideile de jucarii, alea pt afara ies din discutie atata timp cat nu vom sta la casa prea degraba, iar daca vom sta candva va fi prea mare ca sa si le mai doreasca. Vad ca Diana zice de Lego, a avut si iAris o perioada dar s-a plictisit. Si lui ii place sa il asiste pe tati la aceste jocuri, nu face nimic, doar priveste.
.
Ramona, mai da ce copil cuminte ai tu acolo, mare lucru.IAris nu a fost mofturos pana la 1 an, atunci s-a declansta ecva in capsorul lui si de atunci numai in figuri o tine.Cat despre crize...ioi vai...si noi avem dar eu m-am obisnuit sa dau ignore, ca daca incerc o discutie cu el atunci e mai rau, asa il las s aisi termine criza, ma duc prin baie sau daca suntem afara ma indepartez si ii dau pace.cand ii rtece vine la mine si imi spune"eu nu vreau sa te supar".Si atunci il intreb de ce e suparat, ce l-a facut sa se comporte asa, si stam si povestim, ii explic ce si cum si gata ramanem prieteni. Si eu am crize si daca copilul nu are nici o vina si ma razbun totusi pe el, dupa criza imi cer scuze.
.Adica intelegeti, ne comportam atat d efiresc in cazul crizei exact ca intre adulti.Chiar radeam cu Mihai ca noi, de cand il avem pe IAris nu ne-am certat nici din gresala. Ne ajung crizele lui.
Casiana, ce mult ma bucur pentru faptul ca papa Alexia fructe.Si noi cu IAris ne chinuim mult pana baga ceva in gura in schimb salatele le papa, a reinceput sa manance si broccoli, si salata verde, rosii si castraveti la greu, plus supele-crema de legume pe care le fac foarte bogate.Nu mananca ardei deloc, vinete nu i-am dat niciodata, am incercat intr-o musaca dar nu l-am convins.Pupam fetita scumpica.
Tonia sper ca va fi bine cand va veni colectivitatea in grupa lui Sa. Imi place cum povestesti tu acolo despre ei, dar sincer iti spun nu stiu ce m-as face cu doi ca IAris.El e foarte cuminte la gradinita, dar acasa, ne papa uneori d=si urechile pentru ca cere atentie 100%.Vrea doar sa stai cu el, cum te-ai indepartate e jale.
Am stat deja mai mult decat imi e permis la calculator.va pup si va citesc cu drag
Mary, mamita lui
Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
www.youtube.com/watch?v=XrA2ooglvGc&feature=related" target="_blank">Evangeline
Antoanela23 spune:
Buna seara dragelor,
Multumim ca v-ati uitat la poze,
.
Am intrat sa-mi iau bye-bye ca joi plecam spre Rom.
Daca organizati vreo intalneala, Ioana are nr meu de tel si cred ca l-am trimis si pe mail-ul comun.
Pupici si pe curand,
Poze 2009
Poze 2008
dana_lucia spune:
Good morning piticodrom, haideti ca am pregatit
, e aburinda si va asteapta!
Antoanela, drum bun in Romania si petrecere frumoasa!
Marinela, si Alberto a avut o perioada cind era mare fan Lego, acum i-a mai "trecut" ca sa zic asa si ma innebuneste cu Nintendo desi e pentru copii mai mari, a vazut la colegii din grupa de inot (e in grupa 5-6 ani) dar ma mai gindesc inca daca chiar ii iau asa ceva. Are careva dintre voi experienta cu Nintendo pentru copii?
O zi buna tuturor si salutari de la noi!
Dana Lucia si
Alberto
Tonnia spune:
Dana, de care Nintendo? Mie imi place Wii, dar as mai sta, ca se joaca destul la calculator, mi-e ca imi scapa lucrurile de sub control. Eu ii las cam o ora pe zi, nu chiar zilnic, sunt zile cand stam mult pe afara si nu mai apuca, dar in ora aia e o linisteeeee, fiecare sta la un calculator si nu-i mai auzi, ceea ce imi place dar ma si sperie ca sunt asa prinsi, pot sa dispar si pe Luna ca nu se prind.
Antoanela, drum bun!!!!
Diana, nu prea se omoara dupa Lego, e drept ca n-am luat cu piese atat de mici, poate e o idee.
tangerine, succes la inot!
Si Dinu e intr-o faza...nici nu stiu de care, mai miorlaita parca.
marinela, ai idei de site-uri cu jocuri online, dar mai educative asa...nu cu impuscaturi, ca am epuizat ce stiam. In engleza sa fie...
miflore spune:
Buna dimineatza zane de mai!
Anto, drum bun, chiar o sa vorbesc cu Ioana si poate ne-ntalnim, eu pot in week-end-ul asta oricand! Ce ziceti?
Aseara am fost la ziua Dariei, prietena Anei. Nu pot sa va spun cum si-n cat timp a-nfulecat Ana friptura ca sa primeasca cea mai mare felie de tort!
Mai ales ca ultimul copil trebuia sa spele vasele...![]()
O idee buna cu lego-urile-alea mici, si pe mine ma tenteaza! Deocamdata am intrat din nou in era puzzle-urilor, v-am zis c-am testat-o?
I-am luat unul nou, de 30 de piese, la prima vedere si cu modelul de pe coperta aruncat si l-a facut in 11 minute. Acum i-am luat de 50 de piese, sa vad ce timpi scoatem.![]()

marinela79 spune:
Anto, drum bun si sejur frumos in Romania. Si da, am vazut si eu floricelele tale si ma minunez mereu ce bine seamana printul cu tine.
Tonia mie imi place foarte mult site-ul celor care i-au creat pe Dora, Diego si alte eprsonaje la care se uita IAris aici la tv.
http://www.nickjr.com/games/index.jhtml
Vreau sa zic ca ma joc eu pe el, Iaris nu sta la calculator in schimb are joucri pe I-pod, educative.el nu stie inca ce e aia violenta, nu a vazut nici macar un desen animat interzis, gen Spiderman, Batman sau ce o mai fi.Nu avem asa ceva.Dar un joc, doua pe i-pod le face.Are multe pentru dexteritate, sa inconjoare un soricel cu niste obsacole s anu intre in niste gaurele, sa asocieze sunetul animalului cu imaginea, sa traseze niste linii sau sa faca cerculete astfel incat sa faca o bila sa se miste si s aajunga intr-un loc anume...chestii de genul asta, puerile, dar pentru el sunt super.
Miflore, ce simpatica e Ana, si cred ca ce fericiti sunteti cand o vedeti cum papa. Noi avem o prietena foarte draga noiua tot Ana o cheama si este o mancacioasa.Mi-e drag de ea de nu mai pot.Nu are nici o preferinta, nici un moft.
Eu fug la pui, azi facem spanac, sa vedem ce sanse am sa manance si el un pic, ca de ajutat ma ajuta prin bucatarie mai ceva ca o fetita.ii place sa spele vase.Nu se satura niciodata.
Va pup
Mary, mamita lui
Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
www.youtube.com/watch?v=XrA2ooglvGc&feature=related" target="_blank">Evangeline