Piticodromul de Sept - Oct 2005 (220)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Cristina eu am achitat deja biletul pt. concediu.O sa mergem in Bulgaria, la Albena, hotel Gergana, 4 stele all inclusive. M-a costat cu taxa de statiune cu tot 615 euro, anul asta pana si bulgarii au scumpit sejururile.Noi plecam tot in iunie, 22-29.
Ruxandra daca ai stii de cand astept si eu sa ma loveasca asa o pleasca de banii...raman cu asteptatul.Am taiat Turcia de mult din planuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tangerine spune:

salutare zane, zanute si zanisoare

ies si eu din barlog; ma urnesc greu de tot da o sa va servesc un cearceaf cu aceasta ocazie

vera, felicitari pentru iulia in tabara; este absolut minunata ca sa nu mai zic de curajoasa; cred ca noi mai avem ani buni pana la o astfel de performanta; vladut are niste ochi fenomenlai, da banuiesc ca stii deja asta:)

locca, am inteles , ma astept ca scuipatul sa fie urmatorul sport al copiilor; o sa-i tin sub observatie; ma bucur ca Matei s-a adaptat la gradinita

diana, felicitari pentru bebe 2 baietel! si ma bucur ca te-ai linistit in sfarsit cu Petrut! cred ca ai acolo un mic geniu;

miflore, am vazut-o si eu pe Ana superba; si oau, ce bine stie sa mearga cu bicicleta; incerc sa ii iau si eu Mariei si profit de exemplul Mirunei in acest sens; MAria a inceput in sfarsit sa dea din pedale la tricicleta (adica nu ii mai e lene, prefera inainte chestiile alea in care da ea direct din picioare); da are o tricicleta care ii e deja mica si destul de depasita tehnologic

tonnia, succes lui Sa la gradinita! scrisesem altceva de diminieata, in lumina ultimelor evenimente nu se mai potriveste; sper sa se adapteze repede!

kristinutza, ma bucur ca ti-ai gasit implinirea profesionala, chiar si asa la aceasta varsta inaintata:) mie mi s-a intamplat un pic mai devreme ca tie, da tot asa a venit destul de greu si de neasteptat; felicitari pentru Radu dulce si cumintel cum se duce el cu placere la gradinita

alina esti o curajoasa cu pestii; da momentele de relaxare compenseaza munca:)

Maria e in continuare plina de iubire pentru Stefan; cel mai tare e cand ii da mancare imaginara din bucataria ei si Stefan deschide cu religiozitate gura la fiecare lingurita (goala:))oferita -ceea ce nu se intampla si la masa reala, bineinteles; pe de alta parte, Stefan este absolut fascinat de sora-sa si se uita numai la ea cand este in incapere; cand sunt in masina MAria ii canta si mai ales se stramba la el in toate felurile-actiune de mare succes cinematografic; cred ca sunt norocoasa; sper sa o tina tot asa

Pentur ca am inceput mesajul de dimineata, il postez asa si revin mai incolo

doar voiam sa zic ca la faza cu moartea am citit mai demult un raspuns sugerat de un psiholog/parinte/ nu-mi mai aduc aminte: a murit pentru ca a terminat de trait; mi s-a parut logic si simplu in idiotenia lui, asa ca l-am folosit pe MAria care ma hartuia cu tema de ceva vreme; daca nu se ofera cauza, nu intru in detalii;din fericire n-am primit inca intrebarea unde se duc oamenii dupa ce mor; aici chiar n-am idee ce sa-i zic; cred ca o sa abordez perspectiva budhista:)

mai nou cartea ei preferata e English Roses a lui MAdonna ( e chiar superba; am luat si merele dlui Peabody dar inca nu i-am citit-o) unde spre surpriza mea totala aflam pe la jumatate (are vreo 30-40 de pagini) ca mama uneia din fetite a murit demult; asa ca vrand nevrad trebuie sa am un text; cartea este insa despre cum sa iti faci prieteni si sa nu judeci oamenii dupa aparente; scrisa intr-un limbaj usor de inteles, dar cu continut foarte complex; si e numai cu fetite, asa ca nu stiu daca baieteii ar gasi-o interesanta

asa-mi trebuie daca nu am citit-o pagina cu pagina inainte

Ramona, mama Mariei si a lui Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

La faza cu moartea Peter a gasit singur 2 explicatii.
Anul trecut cand a vazut o pasare impaiata la muzeu mi-a zis ca nu mai are baterie, s-a terminat si pasarea "nu mai merge". Buun !!
La vreo luna primeste de la cineva pe strada un balon umplut cu Heliu, s-a jucat vreo 10 min. cu el apoi l-a scapat. S-a suparat, m-a pus sa alerg dupa el, dar deja era prea sus. Ne-am oprit din mers si am urmarit balonul pana nu s-a mai vazut. A tras concluzia ca balonul e acolo undeva, e bine, desi nu se mai vede si "s-a dus". Acum orice lucru pe care il vede si apoi nu, se misca apoi nu, gen copii in fata casei, iepuras care fuge in tufis sau raton calcat de masina, "s-a dus".
Alina Peter zice in engleza "I see/I think/I want/etc" dar in romana e "Petrut vrea/mananca/bea/etc". Nu raspunde la cum te cheama, cati ani ai, dar raspunde la What's your name/How old are you.
Legat de perfectionism, la noi e mare suparare cand alti copii nu urmeaza regulile. Ieri de ex. a batut recordul si a trebuit sa-l iau pe sus sa-l duc acasa. Am avut intalnirea saptamanala a copiilor de varsta lui, dar care au si frati/surori mai mici cu 1-2 ani. Problema lui era ca daca li s-a spus copiilor ca nu e voie in casa, ca azi stam in curte, desi a intrat si el in casa si a trebuit sa ma duc sa-l iau, cand Floris a intrat in casa si s-a intors cu niste jucarii s-a apucat sa-i strige "go back, put it back!" Cand Thom a vrut sa intre in casa, i s-a pus in fata si-l impiedica sa intre :go away !. Cand Lucas a vrut sa se duca intr-un loc unde era noroi, l-a impins, ca doar li se spusese copiilor sa nu se duca acolo. In loc sa se joace cu tona de jucarii pusa la dispozitie, el o facea pe politaiul
Bineinteles ca el nu asculta intotdeauna de reguli, dar cand e vorba de altii, e intransigent. Uneori casa e vraiste, calc pe trenuri , mai sa cad din picioare,desi ii zic sa le stanga, dar cand o fetita a vrut sa scoata dintr-o cutie niste mingi (desi era timpul sa strangem jucariile si sa mergem acasa) a inceput sa alerge sa le prinda si sa le puna la loc in cutie, strigand no, put them back !
Are si multe chestii pe care vrea sa le faca singur, se supara daca-l ajuti, dar uneori intelege si cere ajutorul.

Diana 20 saptamani si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Neata! ce imi place cand se mai anima subiectul, lume noua: Ramona, Anto.

Ioana, Vlad nu s-a prins ca ii lipseste un peste, era unu mic, acum am ramas cu 2 gurami, 2 carasi aurii(cred) si 2 neoni, problema e ca nu ne-am informat inainte si neonii astia sunt foarte sensibili, de aia ma astept sa se cam duca toti, asa ca explicatii despre moarte nu a fost cazul sa ii dau, se joaca mereu pe capacul de la acvariu cu robotei si ii zic ca ii streseaza si o sa moara, da nu ma intreaba ce inseamna, nu cred ca stie, cand ii supara ii zic ca ii dau pestii la alti copii, nu stiu daca fac bine, nu cred ca e o metoda buna, dealtfel asta cu datul la altii copii o aplicam la mai multe lucruri chiar si al mancare, cred ca totusi nu e o metoda buna.

Alexuta combinatia speciilor de pesti nu a fost una fericita, da o sa invatam noi pana la urma, pe mine deja m-a prins microbul, visez un acvariu mareeeee in sufragerie hehehe si daca se poate marin cu pesti cllovn adika cu nemo si cu dory , daca ar sti Ion cred ca ma muta.

Mai ce mai povestiti voi de gradinita, abia astept sa il duc si eu pe vlad la toamna, cred ca o sa fie printre bocitori, deja ne zice ca el nu vrea la gradinita, sper sa isi schimbe parerea.

Diana deci nu suntem singurii care nu raspund la cum te cheama cati ani ai, am observat ca in mom. cand il intreb asta e ca si cum il agasez, are o figura care spune : lasa-ma ca nu sunt tont, stiu cum ma cheama da nu vreau sa spun.

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Neata, frumoaselor,

Victor la scoala a invatat despre dinozauri, drept urmare suntem fani la tot ce tine de dinozauri. Si cand incepe sa povesteasca zice asa: dinozaurii traiau intr-o padure mare, cu mult timp in urma, dar acum sunt toti morti, nu mai exista dinozauri.
Eu am evitat mereu treaba cu moartea, cand ne uitam la filme si murea careva (regele leu, mama lui bambi) ii ziceam ca se odihneste ca e f obosit.
Dar vad ca la scoala le-a zis-o de-a dreptul si el nu a reactionat in vreun mod special, nu are intrebari, nu vrea amanute...inca.
Intr-o zi cand am iesit in casa in fata usii era o pasare moarta, adusa de pisica probabil. M-a intrebat ce face acolo si i-am zis tot asa, ca se odihneste, e obosita. Noroc ca ne grabeam sa mergem la scoala, ca nu a intrat in detalii.

Ne-am rezervat si noi vacanta de vara, de cateva luni ne tot lalaiam. Mergem tot in Majorca, in aceeasi localitate ca anul trecut dar la un alt hotel. E groaznic de scump, nici nu vrea sa ma mai gandesc, dar am zis ca asta e, o data pe an meritam si noi sa ne rasfatam. Macar sa fie bine.
De la anul poate mergem in Turcia ca vor fi piticii mai mari si o sa rezist 4 ore in avion.

Poze noi
Sonia la Un An!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buna dimineata!

Mihaela lui Dennis, hai povesteste-ne despre voi! Sa stii ca postarea de la Pasti nu a trecut neobservata, dar vrem mai multe vesti. Ce face Dennis, merge la gradi?
Alina, si eu folosesc metoda care nu e buna cu amenintatul cu datul la alti copii uneori - si merge. Succes cu acvaristica.
Mary.
Anto, multa sanatate Soniei.
Ruxandra, imi pare rau ca aveti probleme cu mancarea.

De maine pana luni suntem la munte, asa ca va urez weekend placut.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Ioana, mersi, .
Distractie placuta la munte, mergeti cu fetele?
Si noi folosim amenintarea cu datul la alti copii, mai ales pt jucarii si filme.

Am uitat sa va spun, pe 21 mai venim din nou in Rom pt 2 sapt si jumatate, deci daca organizati vreo intalneala fac tot posibilul sa vin. Vom fi iar cu apartamentul, speram sa reusim sa-l mobilam (eu sper sa reusim sa-l si locuim macar cateva zile), dar m-as bucura tare sa va vad pe cat mai multe dintre voi si piticotii aferenti.

Poze noi
Sonia la Un An!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela79 spune:

Bine v-am regasit.Am citit cam pe repezite dar am intrat sa o asigur pe Alina ca neonii nu sunt chiar asa de sensibili pe cat se zice.Noi avem doi, in 1 iunie vor avea un an de cand sunt la noi, si convietuiesc impreuna cu 2 zebre nu stiu cum, 2 sanitari, dintre care unul nu iese din casuta decat noaptea si care e foarte mare si totusi foarte fricos, si 2 carasi de apa rece care la fel sunt foarte mari in comparatie cu neonii.Astora le place sa traiasca in colectivitati mari, dar le e foarte bine deocamdata.Femela carasului nostru e un pic bolnavioara si nu am depistat inca ce are, noi avem impresia ca e oarba, saracuta.

Despre moarte, noi asa am discutat prima data cand ne-a murit primul peste.eu nu as fi vrut sa il vada, dar l-a desoperit si m-a intrebat ce are.eu am zis ca doarme, tat<su mai realist i-a zis ca a murit.Si atat.cand va mai pun eintrebari ii vom raspunde atunci, si sper sa fiu eu in prejma, sa infloresc povestea cum trebuie.
Anto, sa aveti o vacanta frumoasa, si noi o asteptam pe a noastra.Nu am mai avut concediu de 4 ani. Dinozaurii sunt animalele care ne populeaza casa cam 90% din timpul petrecut aici.IAris e innebunit dupa ei.Dar el nu stie povestea, stie doar ca dinozaurii sunt niste animale care nu mai exista si tocmai pt ca nu exista cred ca il fascineaza asa.
Diana, mie Petrut mi-e asa drag. Cred ca va topiti de dragul lui. IAris nu are treaba, la noi dezordinea e punctul lui forte, si cand trebuie sa le adune, asa se scurge pe langa pereti...apropos ai vostri fac asa? Al meu se prelinge asa incet, de zici ca e gata sa cada si nu stie ce sa faca sa scape.
L-am si invatat noi rau, ca adunam ca fraierii dupa el.Se trezeste intr-o dimineata, era duminica, si nu mai apucasem sa adunam sambata seara, eram obositi, la care il auzim"mami, tu nu mi-ai facut ordine!" si cand ma uit la el statea cu mainile in sold exact ca baba Dochia.tot din categoria asta, vine intr-o zi de la gradi cu tati, intr-o vineri ca asta e ziua lui tati sa il ia, si eu facusem ordine peste tot si ii spun" vezi ce ordine ti-am facut aici?", la care el se uita sub pat, cautand"unde e ordinea?".
Ramona, ce bine imi pare sa te vad pe aici.dar niste poze cu doi frati simpatici nu ai?cat despre faptul ca micutul mananca bine imaginar, poate daca l-ar hrani MAria de-adevaratelea ar manca.
Tonia eu zic ca ar trebui s avedeti impreuna filmul cu Brad Pitt, ala cu Benjamin Button, eu am citit si cartea, e un pic diefrita.dar daca el vrea sa creada asta e foarte bine pt el, nu va crede la nesfarsit, dar e o perspectiva frumoasa a vietii pe pamant asa cum o vede el, prin intinerire.Eu mi-as dori sa ne transformam in fluturi, sau orice altceva dar s aputem ramane alaturi de cei dragi, si ei sa stie ca suntem noi.
Acomodare rapida lui Sa. O sa fie bine, Inca nu a descoperit ceva-ul ala care sa il atraga.
Citesc mirata de ce scrieti voi cu sarmale la gradi, si firmele de catering.of, doamne, s"apoi astia nu isi dau seama ca un copil nu mananca sarmale, fie el si roman?Macar d ele-ar face cu carne de pui, sau vita.
La noi e usor, adik se mananca foarte simplu, mancarea e cam aceeasi.iaris la gradia invatat s apape paste si orez, dar au legume si fructe zilnic. Dimineata mananca cereale cu lapte, sau painica cu branzica tartinabila, la pranz au mereu legume chiar daca mananca macaroane cu branza pe langa ea au salata si sunt obligati sa ia de minim 5 ori din ea, plus lapte si suc, mai au supa-crema de legume, orez cu carniat si legume, uneori omleta cu salata, pizza, si cand ies au sandwich-uri.La gustare, cand s etrezesc intotdeauna fructe si 1-2 biscuiti cu conditia sa fi mancat din fruct. Daca nu mananca fructul pe care il are la masa, poate cere altceva si daca au in bucatarie i se da.aaa, si biscuitit sunt facuti acolo de catre educatoare si copii.Asta e o regula mai noua aparuta in gradi, sa nu mai cumpere biscuiti pt ca au foarte multi copii alergici.

si acum sa va mai zic ce ne face IAris.Il ia intr-o zi de l agradi, si era supercald pt noi si ii zic sa ramanem in parc.La care el, nu, ca vrea acasa ca are treaba.Ma tot uit la el, ma gandesc ca nu s esimte bine, ca poate a luat vreun virus, si fac ca el, venim acasa.Ajuns aici , nici nu se dezbraca, nu se descalta si fuge la birou."offf, nu e aici!!! Eu vreau s ail sun pe tati"Ok, ii formez numarul si il las sa vorbeasca cu tat'su"ce faci tati? tu mi-ai luat I-pod-ul!!!!!Sa mi-l aduci acasa imediat!!!".Mno spuneti voi. Are cateva jocuri foarte faine pe el, nu tampitele, chiar educative, si e topit dupa ele.Ca sa nu mai spun ca I-pod-ul e al meu, primit cadou de la sot, cica sa ascult muzica in metrou, sa citesc internetul cand cobor sa iau masa in centrul comercial care e sub birourile noastre, abureli din astea, si nu am mai pus mana pe el de vreo 2 luni ca se plimba intre ei doi.
Mno va pup, sa aveti o zi frumoasa si soare din belsug, la noi a inceput sa se incalzeasca si e numa bine de iesit prin parcuri.

Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
www.youtube.com/watch?v=XrA2ooglvGc&feature=related" target="_blank">Evangeline

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna zanelor!
Greu de tot cu munca asta, nu mai reuseste omu' sa intre pe net...
Se pare ca-i in trend treaba cu pisica in casa, si Ana vrea o pisica de vreo saptamana incoace. Poate sa vrea, ca deocamdata nu-i iau nimic. Mama are pisica, soacra are pisica, eu am avut catel si stiu ce inseamna sa ai grija cu-adevarat de un animalut. Probabil ca-i voi lua dar mai incolo, peste cativa ani!
Kristinutza, scuze de intarziere, ti-am trimis PM.
Ioana, probabil la ora asta esti in plina distractie! Week-end placut si insorit!
Anto, hotarat lucru, trebuie sa ne vedem! O sa fac mobilizare generala pentru sfarsitul lui mai-inceputul lui iunie! Bafta la renovat si mobilat!
Chestia cu moartea e tare dificila. Eu am cam evitat subiectul pana acum pentru ca Ana mea e o sensibila, a plans incet si in surdina cand a murit mama lui Bambi. Drept pentru care eu i-am spus ca doar s-a lovit, si-a revenit si apare ea pe la sfarsit. Grea treaba, oricum...deocamdata la varsta asta nu pricep ei mare lucru dar urmeaza...
Voi vorbiti de creioane si desene fara depasit de linie??? Hmmm, Ana mea e total antitalent, nu poate sa tina corect creionul in mana, il tine ca un ciomag. Am tot incercat dar fara succes. Asa ca, va dati seama cam ce desene "din topor" ies! Asta e, eu sper in gradinita!
Poate mergem si noi in Bulgaria anul asta, la mare. Ca sa pot compara cu Turcia. Nu prea-mi vine sa mai iau avionul, nu stiu de ce si-atunci nu ne raman prea multe alternative. Cine-a mai fost in Bulgaria, cum e? Ca preturile sunt atractive fata de Turcia, sub jumate! Si drumul scurticel, Casiana, poate ne-ntalnim pe-acolo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Am fost aseara la circul Medrano, italienesc, langa Piata Moghioros in Drumul Taberei. A fost f. frumos, neasteptat tinand cont c-am fost si anul trecut la unul italienesc care m-a dezumflat.
Ana a fost numai ochi si urechi, i-a placut f. tare. S-a implicat emotional zic eu si impletit cu oboseala si cu nemancatul a deversat nitel dupa.
Au fost multe animale: 2 girafe, 3 elefanti uriasi, tigri, 12 cai superbi, rinocer, camile, struti, un cangur, lame...multe. Si au fost cateva numere grele, 2 chestii de "emo" cu niste motociclisti si cu niste roti. Ceva jonglerii dar fara timpi morti dusi la nesfarsit, a fost antrenant. Au fost si trapeziste. Intr-un cuvant nu m-asteptam si chiar il recomand. Pe de alta parte, snapani la greu, biletele erau: 300mii, 400mii si 600mii, se vindeau in sala niste bete care luminau, 200mii bucata , intrarea in mini-zoo de la pauza cate 100mii de persoana, o poza cu puiutul de leu 400mii...
Dar a fost frumos, Ana a ramas cu gandul la girafe!
Week-end placut tuturor!

Mergi la inceput