Burtici fericite de septembrie-octombrie (43)
Raspunsuri - Pagina 16
panda77 spune:

Christos a inviat! Va pup pe toate, bun venit fetelor noi si bine v-am regasit burtici versate! 
Stiu ca am lipsit muuult de aici, dar am avut emotii (care nu au disparut in totalitate)si temeri care m-au consumat, iar reactia mea in asemenea cazuri este sa ma regrupez, sa ma restrang si sa ma concentrez pe ceea ce se intampla, ca sa fac fata cum trebuie, fara panica.
Mai clar, la eco de 16 sapt (cea pt TT) ecografista a vazut la bebe al meu chisturi bilaterale de plex coroid, adica in creieras. Unul de 2mm si altul de 2.2mm. In sine, daca alte anomalii nu sunt detectate, se pare ca aceste chisturi apar la cca 1-3% din sarcini si ele pot disparea de la sine si pot fi considerate o etapa normala de dezvoltare. Daca insa sunt corelate cu alte semne, sunt un marker de sindrom Edward sau Trisomia 18, ceea ce e foarte grav. Nu va imaginati ca am aflat lucrurile astea de la ecografista, o tipa care abia a scos 2 cuvinte toata ecografia si care s-a chinuit intens (cam 10min) numai sa-mi gaseasca arterele uterine ca sa le masoare fluxul!
Nuuu, toate astea le-am aflat de pe net, facand cercetari asidue. Si asa a inceput tremuratul pt mine, pt ca nu-i deloc de joaca cu sindromul asta. Vineri inainte de Paste am primit si rezultatele de la TT care insa arata un risc scazut de Trisomia 18, ceea ce dr. gine. a mea zice ca e perfect. Pe 27 aprilie am consultatie la ea si vom discuta atunci pe indelete ce si cum, dar mi s-a ridicat oricum o mare piatra de pe umeri.
Asa ca sper ca ma intelegeti de ce n-am mai dat pe aici...
Dar de acum feriti-va, bestia se dezlantuie din nou! 
Panda,
17+ cu 
si fudula mamica de www.flickr.com/photos/23506973@N07/" target="_blank">Ilinca - 15 iulie 2007
selen80 spune:
Neatza! inapoi pe plantatie..
Sper ca ati avut parte de sarbatori asa cum vi le-ati dorit!
Eu pot sa ma "laud" cu o raceala...destul de usoara, vad ca nu s-a agravat pana acum, doar ca am nasul infundat si imi curge in continuu....Santorini, Happy_uka ma gandeam sa lasam intalnirea pe alta data, sa nu va molipsesc si pe voi....
in rest, super concert la Bregovici
mai ales ca am reusit sa ne strecuram aproape de scena, si saracu BB cred ca a simtit toti basii
...sper ca nu i-am facut rau....si am mai si topait vreo 2 ore....
Alex25, e destul de devreme ca sa-l simti pe BB...eu de-abia la aproape 20 de sapt l-am simtit, si nici atunci nu am fost sigura ca era el.....asa ca stai linistita, nu te mai gandi la prosti...la mine a trecut deja o luna de la ultima eco, dar nici nu-mi bat capul eu stiu ca e totul ok ![]()
Unombun, daca mananci dietetic ma gandesc ca mananci si salate si fructe nu?? pt ca astea cam dau arsuri, mai ales mancate seara....incearca sa eviti cruditatile seara.....de medicamente nu stiu ce sa zic...mai bine intreaba medicul.....
Apropos de vitamine, si mie med de fam imi daduse elevit inca dinainte sa raman, dar dr gineco a zi ca nu e nevoie, ca am analizele bune, si n-are rost...asa ca m-a trecut doar pe acid folic...

19+ cu ursuletzul nostru
nunta
9 luni
selen80 spune:
Pandaaa! Bine ai revenit! te rugam, dezlantuie-te!
numai sa nu ne mai dai emotii de acum incolo 
19+ cu ursuletzul nostru
nunta
9 luni
unombun spune:
pai mai fetelor,voi ce mincati de nu aveti arsuri?Scrieti-mi si mie,mura in gura,ca la natintoci,ca nu mai pot.Am crezut ca sunt fata desteapta,da uite ca sunt proasta de nu stiu nici ce sa maninc in sarcina,ufffff.
panda77 spune:
selen, 
Din nefericire nu cred ca reusesc sa citesc tot ce-ati mai scris, ca mi se pare ca sunt vreo 10 capitole, dar sper din tot sufletul ca sunteti toate bine!
Unombun, nu prea are legatura ce mancam noi cu arsurile tale, din pacate! Depinde de la organism la organism, unele dintre noi nu experimenteaza arsuri deloc in sarcina, sau ca tine, au arsuri de la cam orice mananca. Eu una nu sunt in masura sa-ti recomand nimic, la mine arsurile s-au manifestat cam din luna a 7-a si nu prea era nimic de facut impotriva lor, decat de mancat alimente care nu fermenteaza.
Panda,
17+ cu 
si fudula mamica de www.flickr.com/photos/23506973@N07/" target="_blank">Ilinca - 15 iulie 2007
panda77 spune:
Asaaaa...sa va povestesc ca am fost sambata la circ (unde m-am intalnit cu Cristina si cu dragul de Andrei). Dragelor, daca vreti sa mergeti la circul Medrano din Dr. Taberei, merita pentru copii, nu pentru adulti. Dar eu si sotul meu am fost incantati! Ilinca a fost transpusa total, a aplaudat tot timpul, a strigat "baboooo!" si tipa si arata cu manuta toate animalele, a fost minunata. Ea, care in restul timpului nu e in stare sa stea locului 30 de secunde, a stat 2 ore nemiscata in brate la tati, cu toata atentia in arena. Iar eu una bineinteles ca am trait experienta prin intermediul ei, adica si pentru mine a fost extraordinar. 
Panda,
17+ cu 
claucia spune:
Buna dimineata si Cristos a Inviat!
Panda, parca ma vad pe mine in framantarile tale. Eu am cordonul ombilical cu 2 vase in loc de 3 (adica o artera si o vena in loc de 2 artere si o vena) cica tot asa, 1% din sarcini sunt asa. Daca se asociaza cu alte chestii anormale ecografic poate fi indicatie pentru alte anomalii, sindroame sau malformatii, insa daca nu apare altceva nimic ecografic, nu inseamna absolut NIMIC si majoritatea sarcinilor cu 2 vase in cordonul ombilical duc la nasteri de copii absolut sanatosi. Insa stai si sufera, de ce la mine intre 1%, daca apare si altceva daca daca daca. Insa acum m-am mai calmat, dupa ce am citit ecografia de 1 milion de ori, pentru ca totul este absolut perfect, toate organele, nu apare pe nicaieri nici o suspiciune. Doamne ajuta nici sa nu apara...cu Andreiuta mea
asa se pare ca se va numi. Probabil, dar nu e batut in cuie: Andreea Elisa.
Succes si sunt sigura ca nu mai apare nimic nici la tine. Eu mai am 2 eco, pe 15 si 18 mai, la 22 saptamani(una era deja programata in sistemul de abonament, o programare am facut-o eu din proprie dorinta la Iosup) Asa ca pana atunci nici nu am ce face, doar sa simt bb destul de firav ca am placenta anterioara.
Panda, te astept cu vesti bune bune si povestiri dezlantuite
si aici si la Strumfi. 
Roxi, ce mai faci, ce mai face Matei? Am citit ca ai obosit de Paste, lasa ca e placut tare...si eu back in business acum, ce urat! Te pup 
Cat despre vitamine, eu iau Ferofolgamma (fier cu acid folic, sarcina in sine predispune la anemie), Magneb6 pt ca asa am luat si toata sarcina trecuta si e fff bun pentru relaxarea muschilor striati (inclusiv ai uterului, sa evite micile contractari) si Biomarine care mi s-a terminat dar il innoiesc pt creierasul lui bb. e ulei de peste, omega 3 parca.
Va pupam mult
Clau
17+ si Alessia Maria
13 iulie 2007
varsta bb2
panda77 spune:
Claucia, da, situatiile noastre sunt similare, adica nu avem decat doua variante: sa urmarim cu mare atentie evolutia prin ecografii bune sau sa facem amnio, ceea ce pe mine nu ma prea incanta din cauza riscului de avort. Dar si eu am incredere ca totul este bine si stiu ca bebita ta este sanatoasa si nu vrea decat sa-si atraga portia de atentie cuvenita, nemultumita fiind ca este al doilea copil
. Te pup si ma gandesc la tine cu multa dragoste si incredere. 
Si apropo, se pare ca si bebe al meu e tot fetita, dar pana nu mai fac o ecografie de confirmare prefer sa nu ma declar cu carucior roz, pentru ca ecografista nu mi-a placut deloc si nu am incredere prea mare in ea. Dar numele l-am ales deja, stati linistite...![]()
Panda,
17+ cu 
panda77 spune:
Referitor la subiectul vitamine: si eu iau tot MagneB6 (tare bun e si contra carceilor) si acid folic, dar din sapt 20 renunt la acid folic pentru ca il voi inlocui cu Tardyferon folic, adica fier cu acid folic. Altceva nimic.
Panda,
17+ cu 
coras spune:
buna fetelor, Cristos a Inviat!!!
va mai intreb o data ca nu mi-a raspuns nimeni pe mine de 2 sapt ma dor oasele pubisului jos de tot initial am zis ca e de la sarcina dupa aia am zis ca am cistita am facut analize si nu am infectie deci ramane sarcina, durerea e surda si continua nu cedeaza la no-spa nu stiu ce sa fac pana sambata cand merg la dr, voi ati patit asa ceva?
16+
in asteptarea unei petite blonde cu ochii albastri!!! Sofia stai la mama in burtica!