Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(115)
Raspunsuri - Pagina 12
aris26 spune:
salutare
chatonel - esti o norocoasa. la noi in romania nu merge alaptatul in public...probabil datorita conationalilor nostrii mai inchishi la ten chestia asta a capatat o conotatie f nasoala. eu deja am experimentat de doua ori alpattul in mashina. imi leg o esharfa f mare(apropos merci de idee)de bara de sustinere de sus, pe scaunul din spate, si o deschid ca un baldachin. probabil o sa incerc si eu afara in parc dar cand o sa incep sa il leg in wrap.
olga - Felicitari mamico! sa iti traiasca puiul
stai linistita cu burta, ca isi revine ea. stiu ca e shocant cand vezi ca a ramas de parca esti in 5-6 luni. sa vezi ce fata a facut sotzul meu cand m-a vazut prima data. eu eram calma ca doar stiam ce ma ashteapta...dar el ...daca vrei poti sa ceri o centura, o sa te simti mult mai bine stransa ca intr-un corset, si fizic si psihic
si buricul o sa revina, deshi te cred ca acum nu iti prea vine sa crezi.
cu bebe ai rabdare, o sa invete el incet incet...de fapt o sa invatati impreuna cum e cu alapttul...sunteti incepatori amandoi. in plus sunt shanse f mari sa primeasca ceva supliment la neonato. asa ca depnde cum ai noroc, sa il prinzi inainte sau dupa supliment de lapte praf. nu te frustra daca nu mananca intotdeauna la fel, o sa va intrati in ritm de abia acasa. felicitari pt alegerea mamelonului de silicon. si eu sunt f incantata de inventia asta, din pacate nu m-a dus capul ca pe tine sa mi le iau din maternitate asa ca am plecat cu bb si cu nishte rani de toata frumusetea.
aris26 spune:
olga -eh..pai eu aveam deja epidurala montata in poza aia...cred...hmmmm ce repede uita omul. trebuie sa imi scriu povestea undeva ca o sa uit tot intr-o luna.
stiu cum e sa te plictisesti in salon. eu nu am fost singura niciodata, deshi tare mi-ar fi placut
. de ce nu te duci tu la o plimbare prin curtea spitalului. eu faceam zilnic peste 2km de jur imprejur si tare bine mi-a prins. trecea si timpul mai repede si in plus aerul curat si soarele imi faceau f bine. i-ati o ciocolata calda de la automat(sper ca exista) si plimba-te. e o zi superba
olishka spune:
Aris pai mie cand mi-au pus epidurala eu aveam dureri ingrozitoare, caci aveam contractii f dese.Strigam dupa ei sa mi-o puna, si nu eram decat la dilatatie 4. Dupa epidurala am avut in continuare dureri, caci n-a avut timp sa-si faca efectul Practic n-am avut timp deloc sa respir.
As iesi afara, dar inca ametesc, desi m-am ridicat de mai multe ori din pat. Traiasca insa internetul si forumul DC 
Olga
38+
David
Ayla21 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olishka Ayla poze am vreo 2 da nu am cum sa le descarc pe laptop. ![]() |
Le ai pe aparat sau pe telefon? Ti-am dat si io sms de incurajare, daca il mai ai, si ai nr, poti trimite mms daca le ai pe tel si le descarc si le pun io. Dar in orice caz, fa-i poze, ca se shimba bebe si trece perioada asta, si regreti ca nu l-ai pozat.
God took the strength of a mountain,the majesty of a tree,the warmth of a summer sun,the calm of a quiet sea,the generous soul of nature,the comforting arm of night,the wisdom of the ages,the power of the eagle's flight,the joy of a morning in spring,the faith of a mustard seed,the patience of eternity,the depth of a family need.Then God combined these qualities,when there was nothing more to add,he knew His masterpiece was complete.And so,He gave him to me.
Ayla21 spune:
Fetelor, am niste dureri de burta de nu mai pot, nici sa dorm nu am reusit.
Vrem sa plecam si noi de acasa cateva zile de concediu si suntem asa de zapaciti ca inca nu ne-am decis unde. Dar la vara sigur mergem ori la Gardaland ori la Disney de Paris. Asta am decis sigur, ca mai creste Luana si putem pleca cu ea.
Voi ce faceti de Paste?
Cred ca de-aia e asa pustiu pe aici, ca intre doua ture de alaptare vopsiti ouale si coaceti cozonacii.
Noi facem si anul asta Pastele ca si cel de anul trecut: cu oua kinder!

God took the strength of a mountain,the majesty of a tree,the warmth of a summer sun,the calm of a quiet sea,the generous soul of nature,the comforting arm of night,the wisdom of the ages,the power of the eagle's flight,the joy of a morning in spring,the faith of a mustard seed,the patience of eternity,the depth of a family need.Then God combined these qualities,when there was nothing more to add,he knew His masterpiece was complete.And so,He gave him to me.
chatonel spune:
monica ia ceva pt burta, nu sta sa te doara! 
nici noi nu facem nimic de pasti, nici macar oo kinder ![]()
Filles du Sud cu
Izia, famille Dragoon
Toulouse, la ville rose
Galushca spune:
Ce m-as face fara voi, fete dragi? Deja nu mai pot sa nu citesc zi de zi... Va multumesc celor care scrieti mult, Monicai in special :)
Olishka, felicitari pentru nasterea viteza!! Sa fiti fericiti si bebe David sa creasca mare si sanatos si sa aiba o viata minunata!
Bogdana, suntem cu okii pe voi :)
Pisigri, da-i sa pape des cate o gurita-doua, laptele e bun si caldut si trece raguseala
Si mie imi era teama sa nu se intample ceva cu bebe in somn, ma uitam la amandoua pana vedeam ca respira 
Ce-am citit tot in cartea aia cu care v-am capiat de nervi si pana acum: ca cica nu ar exista SIDS in societatile primitive si ar fi o boala a vremurilor moderne (!), bebii nu prea stiu sa respire cand se nasc si cum pe tot pamantul cu exceptia Occidentului civilizat, bebelusii stau tot timpul langa mama lor sau langa alti adulti sau copii si dorm langa cineva, nu in diverse inventii din lemn sau plastic, invata sa respire de la alti oameni. Explicatia e ca bebii, in somnul adanc, uita sa respire.
Acum mai era o chestie cu somnul - de la natura, somnul bebelusilor este usor. E normal sa se trezeasca des, sa manance des, sa doarma mult dar sa treaca foarte repede prin faza de somn adanc si sa petreaca mult timp in zona numita REM (wiki zice ca 80% fata de 20% la adulti). Tanti respectiva sustine ca tocmai somnul adanc prelungit (determinat, intre altele, de ce este greu digerabil - laptele de vaca) il poate face pe bebe sa uite sa respire.
Acu eu nu stiu ce-i testat medical din ce sustine tanti si ce baga ea din top, dar stiu ca de cand o tin pe galusca in wrap, doarme si cate 3-4 ore legate, dar nu mai mult de 10 minute fara sa deschida un pic ochii, sa scoata limba la mine sau sa se miste vreun pic. Si cand doarme noaptea langa mine, tot la fel, maraie des dupa mancare, ia o gura-doua, iar adoarme, si asa facuram azi-noapte de la 11,30 pana dimineata pe la 12, ca m-a durut capul juma de noapte si dimineata am luat un paracetamol la 8 si am reusit si eu sa dorm mai bine dup-aia.
Va pupam,
familia de galuste
denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ayla21 Voi ce faceti de Paste? Cred ca de-aia e asa pustiu pe aici, ca intre doua ture de alaptare vopsiti ouale si coaceti cozonacii. ![]() Noi facem si anul asta Pastele ca si cel de anul trecut: cu oua kinder! ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yup! Pentru ca am anuntat ca ramanem de Paste in Bucuresti, migreaza restul familiei la noi. Imi face placere, dar... sper sa nu stea prea mult.
Maine fac si friptura si pot sa vie... doar sa nu stea mult, cum spuneam. Denisa-Madalina
fericita de
Adela-MarisaAnul acesta Iepurashul ne-a adus cel mai pretios cadou