Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (94)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui simonacip Neata. Iulia, ce de nunti...Hmm...Cum mai esti? Ce dragutza esti cu aparatul de aerosoli, dar SIs isi cumpara si ea azi. Oricum va avea nevoie de el. EU am rugat-o sa-i faca la mine aerosolii si n-a vrut ca nu aveam solutie de sterilizat.EU insa cred sa e suficient sa spal masca si componentele nebulizatorului cu solutie de vase...VOi care aveti aparat cum procedati dupa folosire??? Stefany, ia un test mai bine..Nici nu stiu ce sa-ti doresc sa fie sau sa nu fie. Stii ca pe mine m-ar bucura sa fie, mai ales ca va fi distanta mica intre ei si e bine mai tz pt ei..Uite ma uit la David vrea sa vorbeasca fel de fel cu bb, sa joace anumite chestii pe care matei nu le poate face acum. E diferenta destul d emare intre ei. Pt mine a fost mai bine asa, dar lor le prindea mai bine o dezvoltare mai apropiata. MsB, ce dulcica e iepuroaica ta..super! Simona, mami de baieti ![]() David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." "Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui" |
nu sterilizez nik. Spal si gata.
o
![](fetita.gif)
![](cool.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
iulia83 spune:
neatza [ceai verde] (furat idee de la una din gemene inlocuit cafeaua cu el)
miss
maaaama ce aparat. cat despre David, daca el asa vrea sa doarma, lasa-l. mie una nu mi-ar placea sa fiu tinuta de cava daca eu as fi mai invarticioasa. numa ca eu dorm lemn tanase, dar fatuca, e miscoci. cand pe burta cand pe stanga, cand pe dreapta, cand pe spate (nu mai spun de orientari) azi dimi ma trezii cu ea la orizontala fata de mine, cu capul in coasta mea si picioarele atarnate pe perna ce-o pusesem la margine sa nu cada din pat). ia incearca odata fara sac, vezi daca merge. faci mai cald in camera
desiree cand zic sa-ti faci copil, inseamna ca victoria e 99,9% tati ei fa unul sa semene si cu tine
cleo spor la gospodareala. sa-ti iasa pasca! oricum n-am dubii ca nu-ti va iesi, ca doar esti moldovianca
msbb olalaaaaaaaaaa, unde ai prins mai tu iepurasu ala dulce??? vaaaai! ce idei ai ma termini
simona al meu e nefolosit. probabil o sa-l spal cu apa, apoi sterilizez cu sol de sterilizat de la chicco sau spirt, pt ca stiu ca det de vase lasa urme pe tubul ala oricat de bine am stii noi sa-l clatim si alea se dizolva in aburul fierbinte si ajung in organism, ceea ce nu-i tocmai bine.
noua ne-a dat dr. fluimucil fiole pt aerosoli/ros in gat fata, insa nu i-am facut ca n-am gasit la nici o farmacie sub forma de fiole. doar plicuri ceva. oricum, am dat cu siropel eurespal 2xzi si a trecut. dr de fam mi-a zis (dupa ce i-am repetat de n ori ca nu-i dau) sa-i dau antib "preventiv" numeste ea. nu stiu cum sa fac ca m-as muta de la ea, e varza in materie de copilasi, nu e pediatra. adica pune in umbra ceea ce-mi zice pediatra ca nu e bine. ca sa-i dau antib, ca sa previn, etc. eu o consider un pic vinovata de faptul ca fata imi raceste asa des..iar eu vinovata nr 1, ca trebuia sa ma mai interesez, nu s-o indop cu antib faza naspa e ca sunt si socrii mei inscrisi acolo si ii facem pe ei de kko daca plecam. soacra-mea nici n-a vrut sa auda de asta....eh, asta e. de-acu incolo, ma duc la pediatra de cate ori am nevoie. e cam greu de gasit la cabinet, dar raspunde la tel la orice ora. asta e bine la ea.
azi m-am trezit cu durere de cap. am luat un vitamax, poate imi revin fortele am asa o stare naspa
LMA sarbatoritilor de azi
SPOR LA BUCATARIE GOSPODINELOR NOASTRE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/simonacip/simonacip.jpg)
simonacip spune:
Asa spun si eu, e suficient spalat cu apa calda si detergent de vase...Dar Sis e capoasa rau, ii intra ceva in cap, gata...ieri desi a fost la mine n-a vrut deloc sa-i faca aerosoli lu bb la mine, desi tusea uritel...
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/simonacip/simonacip.jpg)
simonacip spune:
Iulia, hai ca-i bun ceaiul verde, asa-i? CU sterilizatul..ce sa spun, chiar nu cred ca e nevoie solutie de sterilizat, ca nici cu aia nu cred ca bine sa-i faci aerosoli, ca aia clar ramine serios pe tub ca nu se spala, in timp ce detergentul cit sa ramina dupa clatire...
Cu fata mai bine mergi la pediatra cind o vezi racita si fisa o lasi acolo unde sunteti deja...Nu te invinovati degeaba ca n-are sens.Si eu i-am dat de 3 ori pina acum antib lui Mati+la nastere pentru streptococul B....Si stii de cite ori mi-a racit.E adevarat ca si david aduce, dar de multe ori a racit asa ca l-am scos pe vint, dar nici sa-l tin inchis in cochilie nu pot frate. Asta e, hai sa vedem partea pozitiva ca se imunizeaza
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MsBB/MsBB.jpg)
MsBB spune:
Mda, am avut dreptate, s-a trezit mandra de tot repede si de atunci se tot freaca la oki, e cu in sus , parca urla de foame , i-am facut papa si n-a luat decat vreo cateva linguritze
.
Iulia - multa sanatate! Poate reusesti sa mai cu fata la pranz , sa-ti mai revii un pic.
Stii ce zic eu cu med de fam? Daca iti este teama sa nu o jignesti/superi pe ea sau pe socri poti sa folosesti o cale mai diplomatica sa nu-i zic mincionoasa . Cauta tu pe altcineva, intreaba in stanga, in dreapta si cand gasesti pe cineva la care ai vrea sa te duci spune ca ai gasit un med de fam multtt mai aproape, mai usor de vizitat, cu un program ce se muleaza mai bine la programul vostru. Din punctul asta de vedere ar trebui sa te inteleaga si ea ca med si socrii. Nu e usor sa mergi cu bb dupa tine la naiba in praznic, asta daca e cazul.
Apoi se mai egzista varianta - a venit nasha mea inapoi in localitate, profeseaza ca med si vrei sa te duci la ea . Si chestia asta e usor de inteles/acceptat.
Ori daca ti se cunoaste povestea familiei - ti-ai facut o noua prietena in parc care este deasemenea si med de fam si cu care te intelegi superrr si ai vrei sa tii legatura , ceva de genul
Urat din partea mea sa te invat sa spui minciunele dar cateodata e calea cea mai usoara.
La urma urmei ar trebuii sa te doara , vorba vecinei, "la tenishi" de parerea ei sau a socrilor in cazul in care pleci de la ea , doar fata e cea mai importanta, dar stiu de la ai mei "cat pret" pun pe med de fam.
Simona, Iulia multumesc
ca mi-ati admirat
. Ne jucam asta iarna si din una in alta am ajuns sa o pregatesc de
de pe atunci
Cleo - spor la bucatareala , vezi ca astept file transfer -
felie de pasca transfer !
Ma duc sa-mi admir mandra , se pupa de mare zor in oglinda - narcisist copil mai am
![](comoara.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doloress/Doloress.jpg)
Doloress spune:
Paste fericit fete dragi! Sa petreceti momente de neuitat alaturi de mladitele si mugurasii vostri! Si mie Pastele imi aduce aminte cum a venit pe lume piticul meu, cand in sambata Pastelui mi s-a rupt apa. Nu stiu cand a trecut anul!
La multi ani Bogdan, Tudor, Sara-Elena si Cristian-Andrei! Sa fiti fericiti si ocorotiti de griji toata viata!
Getuta bine ai revenit! Imi pare tare rau de fratiorul tau, condoleante!
Noi suntem bine, in pregatiri de Paste si pentru petrecerea de taierea motului, luni.
A venit si sorela deci nu mai am timp deloc nici sa citesc cum trebuie...
Patrick s-a obisnuit cu mama, nu se mai sperie cand tuseste, tuseste si el, o imita. A progresat enorm aici, de unde rezulta ca e tare bine cand copilul socializeaza. In sfarsit merge si el de-a busilea cate putin asa, zice mama, baba, da, face bye-bye. E innebunit in continuare dupa verisoara lui Rebecca de 2 ani jumate, desi aseara a muscat-o de degetel, o clipa de neatentie si gata, a si facut pozna. Cand o sa mergem doua saptamani in Germania si cu ei o sa fie de pomina cred.
Va mai pun cateva pozici uitati aici
Si uitati si aici cat e de disperat in continuare dupa tzitzi. Cred ca-l intarc cand va merge la scoala.
MissParker spune:
LMA, multa fericire, sanatate si toate cele bune gemenilor belgieni de un an, Sara Elena si Cristian Andrei si de asemenea lui Rares!!!!
Desiree, de la tine vad ca se poate si mai rau cu tatii astia „iubitori“... Intr-adevar, ruptura totala e singura solutie. Iti recomand (de pe serverul de pe prima pagina, cu carti pt. mamici si bebici) de la folderul de Psihologie sa citesti articolul lui Thomas Gruner, „Despartirea de parinti“ (l-am tradus eu din germana), pe mine m-a ajutat enorm sa-mi mai vindec din rani!!!!!
MsBB – ai mare dreptate, e trist, dar parintii mei (si multi din generatia lor) sunt niste narcisisti patologici, niste parinti-impostori care in primul rand au facut copii cu parteneri cu care nu ar fi trebuit niciodata sa ramana impreuna, in al doilea rand au facut copii dupa criteriul „sa aiba cine sa-mi aduca o cana cu apa la batranete“ si s-au purtat cu copiii ca si cu niste sclavi care le datoreaza respect asa, pe de-a moaca, fara ca ei sa faca nimic... Tie sa-ti traiasca iepuritza sexy si frumusica
Cleo – bafta la recastigarea independentei financiare
Doloress – sa aveti o petrecere de neuitat la taierea motzului lui Patrickut, am vazut pozele, ce mare s-a facut flacaul!!
Iulia – si eu zic sa schimbi pediatra!! Moamaaa, mor, am mai auzit-o si pe asta, sa dai copilului antibiotice „preventiv“
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabitzam/gabitzam.jpg)
gabitzam spune:
Au iesit oua colorate superb, vopseaua am nimerit-o anul asta, dar am unul singur nespart din 20 Niste oua cu o coaja de toata jena, subtire si neuniforma.
Ei, copilului mare ii plac oricum, ca sunt cum a vazut el pe ecran la calculator, ca am pus oua si iepurasi de Pasti ca wallpapers.
Asta vreau, sa ramana cu amintirea ca mama facea oua vopsite de Pasti, ca oua oricum nu mananca asa fierte.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitzam Au iesit oua colorate superb, vopseaua am nimerit-o anul asta, dar am unul singur nespart din 20 ![]() Ei, copilului mare ii plac oricum, ca sunt cum a vazut el pe ecran la calculator, ca am pus oua si iepurasi de Pasti ca wallpapers. Asta vreau, sa ramana cu amintirea ca mama facea oua vopsite de Pasti, ca oua oricum nu mananca asa fierte. Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla |
eu le fac de ani de zile cu coji de ceapa (traditional). Din pacate pt Mara o sa trebuiasca sa le colorez si altfel, ca sunt mai apetisante. Si o sa incerc si cu frunza de patrunjel! (dar asta mai incolo, pana la Inaltare) (sa vaz ce ciorapi mai rai am, sa sacrific, si sa incerc). Asha imi aduc aminte din copilaria mea.
Mamaia facea cu ceara, ne dadea si noua sa pictam, aducea tataia ceara de la nenea cu stupi, si pictam si le iscaleam. Ce drama era de se crapau la fiert...
Am facut pasca. Nu am gustat-o - dar arata bine.
Cand pot sa o gust?
![](icon_smile_big.gif)
o
![](fetita.gif)
![](cool.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/MsBB/MsBB.jpg)
MsBB spune:
Bai - m-a tras de nas mirosul de pasca, cozonaci, drob si alte alea -
Se vede ca sunt singura acasa si n-am grija melului, stau pe net si-mi fac de cap
. Nu gatesc deloc , nah! Fac greva
. Vom face paguba pe la altii
.Si asa in anii din urma mi se strica mancarea acasa si noi umblam ba pe la ai mei, ba pe la socri, ba pe la nashi, ba te miri pe unde si anul asta vom urma acelasi traseu
Ii mai dau 5 min mandrei sa adoarma si de nu ...o iau de o aripa si o dau iar afara
. E superb afara, am fost o tura cu vecina si am revenit la papa si somn ... somn care se lasa asteptat
. Ei cat calareste ea patul mai calaresc si eu netul ...
Ote asa mai vad si eu cu Patrick si Doloress
. Se vede ca strangeti cat mai mult soare si plimbareala pt cand va intoarceti in cold-land
dar las' ca poate no mai fi vremea asa nasoala cand va intoarceti acasa. Am vazut-o si pe Rebe ( cred
ca ea e cea din poze ) creatza si frumoasa
iar de voi pot sa spun doar ca sunteti o familie frumoasa-frumoasa! Ce tineri sunteti si ce bine aratati voi iar micul Patrick un dulce si un aratos
.
Miss - ma termina faza asta "fac copii sa aiba cine sa-mi aduca o cana de apa la batranetze". Bine, bine , vrei sa ai parte de copii iubitori,saritori, atenti dar in schimb le oferi dictatura?Poate e un cuvant prea aspru dar de multe ori se potriveste ca o manusa.
Sunt convinsa ca nici un parinte nu-si doreste sa fie abandonat la batranetze,neglijat dar pe de alta parte , ma gandesc, ca vine ca raspuns la comportamentul parintilor, a educatiei oferite si de cele mai multe ori, dupa puterea exemplului, copii isi urmeaza in comportament parinti.
Mi se rupe inima cand mai vad/aud de batrani uitati de copii lor - care ajung sa moara ca niste caini singuri, gasiti dupa amar de vreme. Sunt si oameni programati genetic sa fie insensibili, egoisti, fara inima ce-si lasa parintii fara pic de ajutor dar , cred eu, in multe cazuri undeva se trage din educatia oferita, din comportamentul vizavi de copii.
Poate cu timpul o sa devin si eu mai egoista si nu o sa mai gandesc la fel dar nu-i poti pune unii copil povara batranetzii in spate. Eu imi doresc sa o ajut pe Andra sa devina un om deosebit, o sa incerc sa-i ofer o educatie in asa fel incat sa aiba compasiune, dragoste , sa-si faca o viata a ei candva, bineinteles sa ma respecte si sa se gandeasca la mine cu drag nu cu teama ca as putea sa-i fiu candva povara.
Si chestia asta cu mai bine stam impreuna de dragul copilului - sa aiba o mama si un tata - nu prea o inghit. Intradevar- este ideal ca un copil sa beneficieze atata de dragostea,prezenta mamei cat si a tatalui dar de fff multe - ori mai bine lipsa.
Asa ajung multi copii sa creasca intr-un mediu ostil, poate violent, iau parte la scene care mai de care mai traumatizante si ajung la randul lor sa se comporte la fel, sa considere normal un mediu bolnavicios.
Gata, hai ca m-am lungit si m-am apucat de filozofat si nu-mi sta bine
.
Gabitzam - tare pacatoase sunt oole astea din comert. Au coaja asa de subtire . Imi place ca faci atmosfera de Pasti, sa le ramana copiilor o amintire draga .Cand va mai creste mandra mea o sa fac si eu la fel, sa simta mirosul specific de sarbatoare, sa fie mai mult decat un cliseu comercial.Sper! Sa va bucurati de aceasta Sfanta sarbatoare!
Cleo - dupa 12 noaptea da' daca nu rezisti da incoa ca o gust eu si-ti zic cum a iesit
A adormit si mandra cu capul pe piciorul meu - ufff Doamne! mor dupa ea
.
Ca tot a adus vorba Doloress - imi vine in minte Pastele trecut - cand eram mareeee
si doar visam la mandra mea ...ce-ti e si cu sarbatorile astea , tare melancolica si soft devin.
![](comoara.gif)