Cauzele opririi din ev.a sarcinii (Leiden+MTHFR) 5

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Citat:
citat din mesajul lui goldi
Fetelor, am toate simptomele voastre - exterioare - picioare umflate, piele uscata, fragilitate capilara, parinti cu probleme similare..................
Iar medicul ginecolog este si mai superfluu, nici macar nu considera necesar ca inaintea FIV sa iau corticosteroizi pana la punctie - desi am citit mult si se recomanda cam cu o lna inainte o terapie de imunosupresie..................
Eu nu am pierdut nici o sarcina, sunt ca Mihaele, nu se nideaza neam! nu raman gravida desi am in antecedente 2 sarcini naturale, la care am renuntat ca o tampita, acum multi, multi ani, intr-adevar.Am recitit mesajul tau de pe pag anterioara, ai semne multe de trombofilie, ce pb au parintii tai??
Despre dr Dracea spui ca nu considera necesar ca inainte de FIV sa facitratam cu corticosteroizi?
Trombofilia avansata impiedica nidarea.
Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Miki multumesc frumos si tie multi inainte si cat mai repede sa vina bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Da, in leg cu celulele NK. Studiile nu sunt atat de concludente.
Despre tombofilie nu am vorbit pt ca repet, fosfolipidicii mi-ai iesit bine.
Parintii si bunicii nu au avut accidente vasculare sau tromboze declarate, ci probleme mai usoare de circulatie venoasa la nivelul picioarelor.

Mey, dar fosfolipidicii nu trebuiau sa iasa prost ?
Ca nu mai inteleg nimic. Acum cateva luni am facut o laparoscopie si automat mi-au facut coagularea la spital. Nu mi s-a spus nimic ...."Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

la mine e invers, fetelor.ciclu prelungit(30-35 zile),menstruatie abundenta, uneori cu cheaguri de snge.in prima zi,dezastru.mereu patez haine, patul.mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Eeee ... ou sont les neiges d'antan
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

goldi[b][/b:hi?mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Girls, am dat ieri sange pentru Leiden si MTHFR, peste vreo saptamana primesc rezultatele. Si ca sa va decomplexati: nici generalistul meu nu stia mare lucru despre, ma asculta fascinat. Important e ca mi-a dat patalamaua si am putut sa le fac (dar v-am spus, aici e cu trei randuri de consimtaminte cand e vorba de analize genetice).---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

LucaLuca la voi se fac gratuit aceste analize?sau si le platesti din buzunarul tau si iti mai trebuie si aprobari?tin pumnii sa iasa bine, eu sunt foarte stresata de cand ma stiu cu MTHFR.

Poze

www.tickercentral.com/view/aat9/1.png" target="_blank"> Dorinta

Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Nu, astea doua nu sunt rambursate. Dar nu sunt scumpe, din ce am inteles sub 100E impreuna (nu am primit inca factura, nu stiu exact). Sa stii ca nu e chiar totul rambursat nici aici, am inteles ca bilantul ala hemato pe care l-am facut (la care exista link in primul post) si pentru care nu am platit nici o singura centima - a fost gratuit pentru ca Laboratorul din Nimes e pol de excelenta in cercetare hemato si au superfonduri pentru cercetare. Altfel, daca faceam analizele separat la laboratoare de pe la mine din cartier, plateam o parte din ele (e foarte clar reglementat insa ce e rambursat si ce nu). Dar da, patalamale iti trebuie oricum, nu iti poti face nimic din proprie initiativa, chiar daca platesti.

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Goldi, nu stiu sigur, nu am cercetat "domeniul" antifosfolipidicilor dar cred ca aia fac parte din trombofiliile dobandite. Eu cunosc "domeniul" trombofiilor ereditare si cum povestesti tu acolo de rudele tale tb neaparat sa te cercetezi pe latura aceasta.
Luca te astept cu vestile bune, sper sa nu fiu nevoita sa te trec pe prima pagina.

Eu ma orientez catre Fundeni, la mine in oras nu ma pot baza pe nici un dr si poate dc obtin o scrisoare medicala de la Fundeni le deschid ochii astora.
Sa va spun ce scrie pe buletinul meu de analiza de la MTHFR:

MTHFR mutatia C677T genotip homozigot
Comentariu: Mutatia C677T in stare homozigota duce la o concentratie plasmatica ridicata de homocisteina, mai ales la pacientii cu nivel scazut de folat si vitamina B.
Deoarece hiperhomocisteinemia este un factor de risc recunoscut pentru tromboze arteriale si venoase si pt avorturi in luna mica de sarcina, se recomanda normalizarea nivelului homocisteinei prin substitutie vitaminica adecvata. De asemenea recomandam un control al homocisteinei.
Semnificatia mutatiei ca factor de risc pentru boala coronariana, accidente vasculare ischemice si preeclampsie este bine documentata prin studii stiintifice.
Alti factori de risc asociati (imobilizare, traumatisme, sarcina, contraceptive orale, fumatul, obezitatea) pot declansa tromboze. Se recomanda un control familial.

Eu am facut si homocisteina inainte de mutatie si mi-a iesit buna dar poate pt ca luam acid folic de 1 mg/zi. In sarcina posibil sa fi fost f mare.
Miki Anul asta pun de-un pui
DOAMNE AJUTA!!

Mergi la inceput