Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (39)
Raspunsuri - Pagina 5

emabucuresti spune:
Intru si eu sa urez la multi ani fericiti si cu bebei sanatosi sarbatoritelor de zilele astea
si
Paste fericit, distractie frumoasa si calatorii, vizite placute tuturor!
Ema cu bebe Milan (7.02.2008) si bebe mic (DPN 31.07.2009)

crisarh spune:
merci doinique!salut si eu fetele gravidute!La multi ani ! sarbatoritelor din luna aceasta sa ajungeti la termen si sa aveti nasteri usoare !
Noi nu am mai intrat de mult deoarece ne oboseste calculatorul, dar am mai intrat cat sa va mai citesc;Suntem bine, ne mai luam cate un concediu medical ca sa ne odihnim si sa nu stresam bb-lina; Am simtit-o prima oara ca a miscat la 20 de saptamnai, desi am impresia ca ceva ceva am simtit eu si inainte, dar nu eram sigura ca e ea sau nu;Ce vreau sa va intreb, n-o prea simt in fiecare zi ca misca, este vre-o problema? La 21 de saptamani voi simteati in fiecare zi? Sau mai incolo o s-o simt in fiecare zi?Ne-am inscris la un curs despre sarcina, nastere+lauzie, alaptare si legislatie; Am fost la despre sarcina si nastere+lauzie, dupa pasti urmeaza alaptare si legislatie; este foarte interesant, pt mamicile la primul copil il recomand, ne invata multe lucruri noi si ne raspund intrebarilor sau nelamuririlor noastre; De fiecare data vine cate un medic si ne introduce in lumea medicinei, a fost o tipa de la giulesti, apoi unul de la elias, sa vedem data viitoare de unde o mai veni; Cine doreste, nu vreau sa fac reclama, imi da un pm si spun unde; Am aflat ca spitalele sunt pe grade si ca nu toate sunt pregatite pt nasteri de prematuri, ce m-a interesat pe mine, si va zic de spitalul la care voi naste, nu zic de celelalte pt ca nu sunt sigura ca am retinut bine, ca la Maternitatea Polizu se poate naste de la 26 saptamnai si au aparatura necesara pt a-l mentine pe bb in viata; Chestii din astea aflam la curs; cum iese bb si ce proceduri urmeaza medicii in caz ca bb se blocheaza pe traseu; Am aflat ca exista o facultate de moase!? Voi stiati? Ca noi am ramas foare surprinsi de asa ceva; Desi ar fi super daca toate moasele merg la facultate; Am aflat cum procedeaza moasa atunci cand ajuta fatul sa iasa; nu se urca cu picioarele pe tine sau nu-ti infige un cot in burta ca il poate rani pe bb ci trece doar bratul peste burtica ta si cu tot bratul incepe si impinge astfel incat sa nu-l raneasca pe bb; a recunoscut si medicul ca a auzit de moase care s-au catarat pe gravida cu genunchii s-o ajute sa impinga si a zis ca nu e corect asa; La cursul urmator o sa intreb cum se face cu alaptarea , cum te mulge moasa, ca nasa mea mi-a povestit ca s-a urcat moasa in spatele ei si a tras-o de tzatze ca s-o mulga ca sa iasa laptele si sa se formeze canalele si a durut-o rau de tot
, dar alta solutie nu exista? mie mi se pare cam barbar asta; Hai ca m-am lungit prea mult, ce pot spune, ca suntem foarte incantait, eu si sotul deoarece trebuie sa vina si sotul la cursuri, asa ca vi le recomandamSi va mai recomand un film, "Nasterea" se numeste, si sunt explicati pasii de cand intra gravida la termen in spital pana la iesirea cu bb in brate; Recunosc ca filmul este filmat la Polizu si ca am aflat de el de la o parturienta (nu pacienta = bolnav, ca e gravida nu bolnava, asa ne-au zis la curs ca se numesc gravidutele)
, deci am aflat de la o parturienta de film; Sa nu ma intelegeti ca fac reclama, nu, am fost foarte incantata de descoperirea mea si vreau s-o impartasesc si voua
; Tot la curs am aflat de testul de diabet si am aflat ca trebuie sa-l fac pana intre 24 si 28 saptamnai; Si atunci, am rugaminte ala voi, ca am vazut ca sunteti care ati facut aceste analize, in Bucuresti, unde sa merg sa le fac? Care clinica, spital este sigura?In rest, despre noi, suntem bine, la sfarsitul lunii mergem pt morfologie fetala la herghelegiu si sper sa vada ca suntem ok, in parametrii
; Deocamdata doctora ne-a zis ca suntem cu o saptamana mai mari, ca am o burta destul de mare, facand comparatie cu fetele care au postat poze in emailul comun, si recunosc ca ma cam speriasem, dar m-am gandit ca depinde de organism, nu?Cu ocazia asta felicit si eu gravidutele care au postat poze in mail, eco sau foto sunt superbe, iar cea cu bb care face cu mana m-a binedispus cat de tare este; Am facut si noi ceva cumparaturi pt bb-lina, o rochita, ghetute, paturici, finet din care am croit scutece, sacul acela de dormit fara manecute, comoda cu 4 sertare pe care ma gandeam s-o folosim si ca masa de infasat, numai ca este inalta de 1 m si ma tot intreb daca n-o fi prea inalta; Budy-uri nu am cumparat, dar am cautat si am ramas foarte surprinsa ca in ro toate budy-urile se spala la 40grade; in fratnat am vazut ca se pot spala la 60grade si colorate si albe; vreau sa va intreb, ati gasit in ro sa se spele la 60grade? eu nu am chef sa stau sa calc bady-urile
, decat daca ar fi foarte mototolite, cumnata mea in franta doar le spala la 60gr si gata, nu are timp de calcat; stiti pe undeva unde as gasi budy-uri la 60grade?
Pai cam atat despre noi, desi m-am intins cam mult, sper sa nu va plictisit;va
si va doresc sa aveti sarbatori linistite alaturi de cei dragi si sa nu exagerati cu mancarea de pasti, ca tot de la curs am aflat ca de sarbatori vin foarte multe gravidute cu urgente din cauza ca exagereaza cu pregatelile, oboseala si mancarea;
toate gravip.s.: daca nu se supara administratorul, pot sa pun link-ul cu filmul si unde se face cursul in mailul comun, pentru cine doreste sa mearga?
20+

andreea_1979 spune:
Fetele am primit rezultatele analizelor si a fost o eroare de laborator ! M-am agitat degeaba , nu este glucoza in urina !25+

danielle02 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andreea_1979 Fetele am primit rezultatele analizelor si a fost o eroare de laborator ! M-am agitat degeaba , nu este glucoza in urina ! ![]() ![]() ![]() Andreea |

mereu ne facem griji ca sa fie totul bine,pana la urma... e totul bine :D asa sunt si eu,mereu ma gandesc si ma framant ca sa trec cu bine peste toate hopurile din sarcina asta (chiar daca nu se vede :D)
pozici

vine BEBE 2

Ebonee (02.10.2007)

Melissa (09.08.2009 DPN)

danielle02 spune:
noi am fost putin prin oras,am inoit garderoba printesei ca nu prea are hainute,ma enerveaza grozav ca au scos hainutele de toamna-iarna si le-au bagat pe cele de vara,dar aici nu exista varaaa nici macar ciorapi lungi nu mai gasesc,is dusi cu pluta astia
e frig tare afara,fata nu se simtea bine asa ca ne-am intors repejor :(((
nu am gasit nici vopsea ptr oua :((((
pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)
Melissa (09.08.2009 DPN)

blanca000 spune:
Danielle uite aici :
Vopsitul oualor cu coji de ceapa
Pentru vopsitul a 15 oua e nevoie de cojile de la cinci cepe mari. Se pun intr-o oala de 2 -3 l, care are interiorul inchis la culoare, pentru ca oala se poate pata. Se adauga doua linguri de otet (fixeaza culoarea) si se lasa la fiert vreo 15 min., la foc mic, ca sa nu crape. Ouale se scot pe o farfurie cu o lingura de lemn si se lasa la scurs si racit, fara sa se stearga. Dupa ce sunt uscate, se ung cu slanina sau ulei pentru luciu.
La o alta metoda de vopsit se folosesc cojile de la 1 kg. de ceapa rosie, care se lasa la inmuiat de pe o zi pe alta (aproximativ 12 ore) intr-un vas acoperit. A doua zi, se fierb ouale 10-15 minute impreuna cu cojile de ceapa si 1 lingura de otet pentru fixarea culorii, dupa care mai sunt lasate in lichid pana se obtine nuanta dorita.
Vopsitul oualor cu cafea
Cafea da o nuanta maronie oualor, iar pentru aceasta se fierb 5-6 linguri de cafea intr-un vas suficient de mare ca sa nu dea in foc. Se adauga ouale, care se fierb circa 10-15 minute. In functie de durata cat sunt tinute in apa, ouale se coloreaza mai mult, iar moroul devine mai intens. De asemenea, un trebuie uitata lingura de otet, ”ingredientul” nelipsit din retetele de vopsire pentru ouale de Paste.
Vopsitul oualor cu sfecla rosie
Doua bucati de sfecla se taie cuburi si se pun intr-un litru de apa. Se adauga doua linguri de otet alb si se lasa la fiert 10-15 minute. Daca sfecla este lasata pera mult la fiert culoarea devine maronie. Se opreste focul cand apa capata o culoare rubinie, dupa care se strecoara. Ouale fierte in prealabil 5-7 minute se pun in zeama de sfecla si se lasa pana capata culoare dorita (uneori poate sa dureze si o noapte). Pentru o fixare mai rapida a culorii se pot fierbe ouale impreuna cu sflecla, dar exista riscul ca ele sa se sparga ori sa se crape. Important ca ouale sa fie verificate din cand in cand ca sa nu se inchida prea tare la culoare.
Vopsitul oualor cu varza rosie
O varza rosie mica se toaca si se pune la fiert intr-un litru si jumatate de apa cu doua linguri de otet si se fierbe 15-20 minute. Zeama se coloreaza in rosu inchis la inceput, pe urma capata o nuanta mov-violet, iar la final devine albastra. Ouale se pot pune la fiert si impreuna cu varza, caz in care se poate ca acestea sa un se coloreze uniform. In schimb, se pot prinde bucatele mici de varza, care pot sa creeze modele interesante pe ele. O alta metoda este aceea de a strecura zeama de varza si a pune in ea ouale fierte in prealabil. In cateva ore se poate obtine o culoare placuta albastra, aproape turcoaz, pe circa 10-15 oua.
Sfaturi pentru vopsirea oualor
Pentru ca ouale sa fie vopsite perfect, batranele spuneau ca e bine sa aiba coaja neteda si curata. Mai nou, gospodinele obisnuiesc sa le spele cu detergent pentru vase inainte sa le puna la fiert. In apa, se pun 1-2 liguri de sare si 1-2 linguri de otet, iar cand da in clocot se lasa ouale la fiert circa 5 minute ori 7 minute pentru cele care le vor foarte tari. Daca ouale puse la fiert sunt bej - otetul le poate albi, dar acest lucru nu e un motiv de panica. Cand sunt gata, se scot cu o spumiera ori o lingura din lemn si se lasa sa se racoreasca un pic, dar nu prea mult, cel mai bine pe un cofrag.
Scuze de of topic..dar am zis sa o akut pe Danielle sa aiba oua colorate. 25+
Eva
Bubi mic poze...din burtica
Nunta noastra 2004

blanca000 spune:
Noi suntem incantati ca am dat comanda pentru patutul acesta http://good-times.webshots.com/photo/2087209410058404457hZupJU..care va venii pe la jumatatea lui mai, la care o sa adaugam salteluta nici fibra de nuca de cocos si aparatoarele pentru margine...o sa arate delicios...aaaaaa..plus micutul baldachin din tull pe care l-am vazut la Ikea...abia astept sa va arat produsul final 25+
Eva
Nunta noastra 2004

Giova spune:
eu m-am tuns....putin cam scurt dupa mine, lung dupa Clau. va vedea el cand il voi spala ce scurt se va face, mai ales ca e natural. Placa sa traiasca si timp sa am sa-l intnd.
De acolo am luat copilul si la party cu noi. naspa de tot pt. adulti...au facut diferite jocuri, au avut animatori (ca la o onomastica), au implicat si parintii....numai burtoase am iesit la podium.
acum acasa...hranesc piticul si pe urma ...la bagaje. N-am niciun chef.
Micaalsa fain ca ai ajutoare.
super ca mergeti la praid, si o prietena pleaca 2 sapt. dupa paste acolo cu baietelul.
Uliiasi si mie mi-a revenit candida dupa 3 sapt. dupa ce am facut tat. cu ovule. Dr. mi-a zis ca o vom trata inainte de DPN. pana tunci, ma mai ung cu Lomexin, spalaturi cu ceai de musetel si bicarbonat.
Lucialu am auzit ca azi si maine nu e voie sa se mai faca curatenie. acum nu stiu....
Andreea bine ca a fost o greseala si rez. sunt bune.
Blanca frumos patutul. e buna salteaua cu fibra de cocos, o recomand tuturor.Bia, Getasava!! sarcini usoare, multa sanatate si bebei frumosi si sanatosi
!
Mi-au venit azi actele de la cord center. Probabil dupa paste le vom studia cu atentie. tuturor, ne auzim pe sambata, cand ajungem in Alba.
_
Gio26+ si Marco(06.01.2006)
poze

Moniland spune:
blanca, foarte frumos patutul. Cat e de mare?
Eu ma invart f. bine cu camera fetitelor in sensul ca azi am sunat zugravul si a si fost sa vada despre ce e vorba, iar maine vine si zugraveste camera. Nu sunt prea impacata cu gandul ca o va face in vinerea mare dar mi-a zis ca meseriasii lucreaza non stop.25+

blanca000 spune:
Uite Moni detalii despre patut :
Dimensiuni: 133x75,5x107H cm.
Suport de saltea ortopedic, din lemn de fag natur, realizat special pentru sanatatea si protectia coloanei vertebrale a copilului dumneavoastra.
- reglabil pe 2 pozitii de inaltime;
- suport de saltea 127 x 65 cm.
Lateralele patului:
- au lonjeroanele superioare protejate cu material netoxic, gumos si elastic, pentru protectia dintisorilor bebelusilor;
- prin scoaterea rotilor si a unei laterlale, patul de copii de transforma in sofa;
- sunt culisabile pe verticala si permit accesul usor la copil.
Lacurile utilizate sunt rezistente si netoxice, toate materialele folosite in constructia patuturilor respecta normele CEE.
Sertar:
- in culori disponibile dupa placul dumneavoastra;
- se poate introduce pe ambele parti laterale ale patului, in functie de asezarea lui in camera copilului.
Set de 4 roti de lux, multidirectionale, 2 cu blocatori.
Optional: Set de talpici pentru transformarea lui in Pat - Leagan.
A costat ceva..dar am dat avans acum si restul cand o sa vina...
L-am ales de la babycomfort cu www in fata si .ro la sfarsit 25+
Eva
Nunta noastra 2004