Licurici de ianuarie-februarie 2009 (12)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Bravo Criss, felicitari pt progrese, intr-adevar remarcabil Victoras! Vrem si noi poze, vezi ca s-a schimbat parola la email.
Faci ceva gimnastica speciala cu el? Ai vreo sursa de informatie si pt mine? M-ar interesa. Vreau sa il duc si la inot, imediat ce termin cu teza. O sa aiba 4 luni atunci, numai bine.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Iri, eu cred ca va stresati cam mult. Fiecare copil are etapele si ritmul lui de dezvoltare. Depinde de multi factori si tu stii asta f bine. In nici un caz nu trebuie sa ne comparam copilul cu un altul, fiecare copil se naste cu bagajul lui genetic si fizic, si este unic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

MIere, ti-am admirat si eu feciorul, e frumos foc si are un zambet de milioane
Imi dati si mie parola noua atunci?
Si eu citesc Capraru, imi placea ca avea ceva exercitii ptr lauza desenate Inrest citesc Sears si tare imi place. Am gasit si cartea lui despre nutritie, e foarte buna, v-o recomand si voua.
Exercitii dimineata facem in pielea goala( el, nu eu). Ii intind mainile in sus si apoi in jos de 10 ori, le strang la piept si apoi le departez intinse tot de 10 ori, adun cotul cu genunchiul opus si mai facem bicicleta, apoi il intorc pe spate si trag mainile mele in jos pe corpul lui de cateva ori si apoi incep masajul.
A avut si el cojite pe cap si au trecut cu ulei de cocos dupa o saptamana..dar de-atunci contiuam in fiecare dimineata cu masaj si la cap cu ulei din asta.

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput

Sears este si preferatul meu. si eu tot Dr. Sears's vaccination schedule urmez, doar ca am bagat si polio la 3.5.7 luni. Oricum MMR (ROR) vreau sa il cer separat, pe cele trei componente. Nu vrei sa fac trivaccinul. Iti trimit acum pm cu parola.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

neatza

carol inca nu s-a intors de tot, dar se chinuie toata ziua si e foarte frustrat ca nu poate. incearca incearca si pe urma da din picior in canapea . de pe burti nu incearca sa se intoarca ca acolo e mai interesant sa stea cu capul sus. si-si mananca pumnii intr-o veselie.

are 65 de cm si 7 kilograme la 3 luni si 3 saptamani.

plus caeu sunt convinsa ca e stangaci - totul face cu partea stanga, ala e pumnul preferat, in stanga vrea sa se intoarca, cu stanga ia jucariile sau se intinde dupa ele, isi tine biberonul...

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Neata gagici, eu sunt treaza de la ora 4, asa mi se intampla cand ma laud ca Vlad doarme bine, singurel si nu mai trebuie sa il legan . Daca va spun ca e vina mea....sigur dati cu ceva:AM MANCAT LINTE, dobitoaca de mine nu a realizat pe moment ca face parte dein clasa:fasole, mazare....si normal ca pe bebe meu il doare burticaNu stiu ce a fost in capul meu.

Miere nu am citit cartea de care spui tu, dar sa stii ca prietenele mele au crescut copii dupa Capraru si au varste cuprinse intre 2 si 10 ani care au crescut foarte frumos, bineinteles in afara partii cu diversificarea la 2 luni, cu care nu sunt de acord.

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspoliss spune:

Bebelusi, si mie mi-a fost pofta de linte intr-o zi, dar nu mi-a facut rau. Exista un tip de linte care mie una nu mi-a dat gaz, si care e buna si ptr copil cand incepi hrana solida. E cea galbena...aici ii zice moong( cred ca indienii ii zic asa). Trebuie fiarta ca si fasolea, adica pusa in apa peste noapte si la primul dat in clocot aruncata apa si pusa apa noua, si luat si aruncat spuma care se formeaza la fierbere. Si vezi ca si de la tofu s-ar putea sa-l doara burta.

Crisss mami de pui mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

irina, te rog sa ma ajuti daca ai timp

de la 4 luni vreau sa ii fac diversificarea lui carol ca el e pe LP

cum sa incep? adica cu ce?

nu ai cumva o schema pe saptamani?

ca de la capraru nu inteleg mai nimic, ca is decalate de la 2 luni si ma pierd in informatii

stiu ca este subiect separat da io vreau asa, o lista d genu: zilele 1-4 3 lingurite suc de morcovi, etc

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Nu am o astfel de schema pt ca nu exista in lumea asta larga ceva standardizat.Fiecare medic/ carte are o parere sau alta.Dar exista niste reguli si acestea sunt la fel peste tot

Iti redau un text din Nelson---este cartea dp care se invata si aici si oriunde , este un "manual" de pediatrie, nu doar puericultura, contine si patologie --textbook of pediatrics editia 17

Complementary foods (i.e., the additional foods, including formulas, given to the breast-fed infant) or replacement foods (i.e., food other than formula given to
formula-fed infants) should be introduced in a stepwise fashion to both breast-fed and formula-fed infants, beginning about the time the infant is able to sit unassisted,
usually between 4–6 mo of age. Cereals, a good source of iron, should usually be the first such foods given. Vegetables and fruits are introduced next, followed shortly
by meats and, finally, eggs. The order in which these foods are introduced probably is not crucial, but only one new food should be introduced at a time, and additional
new foods should be spaced by at least 3–4 days to allow detection of any adverse reactions to each newly introduced food. This is particularly important if there is a
family history of food and/or other allergies.

Either home-prepared or manufactured complementary or replacement foods can be used. The latter are convenient and also likely to contain less salt. Many such
products also have supplemental nutrients (e.g., iron). These also are available in different consistencies to match the infant's ability to tolerate larger size particles as
he or she matures.
Prepared dinners and soups containing a meat and one or more vegetables are quite po****r. However, the protein content of these products is not as high as that of
strained meat. Puddings and desserts also are po****r items but, aside from their milk and egg content, are poor sources of nutrients other than energy; thus, intakes
of these should be limited. Moreover, intake of egg-containing products generally should be delayed, especially if there is a family history of food and/or other allergies,
until after the infant has demonstrated tolerance to eggs (either a mashed hard boiled egg yolk or a commercial egg yolk preparation).

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8069a40b05eaf331b3527d&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url/" target="_blank">VIDEO ANDREI
POZE ANDREI
mami cea mai fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Crisspoliss faza e ca nu am aruncat nici o apa, dar eu ma simt bine, nu ma doare burtica, nu am gaze, NIMIC...dar cine stie....

Fetelor eu ori sunt proasta...ori sunt proasta...... In Capraru eu nu vad ca zice sa diversifici de la 2 luni, zice ca "in Romania se obisnuieste sa se introduca sucurile sau zarzavaturile foarte devreme, dar studiile arata ca sugarul nu e dezvoltat fiziologic si nu are nevoie de ele decat mai tarziu". Asta e scris la "de la 2 la 3 luni". Apoi se intoarce la acest subiect la "de la 3 la 4 luni" si vorbeste de introducerea sucurilor la 4 luni sau la 6. NU AVEM ACEEASI CARTE???

Mami puiutului Vlad Mihai

http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput