Povesti Povestiri Amintiri- Cu si despre DC
Raspunsuri - Pagina 5
emag spune:
Eu astept si o carte a Olgutei de niste ani. Pana cand va fi publicata una, eu mi-am facut deja o carticica (defapt i-am facut-o Olgutei) cu "Povestea D-rei Pishcot" - tocmai pentru ca mi-am dorit, asa ca o baba ce sunt, sa am povestea "asortata" cu poze, sa o am pe hartie, palpabila, colorata...
Orice pot face pentru asta, voi face. Si ce nu pot, voi invata sa pot. Kay, pot sa te insotesc la aeroport???
Pot ajuta cu grafica pt. carte.
Olguta, iti multumesc mult pentru gandul frumos de a scrie pentru si despre Emma. As vrea o carte cu scrierile tale, care ma trec prin toate starile -ras, plans... etc.
In acest moment insa, ideea unei carti despre Emma mi se pare minunata. Iti multumesc pentru asta! Si...inca o data 143!
De aia te iubesc eu asa de mult, pentru sufletul tau mare si frumos.
Si mai cred, asa cum a spus Mariaa, ca prima persoana care ar trebui intrebata, primele ganduri despre care sa scrii, trebuie sa fie ale Aidei.
Din nou... Voi pune si timp, si suflet si orice va mai fi nevoie si sta in puterile mele "la bataie" pentru realizarea acestui "proiect". Ce sec suna proiect... Pentru acest vis... frumos si sper eu, vis ce se va implini.
fetele.
Ziana - povestea nasterii
Eleni spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii Ma bucur ca v-ati adunat in sedinta de creier aici: Idei sunt multe. Am putea in prima instanta publica o carte frumoasa cu 12 povesti originale pentru copii. Cu ilustratii frumoase. Sau 12 intamplari de le DC - povesti si lectii de viata, comentatii, morala. Intamplari hazlii, o istorie dulce-amara a unui grup imens de femei care si-au pus sufletul pe un forum. Suna asa de banal insa este asa de frumos in esenta. ideea este ca exista mult talent pe DC - si materiale de 10 carti. Ne vom gandi si noi si vom incerca sa gasim si un sponsor. Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire. iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/ |
O sa dau quote la mesajul Mirelei, dar o sa raspund si celorlalti, pragmatic si privind chestiunea ca pe un business (in sensul ca si daca vor fi donate veniturile, ele trebuie sa existe in prealabil). Asa ca o sa va rog sa imi iertati duritatea cu care o sa prezint niste lucruri, dar cu asta ma ocup, florile si pupaturile le las altora sa le distribuie.
1. Piata este plina de carti pentru copii, care de care mai interesanta, mai ilustrata, mai frumoasa. Costurile sunt pe masura. Mi-ar placea sa cred ca toata lumea de pe forum va cumpara cartea, dar asta nu se va intampla, pentru ca stim toti ca multi cu gura, putini cu carca. Nu intentionez sa o dau cotita, ca nu e cazul.
2. Pe de alta parte daca totusi va decideti sa faceti o carte cu povesti pentru copii, solutia este sa apelati la cei 2-3-5 care scriu povesti frumoase pe forum, un ilustrator si eventual un fotograf, si gata. Editura, si apoi vanzare online, pe DC. Asta ar fi varianta cea mai putin costistoare ca si productie. dar asta inseaman oricum costuri de tipar, care nu-s mici, si care pot fi suportate fie de un sponsor, fie de o plata in avans a cartilor de catre cei care doresc sa le comande (si aici iar ajungem la povestea cu multi cu gura, putini cu carca, pentru ca banii se vor strange cu taraita, iar tiparul nu primeste plata in rate)
Asta ar fi varianta pe care o vad cu povestile pentru copii
Pe de alta parte povestile Olgutzei, sunt savuroase, usor de citit, placute sa iti umpli timpul la metrou sau asteptarea in gara... sunt optimiste si vandabile ca si marfa. Si aici apare partea cu costul de productie, pentru ca desi cartea are sanse mari sa ajunga in librarii, ii trebuie minime costuri de productie si de raft. Planul de promovare ma ofer sa il fac gratuit, si voi face PR online pe toate caile pe care le cunosc (spun PR online ca aici pot misca gratis, in rest toate suporturile de promovare costa). Si o fac pentru ca ma incred cu tarie in produsul "povestile Olgutzei".
O carte cu mai multe capitole, cu aspirante, copii, retete, bla-bla... ar fi o varza, imposibil de pozitionat, greu de vandut si oricum cu putina sansa de reusita pe piata. Lectii de viata, morala... nu se vand, decat daca au in spate un nume greu care sa vand marca inaintea produsului. Altfel nu. e pierdere de timp.
Si desi vedem entuziasm si promisiunea de a cumpara 3-4-5... o sa fie 100 si apoi gata.
Ori scopul final nu e sa facem sa apara o carte, ci sa se stranga bani pentru interventii in cazurile copiilor in suferinta. Practic asta e scopul suprem. Si punctual la asta ma gandesc.
Daca va pot ajuta cu analize rationale si sfaturi de promovare, sunt aici. Si da o sa cumpar si cartea. Dar la aplauze si flori nu ma bag, eu sunt omul lucrului facut!
Lara spune:
Sa ma bag si eu un pic
Ideea e minunata. O carte dedicata unui copil care a schimbat mult in sufletele unor oameni, care intamplator sau nu, au auzit povestea ei si a familiei ei mult incercate.
Cred ca ideal ar fi sa apara povestea unui licurici ca prefata a cartii Olgutei. Aici este foarte mult material, am vazut cat de mult si frumos s-a scris despre ea si despre cum a schimbat atatea vieti. Minunate povesti s-au scris din suflet despre ea. Oricum, asa a venit si ideea ca Olguta sa-si publice scrierile, datorita Emmei (stiu io asta, ca am spionat la bloguri )
Insa, pentru ca vad ca nimeni nu e avocatul Olgutei in eventualitatea punerii pe hartie a scrierilor ei, e musai ca si ea sa aiba drepturi de autor din toata afacerea asta. E mai mult decat corect. Marius, sorry, dar asa mi se pare corect.
Mult spor va doresc. Sunt convinsa ca va fi un succes! (numai sa nu iasa o varza de la atatea capete luminate adunate la un loc )Aveti Oo? rosii, please
Bafta!
desprecopii spune:
Eleni, nota 10 de la mine. Daca as fi scris eu mesajul tau ar fi spus lumea ca sunt reticenta la o idee asa de frumoasa. Realitatea este insa ca ai perfecta dreptate.
E bine sa avem si realism. Ai spus foarte bine,e multa zarva insa la actiuni e cam tacere. Si, cu cat intra mai multi in discutie si isi dau cu parerea, iese tot mai imposibil de realizat.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
misha71 spune:
Merita sa cititi aici
Diarux
Drum bun, licurici iubit!
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!
excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)
misha71 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii Eleni, nota 10 de la mine. Daca as fi scris eu mesajul tau ar fi spus lumea ca sunt reticenta la o idee asa de frumoasa. Realitatea este insa ca ai perfecta dreptate. E bine sa avem si realism. Ai spus foarte bine,e multa zarva insa la actiuni e cam tacere. Si, cu cat intra mai multi in discutie si isi dau cu parerea, iese tot mai imposibil de realizat. Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire. iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/ |
Realismul e uneor prea brutal si incompatibil cu visarea, insa, daca-mi permiteti sa-mi dau cu parerea, pot sa subscriu la cele spuse de Lara, chiar daca stiu ca toate mesajele sint proprietatea "desprecopii" (desi mi se pare putin ciudat ca sufletul meu sa fie "proprietatea" cuiva).
Drum bun, licurici iubit!
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!
excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)
gaia.nevia spune:
eu... cu cine votez
pai,
1, votez cu strangerea de fonduri in mod organizat pentru cauze nobile, de aici de la noi din Ro...
2, votez cu "promovarea DC" chiar printr-o carte care sa cuprinda cele mai frumoase povesti de viata, nastere, etc stranse aici pe DC, si istoria formarii sale, si impactul pe care il are asupra vietilor atator oameni.
3, votez cu fata de la PR, care stie ce vorbeste... e greu. Dar cred ca se poate face.
nu e cazul sa comentez si eu ca toate acestea pot, si trebuie dedicate Emmei. Nu am participat decat de departe, cu rugaciuni, si lacrimi care nu mai seaca la aceasta tragedie.
Pot, daca ne hotaram sa contribuim cu scrieri, sa scriu si eu. In general am scris pentru ca am simtit ceva. Am mai multe texte pe blogul meu, cateva din ele mi-as dori sa le vad publicate, cu atat mai mult pentru un scop nobil.
De cand am nascut mi-am propus sa scriu povesti pentru copiii mei. Nu am reusit sa leg doua vorbe. O fi neuronul, nu stiu, dar cel putin pot incerca, pentru voi , si pentru ei.
Va pup si sper sa ajungem la o concluzie lucrativa.
desprecopii spune:
Exact, tocmai de asta spun: trebuie ales un comitet si discutat intern. Si puse la punct toate asptectele dinainte. Si desigur, de pus pe hartie si semnat.
adelamaria spune:
Felicitari pentru intiativa! Cred ca mesajul lui Eleni sintetizeaza cel mai bine multiplele aspecte ale problemei Ar trebui tinut cont de el!
Voi urmari subiectul si daca voi avea cu ce sa ajut, o voi face!
desprecopii spune:
Eu mai am un sfat: SCRIETI! Scrieti carti!Noi, va vom ajuta la promovare.
Un exemplu este www.jurnaldetatic.ro
A scris frumos, si-a dus visul la realitate si il sprijinim cu draga inima!