*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (43)*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Multumim frumos pentru aprecieri.
Cu dive eu zic asa : in primul rind greutatea raportata la lungime.
Daca e baban e putin probabil sa i se asigure necesarul caloric si nutritiv per kg bebe numai cu lapte - de oricare ar fi el. Tu esti pe mixt decit teoretic la 4,2 saptamni ar fi ok.
Apoi nu inainte de implinirea a 4 luni , sa fie indeplinite cumulativ toate indiciile : sa stea in popou , sa fie interesat de mincarica , sa mimeze mestecatul etc. Se gasesc cam prin toate articolele si pe net si in mailul comun.
Incearca sa te ghidezi si dupa ritmul de somn zi/noapte .Adica daca doame linistit are mese rare noaptea (la virsta voastra 1 masa pe noapte e acceptata) as considera ca dpdv. caloric lapte e ok si nu e cazul sa debutati cu dive.
Unul dintre semnele cele mai clare stau in somnul linistit si nu pe ciupituri - adica nu cu jumatatile de ora- asa scrie si carti asa am constata cu Pitica. Eva daca nu doarme macar 1,30 ore de 2 ori(2 calupuri de cite 1,30-2ore) pe zi e toata ziua irascibila. In schimb daca isi face somnul (o repriza dimineata si una dupa - amiaza)se trezeste surazatoare , vesele si explozie de energie.Invers daca doarme in frimituri e maratita, nu-i convine nimic , se plictisete repede de jucarele si e plingacioasa. Nu tipa , nu urla dar e smiorcaicioasa.
Nu numai noaptea ci si ziua somnul trebuie sa fie linistit si distantat. Daca hrana este suficienta au somn linistit si la intervale de minim 2,3 h - 3. Daca cere mai des eu consider ca nu e ok. Daca nu au reprize de somn linistite inseamna ca nu se hranesc cum trebuie dar motivele pot multiple nu neaparat implica diversificare.
Pentru debuta cu dive trebuie sa fi sigura pe factorii care conduc la o alimentatie necorespunzatoare care induc somn pe reprize fracturate : fie nu suge suficient - si atunci trebuie sa lucrezi aici, nu bea cantitatea de bibe ok si atunci trebuie sa lucrezi aici, nu are alte probleme : gaze , constipatie , etc.

Oricum daca intuitia ta nu iti spune clar : acum e momentul inseamna ca trebuie sa mai astepti. Eu vroiam sa aman pina implinea fix 5 luni. Dar am simt asa un impuls , nici nu ma pregatisem mare lucru. Si pe 8 martie (la 4,3 luni) am debutat .Semnele erau , toate si cumulativ. Regulile sunt oricum orientative , generale , anumite semnale pot sa lipseasca la unii sau chiar sa se amnifeste tardiv sau discret.Eu am invatat un lucru : copii pot sa nu sa creasca precum scrie in carti ! Multa bafta !

Sa aveti un drum bun si fara peripetii !

Citat:
citat din mesajul lui Darling_
Felicitari Eva de Mirtha pt evolutia frumoasa.

Mirtha si Eduard saliveaza cand mananc eu si se uita cu o mutrita asa simpatica si pofticioasa. Apoi zambeste. Clar i se pare interesant procesul. Nu prea a luat in greutate, 300 gr in 4 sapt. Crezi ca ar tr sa incep mai devreme cu dive?? Off intuitia mea nu zice nimic. Parca as incepe, da parca m-as abtine.

Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
http://family.webshots.com/photo/2360933530103785880PQnqUK

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn
(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Eva in concurs http://concurs.pampers.ro/profile/31201

Mergi la inceput

Sanatate si sa treceti cit mai repede peste probleme !
Ne asteapta si pe noi vaccinul saptaman viitoare. Sper sa depasim bine etapa.

Citat:
citat din mesajul lui leeloo5979

Darling norocoaso! Sa vedem ce reusesc si eu.
Damian a fost tare agitat toata noaptea, s-a foit si a murmurat si la 05.30 am pus mana pe el, ardea. Am intrat in panica, greseala mea, dupa vaccin nu ii dadusem decat o singura doza de Panadol baby. Asa ca i-am dat la 05.30, bineinteles ca s-a trezit de tot, l-am schimbat de pampers, i-am dat sa manance si 50ml lapte, apoi s-a culcat si a dormit pana la 08.00. Febra a inceput sa ii scada imediat. Acum nu mai are deloc.

Leeloo
Lacra a lui Damian (13 octombrie 2008)

http://community.webshots.com/album/570749187xRZWvi?start=0

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn
(17.10.2008)

Mergi la inceput

Sananate ,, sanatate si voua !! Sa plece virusache asta ciudat !
Sa ne spui evolutia de astazi.

Citat:
citat din mesajul lui alra

neata

nicolu mai bine acu de dimineata, ieri seara insa mi-a facut o criza de nu am stiut cum sa o linistesc. plangea a durere, febra nu avea, i-am dat insa niste paracetamol si in juma de ora se calmase. nu voia sa manance, a trebuit sa scot laptele cu pompa si sa i-l dau la 11 in somn cand a ras 150ml (completat cu lapte praf, nu va imaginati ca as scoate eu atat )
a facut insa eruptie si pe fata, cam ciudat virusache asta. chiar ma intreb daca e cazul sa o duc maine la cresa. dr a zis ca daca 24 de ore nu are temp e ok. vad azi evolutia.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

(17.10.2008)

Mergi la inceput

Mai frate cum resusit sa le faceti poze taman in gurita ?
Io abia resuesc sa o pipai pe gingii pe Eva. Si trage niste urlete a riposta de zici ca o ard cu fierul incins !

Citat:
citat din mesajul lui dandusa

Darling,
tin pumnii sa ajungeti cu bine acasasi eu am calatorit cu pitica cand avea 8 luni,singura.rom-anglia cu avionul,apoi 4 ore cu autocarul pana in Dover si de acolo 10 zile pe mare.n-am avut nici o treaba.am alaptat fara prb oriunde,pitika mi-a domit mai tot timpul.totul vine de la psihic,zic eu.

.............................
cozonacei,cum mai stati cu dintisorii?cel de care spuneam ca-i dinte,se pare ca nu-i.adica asta.acum are gingia de jos fff umflata...,se vad liniutele si crizeeee la greu.il dor de numa'.dam cu deabarre si baby orajel...,da' zici ca nu dau cu nik.plangeee f mult si abia reusesc sa-l impac.

..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami

(17.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Mav, sa stii ca nu esti singura care a uitat cum facea la primul bebe, si la mine au trecut doar 3 ani
Eu i-am pus unt la pireul de legume si Rebecai, la sfatul medicului, ca sa-l pape, altfel nu-i placea. La fel fac si acuma, insa alternez, o zi il fac cu unt, o zi cu ulei de masline....ii place mai mult cu unt, binenteles Si adaug si lapte. Iar la ultimul piure am adaugat si un praf de nucsoara am citit ca bebelusilor le place gustul soft si fin al nucsoarei si asa este, Cati l-a papat cu mai multa placere
Principiul pe care merg e ca papica Ecaterinei sa fie gustoasa, ca daca mie-mi vine sa fac cahhh, atunci cum as putea s-o oblig sa pape?!! M-am invatat de la Rebeca, care a afost mai sclifosita decat asta mica, cu greu imi papa ceva daca nu era gustos....legume chioare niciodata, oricat am incercat. daca nu era cu putin unt si un praf de sare, nici gand
Ceva mai tarziu, cam de pe la 5-6 luni, Rebecai i-am adaugat iaurt in pireul de legume, si-l papa mai bine. Ecaterina vad ca-l papa cu placere asa, deci iaurtul il vom papa separat

Citat:
citat din mesajul lui mav

mamici de cozonaci, am si eu niste nelamuriri....
steli, de ce ziceai ca pana la 1 an nu se fierbe carnita in supa de legume? tb. s-o fierb separat si sa-i pun lui bb doar putinica in piuteut sau cum?
eu oricum intotdeauna oparesc carnea, arunc apa respectiva si mai spal carnita inca o data inainte de a o pune la fiert pt supa. nu-i suficient?
laura, tu ziceai ca pui putin unt la piureul de legume. nu-i prea devreme acum? parca citisem pe undeva ca se pune unt mai tarziu...
uleiul de masline il puneti la fiert cu legumele sau il adaugati la final, la piureut?
poate suna stupid, dar eu chiar nu-mi mai amintesc cum faceam cand era sebi bb, au trecut 5 ani... si nu mi-am notat ca pe vremea aceea aveam o pediatra f draguta, proaspat iesita la pensie, pe care o puteam suna oricand si vorbeam des si imi zicea ce si cum sa fac si nu ma simteam deloc nesigura, ca acum
bine, sebi era si mancacios.... antonio e mai sclifosit, stiti voi...

faptul ca primul bb a fost... perfect... iar al doilea ma pune mai mult la munca, ma duce automat la comparatii...
sebi, la 6 luni si 10 zile fix! s-a ridicat singur in picioruse la el in patut (s-a agatat cu manutele de marginea patutului si s-a tras in sus), iar antonio nu sta bine pe burta nici la 6 luni, cum statea fra-su la 3 luni... adevarat ca sebi a fost precoce in multe privinte, dar anto nu face multe din chestiile pe care le fac deja multi cozonaci...

tot la capitolul "dive- si copiii sunt diferiti".... sebi avea un meniu... ca era de fel mai kkcios... iar anto are alt meniu, ca e mai constipacios.... vad ca lui anto ii plac.... pastarnacul, patrunjelul, telina chiar, ardeiul rosu, dar mai putin spre deloc morcovul.
zilele trecute, in timp ce gateam 3 feluri de mancare, sa fie pt toti, i-am dat lui anto in manute un morcov si un patrunjel........... ce credeti?
a gustat, apoi a aruncat morcovul si a retinut radacina de patrunjel si a molfait-o mult si bine, si-a frecat gingiile, era tare preocupat de ea. apoi i-am dat si o bucata de ardei rosu......... evident ca l-a supt cu maaaareeeeeeee placere si s-a moscolit pe hainute rau de tot.... si a urlat cand i l-am luat din mana, dar deja incepuse sa rupa bucatele din ardei, doar cu gingiile. de altfel, nu are dinti, insa a inceput sa ma muste si de tsss.......

ooofff.... deja ma claxsoneaza... iar tre' sa ma opresc si-o sa-mi pierd ideile...... are o gurrrrrrraaaaaaaaaa..... scorpionasu' meu ambitios....

Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

mami de thomas, merci!

pe cat posibil, noi incercam sa mancam toti la aceeasi masa... chiar daca acum e mai greu, mai tarziu vom culege roadele stradaniei...
acu' 3 zile, ii pregatisem lui seb fructele cubulete... a trebuit sa le mananc eu si lui sa-i curat altele, dar sa le las intregi, ca asa a cerut maria sa, fratele maaaare... in ziua urmatoare... de ce i le-am lasat intregi, ca el vrea cubulete, sa le ia cu furculita.... in ziua urmatoare, da' de ce nu-i pasez si lui fructele, asa, ca lui antonio, ba chiar sa i le pun si in borcan; dar asta dupa ce spalasem blenderul dupa ce pregatisem piureul lui anto...

dupa cum ziceam... ma mai vait si eu la tatalor de una de alta, ca mereu gasesc motive, de peste zi.... si el rade de mine si zice: 'al treilea convine la toti!'

alra, febra, apoi eruptie.... esti sigura ca nu-i o boala a copilariei?? zic si eu....
insanatosire grabnica nicolului!

Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Babyzapi, m-ai facut sa Mersi

Citat:
citat din mesajul lui babyzapi

Neatza MAmici!

Lauamiron iti sta suuuper cu noul look. Te prinde de minune, esti mortala
Andy sper sa gasiti tratamentul corect cat mai curand .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela, mamica lui Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

La fel eram si eu, tot timpul cu el prins in coada sau coc Acuma nu-l mai pot prinde Doar bretonul in agrafe, ca altfel ma deranjeaza pe frunte. Jos cu coada de cal, hai cu o freza shic

Citat:
citat din mesajul lui oceanborn

Laura am vazut , iti sta bine cu noua tunsoare! mai ales cu scumpetea aia (de 8 luni) in brate!
Si eu trb sa ma tund sa ma vopsesc...coada de cal..nu stiu cine zicea de ea..si daca-mi aranjez parul in 10 min ajunge prins in coada ca de nu risc sa ma cheleasca thomas !!!

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturasha23 spune:

Ramo si la noi sunt nucleii sunt mici si noua ni s-a spus ca asta e displazie de sold. Acum nu mai inteleg nimic, caci toti ceilalti parametri sunt normali la echo, mai putin nucleii. Ai fost si la dr. ortoped sa vada foaia data de dr. echografist?

Ai cumparat pana la urma saltea pt patut? Nu stiu de care sa iau pentru ca are marginile interioare rotunjite.

Citat:
citat din mesajul lui Ramo2007

Am venit de la eco si nu sunt prea incantata...Dr. a spus ca e ok, nu are displazie de sold.A fost foarte tacut si ursuz...ori asa e el, ori a avut o zi proasta.Sara a inceput sa planga cand am pus-o pe o parte si a dat-o cu gel...era rece si a plans incontinuu, abia au putut face poze.E posibil ca doctorul sa fi fost asa si din cauza ca ea a plans mult, dar nu mi se pare normal.
Pe foaia primita de la el scrie asa Profil osos dr si stg BUN, Acetabul osos dr si stg ASCUTIT, Acetabul cartilaginos dr si stg INGUSTAT, Unghi Alfa dr 68, stg 64, Unghi Beta dr 46 stanga 50, tip sold dr I A, stg I A.Nucleii de osificare absenti bilateral.CONCLUZIE:ASPECT ECOGRAFIC NORMAL.
Aveti idee despre cele de mai sus...?Eu sunt in ceata...nu inteleg de ce sunt diferente la unghiurile alea si ce e cu nucleii...asa trebuie sa fie?absenti?

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

mami de Iulia 26.11.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Buna ziua, mamici!

Va salut si eu in graba printre reprizele de piticenie, bucatarie, cumparaturi si toate cele.
Am trecut aproximativ bine si de vaccin, mai mult a urlat cand a masurat-o si cantarit-o decat la intepat. O stare afebrila si multa maraiala care vad ca mai persista si azi. Sper sa treaca cat mai repede. In schimb a dormit mai bine noaptea asa ca acum am varza pe sani
Am incercat si ceva suc de morcovi care a ajuns pe bavetica. Nu l-a agreat nici pur, nici diluat, nici cu lingurita, nici cu bibe. Presimt o divesrificare cu mari batai de cap.
Am citit cate ceva din urma, vroiam sa spun mai multe dar ... cred ca am nevoie de ceva lecitina ca nu prea mai imi aduc aminte.

Eva de Mirtha, sa cresti mare, cuminte si sanatoasa si sa-ti bucuri parintii in fiecare zi!

Anes, nici mie nu mi-a venit cm, iar la primul am avut la vreo luna dupa ce n-am mai alaptat.

Alra, frumoase poze, frumoase fete! Multa sanatate bebelinei, sa scape repede de virusache.

Anca, eu tin glicerina la temperatura camerei si nici n-o folosesc zilnic, numai cand mi se pare ca are limbuta mai incarcata.

Andutza, sa-ti traiasca puiutele, sunt tare dulci. Cred ca e greu singura cu doua, ne e noua cu una, dar in momentele grele daca te gandesti la cele frumoase, parca te mai remontezi putin.

Miky-ea, sa te refaci repede si sa vina lapticul asa cum vrei.

Mamica de bebelina Teodora (1.12.2008) & adolescent Bogdan (24.05.1995)

Teodora in luna a IV-a

Mergi la inceput