*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (43)*

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darling_ spune:

Miky-ea ai grija de tine, sper sa ne vedem cat de cuand. Pup
Off ce rau imi pare de Catalina, Dumnezeu sa-i dea tarie...si putin noroc.
Andy, pup Andreiasul bolnavior sa se faca bine. Insista la dr, trebuie sa se rezolve eczema aia nenorocita, nu e ok nici cu scaunul.
..................

Vreau sa urez si eu la toata cozonacimea si parintilor aferenti un Paste FERICIT!!! Cu un iepuras grasun, pufos si generos. Multi pupici!

Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
http://family.webshots.com/photo/2360933530103785880PQnqUK

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo5979 spune:

Anes nu este o regula cand trebuie sa iti vina menstruatia, fiecare organism are ritmul propriu de refacere, de reluare a functiilor, de reglare hormonala, multe din fete se pot lauda cu faptul ca la o luna sau doua le-a venit ciclul desi alaptau. Cunosc de asemenea persoane cu menstruatia venita dupa 11-12 luni, dupa oprirea alaptatului. Sincer, nu cred ca exista o legatura intre cele doua, oprirea alaptatului cu venirea menstruatiei, in sensul in care daca ai oprit alaptatul, vine menstruatia luna urmatoare, sau la genul asta. Eu am oprit definitiv alaptatul pe 23 februarie si mi-a venit pe 9 aprilie, aproape de 6 luni de la nastere.
Darling inainte era mitul ca atata timp cat alaptezi, nu poti ramane gravida. Radeam cu mama pe chestia asta, pentru ca pe vremea lor oricum mijloacele contraceptive erau f sarace, iar miturile astea nu ajutau deloc. Asa se explica numarul atat de mare de frati facuti la distanta de 8-12 luni, colegi de generatie cu mine. Poti sa nu ai ciclu, si sa ovulezi. Eu spre exemplu, desi nu am avut ciclu, am ovulat de doua ori, in decembrie si in februarie. Ii spuneam lui Laur ca daca as fi sigura ca urmatoarea e fata, as merge la risc . Deci, daca nu va doriti repede alt bebe, eu zic sa incepeti sa va protejati .

Leeloo
Lacra a lui Damian (13 octombrie 2008)

http://community.webshots.com/album/570749187xRZWvi?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Ce m-am delectat de dimineata Nicolu' are falcute, dom'le si niste ochi superbi! E frumoasa, mai, babutza
Rebeca are bicicleta exact ca a Laurei si papuci la fel, doar ca sunt portocalii Ne tot innebuneste sa-i luam bicicleta noua, ca asta e mica si i-o da Caterinei, ca ea e maaare si puternica. Si i-am promis ca-i luam cand va renunta la rotile ajutatoare. Si s-a ambitionat si ne-a pus sa i le luam jos si a tot incercat vreo saptamana pana a luat o tranta....dar tot nu s-a lasat de tot si acuma merge doar cu o roata ajutatoare Deci curand va trebui sa-i luam bicicleta noua si mai mare

Citat:
citat din mesajul lui alra

POZEEEE

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Deci m-am tuns ieri si sunt foarte incantata de rezultat Mi-a facut Rebeca poze, asa ca am pus vreo 4 poze cu noua freza in album. Si cu ocazia noii freze mi-am tras si perie de par noua, ca deh, aia veche nu se rotea singura Pai la mine sa nu vina iepurasul!?!

Anes, nici mie nu mi-a venit inca CM, dar nici nu sunt nerabdatoare De alaptat, foarte slab, doar o data pe zi cam 60ml. Cred ca in cateva zile e gata...
Andutza, am vazut printesele, sunt delicioase Sa dea Domnul sa creasca mari si sanatoase
Dandusa, n-avem dinti inca, insa balim la greu cu pumnii ei, ai mei si tot ce prinde in gura
Darling, sa auzim de bine si sa ne dai un semn cum ati ajuns Astept sa-ti vad freza noua!

Caterina a inceput sa se trezeasca noaptea de vreo 4 zile, parca are ceas cu cuc, exact la ora 3. Am reusit sa nu-i dau de mancare, ci doar s-o iau in brate si s-o plimb. Doar intr-o noapte i-am dat lapte, ca altfel scula toata casa. Nu-mi dau seama ce are, or fi dintii sau o fi foamea sau o fi reactia la vaccin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Neata!
La fel si eu am reusit sa vad poze in dimineata asta..sa-i mananci, nu alta..am reusit sa vad printesuca de Monicus, gemene dulci foc de Andutza, scump cu casti(mai mari castile decat el) Leeloo si familie frumoasa de Alra, cand mai am timp mai bag un ochi...a acum cateva zile vazusem si printesa de aleinad , mi se pare ca seamana foarte bine cu fratele,ochi frumosi amandoi si scumpeturi de Julia Doamne de copii frumosi !!!!!!!! .... la poze ne uitam cu Thomas, atat de atent se uita cand vede copii..
Noi am inceput sa luam picaturi pentru reflux...analizele la urina erau bune si dr ne-a dat niste picaturi pe care le dau de alaltaieri si deja se vad rezultate...nu m-am plans prea mult de refluxul lui thomas dar am fost foarte si inca mai sunt putin stresata.. ne-a zis dr ca o data cu dive o sa dispara treptat si o sa scapam si de picaturi si asa cum am mai vb cu el mi-a zis ca dive ar fi bine sa o incepem la 5 luni...dupa care mi-a zis ca Thomas pare foarte pregatit dupa chestiile ce i le-am povestit in legatura cu rumegatul limbii , pofta , dragostea fata de lingurita etc.... si ca puitem de saptamana viitoare sa incepem cu BORCANASE de mere si de pere williams....cate putin pana la 5 luni cand incepem sa introducem si alte chestii mai serioase...mie mi s-a parut cam aiurea ...na mi se pare cam devreme dar mi-a zis ca tinand cont de refluxul ce-l are thomas asa ar fi mai bine...a specificat ca el imi recomanda...eu pot face ce vreau sa ii dau sau nu..oricum peste vreo 10 zile mergem din nou sa vdm cum stam cu greutatea , cum toleram picaturile si sa-mi dea ceva scheme de dive...
Nu stiu ce sa fac...oare sa ii dau sau nu.....

aleinad in urmatoarea poza deja era si mana mea dupa care l-am mutat.. cand am vazut pozele si mie mi s-a parut cam periculos dar cand pozam nu..mama denaturata ce sunt
Criss acum mergem cu masina dar vom face muuult pana acasa pentru ca ne oprim in nord o zi la niste prieteni italieni care ne tot invita pe la ei iar acum e chiar buna invitatia , dupa care o sa ne oprim in Ungaria la Balaton la fel o zi.. avem nevoie de masina in Ro din cauza asta mergem asa, sotul nu e din Vale...e de la 400km si e cam complicat fara masina cu naveta prin tara... in august mergem cu avionul ...edit..lasa.-mi un nr de tel pe pm , eu trb sa imi schimb nr de romania pt ca mi-a expirat cartela...daca avem timp poate ne si vedem dar sa stii ca avem atata umblatura de facut de ...nu promit nimic, nu se stie poate ajungem si in deva
Olivia pupam vorbaret mic!! auzi la el tata!!!pai si n-ai protestat?
Babyzapi sper sa nu fie nimic mai serios cu ganglionul asa!
Anes nici mie nu mi-a venit inca menstruatia...alaptez
excusiv..
Darling drum bun!!!!
Ramo fericito, asa sa tot vina sarbatorile...ah, abia astept sa mergem acasa sa ne gateasca mama si soacra tot ce vrem
noi am tinut si pastele catolic si il tinem si cel ortodox...ca asa-i in familiile mixte..
o zi frumoasa tuturor!

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Neatza MAmici!

Lauamiron iti sta suuuper cu noul look. Te prinde de minune, esti mortala
Andy sper sa gasiti tratamentul corect cat mai curand .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela, mamica lui Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Laura am vazut , iti sta bine cu noua tunsoare! mai ales cu scumpetea aia (de 8 luni) in brate!
Si eu trb sa ma tund sa ma vopsesc...coada de cal..nu stiu cine zicea de ea..si daca-mi aranjez parul in 10 min ajunge prins in coada ca de nu risc sa ma cheleasca thomas !!!

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

neatza!
mirtha, cherie, ginye, hera: La multi ani cu sanatate! cu intarziere, dar din suflet...

alra, frumoase fete ai! nicolu pare dolofana, mai, nu te mai cred ca ar creste incet....

mamici de cozonaci, am si eu niste nelamuriri....
steli, de ce ziceai ca pana la 1 an nu se fierbe carnita in supa de legume? tb. s-o fierb separat si sa-i pun lui bb doar putinica in piuteut sau cum?
eu oricum intotdeauna oparesc carnea, arunc apa respectiva si mai spal carnita inca o data inainte de a o pune la fiert pt supa. nu-i suficient?
laura, tu ziceai ca pui putin unt la piureul de legume. nu-i prea devreme acum? parca citisem pe undeva ca se pune unt mai tarziu...
uleiul de masline il puneti la fiert cu legumele sau il adaugati la final, la piureut?
poate suna stupid, dar eu chiar nu-mi mai amintesc cum faceam cand era sebi bb, au trecut 5 ani... si nu mi-am notat ca pe vremea aceea aveam o pediatra f draguta, proaspat iesita la pensie, pe care o puteam suna oricand si vorbeam des si imi zicea ce si cum sa fac si nu ma simteam deloc nesigura, ca acum
bine, sebi era si mancacios.... antonio e mai sclifosit, stiti voi...

faptul ca primul bb a fost... perfect... iar al doilea ma pune mai mult la munca, ma duce automat la comparatii...
sebi, la 6 luni si 10 zile fix! s-a ridicat singur in picioruse la el in patut (s-a agatat cu manutele de marginea patutului si s-a tras in sus), iar antonio nu sta bine pe burta nici la 6 luni, cum statea fra-su la 3 luni... adevarat ca sebi a fost precoce in multe privinte, dar anto nu face multe din chestiile pe care le fac deja multi cozonaci...

tot la capitolul "dive- si copiii sunt diferiti".... sebi avea un meniu... ca era de fel mai kkcios... iar anto are alt meniu, ca e mai constipacios.... vad ca lui anto ii plac.... pastarnacul, patrunjelul, telina chiar, ardeiul rosu, dar mai putin spre deloc morcovul.
zilele trecute, in timp ce gateam 3 feluri de mancare, sa fie pt toti, i-am dat lui anto in manute un morcov si un patrunjel........... ce credeti?
a gustat, apoi a aruncat morcovul si a retinut radacina de patrunjel si a molfait-o mult si bine, si-a frecat gingiile, era tare preocupat de ea. apoi i-am dat si o bucata de ardei rosu......... evident ca l-a supt cu maaaareeeeeeee placere si s-a moscolit pe hainute rau de tot.... si a urlat cand i l-am luat din mana, dar deja incepuse sa rupa bucatele din ardei, doar cu gingiile. de altfel, nu are dinti, insa a inceput sa ma muste si de tsss.......

ooofff.... deja ma claxsoneaza... iar tre' sa ma opresc si-o sa-mi pierd ideile...... are o gurrrrrrraaaaaaaaaa..... scorpionasu' meu ambitios....

Mami de baieti nazdravani: Sebi(4 feb 2004) si Antonio(27 oct 2008)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!

Mergi la inceput

Mav nu sunt eu prea experimentata...mai bine zis sunt fara experienta dar aici din cate am citit despre dive se recomanda uleiul de masline extravirgin asa cum e el in sticla de adaugat putin in mancarica gata facuta ...daca il gatesti isi pierde proprietatile...e ca si un suc natural de portocale.
aa .si e recomandat de la inceputul diversificarii.

mami de Thomas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Buna dimineata mamici !

Dandusu da , i-am pus supapa. Nu curge din canitza nimic , nimic pe linga dop sau pe linga gat etc. Dar inca nu a invatat sa bea , sa faca pauze si sa si respire .Asa ca uneori mai si respira direct in ciocul canii. Si atunci iese printr-un orificu pozitionat cam pe linga cioc un mic jet.
Daca reusesesc sa scot cana la timp cind observ ca inghite , e totul ok. Ii dau timp sa inghita si sa respire intre inghitituri. Daca nu sunt pe faza mai baga aer in ea si pac o stropeste pe nas.
Acum sunt insa mult mai linistita pemtru ca reusesc sa o hidratez bine. Hidratarea era destul de stresanta pt. mine de cind am inceput dive pt. ca are nevoie de un plus de lichid .Ea nu era nici inainte o mare kk-ioasa si trebuie sa fiu atenta ca altfel risc sa se constipe. Slava Domnului pina acum mergem bine .De la 2 scaune in sus pe zi , fara strofocari , fara incovrigaieli . E bine si sper sa o tinem tot asa.
Acelasi lucru il dorec tuturor mamicilor. Astept in continuare "ponturi" de la voi , mamicile de bb2 !

Citat:
citat din mesajul lui dandusa

Mirtha,
ma bucur ca-i place Evei cana.da' zi-mi...cum iese jetul?adica n-ar trebui sa curga aiurea.i-ai pus supapa?
...............................................

si eu care ziceam ca voi sta la povesti...a trecut ziua de azi ca oricare alta...unde mai pui ca acum o am si pe mama la mine...nu se simte nika,parca-i mai greu...
o noapte usoara,mamici dragi

..................................................
Raducu(31oct2008) si Crinuta(1nov2006)
poarta-ma mami

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn
(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Eva in concurs http://concurs.pampers.ro/profile/31201

Mergi la inceput