Dialog cu medici: despre vitaminele pentru copii

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DrCMandric spune:

Citat:

Isi provoaca vomitaturi si cand incerci sa-i dai mancare nepasata (in prezent pasam totul - nu mananca decat paine, cascaval si banana nepisat, restul e totul la blender).
Intrebarile mele nu se leaga neaparat de vitamine (desi mi-as dori si niste vitamine pentru cresterea apetitului si protejarea ficatului), dar mai ales asupra metodelor de a hrani copilul.
1. Cum fac sa trec de la mancare pasata la mancare normala fara socuri (ca atunci cand a facut anorexie)


o mica problema: din mesajul tau nu reiese daca mananca orice mancare (ex. supica pui, carne pui, branzica, ou, legume, ficatel) dar pasata, cu exceptia alimentelor sus mentionate, sau nu mananca decat formula de lapte ??? .
Exista un numar minimde reguli scrise si/sau nescrise care trebuiesc respectate in momentul introducerii unui aliment nou:
- orice aliment nou se introduce treptat, intr-un interval de minim o saptamana, perioada in care pot fi utilizate diverse jocuri care sa-l poata atrage si sa-i stimuleze curiozitatea si apetitul (mai ales ca are o varsta la care intelege suficient de multe lucruri);
- de luat in calcul ca in momentul incercarii introducerii alimentului trebuie sa fie la o distanta suficient de mare de ultima masa (sa fie flamand), sa fie odihnit (ca sa aiba rabdare si sa nu fie motocos), sa fie o singura persoana de fata ( nu sta toata familia pe langa el si-si da fiecare cu parerea, pentru ca copilul stie sa fie smecher si sa exploateze fiecare oportunitate, plus ca i se ditrage usor atentia)
- nu se forteaza introducerea unei cantitati mari de mancare odata, chiar daca a luat suficiente gurite; exista posibilitatea ca sa verse, stomacelul sau nefiind pregatit pentru a digera un aliment nou si in cantitate mare, de la inceput; mai bine sa mai vrea el si sa fie surprins ca nu i se mai da;
- daca va refuza brutal, nu mai insistati in momentul respectiv; reincercati in 5-10 min, dar nu de mai mult de 3 ori; exista si maine o zi ( e si el fericit ca v-a invins pe moment), puteti chiar sa mancati tot ce aveati pregatit pentru el de fata cu el (oricum sa fie putin in castronel, 5-7 lingurite ), ca si cum era pregatit pt. dumneavoastra si nu va deranjeaza ca nu a incercat si el din mancare.
Sunt mici tertipuri; de tinut cont insa ca nu toate regulile se pot aplica fiecarui copil; trebuiesc adaptate in functie de personalitatea fiecaruia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DrCMandric spune:

Citat:


Cum fac sa trec de la lapte formula la lapte de vaca din comert (Milumilul junior este un lapte mai vanilat si asa ca trebuie sa-i gasesc un lapte cu un gust similar... Cunoasteti -unul? Si cum sa il introduc? Medicul lui de familie zice sa i-l dau pe tot direct, desi nu sunt de acord ca el va simti diferenta si imi va respinge biberonul, mai ales ca va avea probleme si cu stomacul lui sensibil)
Sau sa il introduc treptat? Cum?
Va multumesc


in legatura cu trecerea la lapte de vaca:
bineinteles ca se va trece treptat la celalalt; se scade progresiv cantitatea de lapte formula si se creste progresiv laptele de vaca pasteurizat, insa amestecat, astfel incat nu va fi atat de surprins de schimbarea gustului. Plus ca in momentul in care va predomina lapte de vaca, acesta poate fi amestecat cu diverse cereale, cu arome variate, in functie de ce prefera el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna seara,

Baietelul meu in varsta de 3,4 ani este foarte mofturos la mancare, refuza sa incerce alimente noi si are un meniu sarac. Nu mananca fructe ( decat cele din crema de branza danonino ) nu bea sucuri de fructe, prefera doar apa, nici macar ceai nu bea. Meniul lui se rezuma la supa crema de legume, supa crema de rosii,un singur fel de paste,chiftelute, snitzel de pui, un fel de carne presata care se gaseste la nemti( se prajeste foarte putin ) cartofi prajiti,de cateva zile mananca carnita de miel,un fel de cornuri cu cascaval si sunca, branzoaice( de fapt e un gen de cozonacel cu ou si branza ) crema de branza cu bucatele de ciocolata, danone cu fructe, uneori iaurt simplu, niste painici frantuzesti dulci, foarte rar chifle si cam atat. Pana la varsta de 3 ani, medicii au refuzat sa-i faca analize copilului pe motiv ca se prezinta bine si nu au vrut nici reteta pt vitamine sa ne elibereze. Asta iarna am facut in sfarsit analize si a iesit o anemie mare. A urmat tratament cu ferosanol timp de 3 luni, am fost sapt trecuta la pediatru, am spus ca este slab si nu mananca sanatos dar tot nu am reusit sa plecam cu reteta pt vitamine din cabinet. In final am intrebat la farmacie ce pot sa-i dau si ne.au recomandat Sanostol tablete care se sug. Acestea sant pt copii de la 4 ani si se dau 2 tablete pe zi insa noua ne.a spus farmacista sa.i dam cate una. Pt. ca am un copil mofturos, fac bucatele tableta si o dau pe parcursul zilei, ascunsa in crema de branza. Baietelul are in jur de 105 cm si 14 kg. Ce ma sfatuiti sa fac? Refuza din start multe alimente fara sa le guste macar. Multumesc anticipat pt raspuns

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

Citat:
citat din mesajul lui DrCMandric

Citat:
citat din mesajul lui ricea

buna seara,
as vrea si eu sa va intreb daca baiatul meu se incadreaza in limite normale are 127cm ,32 kg,la 10 ani.
va multumesc


veste buna! momentan e super ok. poate ca acum pare putin mai plinut, dar nu e nimic de ingrijorat; in perioada de crestere exista intervale de timp in care este favorizata mai mult cresterea in greutatea, iar cam in 1-2 ani va aparea din nou un peak de crestere in inaltime, moment in care va arata mult mai armonios, poate chiar “slabanog”. Atat greutatea si talia luate separate, cat si ca indicele de masa corporala ale baiatului sunt bune; cu grija insa, caci la varsta asta incep sa petreaca mult timp in fata calculatorului sau sa aiba diverse activitati statice, plus o alimentatie un pic mai dezordonata, ambele lucruri favorizand tendinta spre obezitate; este foarte usor de a trece dintr-o extrema in alta.
mutumesc,la o internare de a lui in spital,doctorita ne/a dat de inteles ca e cam slabut.
Acum sunt cam obsedata,i/am luat vitC il cam oblig sa manance ca nu ii este foame niciodata
Nu stiu cumsa/l fac sa manance cu placeresi sa las dupa el il iau
durerile de stomac si cap


teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU
teodora


http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=28994027d3010e142ed60e&utm_source=otm&utm_medium=text_url

intalnire http://community.webshots.com/album/571197292oLQBPx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Citat:
citat din mesajul lui DrCMandric



- ar fi cazul de acum sa se intrerupa alaptarea; pe deoparte nu mai aduce beneficii din punct de vedere caloric si in plus, dupa varsta de 6 luni, prin lapte se transmit si multe toxine de la mama.
- despre infectia urinara: sunt multe opinii pro si contra in lumea medicala daca sa se administreze tratament secvential (doza profilactica seara) sau nu, insa nu s-a dovedit un beneficiu clar; important este ca in momentul acut sa fie tratat corect si complet (10-14 zile); valoarea de 20.000 nu se refera la leucocite ci la UFC/mmc. Peste 100.000 inseamna infectie clara. Parerea mea ca ar trebui evaluata insa si de un specialist pediatru sau nefrolog pediatru.
- despre candidoza: ea exista in mod normal in tractul digestiv; daca nu pune probleme clinice,trebuie lasata in pace; cel mult o doza unica, priza unica de flucovim, insa trebuie socotita in functie de greutatea fetitei.
- este benefica administrarea unui supliment nutritiv de tip pikovit, dar anterior, ar fi bine de facut un bilant biochimic si hematologic complet (hemoleucograma, sideremie, calciu, fosfor, fosfataza alcalina, proteine totale-electroforeza,uree, glicemie, TGP), intrucat, in conditiile unei alimentatii dezechilibrate pentru varsta copilului, precum ati prezentat-o, s-ar putea asocia si o anemie (alta cauza de inapetenta), etc.
- corpii cetonici din urina, fara alte modificari patologice ale sumarului de urina, se datoreaza lipsei aportului alimentar (este binecunoscut ca inapetenta este un semn clinic caracteristic infectiei urinare la copilul mic).
-in legatura cu “ amortirea” membrelor. Poate fi ceva subiectiv, insa depinde si de pozitia in care a dormit copilasul; oricum, un bilant complet si corect facut ar exclude o eventuala cauza patologica.


Multumesc mult de raspunsuri!

Revin cu precizari: anzalize i-am facut acum doua luni, i-au iesit toate in limite normale, doar calciul si fierul spre limita inferioara. Dr. pediatra ne-a prescris Osteocare 20 zile, pe care i l-am dat, dintr-o singura sticluta.
Astazi am inceput sa ii administrez pikovit sirop cate 5 ml dimineata si seara. Dupa a doua administrare (adica in seara asta, pe la 7) a facut diaree. Sa ii mai dau? E un semn de alergie?

In legatura cu intarcatul....n-am reusit prin metode mai "umane", adica scos din upturi treptat, invatat cu biberonul. Mi-e teama ca o intarcare brusca sa nu o deshidrateze, sa refuze alt lapte, etc. Nu prea stiu cum sa procedez. Imi puteti da un sfat?

Va multumesc!

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
Poze Maria Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Citat:

De ce sunt nesanatosi pufuletii?

As avea inca o problema ce de multa vreme ma chinuie si nu putin:
descriu contextul cat de succint pot:
-baietelul meu,de 4 ani, in septembrie 2008 a facut o raceala, impreuna cu surioara lui. Nimic nou, in fiecare an facea cate o raceala toamna si o viroza primavara. Fara complicatii. Atat, nu a avut nici o alta boala in cei 4 ani de viata, un copilas minune pe lume. Acum la 4 ani jumate are 22 kg si 110 cm. Raceala i-o tratam cu apa de mare, vitamina C, picaturi de nas Olynth, seara Karvol pe batistuta, suflam nasucul corect, aspiram cu pompita amandoi copiii aveau stari generale bune, chiar daca erau raciti
- desi racit, fara febra dar cu mucisori din belsug pediatra decide sa-i faca Havrix junior baitelului, inainte de integrarea in colectivitate la gradinita. Eu, cu indoieli, il duc la vaccin, spun ca e racit, e consultat si totusi vaccinat.
- a doua zi, se trezeste cu febra 38, seara 40. Chem pediatra, pune dg de viroza, tratament cu panadol si nurofen la 4 ore alternativ.Dupa 3 zile de febra starea lui nu era mai buna, asa ca pediatra ne trimite la orl pt ca baiatul acuza durere de ureche. Orlista nu vede nimic, suntem trimisi atunci la infectioase, la neurologie, la oftalmologie, pt ca pleoapa dreapta era ptozata. E consultat si nimeni nu are nimic de mentionat. Simultan e tratat totusi de pediatra cu klacid si gentamicina, tratament "orb".
-Dupa 3 zile de tratament i-am facut analize si erau rele, PCR 260, VSH 140, leucocite 14 000, stare generala alterata,febra, zacea la pat, acuza dureri puternice in crestetul capului, nu suporta nici sa-l atingem in zona urechii, pediatra il vedea zilnic, dar ni se spunea ca e o viroza mai urata.
- in disperare eu l-am mai dus si la al treilea pediatru ca doi il vazusera deja si nu au facut nimic mai mult decat sa constate ca poate are viroza. Acesta al treilea l-a suspectat pe loc de etmoidita, conform pleoapei ptozate, durerilor lui de cap, analizelor medicale.
- mergem urgent la spitalul de copii, la internare analizele erau si mai rele deci tratamentul de 5 zile nu daduse roade deloc. La RMN-ul efectuat de urgenta s-a observat etmoidita dreapta si mastoidita stanga pe deasupra. I-au facut hemocultura, exudate, nu a iesit nimic, nici un germen. I-au facut si timpanotomie si nu a fost otita seroasa, nu a curs nimic din urechiuta. Tratamentul in spital a durat 2 saptamani lungi si grele pt un copilas neobisnuit cu medicii si cu spitalul,cu tratamentele, cu 2 antibiotice i.V, plus o sumedenie de antiinflamatoare, antiemetice pt efectele de greata ce le dadeau antibioticele, hranit doar artificial, cateterizat pt ca venele nu mai rezistau la tratament dea dupa 3 zile, antibioticele erau foarte puternice, cand nu lua tratament, era conectat la pungile cu nutrienti asa ca 2 saptamani nu a coborat din pat, apoi a fost externat, in urma analizelor, recuperarea a fost dificila, era mereu speriat, nu ma lasa nici sa-l mai ating la gat unde avusese montat cateterul venos, mergea putin si obosea, era trist, au trecut inca 3-4 saptamani pana sa-i revina zambetul dulce pe chip, sa-si dobandeasca puterile si increderea, sa redevina copilul energic si vesel care-l stiam eu.....a fost terifiant

In spital s-a pornit de la ipoteza ca:
1. fie a luat un germen foarte virulent care a traversat rapid testurile moi si a ajuns la osul etmoid si in mastoide
2. fie a avut o otita veche care s-a complicat

ambele ipoteze pot fi oarecum infirmate
1. ce germen virulent putea lua el si nu o contamina si pe surioara lui mai mica, cata vreme ea l-a pupat toata saptamana cat el a zacut acasa in pat ?
2. ce otita veche putea sa fie care sa nu-i provoace dureri ? el e copilul care ne arata si o zgarietura minuscula, daca-l deraneaza. copilul alergase vesel toata dupaamiaza zilei de dupa vaccinare si dimineata urmatoare a facut febra 38, apoi seara 40. Si abia dupa 3 zile de febra a acuzat dureri de ureche. atunci l-am dus la orl si i-a dat antibiotice, desi spunea ca timpanul nu arata rau, doar usor congestionat, mucoasa nazala nu prezenta semne de congestie, gatul nu era rosu.

Cazul a fost clasat drept enigma medicala!!!

Eu ce sa inteleg de aici? Dr ce l-a consultat si a intuit corect dg ne-a spus ulterior ca numai D-zeu l-a salvat pe baietelul meu, pt ca a fost la un pas de meningita desi i se daduse acasa antibiotic, nu a reactionat la el, singur corpul lui s-a luptat cu infectia si noroc ca am mai ajuns la spital

Slava Domnului ca baietelul nostru a scapat si vreau sa sper ca e bine, dar eu am ramas bolnava de spaima, asa ca daca puteti spuneti-mi cum s-a putut produce asa ceva sub ochii nostri, cu toata atentia atator medici la care am fost trimisi? Copilasul meu, repet, in afara de o viroza si o raceala simpla pe an nu a facut, nu a fost copilul bolnavicios cu care sa stam mereu la medici, slava Domnului, repet, nici macar o otita....deci cum se explica atunci brusc sa faca otomastoidita...a avut ceva de a face vaccinarea lui fiind racit? sau ce alta explicatie logica si rationala, argumentata medical se poate gasi acelei patanii pt care si acum fac nopti albe si atacuri de panica la cel mai mic stranut al lui? homeopatii incrimineaza, absolut toti pe care i-am intrebat, vaccinul havrix, medicii pediatri cam ridica din umeri si incrimineaza o presupusa otita veche, offff....a inceput o noua zi si nelinistile mele continua sa imi faca nopti albe....Daca nici Dvs n=o sa ma puteti lamuri, o sa-mi ramana doar sa cred a fost ceva voodoo la miloc, ceva necurat, "o cumpana", cum ne-a spus pediatra:(
Cristos a inviat!
multumesc din suflet ca ne cititi


indraznesc sa readuc si acest subiect al meu, in speranta ca primesc cateva lamuriri vis avis de ce am patit cu baietelul si cum am putea, daca am putea sa ne ferim de asa complicatii inedite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DrCMandric spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki


Baietelul meu in varsta de 3,4 ani este foarte mofturos la mancare, refuza sa incerce alimente noi si are un meniu sarac. Nu mananca fructe ( decat cele din crema de branza danonino ) nu bea sucuri de fructe, prefera doar apa, nici macar ceai nu bea. Meniul lui se rezuma la supa crema de legume, supa crema de rosii,un singur fel de paste,chiftelute, snitzel de pui, un fel de carne presata care se gaseste la nemti( se prajeste foarte putin ) cartofi prajiti,de cateva zile mananca carnita de miel,un fel de cornuri cu cascaval si sunca, branzoaice( de fapt e un gen de cozonacel cu ou si branza ) crema de branza cu bucatele de ciocolata, danone cu fructe, uneori iaurt simplu, niste painici frantuzesti dulci, foarte rar chifle si cam atat. Pana la varsta de 3 ani, medicii au refuzat sa-i faca analize copilului pe motiv ca se prezinta bine si nu au vrut nici reteta pt vitamine sa ne elibereze. Asta iarna am facut in sfarsit analize si a iesit o anemie mare. A urmat tratament cu ferosanol timp de 3 luni, am fost sapt trecuta la pediatru, am spus ca este slab si nu mananca sanatos dar tot nu am reusit sa plecam cu reteta pt vitamine din cabinet. In final am intrebat la farmacie ce pot sa-i dau si ne.au recomandat Sanostol tablete care se sug. Acestea sant pt copii de la 4 ani si se dau 2 tablete pe zi insa noua ne.a spus farmacista sa.i dam cate una. Pt. ca am un copil mofturos, fac bucatele tableta si o dau pe parcursul zilei, ascunsa in crema de branza. Baietelul are in jur de 105 cm si 14 kg. Ce ma sfatuiti sa fac? Refuza din start multe alimente fara sa le guste macar. Multumesc anticipat pt raspuns



e putin mai slabut (cam un kg jumatate mai putin), insa e ceva ce poate fi recuperat;
in legatura cu supele crema: nu sunt chiar atat de sanatoase si nu ajuta deloc apetitul; sunt tip shake-uri si nu reprezinta un stimulent pentru papilele gustative, nu stimuleaza mestecatul ( o etapa importanta in digestie care trebuie luata in calcul- aceasta determina secretia sucurilor digestive in stomac si intestin, determinand atat digestia corecta, cat si antrenarea apetitului);
in alte ordine de idei, cred ca e necesar sa fie inscris la un sport (inot, karate, dans, etc) care pe de o parte ii consuma multa energie (secundar ii va creste pofta de mancare) si il ajuta sa se dezvolte armonios si sa mai puna cateva kg pe el (nu ca si slaninuta, ci muschiulet bun..).
si revenind la introducerea de alimente noi, o mare parte din regulile prezentate anterior (raspunsul al 2-lea pentru housepocket - din pagina 5 este postat la inceputul paginii 6) se aplica si lui, chiar daca e diferenta de varsta.
In legatura cu vitaminele, nu stiu daca in germania au regim special si necesita obligatoriu reteta la farmacie pentru eliberare, dar ceva a fost, daca nu ati cumparat pana acum nimic; daca se pot cumpara la liber, atunci o sa stabilim o schema de administrare destul de complexa (de tinut cont ca lipsesc multe din alimentatia sa – fructele, carnita, ficat pui, galbenus ou – fiecare dintre acestea au rol in dezvoltare, iar carentele pe care le determina pot determina secundar si scaderea apetitului).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DrCMandric spune:

Citat:
citat din mesajul lui creem

Revin cu precizari: anzalize i-am facut acum doua luni, i-au iesit toate in limite normale, doar calciul si fierul spre limita inferioara. Dr. pediatra ne-a prescris Osteocare 20 zile, pe care i l-am dat, dintr-o singura sticluta.
Astazi am inceput sa ii administrez pikovit sirop cate 5 ml dimineata si seara. Dupa a doua administrare (adica in seara asta, pe la 7) a facut diaree. Sa ii mai dau? E un semn de alergie?

In legatura cu intarcatul....n-am reusit prin metode mai "umane", adica scos din upturi treptat, invatat cu biberonul. Mi-e teama ca o intarcare brusca sa nu o deshidrateze, sa refuze alt lapte, etc. Nu prea stiu cum sa procedez. Imi puteti da un sfat?


referitor la osteocare: cred ca o singura cura nu a fost suficienta pentru rezolvarea problemei cu calciu. era necesara o alta schema de tratament, cu doze mult mai mari de calciu si vitamina D (decat cele 10 ml/zi), si repetate minim 3 luni la rand pentru un rezultat vizibil; si asta rezolva doar problema cu calciul, fierul pana acum nu l-ati corectat cu nimic; e bine de stiut ca si o eventuala anemie, chiar si in forma latenta (fierul la limita inferioara inseamna deja disparitia rezervelor de fier din organism), are ca simptom, printre altele, scaderea apetitului; deci trebuie facut ceva si in privinta aceasta
- ca sa pot stabili dozele intr-o schema de tratament a unei anemii, trebuie sa cunosc exact greutatea copilului, cat si rezultatul la hemoleucograma completa si sideremie (fierul seric).
- despre modificarea scaunelor in momentul administrarii pikovit-ului, putea sa fie o coincidenta; nu are ce sa fi provocat alergie (pana la varsta acesta, daca copilul avea o patologie care sa fi contraindicat administrarea vreunui component din siropul de pikovit, ati fi stiut, s-ar fi remarcat in tipul de alimentatie, ar fi necesitat un regim special).
- o alta explicatie ar fi faptul ca acesta contine fier, iar administrarea unui preparat de fier poate determina tulburari digestive;faceti o pauza de 1-2 zile; putea sa fie o diaree la debut. daca scaunul se mentine bun in aceasta perioada, dupa aceste 2 zile, reintroduceti siropul; daca reapar scaunele moi in momentul administrarii siropului, puteti sa incercati pe de o parte un regim alimentar mai uscat pentru cateva zile si administrarea siropului in doze mai mici (2.5 ml x 4 /zi) si introducerea treptata – in 3-4 zile ajungeti progresiv la cei 10 ml.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DrCMandric spune:

Citat:
citat din mesajul lui creem

In legatura cu intarcatul....n-am reusit prin metode mai "umane", adica scos din upturi treptat, invatat cu biberonul. Mi-e teama ca o intarcare brusca sa nu o deshidrateze, sa refuze alt lapte, etc. Nu prea stiu cum sa procedez. Imi puteti da un sfat?


incercati sa aveti un lapte ( formula sau de vaca pasteurizat) pe care sa-l aveti introdus in alimentatie si sa fie deja acceptat de ea si sa-i placa, apoi se poate face intarcarea; trebuie sa aiba ceva de alint, caci o sa-i vina mai greu la varsta asta sa renunte la san, decat daca ar fi fost mai mica;
nimic nu o sa inlocuiasca senzatia de apropiere pe care o aveti in momentul alaptatului.
insa trebuie sa va ganditi ca faceti un lucru corect si benefic pentru ea, chiar daca va vine foarte greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DrCMandric spune:

Citat:
citat din mesajul lui DrCMandric

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia
As avea inca o problema ce de multa vreme ma chinuie si nu putin:
descriu contextul cat de succint pot...
[...]

Eu ce sa inteleg de aici? Dr ce l-a consultat si a intuit corect dg ne-a spus ulterior ca numai D-zeu l-a salvat pe baietelul meu, pt ca a fost la un pas de meningita desi i se daduse acasa antibiotic, nu a reactionat la el, singur corpul lui s-a luptat cu infectia si noroc ca am mai ajuns la spital

Slava Domnului ca baietelul nostru a scapat si vreau sa sper ca e bine, dar eu am ramas bolnava de spaima, asa ca daca puteti spuneti-mi cum s-a putut produce asa ceva sub ochii nostri, cu toata atentia atator medici la care am fost trimisi? Copilasul meu, repet, in afara de o viroza si o raceala simpla pe an nu a facut, nu a fost copilul bolnavicios cu care sa stam mereu la medici, slava Domnului, repet, nici macar o otita....deci cum se explica atunci brusc sa faca otomastoidita...a avut ceva de a face vaccinarea lui fiind racit? sau ce alta explicatie logica si rationala, argumentata medical se poate gasi acelei patanii pt care si acum fac nopti albe si atacuri de panica la cel mai mic stranut al lui? homeopatii incrimineaza, absolut toti pe care i-am intrebat, vaccinul havrix, medicii pediatri cam ridica din umeri si incrimineaza o presupusa otita veche, offff....a inceput o noua zi si nelinistile mele continua sa imi faca nopti albe....Daca nici Dvs n=o sa ma puteti lamuri, o sa-mi ramana doar sa cred a fost ceva voodoo la miloc, ceva necurat, "o cumpana", cum ne-a spus pediatra:(


Referitor la aceasta problema:
imi pare rau pentru baietelul tau ca a trebuit sa sufere atat de mult, dar bine ca s-a terminat cu bine!

Nu pot sa-mi exprim decat cateva puncte de vedere, din moment ce nu am vazut copilul cand era bolnavior:
-in primul rand, una dintre contraindicatiile vaccinarii este prezenta febrei, insa daca copilul este in perioada de convalescenta a unei raceli, poate fi vaccinat.
-o alta idee ar fi ca baiatul sa fi fost in perioada de incubatie a unei viroze, iar vaccinarea ca atare sa fi dat peste cap sistemul sau imunitar si astfel sa fi reactionat diferit la boala respectiva fata de modul sau obisnuit.
-sunt descrise in prospect diverse reactii la vaccinari, intr-adevar foarte rare, insa nu ne multumeste daca 1 la un milion din cei cu risc se dovedeste a fi copilul nostru; inca nu avem posibilitatea de a sti dinainte cine va manifesta reactiile adverse.

Pot sa-ti spun ca in iarna aceasta au circulat tulpini foarte virulente; o mare parte dintre copilasi au prezentat complicatii severe(suprainfectii bacteriene) la finalul virozei si au necesitat tratament prelungit.

Va doresc numai bine tie si copilasilor tai si sa nu mai ajungeti sa treceti prin astfel de experiente.


cred ca a fost o neintelegere; raspunsul la intrebare a fost scris de a doua zi. sper sa fie citit acum.
ramane intrebarea cu pufuletii:
pe de o parte acestia contin o cantitate crescuta de sare, condimente si conservanti ( nimic din toate acestea nu e sanatos). poate din cand in cand ar trebui sa le satisfaceti pofta copiilor(tot ce e interzis pare mai gustos si e si mai dorit si cerut...), dar nu foarte frecvent.

Mergi la inceput