Dialog cu medici: despre vitaminele pentru copii

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Citat:
citat din mesajul lui DrCMandric

Citat:
citat din mesajul lui creem

Revin cu precizari: anzalize i-am facut acum doua luni, i-au iesit toate in limite normale, doar calciul si fierul spre limita inferioara. Dr. pediatra ne-a prescris Osteocare 20 zile, pe care i l-am dat, dintr-o singura sticluta.
Astazi am inceput sa ii administrez pikovit sirop cate 5 ml dimineata si seara. Dupa a doua administrare (adica in seara asta, pe la 7) a facut diaree. Sa ii mai dau? E un semn de alergie?

In legatura cu intarcatul....n-am reusit prin metode mai "umane", adica scos din upturi treptat, invatat cu biberonul. Mi-e teama ca o intarcare brusca sa nu o deshidrateze, sa refuze alt lapte, etc. Nu prea stiu cum sa procedez. Imi puteti da un sfat?


referitor la osteocare: cred ca o singura cura nu a fost suficienta pentru rezolvarea problemei cu calciu. era necesara o alta schema de tratament, cu doze mult mai mari de calciu si vitamina D (decat cele 10 ml/zi), si repetate minim 3 luni la rand pentru un rezultat vizibil; si asta rezolva doar problema cu calciul, fierul pana acum nu l-ati corectat cu nimic; e bine de stiut ca si o eventuala anemie, chiar si in forma latenta (fierul la limita inferioara inseamna deja disparitia rezervelor de fier din organism), are ca simptom, printre altele, scaderea apetitului; deci trebuie facut ceva si in privinta aceasta
- ca sa pot stabili dozele intr-o schema de tratament a unei anemii, trebuie sa cunosc exact greutatea copilului, cat si rezultatul la hemoleucograma completa si sideremie (fierul seric).
- despre modificarea scaunelor in momentul administrarii pikovit-ului, putea sa fie o coincidenta; nu are ce sa fi provocat alergie (pana la varsta acesta, daca copilul avea o patologie care sa fi contraindicat administrarea vreunui component din siropul de pikovit, ati fi stiut, s-ar fi remarcat in tipul de alimentatie, ar fi necesitat un regim special).
- o alta explicatie ar fi faptul ca acesta contine fier, iar administrarea unui preparat de fier poate determina tulburari digestive;faceti o pauza de 1-2 zile; putea sa fie o diaree la debut. daca scaunul se mentine bun in aceasta perioada, dupa aceste 2 zile, reintroduceti siropul; daca reapar scaunele moi in momentul administrarii siropului, puteti sa incercati pe de o parte un regim alimentar mai uscat pentru cateva zile si administrarea siropului in doze mai mici (2.5 ml x 4 /zi) si introducerea treptata – in 3-4 zile ajungeti progresiv la cei 10 ml.



Rezultatele la ultimele analize (facute acum aprox. 1 luna si jumatate) sunt urmatoarele:
TGP 10
Calciu seric 10.1
Fosfataza alcalina 242
sideremie 51
glucoza srica 77
Hemoglobina 11.9
leucocite 8.13

Scaunul s-a reglat (cred ca a fost totusi o coincidenta), astatzi chiar n-a avut scaun deloc, asa ca am continuat cu pikovitul pe aceeasi schema 5 mlx 2 ori pe zi. (Eu am citit prospectul la Pikovit si n-am identificat fier in compozitie).

Fetita are 1 an, 5 luni si 3 saptamani si 9300 gr. (3200 gr. la nastere.
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati face o schema de tratament care s-o readuca in limite normale.

Va multumesc!

Edit. Am citit acum ci ce mi-ati scris despre intarcat...aveti mare dreptate, dar e tare greu s-o dezlipesc de acolo. Am sa perseverez insa cu laptele de vaca si sper sa se invete cu el cat mai repede.



Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
Poze Maria Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

multumesc frumos pt raspunsuri, am avut o eroare aici se pare si nu mi-a fost actualizate mesajele, deci degeaba cautam si asteptam raspunsurile, abia acum pe seara am reusit sa descopar problema, deci mii de scuze ca am insistat fara sa-mi dau seama ca de la computerul meu e problema.

si noi speram sa nu mai avem parte de asa experiente neplacute cu copilasii

noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

DrCMandric

In primul rand va multumesc mult pentru raspunsuri...
Referitor la intrebarea daca manaca diversificat, raspunsul este da si nu..
adica diversificarea s-a facut la momentul respectiv bine, dar am ramas tot acolo... O sa va explic mai pe larg meniul lui la varsta de 1 an si 10 luni..
1. dimineata la 5-6 ma trezesc si ii fac un biberon de 180 ml lapte. Il bea in somn pentru ca daca se trezeste nu il mai bea de loc si sarim peste. Si asa in somn imi ia ca m o ora sa il dau (uneori il vrea pe tot dintr-o data, uneorio nu bea decat 100 ml si il las sa adoarma bine sa il dau iar) (gresit sau nu, eu acaum asa fac, dar am avut si experienta sa se trezeasca sa imi spun categoric "NU" si pa masa de lapte dimineata)
2. La ora 10-11 mananca pasat 1 mar, o para si o banana cu o lingurita de cereale. Le mamanca relativ bine, uneori in 20 minute, altoribagam o ora la masa ca trebuie sa-i facem si jucarele si ne mai urcam si pe geam si mai vedem o pisica si un catel etc. Am incercat mar, para sa-i dau bucati mici si a spus "Nu" categoric ba mai si fuge mancand pamantul...Mai rar mai musca din banana, dar mai mult de jumatate din banna nu vrea..
3. Ora 14 (dupa plimbarea in parc) un biberon de lapte Milumil Junior de 210 ml pe care ii bea repede si bine. Stiu ca o sa-mi spuneti ce cauta masa de lapte la pranz, dar daca vin la ora 13, 13 si jumatate din parc, nu mai are el rabdare de o ora de masa la supa, mai ales ca acolo merge tare greu..
4. Ora 18 (dupa ce s-a trezit) mananca piure de legume cu cane sau ou (adica tot felul de legume: 1/2 dovlecel, 1/2 ardei, 1 ceapa mica, conopida, spanac, brocoli, morcov, pastarnac, telina, etc. fierte cu o lingurita ulei si un varf de cutit sare) si carne de pui, peste sau vita (alternativ) fierte separat si adaugate la legume ulterior inainte de pasare. Se trece totul la blender (o data pe saptamana pun ou rasfiert)darv in ziua respectiva nu mai pun carne. Si mananca cu cantari (sambata mi-a luat o ora si jumatate sa manace 100 ml de astfel de piure. Nu vrea piure de cartofi (vomita efectiv) iar pilaful de orez il mamamca, tot greu, dar pasat. Daca mananca un borcan de 180 ml de piure nu-i mai dau nimic pana seara, daca nu reusim, ii mai dau un iaurt simplu fara fructe pe care il mananca cu mana lui (daca mai e si danonino - nu-i dau deloc, fff rar se intampla, tipa sa il dau). Si mai mananca cu mare pofta (iti cere din frigider) cascaval.
5. Seara la 22 un biberon cu lapte 240 ml, mancat cu jucarii.

Meniul lui este stas, nu suporta schimbari de la program. este un copil conservator in multe feluri, dar la mancare bate recordul. Cu toatte astea arata fff bine, are 12 kg si e inalt si e totul ok. De aceea doctora lui de familie a spus sa-l las asa cum vrea el ca atata timp cat lui ii merge bine ea e multumita.
Eu insa nu, pentru ca stiu ca meniul lui nu e tocmai in regula si cu cat persist in greseala cu atat e mai greu sa-l schimb. Copilul meu va face 2 ani i mananca ca la 6-7 luni.
Insa este un copil care te stoarce (la mancare vorbind) de toti nervii. Nu va puteti imagina ce ne trece prin cap sa-i facem jucarii ca sa manance.
Nu este nici de lasat nemancvat pentru ca am mai facut prostia asdta (la recomandarea unui medic) si la 3 zile eram cu el deshidratat in spital ca nu a vrut sa manance. Apa sau ceai (baby drink) bea numai dupa ce mananca si si atunci daca era ceva mai "pikant" sa spun, sau daca alearga prin parc, altfel, ceaiul este adiacent.
Nu mananca pufuleti (chiar sa-l si rog) si nici dulciuri. Fff rar ii dau sticksuri care ii plac.
scuze ca m-am intins dar vreau din tot sufletul un raspuns profesionist intrucat sunt unii medici care ne-au trimis la psiholog cu el ca cica are inhibitie fata de mancare. Va reamintesc ca a fost diagnosticat cu anorexie comportamentala. Va multumesc mult




Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Din ce a scris Housepocket il identific si eu pe Andrei al meu foarte bine!
Am incercat n variante si toate fara succes.
Astept si eu cu foarte mare interes raspunsul dumneavoastra la ce s-a scris mai sus. Poate ne foloseste si noua!

P.S. Andrei nu maninca absolut deloc fructe, nimic dulce si nu vrea sa rontzaie nimic singur singurel. Orice-i bag in gurita si il indemn sa guste, esueaza si el incepe sa planga. Ce sa mai zic de datul in manutza si sa pape singurel. No chance!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!


Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Stelele care cad, nu pier! Stelele care cad, se duc pe un alt cer!Ramas bun, steluta iubita si scumpa, Emma!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici scump!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

NanaMotoc
Dupa ce ai scris acest mesaj, imi pare si bine si rau...
Imi pare bine pentru ca eu pe tine te "urmaresc" ca sa spun asa de cand vroiai sa ramai insarcinata si scriai la anumite capitole din "Asteptand un ingeras in viata noastra" si ma bucur sa te revad.
Mai imi pare bine ca nu sunt singura in situatia asta, desi as vrea sa sti ca situatia noastra s-a ameliorat un pic decand a venit soacra sa aiba grija de el (are mai multa rabdare, nu e stresata ca mine, are experienta) si nu se mai creaza acel cerc vicios mama crizata si nervoasa si copil fortat sa manance. Deci solutia ar fi sa vina o a treia persoana si sa va ajute.
Imi pare si rau pentru ca suntem in aceasta situatie, nimanui nu-i pare bine ca se chinuie cu mancarea copilului si cred ca cea mai mare nefericire a unei mame este sa nu-si poata alimenta copilul.
Si as vrea sa mai adaug ceva... Bineinteles ca sfaturile doctorilor ne sunt de mare ajutor, dar am ajuns sa spun ca teoria e una si practica e alta. Asata pana cand am cunoscut o doctora care este fix in situatia mea si, desi e pediatra, tine copilul la reclame sa-i poata da sa manance...ce sa faci, te pliezi dupa copil
Pupici

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Hop si noi!
1 an si 6 luni aproape si 8,6 kg.De mica nu a mancat nici laptele praf,dupa 2 luni se plictisea de acelasi gust,am schimbat 5 felusri de lapte...Pana la urma am ramas la Humana.
Alaptata a fost numai o luna,pentru ca nu am avut,si cum a simtit ca curge mai bine din biberon nu a mai vrut sa suga de la mine.
S-a nascut cu 2700,la termen.In primele 2 luni,a pus cate 700 de grame.Dupa vaccinul de 2 luni,a inceput sa nu mai pape bine.A pus doar 400 de grame,pana la 8 luni.De la 8 luni,pana la 1 an si 2 luni,a pus doar 1 kilogram.In 6 luni.La 1 an avea 7 kilograme.
Am fost pe la o gramada de doctori de tot felul,i-am facut o gramada de analize si spre surprinderea tuturor au iesit foarte bine.Unele chiar aproape de maxim,ma refer la calciu,magneziu,fier...Toti au spus ca manaca cat sa supravietuiasca,nu cat sa creasca.Vitaminele si le-a luat din laptele praf,ca de altundeva nu avea de unde.
Diversificarea am inceput-o la 5 luni,dar niciodata nu s-a omorat dupa mancare.Ma chinui cu ea o ora sa manance ceva.Umblu cu farfuria dupa ea,si ii tot bag in gura.Normal ca am incercat diverse metode,dar nu am reusit cu nimic.
In scaun i s-au gasitamidon nedigerat si fibre vegetale nedigerate.A facut tratament cu Kreon si cu Sanzyme,dar nu s-au prea vazut imbunatatiri...Am trecut chiar si pe lapte fara latoza,Alfare,chiar daca n-a iesit in sange intoleranta,dar a zis pediatra ca si maldigestia ar putea fi o cauza de intoleranta.Si de cand bea acest lapte,arata mai bine scaunul.
Lapte bea cam in jur de 500 ml pe zi,cu cereale.
Mai ia si Peritol,am observat ca mananca putin mai bine de la el,dar dupa cateva zile trece efectul.Fac pauza o saptamana si apoi ii mai dau.
Acum am inceput sa-i dau Vitam,cate 5 ml de 3 ori pe zi.Oare o ok,nu e prea mult???Avand in vedere ca ea sta ok cu vitaminele.Dar poate totusi ii face pofta de mancare.A mai luat mai demult,dar nu a avut nici un efect.
Pediatra ne-a mai dat sa luam Polycal,este o pudra pe baza de carbohidrati(maltodextrina),care se foloseste in boli de malnutritie.

In rest fetita e foarte vesela,activa,nu da semne ca ar fi bolnava.Vreau sa va spun ca la fel am fost si eu si sotul cand am fost mici,nu mancam mai nimic,si eram slabi.I-am inebunit pe parinti.Ar putea fi o legatura???


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Hai ca am intrat la subiect ptr ca am vazut ca a scris Ramonella si stiam si situatia ei.

Housepocket, a fost la noi mama soacra si a stat 3 luni iar acum e mama. A 3-a persoana nu a avut nici un efect la noi si am testat de mai multe ori. Nu vrea si basta. Nu maninca decat ce stie/ cunoaste. Incercam zilnic combinatii fel si chip, aveam mereu pregatite la pranz cate 3 feluri de mancare si bineinteles felul favorit pe care stiam sigur ca o sa il vrea.
Cand s-a rupt vraja cu spanacul si combinatia de rigoare, pe care l-a papat vreo 3 luni, 2 saptamani la pranz i-am dat tot lapte ptr ca altceva nu vroia. A fost un chin.
Acum, de aproape 3 sapt am inceput sa-i dau ulei de peste si ca o fi coincidenta sau nu, de joia trecuta, Andrei a inceput sa pape la pranz 1-2 polonice de supa + spanac( acum alta combinatie) care daca nu are carnita de pui, nu il papa.
Supa o papa in scaunelul de masa, timp in care ii dau sa se joace cu masinute, cam 5 la numar, pe care evident le scot pe rand ca sa pot sa-l tin la masa si sa am timp sa-i dau supa, dupa care ne mutam in fotoliu la tv, mami pune baby Einstein, si continuam cu spanacul. Toata treaba dureaza undeva intre 30-40 minute.
Eu nu sunt deacord cu tv, insa asta a fost varianta ultima la care am apelat, disperata fiind. Dupa ce maninca, tv-ul este inchis si Andrei la joaca.
Nu este o metoda pe termen lung, dar daca asa il pot face sa pape ceva, asta e.
In rest nu fructe, nu altfel de carne, nu sucuri, nimic altceva.
Nici la noi nu s-a aplicat absolut nimic din carti, dar nimic.
De cand am inceput diversificarea si ne-am lovit de problema asta sunt prezenta pe forum in speranta ca gasesc ceva concret, un caz similar, si efectiv sfatul unei mamici care a trecut prin ceva asemanator, si acum te-am gasit pe tine.

In concluzie, ca m-am intins ca o placinta. astept in continuare parerea avizata a medicilor de aici, care au avut bunavointa si si-au sacrificat din timpul lor sa ne raspunda si noua.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!


Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Stelele care cad, nu pier! Stelele care cad, se duc pe un alt cer!Ramas bun, steluta iubita si scumpa, Emma!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici scump!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.VHerdea spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

Buna seara

Am o fetita de 1 an si aproape trei luni. La analizele facute in urma cu o luna s-a depistat fosfataza alcalina la valori crescute(400 fata de 280 VN). Restul analizelor au iesit perfect: sideremie, tb, sangvin, Ca, Mg, ASAT usor crescut( 50 fata de 48 VN), ALAT si Bb normala. De atunci am trecut de la Vigantol la ulei de peste la indicatiile medicului pediatru. Obiectiv fetita nu prezinta nici un semn de rahitism. Putem sa ii dam si altceva care sa ajute? Nu as vrea sa neglijez problema.

Multumesc anticipat si Sarbatori Fericite

Buna seara!
Cu scuzele de rigoare pt intarziere . am sa incerc pe scurt sa va raspund1.Daca fetita a fost vazuta de pediatru este in regula , pt ca fara un examen corect, greutate, inaltime, fontanela ant si ev cea posterioara, un perimetru cranian, ar fi un pic mai dificil sa va dau un sfat corect,-deci in cazul cand avem o val de fosfataza alcalina mai mare decat normalul,- vorbim in general -asta pt ca in pediatrie este corect sa vorbesti, doar dupa ce ai examinat un copilas si nu pur teoretic,-deci putem vorbi de prezenta un unei forme de rahitism subclinic, adica nemanifest
Concret, ce facem , pt ca pana una alta asta este problema
a)expunem copilul la soare mai mult- intre orele 8-10 dimineata si intre 17-19 d.a
b)avem grija ca in alimentatia copilului sa avem lactate , branzeturi de buna calitate(la varsta ei se adm inca branza facuta cu calciu in casa, din lapte fiert,la 1 l lapte se ad. 8 tb de calciu)
c) administram un preparat de vitamina D, de buna calitate- fieVigantol 4picaturi 1luna plus calciu dinbranza de vaca facuta in casa ,care are proteinat de calciu, la care se adauga un preparat gen Pikovit sirop- 5ml /zi(Vigantol se arunca dupa 1 luna pt ca se inactiveaza la 3 spt -1luna)
varianta la pct c)- este uleiul de peste care vi s-a rec. de catre medicul dvs. plus Pikovit 5ml/zi 1-2 luni

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.VHerdea spune:

Citat:
citat din mesajul lui geniest

Mi-ar fi de mare ajutor un sfat legat de giardioza. Baietelul meu are 5 ani si 10 luni si pot spune ca de pe la 1 an am inceput sa avem probleme cu giardia care iese la analize (uneori frecvente chisturi, alteori rare...dar de iesit...iese). A urmat de 2 ori tratamentul clasic insa medicul pediatru m-a sfatuit sa renunt la medicatia clasica si sa-l las sa capete imunitate digestiva la protozoarul asta care ne da bataie de cap. Am incercat toate naturistele posibile...unele ii fac rau (tinctura de propolis, de ex..nu o suporta) altele il ajuta o perioada dupa care revine la simptomele cunoscute: cearcane, paloare, miros urat din gurita dimineata, bea foarte multa apa dimineata imediat ce se trezeste, ar manca dulce non-stop, desi mananca destul cantitativ nu asimileaza cum trebuie...este slabanog. I-am facut de curand analize si au iesit bine...mai putin partea cu giardia.

Ce as mai putea face ? Ma dispera....

Multumesc frumos !
g
Buna seara!
Sespune ca mai bine mai tarziu dacat niciodata , asa si eu cu raspunsurile , dupa 100 de zile,dar...
Lambliaza sau giardioza este un calvar si pt parinti si pt medici pt ca se trateza relativ usor dar reinfectia este aproape o regula. Copilul mic ,are o placere am putea spune teribila sa manance orice pantof, jucarie de pe jos, si de ce sa nu spunem si adultii nostri sunt needucati, pt ca sunt sigura ca ati vazut si dvs. ca orice adult "respectabil" care vede un Bebe, se simte dator fie sa ii pupe mana"vai dragalasul..." sau fie macar sa puna mana murdara pe copil,venind fie de la tramvai , metrou sau mai stiu din care lift si fireste fara a se spala pe mana!
Nu mai spun ce tragedie iese daca ai cumva curajul sa ii atragi si atentia, ca nu este permis sa faca asa...
1.Nu ati precizat ce anume tratament ati urmat,presupun deci ca "prin tratament clasic " se intelege trat. cu Zentel 5 zile - 1 flacon seara la culcare cu repetarea trat. la 2 saptamani(in mod corect toti adultii si copii din casa vor face trat in acelasi timp)
2.O alta schema de trat ar fi Furazolidon in doza de 6-8mg/kg corp/zi adm in trei sau patru doze timp de 7 zile
3. Metronidazolul sub forma de Flagyl suspensie in doza de 15-30 mg/kg/zi in functie de greutatea copilului, varsta sa, 7 zile
4. Tiberal , in doze adaptate
5. Nu administrati Fasigyn-este interzis de Food and Drug Administration din SUA, dar din pacate se mai utilizeaza la noi...
6.Cura regretatului prof Popa - 3 saptamani seara aprox 50-60 de seminte de dovleac neprajite si nesarate se mananca si se beau 200 ml de ceai de cimbrisor indulcit doar cu miere
7 Giardinocid- 3x10pic 21 zilesau Helmifores in ac doze
Tratamentele sunt multiple , dar regula DE AUR ESTE sa tratezi doar copii simptomatici, pt ca in Romania sunt infestati peste 80% dintre copii si probabil si f . f multi adulti
Nu confera imun itate nici un tratament,si nu uitati tratati si adultii din casa(bunica , bona,etc)
Manutele curate, tacamuri pesonale, paharul peronal sau sticle de apa plata peronala la gradinita...
Adminstrati hrana vie copiilor dvs, - legume, fructe, suc de fructe, peste alb , slab si suplimentai cu vitamine acolo unde se constata anemierea organismului(Pikovit contine multa vitamina C si B)si ca o ultima regula aveti grija de imunitatea copilului dvs, pt ca parazitozele vin si pe fondul scaderii rezistentei imune a dvs si a copiilor dvs.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.VHerdea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia

buna seara si mii de multumiri pt rabdarea, promptitudinea si felul in care reusit sa ne explicati, pe inteles, noua parintilor, va spun acum in prag de Inviere a Domnului!

La noi ITU au fost tratate de fiecare data cu un singur antibiotic pt ca mica fiind fetitei nu-i erau accesibile cefalosporinele, la care mai prezenta sensibilitate, ni s-a spus ca afecteaza cartilajele de crestere; nici acum la 2 ani si 3 luni nu-i putea prescrie din lista intocmita de laborator decat fie sumetrolim, fie gentamicina, care e injectabila, restul erau cefalosporine. Infectiile anterioare, cea avuta la 1 si la 3 luni au fost tratate cu augmentin, la 9 luni a luat sumetrolim. In primul an de viata a facut 3 infectii urinare in total: la o luna(se presupune ca a fost externata din maternitate cu ea), la 3 luni si la 9 luni.
In al doilea an de viata asta e prima si sper sa nu se mai repete. Deja nu mai folosim scutece de mai bine de o luna.

Unul dintre pediatri ce i-am consultat a recomandat tratamentul ITU cu produse homeopatice de la plantextract ale dr Jurj Gheorghe, dat fiind ca fetita nu avea febra, respectiv i-a prescris formula 6a pt tratare si 6b pt. preventie si urma a fi luata luni de zile dupa sterilizarea urinei, dr. Jurj Gheorghe, insa noua ne-a fost teama sa asteptam sa vedem daca da rezultate si ne-am gandit ca amanand tratamentul infectia sa nu se agraveze, sa avanseze, asa ca am ales sa ii dam antibiotic desi nu ma incanta nici ideea asta. I-am asociat si Enterolactis cate 1 pliculet pe zi in lapte, dupa cum ne-a sfatuit medicul ce i-a prescris antibiotic.

Considerari ca ITU la copil se pot trata cu succes si cu produse homeopatice ? poate pare deplasata intrebarea aceasta dat fiind ca Dvs. tratati cf medicinei alopate, insa ma gandesc ca poate cunoasteti si acest aspect. Mai nou multi parinti tind parca spre medicina alternativa in speranta ca produsele au mai putine efecte secundare, sau sunt mai bine tolerate, se inghit mai usor etc. Copilei mele i s-a dat la un moment dat calcarea fosforica, sunt niste granule dulci si mici ce se topesc in gura, spre deosebire de gluconolactatul de calciu care ii provoaca greata instant si nu vrea sa-l bea sub nici o forma. Desi am citit mult inca nu am inteles exact cum functioneaza mult disputata homeopatie.

De ce sunt nesanatosi pufuletii?

As avea inca o problema ce de multa vreme ma chinuie si nu putin:
descriu contextul cat de succint pot:
-baietelul meu,de 4 ani, in septembrie 2008 a facut o raceala, impreuna cu surioara lui. Nimic nou, in fiecare an facea cate o raceala toamna si o viroza primavara. Fara complicatii. Atat, nu a avut nici o alta boala in cei 4 ani de viata, un copilas minune pe lume. Acum la 4 ani jumate are 22 kg si 110 cm. Raceala i-o tratam cu apa de mare, vitamina C, picaturi de nas Olynth, seara Karvol pe batistuta, suflam nasucul corect, aspiram cu pompita amandoi copiii aveau stari generale bune, chiar daca erau raciti
- desi racit, fara febra dar cu mucisori din belsug pediatra decide sa-i faca Havrix junior baitelului, inainte de integrarea in colectivitate la gradinita. Eu, cu indoieli, il duc la vaccin, spun ca e racit, e consultat si totusi vaccinat.
- a doua zi, se trezeste cu febra 38, seara 40. Chem pediatra, pune dg de viroza, tratament cu panadol si nurofen la 4 ore alternativ.Dupa 3 zile de febra starea lui nu era mai buna, asa ca pediatra ne trimite la orl pt ca baiatul acuza durere de ureche. Orlista nu vede nimic, suntem trimisi atunci la infectioase, la neurologie, la oftalmologie, pt ca pleoapa dreapta era ptozata. E consultat si nimeni nu are nimic de mentionat. Simultan e tratat totusi de pediatra cu klacid si gentamicina, tratament "orb".
-Dupa 3 zile de tratament i-am facut analize si erau rele, PCR 260, VSH 140, leucocite 14 000, stare generala alterata,febra, zacea la pat, acuza dureri puternice in crestetul capului, nu suporta nici sa-l atingem in zona urechii, pediatra il vedea zilnic, dar ni se spunea ca e o viroza mai urata.
- in disperare eu l-am mai dus si la al treilea pediatru ca doi il vazusera deja si nu au facut nimic mai mult decat sa constate ca poate are viroza. Acesta al treilea l-a suspectat pe loc de etmoidita, conform pleoapei ptozate, durerilor lui de cap, analizelor medicale.
- mergem urgent la spitalul de copii, la internare analizele erau si mai rele deci tratamentul de 5 zile nu daduse roade deloc. La RMN-ul efectuat de urgenta s-a observat etmoidita dreapta si mastoidita stanga pe deasupra. I-au facut hemocultura, exudate, nu a iesit nimic, nici un germen. I-au facut si timpanotomie si nu a fost otita seroasa, nu a curs nimic din urechiuta. Tratamentul in spital a durat 2 saptamani lungi si grele pt un copilas neobisnuit cu medicii si cu spitalul,cu tratamentele, cu 2 antibiotice i.V, plus o sumedenie de antiinflamatoare, antiemetice pt efectele de greata ce le dadeau antibioticele, hranit doar artificial, cateterizat pt ca venele nu mai rezistau la tratament dea dupa 3 zile, antibioticele erau foarte puternice, cand nu lua tratament, era conectat la pungile cu nutrienti asa ca 2 saptamani nu a coborat din pat, apoi a fost externat, in urma analizelor, recuperarea a fost dificila, era mereu speriat, nu ma lasa nici sa-l mai ating la gat unde avusese montat cateterul venos, mergea putin si obosea, era trist, au trecut inca 3-4 saptamani pana sa-i revina zambetul dulce pe chip, sa-si dobandeasca puterile si increderea, sa redevina copilul energic si vesel care-l stiam eu.....a fost terifiant

In spital s-a pornit de la ipoteza ca:
1. fie a luat un germen foarte virulent care a traversat rapid testurile moi si a ajuns la osul etmoid si in mastoide
2. fie a avut o otita veche care s-a complicat

ambele ipoteze pot fi oarecum infirmate
1. ce germen virulent putea lua el si nu o contamina si pe surioara lui mai mica, cata vreme ea l-a pupat toata saptamana cat el a zacut acasa in pat ?
2. ce otita veche putea sa fie care sa nu-i provoace dureri ? el e copilul care ne arata si o zgarietura minuscula, daca-l deraneaza. copilul alergase vesel toata dupaamiaza zilei de dupa vaccinare si dimineata urmatoare a facut febra 38, apoi seara 40. Si abia dupa 3 zile de febra a acuzat dureri de ureche. atunci l-am dus la orl si i-a dat antibiotice, desi spunea ca timpanul nu arata rau, doar usor congestionat, mucoasa nazala nu prezenta semne de congestie, gatul nu era rosu.

Cazul a fost clasat drept enigma medicala!!!

Eu ce sa inteleg de aici? Dr ce l-a consultat si a intuit corect dg ne-a spus ulterior ca numai D-zeu l-a salvat pe baietelul meu, pt ca a fost la un pas de meningita desi i se daduse acasa antibiotic, nu a reactionat la el, singur corpul lui s-a luptat cu infectia si noroc ca am mai ajuns la spital

Slava Domnului ca baietelul nostru a scapat si vreau sa sper ca e bine, dar eu am ramas bolnava de spaima, asa ca daca puteti spuneti-mi cum s-a putut produce asa ceva sub ochii nostri, cu toata atentia atator medici la care am fost trimisi? Copilasul meu, repet, in afara de o viroza si o raceala simpla pe an nu a facut, nu a fost copilul bolnavicios cu care sa stam mereu la medici, slava Domnului, repet, nici macar o otita....deci cum se explica atunci brusc sa faca otomastoidita...a avut ceva de a face vaccinarea lui fiind racit? sau ce alta explicatie logica si rationala, argumentata medical se poate gasi acelei patanii pt care si acum fac nopti albe si atacuri de panica la cel mai mic stranut al lui? homeopatii incrimineaza, absolut toti pe care i-am intrebat, vaccinul havrix, medicii pediatri cam ridica din umeri si incrimineaza o presupusa otita veche, offff....a inceput o noua zi si nelinistile mele continua sa imi faca nopti albe....Daca nici Dvs n=o sa ma puteti lamuri, o sa-mi ramana doar sa cred a fost ceva voodoo la miloc, ceva necurat, "o cumpana", cum ne-a spus pediatra:(

Cristos a inviat!

multumesc din suflet ca ne cititi
O sa o luam pe rand
1 Multumesc pt urari!
2. Este excelent ca ati scapat de pampers, se vor rezolva si ITUAveti grija sa aiba si suc de citrice in alimentatie zilnic pt ca sa acidifiati urina
3.Tratamentele homeopate sunt remedii excelente atunci cand sunt stapanite de oameni cu experienta-pot fi utilizate in preventie si curativ; cautati medici homeopati pediatri, cu experienta la copii.Nu sunt tratamente de scurta durata si necesita multa rabdare dar rezultatele sunt frumoase.Eu personal nu practic homeopatia, dar sotul meu este inforenergetician si din practica lui am invatat ca terapiile alternative nu sunt mijloace terapeutice de neglijat in lupta cu boala . Ce este bine sa tineti minte , este ca atunci cand va adresati unui terapeut, medic sau terapeut de terapii complmentare, incercati sa nu va luati dupa un nume glorios ci dupa caliatea umana.Daca aveti cel mai mic dubiu ca ceva nu este in regula cu copilul dvs trebuie sa discutati cu medicul dvs.II va fi mai bine si dumnealui si dvs, iar relatia va fi una f . buna
4. Pufuletii de cele mai multe ori sunt preparati intr-un mod care lasa de dorit din punct de vedere igienic( sunt firme care nu au nici macar aviz sanitar de functionare- nu generalizez, dar in marea maj. a cazurilor asa este)si oricum mie imi place mancarea proaspata administrata la copil!, nu la punga si mirosind a ulei ranced(asa mi se pare mie, copii mei sunt mari dar, nimeni nu mananca pufuleti in prezenta mea pt ca reactionez prost de tot...)
5Ce a fost in cazul baiatului dvs. nu a fost usor si asa este, slava lui Dumnezeu ca este bine- nu pot emite o parere pertinenta despre situatia baiatului pt ca doar cel care l-a ingrijit atunci stie exact care a fost istoria sa reala.Cred insa, ca pe fondul imunitatii sale mai reduse, este posibil sa fi contactat un microb extrem de virulentsi care a reactionat foarte rapid in ciuda tratamentului primit.Orice comentariu a posteriori este usor de facut, dar nu este corect si nici profesional, a fost vazut de multi colegi si daca boala lui nu a avut o etiologie clara , singura ipoteza plauzibila este o groapa imunitara de moment.
6Ce este important- sa ii stimulati imunitatea in fiecare an , primavara si toamna- cu preparate alopate sau homeopate , numai sa o faceti macar 2-3 ani dupa acest episod si sa il stimulati sa faca sportsi miscare in aer liber. Sa aiba o alimentatie cu hrana vie- cu grau incoltit(in loc de cereale)si fructe, pestealb slab, lactate, branzeturi, paiine facuta in casa fara e-uri, fara coloranti, fara dulciuri cumparate.
7. Incurajati-l ,chiar daca este mic sa fie curajos, sa nu fie temator, sa gandeasca pozitiv si sa invete de mic, ca tot ce ni se intampla in viata are un rost in zidirea noastra, si ca orice obstacol pe care il avem de trecut, il vom putea trece, pt ca daca ni s-a pus in fata ,inseamna ca avem puterea si suntem pregatiti sa il trecem!(Poate nu este raspunsul pe care il asteptati, dar in mod cert ca micutul dvs este special, pt ca atunci cand un copil trece prin suferinta la o varsta atat de mica, este pregatit pt un viitor deosebit si important, atat pt el cat si pt cei din generatia sa) Din punct de vedere medical , verificati-i auzul si vazul de 2ori pe an .

acestea sunt darurile de la D-zeu pt mine, minunile mele dragi
http://family.webshots.com/photo/2625206360060215842nsyIfI


Mergi la inceput