Dialog cu medici: despre vitaminele pentru copii

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns axxxa spune:

Putem da si vara ulei de peste copiilor? Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DrCMandric spune:

Citat:
citat din mesajul lui creem

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui DrCMandric

Citat:

Revin cu precizari: anzalize i-am facut acum doua luni, i-au iesit toate in limite normale, doar calciul si fierul spre limita inferioara. Dr. pediatra ne-a prescris Osteocare 20 zile, pe care i l-am dat, dintr-o singura sticluta.
Astazi am inceput sa ii administrez pikovit sirop cate 5 ml dimineata si seara. Dupa a doua administrare (adica in seara asta, pe la 7) a facut diaree. Sa ii mai dau? E un semn de alergie?

In legatura cu intarcatul....n-am reusit prin metode mai "umane", adica scos din upturi treptat, invatat cu biberonul. Mi-e teama ca o intarcare brusca sa nu o deshidrateze, sa refuze alt lapte, etc. Nu prea stiu cum sa procedez. Imi puteti da un sfat?

referitor la osteocare: cred ca o singura cura nu a fost suficienta pentru rezolvarea problemei cu calciu. era necesara o alta schema de tratament, cu doze mult mai mari de calciu si vitamina D (decat cele 10 ml/zi), si repetate minim 3 luni la rand pentru un rezultat vizibil; si asta rezolva doar problema cu calciul, fierul pana acum nu l-ati corectat cu nimic; e bine de stiut ca si o eventuala anemie, chiar si in forma latenta (fierul la limita inferioara inseamna deja disparitia rezervelor de fier din organism), are ca simptom, printre altele, scaderea apetitului; deci trebuie facut ceva si in privinta aceasta
- ca sa pot stabili dozele intr-o schema de tratament a unei anemii, trebuie sa cunosc exact greutatea copilului, cat si rezultatul la hemoleucograma completa si sideremie (fierul seric).
- despre modificarea scaunelor in momentul administrarii pikovit-ului, putea sa fie o coincidenta; nu are ce sa fi provocat alergie (pana la varsta acesta, daca copilul avea o patologie care sa fi contraindicat administrarea vreunui component din siropul de pikovit, ati fi stiut, s-ar fi remarcat in tipul de alimentatie, ar fi necesitat un regim special).
- o alta explicatie ar fi faptul ca acesta contine fier, iar administrarea unui preparat de fier poate determina tulburari digestive;faceti o pauza de 1-2 zile; putea sa fie o diaree la debut. daca scaunul se mentine bun in aceasta perioada, dupa aceste 2 zile, reintroduceti siropul; daca reapar scaunele moi in momentul administrarii siropului, puteti sa incercati pe de o parte un regim alimentar mai uscat pentru cateva zile si administrarea siropului in doze mai mici (2.5 ml x 4 /zi) si introducerea treptata – in 3-4 zile ajungeti progresiv la cei 10 ml.

Rezultatele la ultimele analize (facute acum aprox. 1 luna si jumatate) sunt urmatoarele:
TGP 10
Calciu seric 10.1
Fosfataza alcalina 242
sideremie 51
glucoza srica 77
Hemoglobina 11.9
leucocite 8.13

Fetita are 1 an, 5 luni si 3 saptamani si 9300 gr. (3200 gr. la nastere.
V-as fi recunoscatoare daca mi-ati face o schema de tratament care s-o readuca in limite normale.

Va multumesc!

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
Poze Maria Sofia

Am repostat ultimul meu mesaj...cred ca nu l-ati vazut. Ziceati ceva de o schema de tratament. De cand mi-ati raspuns ultimadata nu i-am mai dat nimic.
VA multumesc!

Poze Maria Sofia

Din datele pe care mi le-ati scris, lipsesc cateva lucruri destul de importante: constantele eritrocitare( VEM, CHEM, HEM) si reticulocitele; acestea, impreuna cu Hb si sideremia, stabilesc in mod normal tipul de anemie; ca sa incercam din ce date avem la dispozitie sa stabilim un minim diagnostic, pot sa va zic ca se pare ca are doar o forma latenta de anemie feripriva (atat valoarea Hb,cat si a sideremiei sunt la limita inferioara a normalului); pentru aceasta, vor trebui doar depozitele de fier incarcate.
pentru greutatea fetitei dumneavoastra, ar veni:
- flacon cu solutie - picaturi : Ferrum Hausmann, administram 10 pic/zi, 2 luni(aceasta este doar doza de intretinere, pentru depozite, nu este necesara administrarea unei dozei de tip tratament);
cateva sfaturi utile:
-cand administrati fierul, asociati-l cu suc de fructe, care contine vitamina C si ajuta la absorbtia fierului;
-administrarea fierului se introduce progresiv, in 3- 4 zile, deoarece poate avea efecte adverse neplacute (scaune moi, varsaturi); mai ales ca ati mentionat ca si in momentul in care ati inceput administrarea pikovitului a prezentat scaune moi;
-nu va speriati daca scaunul devine negru, sau cel putin foarte inchis la culoare, fata de anterior; este tot de la fier.
- tineti cont ca tot pe alimentatie ne bazam ( carne, ficat, galbenus ou, etc), deoarece preparatele medicamentoase ne ajuta sa trecem peste o situatie, dar nu putem sa le administram tot timpul.

o seara buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dr.VHerdea spune:

Citat:
citat din mesajul lui axxxa

Putem da si vara ulei de peste copiilor? Multumesc.
Buna seara!
In general nu este indicata administrarea de vitamina D sau ulei de peste in perioada de vara. Este de preferat ca un copil sa fie expus la soare ,dimineata intre7-10 si dupa-amiaza dupa ora 17,sa fie stimulat organismul sau propriu pt a produce ceea ce ii este necesar cresterii sale.
In functie de varsta copilului si de starea sa de sanatate administrarea de vit D sau de ulei de peste se modeleaza-astfel , sub 1 an copilul va primi si vara 2 picaturi de vitD zilnic,peste 1 an se poate administra si ulei de peste 2,5 ml/zi 10-15 zile pe luna,primavara si toamna.Acolo unde situatia o impune(prezenta de schele de rahitism),administrarea de ulei de peste poate fi continuata si vara ( urmand indicatia medicului curant al copilului dvs, pe baza examenului clinic si a analizelor de laborator)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Multumesc mult pentru raspuns, D-na dr. C. Mandric! Voi face asa cum mi-ati recomnadat.

Poze Maria Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

ce dam la bebelusi in loc de vigantol acum ca s-a retras? dozele stoss sunt bune sau de ce nu le mai practica pediatrii ca pe vremuri?

multumesc

-------

Ana-Maria de bebelakis Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui maitreyi

ce dam la bebelusi in loc de vigantol acum ca s-a retras? dozele stoss sunt bune sau de ce nu le mai practica pediatrii ca pe vremuri?

multumesc

-------

Ana-Maria de bebelakis Alexandra
Buna seara!
In absenta Vigantol,se poate administra si Vitamina D3 produsa la noi in Romania, in aceleasi doze ca si Vigantol; pt Romania , fiind clima temperata-vara-2 picaturi zilnic, iarna 3 picaturi zilnic pana la 1 an si 6 luni.Important este sa aruncati flaconul de vit D3, dupa max 3 sapt de la deschidere, pt ca se inactiveaza.
Dozele stoss de care amintiti se utilizeaza si astazi acolo unde exista un rahitism florid(exista Vicotrat(Germania)sub forma de fiole de 100.000ui,care se adm dupa o schema adaptata la nevoile sugarului si sub directa supraveghere medicala,rahitismul necesita tratament si nu este suficienta adm. schemelor de profilaxie).Schemele stoss au fost f .mult timp discutate si in timp inlocuite cu Vit D 3 pe gura , intrucat , ele au dat si reactii mai putin placute bebelusilor(ex-reactie locala-eritem, edem dureros),administrarea pe gura a castigat teren ,tocmai datorita lipsei de reactii secundare si faptului simplu ca daca exista o posibilitate , incercam sa nu injectam copiii.Puteti administra la sugarii peste 6-8 luni Pikovit sirop(contineD3)-2,5 ml/zi, peste 1an-5ml/zi-profilactic, in anotimpul rece-primavara si toamna, cate 1-3 luni.

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu am primit Vigantol de la maternitate. Nu stiam ca s-a retras, din ce motiv s-a retras?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

fetita mea a fost diagnosticata cu acneea sugarului ca urmare a aparitiei pe fata a unor bubite. I-am administrat tratament cu bephantene timp de 2 luni, perioada in care situatia nu s-a ameliorat deloc, iar acum, tot la indicatia medicului dermatolg ii aplic o data pe zi crema A-Derma (Dermalibour). Cand iesim afara fata i se irita foarte tare si are un aspect inestetic. Ar trebui sa ii administrez alt unguent sau ce solutii mai exista? Medicul dermatolog mi-a spus ca acneea copilului dispare destul de greu. Daca are aceasta acnee de mic copil inseamna ca va avea si cand va creste? Sau este mai predispusa sa faca acnee, mai ales la pubertate?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Eu am primit Vigantol de la maternitate. Nu stiam ca s-a retras, din ce motiv s-a retras?
Buna seara!
Se pare ca Vigantol a fost retras de pe piata din considerente de lipsa de coordonare intre producator si distribuitor. Produsul in sine nu are probleme, sunt disfunctii la nivel de import si reinregistrare a produsului. Pana se reglementeaza puteti utiliza Vitamina D3 de la noi.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Donati 2% din impozit pentru Andei

Fundatia EUROMANIA, CUI 12947122, Bd-ul Ion Mihalache, Nr. 327, Bloc 12, Sc. D, Etj. 4, Ap. 114, Bucuresti,
Cont: RO89 RNCB 0086 0046 6770 0002, BCR Sucursala Grivita

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui discordia

fetita mea a fost diagnosticata cu acneea sugarului ca urmare a aparitiei pe fata a unor bubite. I-am administrat tratament cu bephantene timp de 2 luni, perioada in care situatia nu s-a ameliorat deloc, iar acum, tot la indicatia medicului dermatolg ii aplic o data pe zi crema A-Derma (Dermalibour). Cand iesim afara fata i se irita foarte tare si are un aspect inestetic. Ar trebui sa ii administrez alt unguent sau ce solutii mai exista? Medicul dermatolog mi-a spus ca acneea crilului dispare destul de greu. Daca are aceasta acnee de mic copil inseamna ca va avea si cand va creste? Sau este mai predispusa sa faca acnee, mai ales la pubertate?
Buna seara!
Dermatita seboreica a sugarului reprezinta o manifestare de tip alergic .In cele mai multe cazuri aparitia acestui tip de eruptie vine pe un fond alergic predispozant(in familie exista predispozitia la diferite tipuri de alergii-rinite,dermite, astm bronsic,etc), alteori bebelusul face o infectie tegumentara din maternitate ,in cele mai multe cazuri tratata agresiv,aparent infectia trece, dar ramane o sensibilitate marcata a fetei copilului la cald, rece, vant,etc
Evolutia este in general lenta si asa cum v-a spus si dermatologul se rezolva in timp,ce trebuie sa stiti este ca trebuie evitati toti alergenii de contact- detergenti puternici(utilizati un detergent hipoalergenic-ex Dermalin), cremele(se pot utiliza pt pielea bebelusului game de creme de tip hipoalergenic(exMustela hipoalergenic-Stelatopia,Atoderm, Trixerra),alimentatia se face cu produse speciale(ex pt sugar lapte de san-ideal,acolo unde nu este san ,lapte praf Nestle-Nan Hipoalergenic 1, 2 Gold, in functie de varsta .A se evita praful, acarieni, mucegaiuri(copilul mic se joaca in praf si din pacate sau din fericire asta fac toti copilasii).
30% din po****tie este alergica la ceva in prima parte a vietii, vestea buna este ca in a 2 a parte toti suntem in acelasi procent alergici. A2 a veste bune este ca dermatita seboreica de la varsta mica este mai mult estetic o problema(deci pt familie), pt bebe, nu are mari repercursiuni. Nu inseamna ca la varsta de adolescent va avea obligatoriu o problema. Cresteti-l cat mai natural,atentie la alimentatie, igiena, infectii si sigur veti avea rezultate.Succes!

Mergi la inceput