Frustrarile unei mame din Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Daca avea si un sot doamna din poveste sigur mai umplea inca 10 pagini cu alte probleme.

Mare dreptate ai...of as adauga multe la lista.Eu am fost de Revelion cu fiica mea in Romania si ma infior si acum.Cu atat mai mult cu cat tb sa mergem si in mai.
Ca sa rezum la minimum, am schimbat-o pe colacul wc, am fost poftita afara cu ea din Bamboo (Plaza)si am mai si cumparat de acolo, intrebata de personalul OMV (unde ma mai opream sa beau o cafea- caci am strabatut tara cu ea) ...daca plage mult ca le pleaca clientii (in conditiile in care nu a scos un sunet)etc.
Efectiv imi e frica in Mai, mai ales ca venim singure, si stiu ca in aeroport (unde normal ca nu exista lift....)nu voi primi nici un ajutor...poate bete in roate ....ca stiu ca au o mare placere de a cere documente de care nu este nevoie in toate cazurile la calatoria cu minori.
Lara
Erinn's mummy
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld?feat=directlink

www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars

Sunt doar cateva scari,iar apoi daca vrei sa mergi la toaleta,sau sa bei o cafea la parter,e lift.Eu am calatorit cu baietelul meu de la 6 luni,de n ori.De cele mai multe ori am fost singura si pot sa spun ca mereu am primit ajutor daca a fost cazul.Ba cei de la securitate,ba o pustoica,ba o femeie in varsta care atunci cand baietelul meu vomita in avion,mi-a dat locul ei unde am putut ridica manerul dintre scaune ca sa-l pot intinde pe baiat. Sunt multi oameni care vor sa ofere un ajutor,trebuie doar sa-i vedeti,sunt multi care ar oferi un ajutor dar au jena de a intreba daca s-o faca sau nu.

Puppa - daca poti sa platesti facturile si pe net,atunci acele uneori cand se intampla le alegi tu.Eu aici daca ma duc sa platesc o factura si iau copilul cu mine,nimeni nu-mi da locul.Nu pt ca sunt nesimtiti,dar ma vad ca sunt sanatoasa si faptul ca un copil plange,nu e asa groaznic. Aici cand intru intr-un magazin pe putin mai intalnesc vreo 2-3 mamici cu copii si ce sa facem atunci,care ia primul loc?
Sunt de acord cu nepasarea soferilor,care parcheaza exact in dreptul acelor pante si la urma urmei noi cu carucioare ne-am descurca,dar un om care e in scaun e nevoit sa depinda de altii.Sunt de acord cu lipsa parcarii de carucioare.Dar cea cu restaurantul e un pic prea mult,e dreptul restaurantului sa-si administreze afacerea cum vrea.
Personal cred ca nemultumirile tale sau persoanei care a detaliat asa,fac parte din acele mofturile femeii gravide sau cu copil mic.Sunt carucioare care se strang umbrela,daca e prea mic copilul poti avea un portbebe si si un carut care de altfel se strange cat mai mult,si ai rezolvat.
O femeie insarcinata sau cu copil mic,e o femeie sanatosa,fericita ca are un copilas si care nu ar trebui sa vada asa negativ totul in jur.Probabil ca si ea inainte de a fi mamica,a fost la fel de neglijenta cu oamenii din jur,fara vointa.
relax,viata e prea scurta ca sa ti-o umplii cu lucruri care chiar nu-s asa grave.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Guestus,esti rautacios.Nu-mi pasa de iau avertisment dar la topicul acesta ai intrecut masura.Raspunde-mi te rog pentru a sti de ce incasez cartonasul:ai nascut cumva sau ai carat un ditamai burtoi in ultima luna de sarcina,cu toate incheieturile umflate si cu senzatia de a merge la baie la fiecare cateva minute?
Nicoleta

am carat de multe ori un burtoi in autobuz si am avut si senzatia aia rea de a merge la baie in fiecare secunda..ca doar om sint si yo. si am zis ca nu mai beau bere niciodata....si doar 1 statie sa mai rezist

da ce incrincenate sinteti ....de ce nu luati totul mai usor...mai relaxat..mai placut ...
yo tot nu am cum sa va ajut..nu ca as vrea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Inclusiv rata o poti plati de acasa. Trebuie sa vorbesti la banca si se rezolva. Noi mergem la cumparaturi o data pe saptamana in supermarket si o data in piata ca sa evitam randurile, aglomeratia. painea o facem la masina in casa. De probleme ne ocupam amandoi si eu si sotul, se invoieste si el o ora de la servici daca arde. Ca daca nu poate el sa te ajute, ce pretentii mai ai la unul strain.
cu doamnele astea trecute de prima tinerete care nu te lasa cu copilul in fata la doctor nu's ce sa zic...uite maica-mea e rosie in obraji, grasa si frumoasa. Nu se cunoaste ca are 5 operatii si-i taiata de-a lungul si de-a latul, si are si diabet etc si nu poate sta in picioare 5 minute. Da banuiesc ca asta nu intereseaza.
In parc poti merge cu jucarii, eu de ex am mereu sacosa astfel incat sa nu stau la rand si la leagan, gasesc eu altceva de facut...dar eu cred ca daca la 2 magazine identice sunt aceleasi lucruri la acelasi pret oamenii se duc la ala unde-i mai aglomerat, ca poate-i mai interesant totusi.
Ce sa zic sunt multe neajunsuri..stiu ca in Bucuresti sunt probleme cu parcarile.
dar stiu ca multi asteapta de la altii ce lor nu le-a trecut prin cap sa faca pentru ceilalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Aaaaa, Puppa, imi place subiectul tau.

Dar am impresia ca nu ai prea umblat cu metroul...Cu carutul. In primul rand trebuie sa cobori scari fiindca majoritatea statiilor nu au scari rulante de coborare. Uneori te ajuta cineva, alteori nu. As zice cam in jumatate din cazuri primesti ajutor. Si ganditi-va cata lume e pe scara, la metrou...Apoi trebuie sa treci prin aparatele de taxare (asta in conditiile in care ai fost destul de inspirata sa iti cumperi un carucior care incape). Trebuie sa stai fix in spatele persoanei din fata ta, daca lasi un pic loc intra toti in fata ta....In metrou nu-ti da nimeni locul pe scaun. Dar exista si niste locuri in picioare unde incapi cu carutul si te poti tine si de bara...Dar nu ti se da nici locul in picioare. La urcare, daca nu e scara rulanta, e mai greu decat la coborare. Si urmeaza iesirea prin aparate. Unele au o bara orizontala si atunci nu incape carutul. Atunci trebuie sa ceri sa-ti deschida "usa de acces special". Unii se grabesc, sunt draguti, de ce sa nu recunosc. Dar daca nu e agentul de paza si casiera vorbeste la telefon....A, se uita urat, se deplaseaza incet si in nici un caz nu raspunde cand ii spui "Multumesc." Si apoi mai urmeaza un rand de scari.

Guestus, tin sa te anunt ca un tata cu carut trece prin exact aceleasi situatii - in caz ca te pregatesti. Si el trebuie sa mearga pe carosabil cu carutul, si el coboara/urca pe scari (asa ca apuca-te de fitness, nu e usor)....Si lui ii plange copilul la coada (dar sa vezi cum e cand e mai marisor, copilul nu tatal, si incepe sa se tavaleasca pe jos de plictiseala...). Si tatal primeste mai multe sfaturi de la "babe" (in familia noastra exista notiunea de "baba romana"; notiunea defineste orice persoana care da sfaturi necerute, indiferent de varsta sau sex - adica si tu, Guestus, te-ai putea incadra)

A, la posta mi s-a intamplat sa mi se spuna "Vai, dar mergeti in fata cu copilul." Dar asta mi-au spus-o intotdeauna cei din spatele meu. Cei din fata mea le-au raspuns cu priviri "criminale".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Puppa

Eeee....cine nu s-a confruntat cu astfel de probleme face misto sau crede ca suntem nise mironosite care nu ar misca un pai singure si cauta compatimirea celor din jur....Ce bine ar fi, daca ar fi si ei femei macar pentru o zi!

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

http://puppa.wordpress.com/

Pupa, eu sunt femeie de peste douaj´de ani si iti spun un mare secret:
ATITUDINEA conteaza.Si organizarea. Atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Lara, eu nu sunt demna de un mesaj din partea ta eu fac parte din proastele care isi permit masina si nu se dau in laturi de la a o folosi chiar si pentru un schimbat de pampaersi sau pe post de garaj pentru caruciorul pe care il puteam oricum cobori cu liftul, dar nu mai aveam loc de el in casa.
Fac parte din categoria de femei care trimit barbatul din dotare in drum spre serviciu sa plateasca ce e de platit sau daca nu se poate si nu se poate merg cu cei doi copii ai mei si stau la coada si platesc. Chiar azi dimi am fost la posta. A fost distractiv, am zis mersi ca cei doi "viermisori" ai mei nu au spart geamurile postei deci vezi tu, sunt si mai obidita decat tine: AM DOI COPII!
Nu se schimba nimic in opinia mea pentru ca exista aceasta atitudine de "sarcina=boala sau handicap" Nici in strainatate nu iti intinde nimeni covorul rosu ca ai un copil de mana. Cred ca america inca doarme, niciodata nu le-am avut p-astea cu fusul orar...

Acum revenind la tine, exista doua solutii: fie rogi pe cineva sa te astepte la aeroport ca sa te descurci cu bagajele si copilul intr-o incinta fara lift da cu etaj fie iti iei si parintii acolo unde esti tu, sau ii pui pe ei sa vina in vizita. Nervi scutiti pe toate partile garantat!

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
SPRING SALE!!!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

Sotul meu lucreaza in armata si nu poate sa se invoiasca, oricum nu ca sa plateasca facturi. Ma rog, eu vroiam sa fac haz de necaz, nu sa ma plang, stiu ca sunt altii in situatii mai grele decat a mea. De fapt, nici macar nu este o situatie grea....Sunt pur si simplu niste detalii care uneori imi mai strica din buna dispozitie. Nu ma astept sa mi se puna covorul rosu doar pentru ca am un copil in brate. In nici un caz! Dar nici sa aud in urma mea comentarii de genul...ce cauta si asta cu copilul in tramvai?

Iar cabinetul unde o duc pe Amalia este de pediatrie. Doctora, care este foarte buna, mai are si pacienti mai in varsta, nu stiu de ce...Este o policlinica numai pentru copii. Asa ca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Puppa, jumatate dintre oamenii pe care i-ai descris ti-au raspuns deja la subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Fetelor, daca asa ganditi, nu e de mirare ca nu se schimba nimic.Nu mi-o luati in nume de rau, asa cum spuneam eu vin doar in vizita.Si rar.
Dar voi tb sa traiti acolo.

Iulia, nu e vorba de cumparaturi din supermarket si de platit facturi ci de iesit cu fetele la shopping , la o cafea dupa, sau sa luati pranzul.Toate cu carucioare si bebei.Daca esti mama nu tb sa te inchizi in casa.E nevoie de lifturi in magazine chiar si in cele cu un singur etaj,la ora pranzului copiii trebuie sa fie hraniti, e nevoie de scaune de masa la restaurant, etc.Copii trebuie dusi la baby groups, mamele socializeaza mult, mi se pare normal.
Am si eu amice cu copii in Ro, si inafara dde parc nu ies nicaieri.Nu eu sunt cea care vede lucrurile in negru, ci ele.Tocmai pt. ca nu pot avea un stil de viata asemanator cu cel dinainte (sigur, fara a suferi copilul, daca exsista facilitati de schimbat si hranit, copilului chiar ii priesc iesirile).

Androix draga, unde te speli tu pe maini dupa ce ai schimbat kk de bebe in masina???Chiar nu ti se pare normal ca sa existe facilitati, asa cum exista pt persoanele cu handicap, de exemplu?Tot in aceeasi toaleta sa mai puna o masuta rabatabila acolo.Nu costa o avere.
Nu, nu iti intinde nimeni covor rosu in strainatate, am zis eu asta??Dar de ce numai 'in strainatate'trebuie sa fie mai bine.
Si eu am inchiriat masina cand am venit in Ro, si nu de bagaje e vorba ci de carucior, care trebuie carat pe scari.In fine ideea e ca ar trebui sa se schimbe lucrurile, dar cum sa se schimbe cand chiar mamele spun ca nu e nevoie.De ce ar face guvernantii ceva daca voi spuneti ca e ok si asa.Chestia asta cu...merge si asa trebuie sa dispara, macar cand e vorba de copii.

Stefanya, in Ro sunt mai multe aeroporturi.Ultima oara am aterizat pe Timisoara.Uite, sa stiti ca acolo chiar aveau baby change.Acum urmeaza sa venim pe Otopeni.Nu stiu daca ai avut vreodata zbor ded la portile de jos.Nu sunt DOAR cateva scari.....

Lara
Erinn's mummy
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld?feat=directlink

www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui Puppa

Eeee....cine nu s-a confruntat cu astfel de probleme face misto sau crede ca suntem nise mironosite care nu ar misca un pai singure si cauta compatimirea celor din jur....Ce bine ar fi, daca ar fi si ei femei macar pentru o zi!

Pupa, eu sunt femeie de peste douaj´de ani si iti spun un mare secret:
ATITUDINEA conteaza.Si organizarea. Atat.

Si eu cred la fel. Tonul face muzica.

Mergi la inceput