Frustrarile unei mame din Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Inteleg ca nu se poate invoi, dar o vecina care face coada ca sa plateasca cablul ai? O mama, o sora, o ceva care poate face lucrurile astea in locul tau? Sau daca nu, care e problema pana la urma ca te duci cu copilul dupa tine? Eu am fost cand il aveam doar pe Filip la cablu si de fiecare data ma enervam pentru ca oamenii care erau cu mine la sfarsitul cozii ma tot indemnau sa merg in fata cu copilul si eu nu vroiam deloc O, sa nu credeti ca sunt chiar gica contra sau putin defecta, as fi vrut foarte tare sa nu stau 50 de minute cu copilul in brate la coada, dar vedeti voi, oamenii care erau in fata deja statusera 50 de minute la coada si nu mai erau nici rabdatori nici amabili si nici binevoitori cum erau "colegii" mei din spate. Ca o data am furat-o si m-am dus in fata.

Sigura problema care m-a revoltat in era "copil in carucior" a fost slalomul printre masinile parcate pe trotuar. La cluj au iesit mamicile in strada cu carucioarele cu copii sa atraga atentia asupra acestui aspect suparator. La bucuresti iese cineva sau ne rezumam la batut marunt din degete pe forum? Cred ca a doua varianta So facem haz de necaz sau vorbim discutii tot aia...
Putem sa ne facem viata mai usoara si sa ne folosim energia pe alte lucruri mai importante ocolind niste lucruri sau avand o alta atitudine, sau putem sa ne enervam pana ne invinetim ca traim in tara asta!
Si pentru ca vorbeam de energii irosite

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
SPRING SALE!!!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) ESTE lift!!! e putin lateral, dar se vede cu ochiul liber. e un lift care te urca pana la control pasapoarte si este un lift care te coboara in parcarea subterana. sunt lifturi mari, prevazute special pentru oameni/ bagaje/ carucioare. le-am folosit cu succes de curand. (nu stiu cum e la Baneasa sau in alt aeroport din Romania)

intr-o benzinarie OMV de langa Valcea mie mi-au incalzit mancarica pasata pe care o aveam pentru bebe...mi-au dat paie din fiecare culoare si forma, si niste lingurite de unica folosinta colorate...mi-au oferit loc langa fereastra si n-a comentant nimeni nimic cand a plans copilul din dotare.

si la mall mie mi-au oferit o camera speciala unde mi-am schimbat copilul...iar cele doua doamne de la curatenie au facut si niste entertainment pentru copilul meu care nu suporta procesul de schimbare scutece. la supermarket m-am dus cu copilul deja schimbat si am cumparat rapid ce mi-a trebuit.

da' cred ca eu sunt mai norocoasa de felul meu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Am zis ca plec dar mai am ceva ca asa cum mi-a scapat mie poate v-a scapat si voua:
"Ce sa zic sunt multe neajunsuri..stiu ca in Bucuresti sunt probleme cu parcarile.
dar stiu ca multi asteapta de la altii ce lor nu le-a trecut prin cap sa faca pentru ceilalti." Iulia_b

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
SPRING SALE!!!

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Lara - si la Otopeni e change baby,mama si copilul,deci nu-ti fa probleme de genul asta ca se rezolva.
Si da,tu ai dreptate cand spui ca guvernul trebuie sa faca,cred ca oricine e de acord cu tine,eu doar remarc ca in Romania femeile sunt mai "sensibile" Si te rog sa ma crezi ca e un exemplu pe care l-am mai dat,in Paris si aici nu mai e vorba de o tara saraca,la metrou nu-s lifturi.Doar in trei statii mari am intalnit,in rest sunt fara si crede-ma ca au scari nu gluma.Nu au locuri pt carucioare,ca au multe metrouri vechi si sunt full.Usor vor face si la noi magazinele dotate ca in alte parti,si sunt de acord daca asta vreti sa boicotam,dar aici era vorba de ca ce nesimtit sunt unii ca nu dau scaunul,...
Si Iulia a dat un exemplu bun,mama ei bolnava dar care nu arata,poate fi una din acele persoane de care se plange Puppa.
Tu daca mergi cu copilul intr-un magazin si incepe sa planga,iti ofera cineva locul in fata?
Aici mereu citesc prin carti dedeicate mamicilor,chiar si cand cumpar biletul de avion pt copil,spun ca atunci cand copilul plange mama nu trebuie sa se streseze pt ca majoritatea sunt adulti si au copii.
Si daca sunt la coada si copilul face crize atunci plec si revin cand s-a linistit,ca n-o face crize de dimineata pana seara.

Si eu vin in mai acasa si tot pe Otopeni,poate ma gasesc sa te ajut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Fetelor, daca asa ganditi, nu e de mirare ca nu se schimba nimic.Nu mi-o luati in nume de rau, asa cum spuneam eu vin doar in vizita.Si rar.
Dar voi tb sa traiti acolo.

Intr-adevar e nasol sa traiesti intr-o tara in care nu are fiecare copil leagan propriu la parcul de joaca, in care gravida nu e tratata ca un handicapat si in care restaurantele nu functioneaza pe post de camine culturale care sa-ti puna la dispozitie doar vesela si mobilierul din dotare.

E nasol rau ca pe noi nu ne-ajuta nimeni, ar trebui sa se dea cate putin sa ajunga la toti.

Somnul ratiunii naste monstri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

s-a trezit America, ori Canada nu se pune?

ati sarit pe biata fata: cum indrazneste sa faca haz de necaz? ea a vrut doar sa faca o parodie, sa accentueze partile negative, dar voi ati linsat-o

nu toata lumea are masina, bani de bona, parinti sa le sara in ajutor, vecine dornice de platit facturi si alte alea...da daca nu ai, inseamna ca e ceva defect cu tine, nu-i asa? cum indraznesti sa nu ai?

cat despre viata unei gravide aici, pot sa scriu doar din ce am observat:
-washroom-urile sunt dotate cu changing table
-prioritate la casa nu prea am vazut, dar astia se misca relativ repede
-la banca au un ghiseu separat, cu scaun
-autobuzele in general sunt kneelling type, plus ca e datoria soferului sa redistribuie pasagerii atunci cand se suie mame cu carucioare...ce-i drept numai o singura data am auzit un sofer atentionand un pasager sa lase locul mamei cu carutul, in general se ridica din proprie initiativa
-parcatul pe trotuar, hm, de asta nu prea am vazut, problema e ca nu prea sunt trotuare. plus ca parking police e tare eficienta, ca doar face bani a naibii de frumosi din amenzi

Puppa, data urmatoare scrie intr-un blog sau jurnal, ca asa iti spui oful fara sa se lase cu varsare de sange

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

lasa domle autobusul...yo cred ca aici sotul nu este folosit cum trebuie, si la capacitate maxima. ori voi nu stiti cum sa-l puneti in functiune..ori el e cocos cocos.

va fraiereste cind se da lovit la job si vine tirziu acasa......garantat.
si la cit va plingeti il inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Vai Puppa, indraznesti sa te plangi ca ti-e greu in Bucuresti, Romania? Ia de aici jap! si jap! Cum de ai tupeul asta? Taci si inghite!
Stiti ce e aiurea? Nu ca Puppa se plange sau ca observa unele anomalii, ci ca atunci cand unul deschide gura, apar cativa care ii dau in cap, mai urmeaza sa fie invocata si lipsa de patriotism si avem tacamul complet.
Nu exista empatie, nu exista respect, nu exista solidaritate, nimanui nu ii pasa si astea sunt bubele, oameni buni. Sistemul e prost, dar oamenii ar putea sa compenseze, daca cu nimic altceva, macar cu o farama de intelegere.
Dar ce, e datoria cuiva sa fie intelegator? Pai nu ne-a invatat partidul sa fim intelegatori, nu? Fiecare pe cont propriu, care scapa, scapa...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Fetelor, daca asa ganditi, nu e de mirare ca nu se schimba nimic.Nu mi-o luati in nume de rau, asa cum spuneam eu vin doar in vizita.Si rar.
Dar voi tb sa traiti acolo.

Intr-adevar e nasol sa traiesti intr-o tara in care nu are fiecare copil leagan propriu la parcul de joaca, in care gravida nu e tratata ca un handicapat si in care restaurantele nu functioneaza pe post de camine culturale care sa-ti puna la dispozitie doar vesela si mobilierul din dotare.

E nasol rau ca pe noi nu ne-ajuta nimeni, ar trebui sa se dea cate putin sa ajunga la toti.

Somnul ratiunii naste monstri.

Da, e nasol sa schimbi kk de bebe pe unde apuci si sa nu ai unde sa te speli pe maini.Banuiesc ca si spalatul asta pe maini e doar o fitza de strainatatzuri, oricum nu e nevoie......
Cat despre restul, nu are sens sa mai insist e clar ca daca spalatul pe maini e un lux, scaunul de bebe de la restaurant e de domeniul SF-ului.

Lara
Erinn's mummy
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/Wedding?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/ErinnKendall?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/LovelyLaraUK/AroundTheWorld?feat=directlink

www.onetruemedia.com/shared?p=7a28966e1c7a95b174b0df&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">My stars

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Eram odata in aeroport in Spania. Coada mare frate, am stat 40 de minute si tot mai erau vreo 10 persoane in fata.
Vine o mamica cu un copilas de vreo 2 anisori. Cu tupeu..mare tupeu se duce direct in fata. Sa vedeti voi atunci fetze socate..au inceput vreo doi sa bombane, s-a stins rapid...asta pana cand, doamna de la Lufthansa zice catre noi cu voce taare: ´´cei cu copii, va rog in fata´´

In fata mea nu era niciun copil, in spatele meu TOCMAI venisera vreo trei familii. Si au purces cu totii la tanti in fataCopiii dormeau in carucioare...

S-a iscat nitel scandal, erau oameni in varsta la rand, oameni obositi..ma rog.Cica femeile cu copii aveau prioritate ´´ca sa nu astepte mult copilul´´ BAI! dar pana la imbarcare, ce face copilul? Nu asteapta? Adica na, explicatia era cam...

Eu nu am comentat chiar daca eram fara copchil dupa mine.Ca na, nu stiam daca sa ma enervez sau nu, asa ca am mai stat 40 de minute la coada

Singurul lucru care m-a enervat rau a fost faptul ca erau extrem de numeroase familiile astea cu copii. Vreo 4-5 adulti,bunici, bone, ce or fi fost, 2-3 copii si multe, multe multe bagaje...

Mergi la inceput