Frustrarile unei mame din Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui dov

citesc si-mi creste inima in mine...cu mici exceptii(si asta pen' ca nu e frumos sa zici 100%), cele care stau in bucuresti au aceleasi remarci la adresa incurca-lume de prin mijloacele de transport in comun.

Sa vorbesti asa despre batrani e total aiurea. Cine esti tu ca sa ii judeci pe ei pentru cum aleg sa isi petreaca timpul liber?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Da, atacul impotriva batranilor e o nemernicie crunta!
In rest, cum spuneam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ary_v

Citat:
citat din mesajul lui dov

citesc si-mi creste inima in mine...cu mici exceptii(si asta pen' ca nu e frumos sa zici 100%), cele care stau in bucuresti au aceleasi remarci la adresa incurca-lume de prin mijloacele de transport in comun.

Sa vorbesti asa despre batrani e total aiurea. Cine esti tu ca sa ii judeci pe ei pentru cum aleg sa isi petreaca timpul liber?

Corect! Nu avem nici un drept sa judecam pe nimeni, legat de nimic! Dar....stiu, eu cu "dar"...

de ce sa te plimbi cu autobuzul la ora 6 dimineatza cand nu ai unde sa te duci? de ce sa te duci sa faci piata la moghiros, cand stai la crangasi si est in carje cu un picior rupt? Nu ma deranjeaza, treaba lor! Dar in primul rand isi fac lor rau. Eu in principiu merg cu 41, la pranz, cand e mai gol si nu ma intersctez cu batrani care isi petrec timpul liber. Dar daca ma duc cu fi-mea dimineatza la doctor, cu 168, 368 sau 105....Ohooo! Efectiv nu am cui sa ii cer locul sa stau jos, pentru ca sunt numai pensionari. Nu mi s-a intamplat asta numai o data! Nu zic, mai rau ma enerveaza tinerii care stau jos si nu se ridica...

intr-o duminica veneam de la job. stateam jos, citeam ziarul. cand m-am ridicat, ma trage violent o cucoana de maneca. De ce nu m-am ridicat sa ii dau locul unei batrane care statea mult in spate si nu aveam cum sa o vad....Era in toata puterea, se putea ridica sau putea sa imi faca semn sa ma ridic cand a vazut babutza. NUUUU! Mai frumos e sa faci scandal...tineretul e nesimtit...venim din parc, nu ne intereseaza...M-a mai luat o tanti la rost in alta duminica ca de ce stau jos. tramvai liber. i-am zis ca vin de la serviciu...m-am urcat la piata presei...atata i-a trebuit. a casunat pe mine ca cine se duce duminca la munca,ca vin din herastrau, ca suntem toti needucati si nesimiti. altadata, stateam jos, in 105. vine tanti la mine, era super aranjata, dichisita, mirosea tot autobuzul a parfumul ei, cu un buchet de flori in mana, palarie...se pune in dreptul meu si zice foarte taios "ridica-te!". M-am ridicat, nu am zis nimic. Acum eu sunt nebuna? Si mitocana? Si needucata? Sa fim seriosi si sa nu mai generalizam...Nu toti batranii sunt asa, cum nu sunt toti tinerii nesimtiti.

http://picasaweb.google.com/cristina.catana

http://puppa.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Puppa

Oanamada, iti multumesc pentru sfaturi....dar...

sotul meu este foarte prezent in peisaj, am mai explicat asta mai devreme.
prietenele mele au job... deci este exclus sa le mai car si eu dupa mine...

daca nu ai vazut cum se sta la coada la leagane...in moghioros, la ora la care ies eu este mereu. si daca imi spui sa schimb ora, nici asta nu pot. pentru ca ma intalnesc cu sotul meu care vine de la job, sa plimbam amandoi fetita, sa urce el la intorcere carutul prin locurile fara rampa, sa duca el carutul la spalatorie sa nu ma mai chinui eu, ca am si pana acolo scari de urcat cu el in brate. am mai fost in 2 parcuri, la pranz si era la fel...
daca nu ai vazut nota de ironie din cuvintele mele...poate am scris eu prost sau poate m-am ambalat prea repede si am parut puppa sensibila.

despre a fi descurcareata...daca in Bucresti nu ai aceasta calitate esti un om mort. a nu se confunda asta cu lipsa bunului simt. stiu cum sa ma fac ascultata, dar cum am mai zis nu pot muta masinile de pe troturar...mie imi este teama pentru copil. de exemplu, pe unde trec eu strada, nu e semafor. in doua zile consecutive au fost calcati doi oameni pe acea trecere. nu e o imagine tocmai placuta. ce sa le fac eu alora sa nu mai alerge ca descreieratii? chiar si pe stradutele inguste de la mine din drumul taberei sunt unii care se cred la curse. si sunt copii pe strda si oameni care nu au pe unde merge pe trotuar. ce sa fac in situaia asta? iar semanforul de la parc de la moghioros sta pe verde f putin. pana traversez eu un sens, cu urcat carut pe trotuar ca nu exista rampa, coborat carut, traversat, se face rosu. Mai astept o tura,iar aceeasi problema. De ce nu se poate face ceva? Imi vine sa iau eu o galeata de ciment si sa ma apuc eu sa fac o rampa la fiecare troturar.

apoi, am uitat de problema cainilor. sunt multi si mari. trebuie sa ii ocolesc si pe ei ca le e foame si cum te vad vin la tine. am sunat la hingeri acum o luna. si cainii tot aici sunt.

vezi sunt chestii care nu tin de mine. hai ca asta cu cozile si cu batranii or fi fite de-ale mele. asa o fi, dar sunt altele mult mai periculoase pe care nu avem cum sa le rezolvam oricat de descurcarete am fi. felicitari celor care vad totul in roz!

Puppa, eu nu vad viata in roz...departe de mine..am si eu necazurile mele si frustrarile mele ca oricine...atata doar ca incerc sa gasesc cele mai bune modalitati de a face lucrurile si de a-mi face viata usoara...si functioneaza....
Daca ma intrebi pe mine, mi se pare, in mare parte ca tu esti si putin dezorganiazata si de aceea nu alegi cele mai bune cai...la ce ma refer? La programul tau...nu ma intelege gresit, nu vreau sa te judec sau sa te ironizez...dar de foarte multe ori o proasta organizare duce la nervi si tensiune...care duc la frustrari ca acestea pe care le ai tu!

Am si eu un sot care lucreaza pana tarziu (norocul meu ca-l am...uite sunt cazuri care nu-l mai au si bravo lor ca fac fata situatiei si se descurca!).
Cu toate acestea lucrurile sunt clare...nu mergem impreuna in parc decat extrem de rar...daca se duce unul..celalalt sta acasa sa se odihneasca, sa faca ceva prin casa sau se duce la cumparaturi.
Daca eu vin tarziu din parc si am greutate...intotdeauna coboara si ma ajuta cu copilul, cu plasele, cu ce este nevoie (carutul il las in masina)...ideea este sa faci in asa fel incat sa aveti amandoi si momente de respiro....
La noi weekendul este al lui "tati" ...desi el se trezeste devreme in timpul saptamanii...in weekend el se trezeste dimineata si ii da fetei sa pape...si asta pentru ca sa dorm eu putin mai mult...in schimb, doarme dupa-amiaza si mai doarme uneori cate o ora si in timpul saptamanii...asta daca are noroc sa ajunga acasa pe la 6.
La noi, la cumparaturi se merge seara..de regula merg eu...pe la 20.30-21.00...las fata cu taica-su si dau o fuga in Billa sau Kaufland, sau Carrefour sau unde mi se nazare...pe langa ca fac in liniste cumparaturile pentru ca este liber si nu ma calc cu nimeni in picioare...am si posibilitatea sa evit sa bag copilul in aglomeratie sa se umple de viroze...in weekend se face piata mai serios! Ti-am zis toate astea ca sa vezi ca exista multe solutii si alternative de organizare...

Mai departe...cand am zis "descurcareata" ma referam strict la partea cu restaurantul si la partea cu medicul pediatru...daca nu vor bani...altii la rand care vor...e simplu, negociem bine...nu, caut pe altii!

Daca in zona in care stai este chiar atat de rau...ce sa zic...nu te pot sfatui decat sa incercati, la un moment dat, sa va mutati. Eu sunt norocoasa ca am masina...zona in care stau eu este plina de praf si in plin snatier...si atunci aleg zona in care sta mama...ma duc cu masina pana acolo si asta este! Daca intr-o zi nu ma simt in stare sa ies...sau intarzii cu programul zilnic...prefer sa nu ies decat sa ies aici la mine in santier si praf - deci, cum spuneam...vezi nici la mine nu este intotdeauna "roz".

Concret...ai scris vreodata la Primarie despre problema trecerilor nesemaforizate, despre lipsa rampelor etc....???? Eu am crescut intr-un parc minunat, Floreasca, in care, din pacate lipsesc cu desavarsire rampele, dar abunda scarile...pana ajungi cu copilul jos iti blestemi zilele.. asa ca am scris la Primarie, am fost redirectionata catre cine se ocupa...am primit raspuns si dupa vreo 3 luni a aparut si o alee lunga, fara scari, pana jos...deci se poate!

Mai spun un singur lucru...cand am zis "prietene" nu ma referam la prietenele de o viata ci la persoane cu care stai zilnic in parc sa se joace copiii...eu chiar m-am apropiat de vreo doua din ele si ne stabilim impreuna programul de plimbare...asa ca ne mai si putem ajuta unele pe altele!

Cu batranii...imi mentin pozitia initiala...sa ne ajute Dumnezeu sa avem puterea cand vom avea varsta lor sa mergem la magazin sau sa ne suim in autobuz...ca asta va insemna ca suntem relativ sanatosi si capabili s-o facem! Mai e un lucru Puppa....cand imbatranesti te senlilizezi si ai tot felul de "idei" ...putina intelegere...ca e tare greu si pentru ei...si apropo...se duc la Piata X, in carje si pe autobuz...pentru ca e mai ieftin...ai batrani in familie...cred ca nu! Sincer...stii cate sacrificii sunt gata sa faca numai ca sa le ajunga banii? Nu-si "fac rau lor"...supravietuiesc...cei mai multi dintre ei asta fac! E pacat si trist ca judecam asa cum judeci tu! Si pe mine ma enerveaza tot felul de babe...de foarte multe ori...si trag aer in piept si ma gandesc la ceea ce am spus mai sus...

Tonnia, decat sa stai sa ironizezi pe unii si pe altii fara sa citesti cu atentie ce au scris oamenii aia (ca unii dintre ei chiar au vrut sa ajute!)...mai bine incerci sa dai niste sfaturi care ar putea ajuta pe oricine...ce zici? (reciteste pasajul cu descurcaretele ca poate intelegi a doua oara ce am vrut sa zic!)

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Uite ce incaierare a iesit aici ..mai ceva ca in K1.
Da cu batrinii ce aveti domle..nu mai au voie sa iasa din casa decit la comanda...sau cum?
Au astia magazinele nonstop...noaptea ce aveti de pazit? De ce nu mergeti atunci la cumparaturi?
Poate va pun ceva poze si cu niste umbrele portabile japoneze ce se fac scaune....ce zic doamnele de asta?
30 euroi si aveti loc pe scaun si in statie, si in metrou...si la coada la facturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Citat:
citat din mesajul lui Puppa
de ce sa te plimbi cu autobuzul la ora 6 dimineatza cand nu ai unde sa te duci? de ce sa te duci sa faci piata la moghiros, cand stai la crangasi si est in carje cu un picior rupt? Nu ma deranjeaza, treaba lor! Dar in primul rand isi fac lor rau.

vine tanti la mine, era super aranjata, dichisita, mirosea tot autobuzul a parfumul ei, cu un buchet de flori in mana, palarie...se pune in dreptul meu si zice foarte taios "ridica-te!". M-am ridicat, nu am zis nimic. Acum eu sunt nebuna? Si mitocana? Si needucata? Sa fim seriosi si sa nu mai generalizam...Nu toti batranii sunt asa, cum nu sunt toti tinerii nesimtiti.

Pe mine ma deranjeaza mentalitatea asta conform careia batranii ar trebui sa stea inchisi in casa. Poate sunt singuri si vor doar sa socializeze, poate e un tabiet al lor, nu e treaba ta de ce sunt ei acolo, au dreptul sa fie la fel ca si tine.

Vrei compasiune dar tu nu ai deloc fata de altii.

La fel si cu cei care stau in carja. Ei nu mai sunt oameni pentru ca si-au pierdut un picior, nu mai au dreptul sa scoata fata in lume si sa se simta utili?

Pana acum nu mi-a trecut niciodata prin minte ca unii nu au liniste pentru ca se impiedica de batrani si de handicapati peste tot.

Cat despre "doamna cu palarie" , foarte rau ai facut ca te-ai ridicat, eu nu as fi facut-o.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oanamada
La noi weekendul este al lui "tati" ...desi el se trezeste devreme in timpul saptamanii...in weekend el se trezeste dimineata si ii da fetei sa pape...si asta pentru ca sa dorm eu putin mai mult...in schimb, doarme dupa-amiaza si mai doarme uneori cate o ora si in timpul saptamanii...asta daca are noroc sa ajunga acasa pe la 6.

nu inteleg...copilul doarme sau ala batrinul cite 1 h/zilnic in cursul saptaminii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puppa spune:

Adevarul este ca sunt cam dezorganizata, dar nu chiar din vina mea. In principiu, am un program fix: 7 trezirea, mancam, ne jucam, 9.30-10 gustare, nani, intre timp eu fac prin casa ce am de facut, 12 trezirea mancam, ne mai jucam, 15.00 iesim in parc, 18 in casa...o gustare, 20.30 baie, mancam, nani si iarasi mai fac ce mai e de facut prin casa. Dar intervin tot felul de chestii...Mai am inca niste obigatii pe la job, trebuie sa ma duc, ca sa am unde sa ma mai intorc. De obicei, cand am treaba chem bona sa stea cu ea si atunci platesc si facturi, dar se mai nimeresc si urgente. Un we sau doua pe luna doarme la mama, un we sau doua vine soacra la noi, cand nu este ea la mama. Atuci mergem si la supermarket, dar mai avem si chestii de luat din piata si atunci din parc mergem amandoi in piata, cu tot cu bb. Mai vine si sor-mea sa ma mai ajute, tata ne duce cu masina unde avem treaba cand are si el timp. In general, am multe ajutoare, sotul meu sta seara cand vine de la job cu fata daca eu am treaba. Din septembrie pana in februarie cat m-am dus eu la job,a stat cu ea de la 5 pana seara la 9 cand veneam eu, si era mica atunci. Atunci aveam bona care statea cu ea de la 11 cand plecam eu la job, pana venea sotul. Poate si d-aia, pentru ca am asa multe ajutoare, as vrea sa fie mereu asa. Eu mai stiu cum e?

Si da, am batrani in familie, 2 bunici si un bunic din partea mea si un bunic si o bunica din partea sotului. Numai ca ei sunt la tara, iar bunica mea din Bucuresti, nu pleaca asa de acasa fara treaba. Are 74 de ani si cand zice ca se plictiseste, matusa-mea ii zice sa se duca pe la cora ca sta aproape sa se uite pe acolo. Si ea zice mereu...pai daca nu am nevoie de nimic de ce sa ma duc? Asa ca sta prin parcul de langa ea sau in casa....

Mergi la inceput

Poppa.....te pomenesti ca esti dezorganizata din vina mea ....sau stai ca vine sirimie si da vina pe Basescu/Boc.
Daca vrei pt 200 Roni iti fac yo agenda de lucru pt 2 saptamina de azi inainte..la secunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Aoleu, Puppa, dupa ce ti-am luat apararea m-ai ametit de tot...Pai cu atatea ajutoare CHIAR nu mai inteleg de ce te plangi atata...Ca io te aparam excat din postura inversa, a mamei cu copil mic si fara ajutor pe timpul zilei...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...

Mergi la inceput