Frustrarile unei mame din Bucuresti
Raspunsuri - Pagina 12
Donia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Donia, stiu foarte bine care a fost cursul discutiilor, ca citesc. Totusi e prea mult, ca o doamna finuta ce te afli, sa faci un partener de discutie ´´nespalat´´ cu atat mai mult cu cat NU cunosti persoana.Si..pe ce criterii te bazezi cand ii spui uneia nespalata? Pe criteriul ´´eu nu cred ca tu folosesti servetele dezinfectante´´? Cam mult, cum spuneam. Aici nu comparam pumnul cu palma(desi apreciez exemplul, e bun) pentru ca aici se combat idei nu persoane. Daca spui cuiva ca e nespalat..well, asta e atac la persoana. |
Eu nu incerc sa o scuz pe lara, a luat si avertisment, e limpede situatia. Chiar daca a fost provocata, a avut si ea sansa sa raspunda pasnic, insa alegerea ei a fost sa fie mai virulenta.
Tot ce veau sa spun e ca anca nu prea are de ce sa se mire de reactia larei... cand tu, adult care face diferenta dintre bine si rau, scoti limba cuiva pe forum, e clar ca inviti la contraatac si poti sa te astepti la orice.
Am vazut ca anca a parasit discutia cu multa diplomatie, cu multa demnitate, dar ar fi fost poate mai bine sa fi intrat in ea in acelasi mod. Si nu s-ar fi ajuns aici.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
raluk_psk spune:
peste tot e asa ca doar suntem in romania...si eu am o problema cu scaunele speciale pt batrani, gravide si femei cu copii in brate...de aceea nici nu ma pun vreodata pe ele dar se gaseste cate o pitzipoanca pe care o "dor picioarele" si ma atac..mai bine ma puneam eu si cedam locul la unul mai batran..cine n-are cei 7 ani de a casa nu-i mai dobandeste...
si mai am si ceva cu babele din autobuz...desi sunt locuri libere vrea sa stea tocmai acolo unde te-ai asezat tu...si incepe sa tuseasca, sa faca grimase.. odata era autobuzul gooooool si se certa cu unul....ce-i drept pt scaunul destinat lor...dar mai erau inca 3 goale..ce ti-a fi si cu incapatanarea asta..
cat despre platit facturi....faci pana iti vine randul sau nu...daca esti cu bebe..
dar vorba lui mircea badea: traim in romania si asta ne ocupa tot timpul..
http://tanaramamica.wordpress.com/
raluk_psk spune:
lara_c...stai draga linistita...tot din cauza lui ladyj am luat si eu avertisment...ceea ce pretinzi tu n-o sa se poate indeplini niciodata in romania ca asa suntem noi: tarani...dar asta nu inseamna ca nu se poate sa fie si altfel..si sotul meu vb mereu de cum e in strainatate si ma mir si eu de cum putem trai noi asa...dar asta este..suntem inapoiati si pace...
http://tanaramamica.wordpress.com/
iulia_b spune:
Se spune ca prima cale spre terapie e recunoasterea greselilor...cineva de pe-aici e pe drumul cel bun, s-a autocaracterizat, e vremea indreptarii..
Puppa spune:
Oanamada, iti multumesc pentru sfaturi....dar...
sotul meu este foarte prezent in peisaj, am mai explicat asta mai devreme.
prietenele mele au job... deci este exclus sa le mai car si eu dupa mine...
daca nu ai vazut cum se sta la coada la leagane...in moghioros, la ora la care ies eu este mereu. si daca imi spui sa schimb ora, nici asta nu pot. pentru ca ma intalnesc cu sotul meu care vine de la job, sa plimbam amandoi fetita, sa urce el la intorcere carutul prin locurile fara rampa, sa duca el carutul la spalatorie sa nu ma mai chinui eu, ca am si pana acolo scari de urcat cu el in brate. am mai fost in 2 parcuri, la pranz si era la fel...
daca nu ai vazut nota de ironie din cuvintele mele...poate am scris eu prost sau poate m-am ambalat prea repede si am parut puppa sensibila.
despre a fi descurcareata...daca in Bucresti nu ai aceasta calitate esti un om mort. a nu se confunda asta cu lipsa bunului simt. stiu cum sa ma fac ascultata, dar cum am mai zis nu pot muta masinile de pe troturar...mie imi este teama pentru copil. de exemplu, pe unde trec eu strada, nu e semafor. in doua zile consecutive au fost calcati doi oameni pe acea trecere. nu e o imagine tocmai placuta. ce sa le fac eu alora sa nu mai alerge ca descreieratii? chiar si pe stradutele inguste de la mine din drumul taberei sunt unii care se cred la curse. si sunt copii pe strda si oameni care nu au pe unde merge pe trotuar. ce sa fac in situaia asta? iar semanforul de la parc de la moghioros sta pe verde f putin. pana traversez eu un sens, cu urcat carut pe trotuar ca nu exista rampa, coborat carut, traversat, se face rosu. Mai astept o tura,iar aceeasi problema. De ce nu se poate face ceva? Imi vine sa iau eu o galeata de ciment si sa ma apuc eu sa fac o rampa la fiecare troturar.
apoi, am uitat de problema cainilor. sunt multi si mari. trebuie sa ii ocolesc si pe ei ca le e foame si cum te vad vin la tine. am sunat la hingeri acum o luna. si cainii tot aici sunt.
vezi sunt chestii care nu tin de mine. hai ca asta cu cozile si cu batranii or fi fite de-ale mele. asa o fi, dar sunt altele mult mai periculoase pe care nu avem cum sa le rezolvam oricat de descurcarete am fi. felicitari celor care vad totul in roz!
http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raluk_psk asa suntem noi: tarani suntem inapoiati si pace... |
Ar fi bine sa-ti dai seama ca inapoierea asta despre care vorbesti - fara s-o definesti - sta mai putin in lasatul copilului cu babysitter, mers in cluburi si evitatul servetelelor umede si mai mult in intoleranta si ingustimea cu care tratam categorii defavorizate sau marginalizate. 'Inapoiatii' sunt aia care cred, de exemplu, in superioritatea rasei albe, in superioritatea barbatului care-si asteapta borshul cald, in superioritatea societatii tinere care-si scuipa batranii afara ca pe niste masele stricate, in superioritatea heterosexualilor etc.
Eu va doresc din inima sa fiti sanatoase si in putere muuuuulta vreme si sa apucati vreo 94 de anisori.
LadyJ, cum de-ai ajuns tocmai mataluta scapegoat?
You cannot both dance and not pay the piper.
natynic spune:
Am citit si eu, am citit...
Cate putin, toti aveti dreptate!
Problema, ca in discutiile la romani, e de nuante si de ton, atata tot.
Oameni buni!!! Exista ceva din ceea ce a spus Puppa care nu este adevarat??? ok, poate ca exagereaza...nu poate, ci sigur sunt drame mai mari...poate ca la unele probleme exista solutii pe care ea nu le vede...dar e vreun neadevar in ceea ce a relatat?? Eu nu cred!
Si de aceea nu inteleg iritarea cu care i s-a raspuns. Si sfaturile complet neadaptate situatiei. Adica: daca e singura ziua cu copilul de ce nu-i plateste vecina factura; daca sotul lucreaza pana tarziu de ce nu face el piata; daca nu are masina de ce se suie cu carutul in tramvai; daca la casa prioritara de gravide e coada mare de ce nu roaga ea pe toata lumea sa o lase in fata (mmaaaii, dar de cand umbla bunavointa libera pe strazi, in Bucuresti mai ales?? in ce lume traiti??). Daca dam un sfat hai sa dam unul realist si pe un ton normal.
Pur si simplu sunt lucruri cu care toate ne-am confruntat ca gravide si mamici, partial sau total, mai mult sau mai putin. Ca nu suntem la fel. Pentru o femeie CHIAR poate fi MULT mai greu decat pt alta sa:
- stea la o coada imensa la casa prioritara daca are sarcina cu risc, abia rasufla sau e umflata (alte gravide nu-s, asa-i?)
- suie cu carutul in tramvai sau pe etajele blocului daca are 1,60 m, 48 de kg si eventual o coloana vertebrala cu probleme
- faca cumparaturile zilnice cu sotul (sau alternativ) daca acesta lucreaza pana tarziu si nu e prezent acasa, indiferent de motive
- puna pe altcineva sa-i plateasca facturile daca sta intr-un bloc de nesuferiti (chiar nu cunoasteti?? ), parinti nu are/sunt bolnavi/sunt departe iar prietenele sunt toate, normal, la serviciu sau FOARTE ocupate...
Despre batrani: nu sunt de acord a se vorbi urat despre ei global. Nu ma deranjeaza ca-si fac cumparaturile asa cum inteleg ei si cum au stiut de o viata (comunista) sa le faca. Treaba cu plimbatul in autobuz, si inca cu agresivitate fata de ceilalti, este o realitate pe care numai ipocrit fiind o poti nega...Iarasi insa, nu e vorba de toti, dar e o categorie, f plictisita, destul de mare.
Si nu, nu toti vom ajunge asa. Parerea mea e ca acestia, care "incurca", sunt majoritar cei care nu au stiut sa faca nimic constructiv, frumos si spiritual din viata lor si, in afara serviciului, se trezesc fara nicio preocupare sau gand in afara barfei si curiozitatii morbide.
Despre conflictul Lara-Anca...atitudinea dispretuitoare (justificata sau nu) a celor de peste hotare fata de prostii si nespalatii ramasi aici imi e binecunoscuta pe forum. Insa Donia are dreptate: daca provoci, te poti astepta la o reactie deplasat de violenta. Iar Anca este o MARE maestra a provocarilor, chit ca de data asta e victima...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...
dov spune:
citesc si-mi creste inima in mine...cu mici exceptii(si asta pen' ca nu e frumos sa zici 100%), cele care stau in bucuresti au aceleasi remarci la adresa incurca-lume de prin mijloacele de transport in comun.
Puppa, lasand la o parte batranii, eu te inteleg, sincer. S-a tot batut moneda pe prezenta sotului...aici e vorba de o mamica ce-si creste copilul, apropo eu mi-l cresc singura, sotul meu fiind decedat. Si a trebuit sa ma adaptez la TOATE necesitatile, si sa infrunt toate neajunsurile societatii in care traiesc.Sunt multe lipsuri, si, dpmdv, majoritatea incep cu lipsa educatiei.(sa mai zic cine-s responsabilii lipsei de educatie si buna crestere a generatiei de azi?inutil, cine stie, cunoaste).
Tonnia spune:
Ati sarit asa la autoare ca in sfarsit inteleg si eu ce se intampla: nici nu meritam mai mult! Cu atatea femei descurcarete de ce s-ar schimba ceva?! Iar daca autoarea nu e pe masura celorlalte, sa-i fie rusine! Esti lipsita de imaginatie, de vointa, ai un sot indoielnic, ceva e cu tine! Sau poate nu esti AP! Asta ati vrea sa se intelega!
Eu imi doresc aceste facilitati chiar daca nu mai am nevoie de cele mai multe dintre ele, imi doresc pentru toti cei care au nevoie, gravide, batrani, handicapati, pentru toti care au nevoie!
Rele, rele, rele!
lisaelisa spune:
Puppa are dreptate in tot ce a scris, dar prea le vede pe toate in negru !
In primul rand, nu este vorba despre batranii care ne deranjeaza, ci despre lipsa de bun simt a unora, indiferent de varsta. Pe aceasta ar trebui sa o sanctionam imediat ce am observat-o, nu pe batrani sau alte categorii de varsta sau oameni.
Si eu am fost gravida si am asteptat la cozi, insa, atunci cand nu ma simteam in stare sa rezist la atata stat in picioare, ceream voie si explicam si de ce.
Puppa, nu te astepta ca altii sa stie mai bine decat tine, ce nevoi ai. Cere civilizat si ti se va da. Vei fi uimita ca oamenii nu sunt chiar atat de rai...dar nu poate ghici altul ce gandesti/simti tu.
In privinta masinilor parcate pe trotuare, primariile deja se gandesc la niste solutii...de 15 ani . Sunt convinsa ca primesc zilnic reclamatii privitoare la masini parcate pe trotuare.
Cainii sunt o alta problema a caror rezolvare ar exista, daca s-ar vrea sa se faca putin efort...
Si, acum, sa va povestesc ce mi s-a intamplat saptamana trecuta :
Ma urc cu fii-mea ( 5 ani ) in troleibuz. Nici-un loc liber, dar ma asez langa 2 tineri ce ocupau scaunele unul in spatele celuilalt, doar-doar s-o simti vre-unul.
Nici gand de asta; mai mult de atat : unu a inchis ochii prefacandu-se ca doarme, calalalt si-a infundat si mai tare capul in ziar.
La un moment dat, soferul franeaza brusc, de era sa-mi arunce copilul cat colo...noroc ca era prea aglomeratsi s-a oprit in multimea de lume. Enervata, le zic, civilizat, totusi : Mai baieti, voi sunteti tineri, lasati, va rog copilul sa stea pe scaun, ca pana la urma se da cu capul de bare ! Si, s-a ridicat cel care citea ziarul.
Asa ca, ce sa mai discutam despre batranii ramoliti de boli, cand tinerii nostrii vigurosi se comporta in asemenea hal.
Repet : lipsa bunului simt trebuie sanctionata.