Comori de nov-dec 2004 (197)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Citat:

pe ruxi mi-a masurat-o pe 15 la dr si avea 111 cm si 17,5 kg, marimea 26 la pantof...mi-a facut un grafic si a zis ca o sa ajunga la inaltimea de 1,73(deci la fel ca mine...)
voi cum mai stati cu masuratorile?

Raportez: 16 kg (cand e cu burta plina ), 107 cm, 27 la pantofi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Neata dragi mamici!
Wow, de cand n-am mai citit si scris pe aici. Dar vad ca nu sunt singura mamica ocupata, si asa am reusit sa recuperez din urma.
Mai intai ar trebui sa va multumesc pt urarile de ziua mea, am fost surprinsa placut, mai ales ca nu ma asteptam...credeam ca m-ati uitat de tot.
Otilica , atent intotdeauna la detalii.
Eu am avut o perioada mai incarcatade prin martie incoace, cu tot felul de evenimente mai mult sau putin placute. Printre altele mi-am facut o operatie, timpanoplastie la urechea stanga, care a reusit doar in parte, in sensul ca grefa (membrana aplicata pt inchiderea timpanului) a prins, dar din cauza ca oscioarele erau prea sudate intre ele, nu au putut fi intr-o prima faza curatate decat partial, deci recuperare auditiva minima...asa ca in toamna o iau de la capat cu alta taietura care sper ca va fi de bun augur. Nu va mai spun prin ce angoase am trecut legat de anestezia generala...o paranoia totala in mintea mea. In fine, m-am destresat la timp .

Copii sunt bine, cresc, fac nazbatii si se intrec in a le face, noroc cu vremea, ca nu mai ploua chiar in fiecare zi cum ii e obiceiul, si stau mai mult prin gradina.

Ca tot vorbiti de masuratori, raportam si noi 114cm si 21,5kg, si David traieste deja pe picior mare...poarta marimea 30 .
De vreo saptamana sunt in alerta, ca au avut la scoala 2 cazuri de varicela si cu 1 din ele, David s-a tot pupuit, asa ca sunt vigilenta la aparitia bolii. Posibil sa o prinda si Patrick...deci distractie la dublu.

Fulgu, cum face David, acele blande de alergie, cum arata, il mananca? Of, imi pare rau ca trebuie sa faceti atentie sa nu manance anumite alimente. La ciocolata mai face? Ma gandesc ca dupa ce va mai creste vor dispare alergiile astea.

Eu il suspectez pe Patrick de un fel de alergie, dar inca nu stiu exact cand si de la ce face. La el se manifesta ca niste placi rosiatice si cu o crusta uscata (ca la pielea uscata de la apa) si deobicei le-am remarcat aparitia cand are vreo suferinta, de pilda vreun dinte care da sa iasa sau chiar dupa o mica expunere la soare. Insa nu-mi dau seama daca il mananca ca nu pare sa se frece la ele. Face si pe fata uneori, dar mai ales pe picioare, maini, burtica, incheieturi. La ou nu face, nici la peste, deci nu stiu daca e chiar alergie sau dermatita...eu sper sa nu. Ma gandesc ca asa o fi la cei cu pielea alba, se irita mai usor.

Apropo, de alergii, sotul meu, baiat crescut la tara, a facut alergie la polen doar de cand suntem plecati din tara...cand stateam in sudul Frantei, mai rau, acum, la clima asta ploioasa vad ca sunt tot mai slabute crizele...tot asa cu ochii umflati, rosii si iritati.

Am vazut si poze...Felis, m-am uitat cu drag la pozele cu Mihaita, cat a crescut si cate lucruri faceti impreuna...si e si tare harnicut.

Otilia, ce m-am speriat cand descriai secventa cu cada...bine ca nu a fost apa multa si nimic grav. Si eu fac mare atentie la aspectul asta, desi David nu ar adormi, dar el e tare inventiv, nu stii niciodata ce idei ii vin.

Acum va pupic si va doresc o saptamana minunata

PS Am mai pus si eu poze cu noi de luna asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica-elizabet
pe ruxi mi-a masurat-o pe 15 la dr si avea 111 cm si 17,5 kg, marimea 26 la pantof...mi-a facut un grafic si a zis ca o sa ajunga la inaltimea de 1,73(deci la fel ca mine...)
voi cum mai stati cu masuratorile?

pe toate

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post

Ana are aproximativ aceeasi greutate si poarta 26-27. Dar inaltimea mult mai mica, sper sa nu semene cu mine .
Deci raportam inaltime 104 cm, greutate 17,5 kg si 26-27 la pantof.

Cu puricii nici noi nu avem solutie. Ii dau cu Fenistil si trec basicutele cam intr-o saptamana nu mai sunt cu lichid in ele. Am impresia insa ca daca tot a experimentat in ultima vreme asa ceva ii trec putin mai repede acum, 5 zile e bine nu . Ea deja stie ce si cum, isi da singura cu unguent dimineta/seara si cand mai are chef de scarpinat.

Fulgule, ce baiat ai, cu strugurel de cirese nu se da ca-i tare gustos ?
Mda, e cam vremea sa o duc si eu pe Ana la zgariat piele pentru alergii.
Mie imi place cand povestiti nazbatii.
Iar noi cu baia intra la categoria greseli la primul copil , dar de acum nici ca o mai lasam sa faca baie tarziu, dus rapid si gata. In Norvegia nici nu avem cada desi mie tare mult mi-ar place.

Mirandolina, eu am vazut anul trecut ca faceau teste de alergii pe piele la un cabinet www.naturalia.ro" target="_blank">Naturalia in comuna Voluntari, cine le facea si interpreta era alergolog banuiesc. Testele de sange ce spun in cazul vostru?

Editai ca pana am trimis eu mesajul a scris Dama.
Pfoai, iar v-ati plimbat prin locuri frumoase. Vad la profil ca ati schimbat tara din nou, plimbaretilor. Voi sunteti la categoria grea deh, baiat voinic, sa vedem cine o ia pe Ana la fetite .
Ce scump e piticul, ce ochisoripatrunzatori.
Ce abdomen plat ai dupa doua nasteri, faci publica reteta minune?

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Buna ziua si de la noi!
Ne mai tineti minte...mai existam si noi dar vremurile astea nu ne lasa timp de net....criza, descentralizare la job...of...
Una peste alta, crestem....frumos...
Apropo de varicela...la Bia la gradi a fost....a facut si ea, inevitabil (la ce sistem imunitar la pamant are)...si surpriza...am facut si eu...a fost crunt...ai mei jurandu-se ca eu am avut cand eram mica...cred ca sistemul meu imunitar e undeva sub nivelul marii...
Noi am dat de farmecul vietii la curte....stam toata ziua afara, plantam ce apucam prin curte, si straturi si flori, amestecate, prasim si udam toata ziua....cu alte cuvinte facem ergoterapie....e minunat cand faci din placere. Stam pana seara afara, ascultam greierasul din dotare (avem unul aciuit in curte) si numaram stelele.
Bia nici nu mai vrea sa stie de calculator si de televizor, doar putin inainte de culcare, pe boomerang, ce prinde la ora aia, de obicei desenele alea cu o cursa de masini sau avioane, clasice, sau daca e mai repede T&J.
Mai, mie nu-mi vine sa cred ca ai nostri pui vor trece in grupa mare, auzi, mare, parca mai ieri ne intrebam de diversificare in alimentatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Sa inteleg ca multi copii subscriu la sezonul cu bubele, din diverse cauze. Vecinul nostru bun, cu care am fost duminica la o aniversare de pici (va dati seama cati copilasi) a facut varicela eu i-am vaccinat pe ai mei anul trecut, tocmai pentru ca stiam cat trag cu ei la faza asta (bubele). VOi vedea daca apare ceva sau nu, desi a trecut mai bine de 1 saptamana de la expunerea impreuna cu acelasi copil sub acoperis (acela are de vineri bube pe el).

Dama sanatate multa! si mie mi-e frica de mor de anestezie generala (numai gandul ca as putea sa nu ma mai trezesc...)

otilia nu stiu cum s-or descurca unele popoare cu dusul, ca parca mie tot in cada imi e bine

eveline va invidiez! noi avem atat de putin timp de petrecut impreuna, nici nu stiu ce sa facem mai intai! In we ii duc la iarba verde unde au libertatea sa alerge dupa pofta inimii dar din pacate asta nu extinde timpul petrecut impreuna, tot nu le e de ajuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Mirandolina, perioada de incubatie e undeva pe la 12-14 zile...asa a facut Bianca dupa primul baietel care a avut si asa am facut si eu dupa fii-mea. Sa dea Dumnezeu sa nu faca deloc, niciodata, si oricum daca au de facut sa faca acum decat cand is mari. Ca numai eu stiu ce am tras la varsta asta. Ultima fetita care a facut la grupa ei e cea care a fost vaccinata pt varicela...a facut intr-adevar ultima si a facut o forma usoara din cate am inteles, cu bubite erupte doar pe burta si pe spate, a scapat usor ca sa zic asa.

Cat despre timpul petrecut impreuna cu cei mici, si la noi ca la toti....dupa amiezele dupa servici si respectiv gradi si grosul in we. Insa de cand a dat caldura am renuntat sa mai mergem in vizite pe la altii sau in alte locatii...stam in curte daca ne permite vremea de dimineata pana seara, fara somn de pranz si cu masa luata pe afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

deci nu-i chiar camiloasa ruxitza mea
dr-ul spunea ca budesonidul(spray-ul pe care-l folosim zilnic pentru astm) poate accelera cresterea in inaltime doar pe perioada in care este folosit dar asta nu inseamna ca per total o sa aibe 2m...de-asta v-am intrebat ca sa vad cam cum stam si daca intradevr i s-a accelarat cresterea...si eu si sotul meu suntem inalti, eu 1,73 si sotul 1,95 deci mititica n-are cum sa fie...
dama, eveline si ma bucur ca ati mai dat de veste
of Doamne ce de bube, bolicele si altele...dar lasa ca o sa creasca ei mari si sa te tii atunci "probleme" nunti si alte alea
pe toate si sanatate multa, multa de tot si voua si mai ales piticutilor

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Salutare, salutare!
Venim si noi la raport
La capitolul pureci si noi stam tare rau, abia ce am scapat de mancarimi, dar mai avem urmele de la piscaturi si bubele de alergie...Fenistil si Claritine folosim. Daca-s 100 de oameni si un singur purec sigur sare pe Diana, zici ca-i aspirator.
Dr. zicea cand a masurat-o si cantarit-o, ca se incadreaza in graficul de 6 ani, are 117 cm, 20kg si 28-29 la picior
Ieri am fost iar la dentist. Duminica seara a zis c-o doare maseaua plombata, dar nu prea credeam si m-am tot holbat in gura ei insa nicio carie.A doua zi o durea sus si iar m-a holbat, gasind intre doua masele o carie cat varful de la o scobitoare, insa sub smalt este mai mare.I-a pus medicament si ciment si de nu o doare pana vineri, îi pune plomba.A fost la fel de cuminte si curajoasa ca data trecuta.

Otilia, vaiiii, mi s-a ridicat parul pe mine cand citeam intamplarea cu cada.Si eu o supraveghez cand se balaceste ca o apuca innotul si tare mi-e teama sa nu alunece sub apa, sa se loveasca... fetitele frumoase foc.
Fulgu, esti mortalaNumai la congelator nu m-am gandit
Dama, sunt asa dulci baietii tai
Mirandoloina ciudate educatoarele de care vorbesti...Mult noroc cu alergologul!
Autanul nici pe noi nu ne-a ajutat, cine stie ce mutanti sunt si astia de la noi...am zis c-o sa-i spal hainele cu DTT
Felis, v-am admirat in fotografii...mami arati... si Mihaita e un scump.Ai ajutor in gospodarie, nu gluma.
Am o colega cu astm bronsic si azi eram in cancelarie cand a inceput sa faca o criza si apoi inca una, mi se facuse pielea de gaina, nu alta.
Monica, cand veniti in tara poate scapati de problemele acestea.

Maine merg la transfer si am niste emotii de nu mai pot. Nu este nimeni din zona inaintea mea si sper sa prind postul de la scoala la care-s acum. Am avut ceva pb ca trebuia sa duc o adeverinta cu nota de la titularizare(trebuie sa fi luat titularizarea cu minim 7 ca sa te muti de la rural la urban) si nu au gasit notele in arhiva., cica au avut inundatii si bla, bla...dar asta nici ca ma intereseaza,n-au decat sa le scoata de unde stiu. Am ajuns si la jurist sa vad cum pot demonstra ca am luat titularizarea cu nota peste 7...Am dat pana la urma o declaratie pe proprie raspunderea cu ce nota am luat examenul si zicea vor cere ei notele de la centrele unde s-au corectat lucrarile Mai in gluma, mai in serios i-am spus ca pot declara ca am luat 10, sa ma conteste, ca atunci sigur gasesc actele.Sper sa nu apara probleme...

Va si o zi frumoasa in continuare!

Mihaela si Diana 22.11.2004lucru de mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

miha bafta sa reusesti mutarea

ce va invidiez, curte aer curat liberate.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochi_verzi spune:

Fetelor, am reusit!M-am transferat unde am vrut, la scoala unde-s detasata acuma.

Mihaela si Diana 22.11.2004lucru de mana

Mergi la inceput