Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(114)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

petra - ma bucur dragutza sa aud asta sa iti fie de bine si pofta buna in continuare. acum cred ca simti si tu ca traieshti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

petra - ma bucur dragutza sa aud asta sa iti fie de bine si pofta buna in continuare. acum cred ca simti si tu ca traieshti

exact asa am spus si eu cu gura in paharul de bere: Simt ca traiesc!

De ce insisti cu masajul? Eu stiu ca se face dupa 6 saptamani, cu toate acestea si eu ii mai fac din cand in cand, dar cand este linistit, piciorusele oricum se indreapta, un mic masagel poti sa ii faci si cand te joci cu el, nu neaparat dupa baita cand e agitat ca l-ai scos din piscinuta - si al meu protesteaza vehement - ii vorbesti si ii masezi usor gambele, asa, prin hainuta, sa vezi ce o sa-i placa, al meu gangureste si si le intinde cat poate el de mult!

Imbratisari!

MAMICA DE BOGDANEL!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

petra -ai dreptate, si al m e f incantat cand ii fac masaj prin haine. oricum s-au indreptat mult picioarele, le mai aduce un pic in interior doar cnd se incordeaza de vreo durere sau nemultumire. cand e relaxat le tzine drept. cred ca abandonez masjaul dupa baie...chiar asa! de ce sa imi chinui copilul doar pt ca asa e regula??? daca lui nu ii place?
saru'manami-ai salvat puiul de un stres

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:

cel mai mare dezastru e dupa baie, la masaj. cat e in apa nu ai treaba cu el, dar nebun sa fi sa incerci sa-l scoti. cica copii adora masajul...pe naiba! al meu zici ca il frec cu soda caustica. nu stiu ce sa mai fac pt ca imi e tare milsa sa il chinui in halul asta, dar trebuie sa-i fac macar pe picioare pt ca mi-au spus pediatrii ca aduce un pic talpile catre interior datorita ingesuielii din burta mea.
cel mai linishtit e la plimbare...ieri am avut o semnare cu banca si a fost un copil model... si fotomodelca deh, si-a tras blugi si camasha

Ha ha, si al meu la fel. In apa uita si de foame, cum il scoti, urla. Chestia aia cu talpile mi-a zis-o si mie, nu i-am facut cine stie ce masaj, iar la controlul de o luna nu mi-a mai mentionat nimic de talpi (si i-a luat piciorutele, le-a masurat, le-a comparat...). Am impresia ca e un fel de verdict care se da "by default", asa i-a zis si unei verisoare si n-a avut copilul nimica. Cred ca talpile isi mai revin si singurele acum, la aer si la loc mult. Putinul masaj pe care i-l faceam nu era dupa baie, ca atunci vroia papa si repedeeeee, ci in alte perioade de veghe.

N-am folosit niciodata protectia de san, ca mameloanele sunt bine formate - cel putin asa mi-a zis dr. Nu le-am folosit nici cand aveam cruste sangerii pe san. Mi-e teama sa le incerc... Doare?

Monica mami de CRISTIAN

CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

3,250 kg si 48 cm
Ramane?
Sunt cu ea la san, acum am ajuns acasa de la doctor, am fost de dimineata sa fim primii la programare, a vazut-o si neurologul, e ok pt evolutia ei (de asta mergem uneori la cabinet ca avem programare si la cate un medic de specialitate care vine la cabinetul dr cand are programare). La sfarsitul lunii facem si noi vaccinul ala de 2 luni
Deci de-acum suntem bebelus adevarat!!! Uraaaaaaa!!
Sunt happy happy happy!
Ii dau sa suga de cum am ajuns acasa, ca a facut un circ acolo pana au intors-o si au stresat-o, in sfarsit plage printesa lu` mama de nervi si de foame si neorologuil a zis ca e normal sa fie "serioasa" ca e normal la prematuri (asa mi-au zis si fetele de forum, si sora-mea de la cine cunoaste mama de prematur), si ca fata colaboreaza, si gangureste si misca privirea, ii atenta la stimuli, etc. Nu avem nici locomotior nici o problema, face bine masajul, nici nu mai e asa moale, isi tine gatul rigid, strange din pumnuleti, nu-mi mai amintesc acum cate i-au mai facut. Deci nu chiar bebe de 2 luni dar a recuperat din varsta recalcultata, adica nu are doar 2 saptamani cum ar aveam nascuta la termen, dar nici 2 luni jumate cat are de cand s-a nascut.
Acum infulec si eu in timp ce tastez (sa vedeti cat imi ia pana trimit mesajul ) ca pe mine ma termina suptul cateodata, ma ia cate o foame brusca de mor, si cate-o pofta pe ceva de atunci, cu fata la san imi trebuie .
Ce vroiam sa va mai zic, a spus dr sa nu mai trezim copiii din somn sa suga, pt ca ei cresc si din somn. Mi-a zis mie mi-ar placea sa ma trezeasca cineva noaptea, cand dorm mai bine, ca e ora de masa? Si dovada ca Luana doarme mult legat pe timp de noapte si tot a luat bine in greutate. 250 g intr-o saptamana? Vi se pare putin? Dar ea dorma mult, cred ca daca era agitata si plangareata nu se dezvolta asa de bine.
Hai sa terminam si daca reusesc revin ca vad ca sunt ceva pagini de ieri de cand nu am intrat.
A mai nascut cineva? Naste cineva azi?

God took the strength of a mountain,the majesty of a tree,the warmth of a summer sun,the calm of a quiet sea,the generous soul of nature,the comforting arm of night,the wisdom of the ages,the power of the eagle's flight,the joy of a morning in spring,the faith of a mustard seed,the patience of eternity,the depth of a family need.Then God combined these qualities,when there was nothing more to add,he knew His masterpiece was complete.And so,He gave him to me.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Pt colici: la noi cel mai bine functioneaza masajul pe burtica. Saracul se trezeste scremut sa isi traga parturile si daca il masez un pic si apoi tin mana pe burti se linisteste si uneori mai si prrrrrr... Sunt momente cand il luam cu noi in pat tocmai ca sa ii putem tine mana pe burti - asa dormim si noi, si el.

SIMONAMAMI - si eu tot la scancet il pun la san. Ca daca il las sa planga e asa fraierut, nu mai apuca sanul si adeseori nici biberonul, se concentreaza numai pe urlat. Oricum, ai cel mai cuminte copil!

Monica mami de CRISTIAN

CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_tinaus spune:

Neata fetelor, Reusesc cat de cat sa citesc dar nu apuc sa scriu..zici ca e facatura..cand am pus mana pe taste incepe a mea sa planga ca i-e foame.
Raportez domnisorica de 2 saptamani si 3 zile, taare cuminte, nu stiu sincer cum as rezista in locul fetelor cu bebelaci colicosi, eu inca nu am reusit a ma adaptez somnului asta intrerupt desi mai nou fata mea doarme de pe la 9-10 seara, dupa baita pana la 2 noaptea. Problema e dupa aceea ca se trezeste cam la o ora si jumatate sa manance, adoarme mai tot timpul cu tzitzi in gura. Sincer mi se pare prea des sa ii dau asa sa manance numai ca urla ca din gura de sarpe daca nu ii dau laptic.
Cat despre mameloanele de silcon nu stiu ce m-as face fara ele, am inceput sa le folosesc in spital din cauza ranilor si acum nu ma pot dezlipi de ele..pe langa ca nu ma mai doare pe mine nimic mi se pare ca si bebe suge mai repede si mai usor.
Florinela eu zic sa mai incerci pt ca si mie un sfarc imi era ombilicat si s-a mai corectat cu ajutorul lor, plus ca in azul mastitei si altor "intarituri" (am avut si eu o zi cu feba 39.4 pt asa ceva) bebe trage mult mai bine, exact din locul problema prima data.
pupici

Mami Cristina de Ana

http://picasaweb.google.com/cristinahiticas/Ana#

Mergi la inceput

Citat:

petra -ai dreptate, si al m e f incantat cand ii fac masaj prin haine. oricum s-au indreptat mult picioarele, le mai aduce un pic in interior doar cnd se incordeaza de vreo durere sau nemultumire. cand e relaxat le tzine drept. cred ca abandonez masjaul dupa baie...chiar asa! de ce sa imi chinui copilul doar pt ca asa e regula??? daca lui nu ii place?

nu, in general le place, dar poate e prea micut inca si nu intelege ce ii faci. sau e agitat ca nu mai este in apa si se supara iar tu crezi ca nu-i place masagelul. iar daca ii faci masaj pentru hidratare, pana una-alta ia un sampon smecher, eu asa am facut si are o pielicica frumusica foc desi doar il spal si il clatesc, nimic altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

neata tufete
venii cu cu lapte, serviti va rog!

noi sintem la puseul de crestere de la 3 saptamini, papa broscuta des-des, de zic ca ramin in pana de laptic; dar natura e bine facuta si se regleaza sinii dupa cererea dragoanei... insa stam cam mereu la tzitzi: o ora da, una ba.

Filles du Sud cu Izia, famille Dragoon

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Citat:

nu, in general le place, dar poate e prea micut inca si nu intelege ce ii faci. sau e agitat ca nu mai este in apa si se supara iar tu crezi ca nu-i place masagelul. iar daca ii faci masaj pentru hidratare, pana una-alta ia un sampon smecher, eu asa am facut si are o pielicica frumusica foc desi doar il spal si il clatesc, nimic altceva.

Mergi la inceput