Ce inseamna 3 ani de facultate fara master?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Mami_alexia are dreptate. Absolvirea unei facultati in sistemul Bologna nu inseamna ca cel care face 3 ani nu e la fel de licentiat ca cel care a facut 4 ani, pe vechiul sistem.
Diferenta insa este data de faptul ca daca ai facut pe sistemul Bologna si vrei sa mergi la Scoala doctorala esti obligat sa ai masterul facut. Daca ai terminat pe sistemul vechi, masterul nu e obligatoriu.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Si mai am o precizare de facut: ca sa predai la master nu trebuie sa ai doctorat, poti fi si doctorand. Iar la master, DA, predau fie aceiasi profesori, fie profesori din cadrul ACELEIASI facultati.

Baietzii mei

Rectific pt ca am scris prostii. Intr-adevar trebuie sa ai doctoratul ca sa poti preda la master pentru ca trebuie sa fii cel putin conferentiar. Dar in practica (desi in fisa disciplinei cica scrie altceva) sunt destui lectori care predau la master (de aici confuzia mea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Pt cine afirma ca se fac mai putine materii in sistemul de 3 ani de facultate , sa stiti ca nu peste tot e asa .Am facut a2a facultate in sistemul asta de 3 ani si am avut curiozitatea sa compar programa cu cei care erau pe sistemul de 5 ani .Am avut exact aceleasi materii , ei aveau cate 4 -5 examene maxim pe sesiune , noi aveam 7-8 .Asa era unde am facut eu , cum e in rest ...nu stiu .Fac si masterul , pt ca ni s-a sugerat ca nu are nici o valoare diploma de facultate fara master .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Cred ca sunt in masura sa va raspund la subiect, deorece sunt secretara la facultate de stat din Timisora si mai ales studenta in anul III.
Deci, dupa absolvirea ciclului I se elibereaza diploma de licenta, pe care este specificat absolvent al ciclului I de studii universitare. Deci esti licentiat intr-un anumit domeniu. Cu toate drepturile,doar ai restrictii daca doresti sa lucrezi in invatamant, avand voie sa predai doar pana la clasa 8-a.
In cadrul masteratului te specializezi, aprofundezi în cadrul aceluiasi domeniu, sau altul daca doresti.
Doar parcurgerea ciclului II iti da dreptul sa intrii la Studiile doctorale, ciclul III.
Ideea ca o diploma de licen#355;a tip Bologna este aceeasi ca una de colegiu este gresita.

Sper ca v-am putut fi de ajutor!
Simina

Simina si Deian
Ingerasul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyyy spune:

Apropo de mastere : am terminat Administratie Publica in cadrul Fac de Drept(5 ani la IFR) si as vrea sa ma reprofilez facand masterul in alt domeniu,in momentul in care voi aplica la un job care are legatura cu materia aprofundata la master,se ia in considerare?Adica:masterul se considera a2a specializare?Sau este nevoie de a2a facultate?

Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Nu stiu cum era cand se faceau 5 ani de facultate, dar niciodata nu o sa uit cum in anul I, semestrul I aveam programate la avizier fain frumos 12 (!!!) examene . Si la materiile la care teoretic nu existau examene s-au inventat ca nu strica la buzunarul nimanui taxa pentru prezentarea a 3-a (asa e la mine la facultate - primele doua prezentari nu se platesc, a treia se plateste doar daca nu e luat examenul, daca e pentru marire de nota, e tot gratuit).

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Si eu stiu ca licenta obtinuta are aceeai valoare in sistem Bologna cu cea pbtinuta pe sistmul vechi.
Nu are nici o importanta nr de ani , este un alt sistem .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TweetyGeo spune:

Babyyy si eu m-as reprofila si as face un master in alt domeniu, dar oare imi va fi de folos?
Fetele cu master, poate ne spune-ti si noua daca v-a ajutat masterul, adica daca ati gasit de lucru mai repede decat inainte sau daca vi s-a marit salariul dupa ce ati luat masterul si in ce domeniu lucrati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_alexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui babyyy

Apropo de mastere : am terminat Administratie Publica in cadrul Fac de Drept(5 ani la IFR) si as vrea sa ma reprofilez facand masterul in alt domeniu,in momentul in care voi aplica la un job care are legatura cu materia aprofundata la master,se ia in considerare?Adica:masterul se considera a2a specializare?Sau este nevoie de a2a facultate?

Va multumesc

Mama mea are la baza Facultatea de Textile (sau cum s-o fi chemand ea inainte). A facut master in informatica (si curs de pedagogie) si acum este profesor de informatica la liceu.

MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)

POZE ALEXIA

SUPERCALIFRAGILISTICEXPIALIDOCIUS...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia2005 spune:

nu stiu ce sa zic, dar totusi cred ca depinde de norocul fiecaruia, si aici ma refer la cateva "maini lungi", cat de descurcaret e fiecare. Eu stiu directori adjuncti de firme care au decat liceul, facultate in curs de finalizare, asa ca... Iar acum pe criza asta, poti sa ai toate diplomele din lume ca vei fi angajat doar daca cine stie cum ar avea nevoie de personal printr-o minune! Zic eu

Mergi la inceput