Sezatoarea canadiana (139)
Raspunsuri - Pagina 7
cge spune:
'neata,
Am trimis si eu niste poze pe contul comun facute weekendul trecut.
Referitor la intalnirea de 26 aprilie, eu voi fi 'on call' toata sapt. 24 aprilie - 01 mai, si am incercat sa fac schimb cu un coleg, dar n-am reusit.
Daca facem la un loc de joaca unde sa fie Internet, venim fara probleme.
Daca nu, probabil vine M. cu copiii.
Nasuc, Victor e in clasa a 3-a si face inmultiri, impartiri, conjugari la greu.
Cred ca pana la urma voi invata si eu conditionalul.
O zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
nelia spune:
Nasuc, fetita lui Simi cred ca este mai avansata, noi sintem la scoala publica si programa difera de scolile private. Agata face gramatica, a facut substantivul, pronumele, adjectivul, pluralul (lucreaza mult pe acorduri) si a inceput verbul, au facut auxiliarele être si avoir si verbele neregulate (cam cite un verb la doua saptamini, dar numai la prezent). Asta la conjugari, caci altfel vad ca le da mereu cuvinte de invatat pentru dictare si acolo mai pica si cite un verb la imperfect sau la alte timpuri, vad ca Agata le recunoaste bine si le utilizeaza la fel, chiar daca nu stie ea exact cum se numeste timpul.
La matematica se lupta cu adunari si scaderi, au ajuns la cifre mari, au probleme dragutele la care greseste din neatentie, dar au inceput si tabla inmultirii, din toamna chiar, dar nu o fac in mod clasic, adica sa o invete, ci doar au exercitii si probleme in care le cere sa gaseasca o alta ecuatie la ceea ce e scris (ex. 5+5+5 sau 3x5). Dar fac multe exercitii de genul asta, eu ii mai dau si suplimentar acasa, dar tot pe genul alora de la scoala, am renuntat sa mai fac altele, zic mersi ca accepta sa faca macar un pic in plus si practic stie cam orice daca o intrebi. Bine, ca daca o intrebi repede cit fac 8x9 probabil ca nu stie sa raspunda imediat, dar daca se forteaza un pic da raspunsul corect, dar fara sa puna accent pe prea-renumita tabla a inmultirii, nici nu stiu daca stie ca se numeste asa, ci o intelege doar ca pe o alta forma a adunarii.
Mai fac si probleme cu factori, cu sir de numere, daca vrei exemple de probleme si exercitii iti scriu pe PM. Eu sint multumita, mi se pare ca fac suficient de mult, nu cred ca Agata ar rezista sa faca mai mult decit face. Aseara mi-a spus ca ea travaiaza din greu la scoala si de aceea acasa nu mai are putere sa faca. Dar e meritul invatatoarei, ca stiu o fetita la aceeasi scoala si la clasa paralela, care face aceleasi lucruri ca Agata, dar are si in clasa si acasa mult mai putin de munca decit Agata.
Si daca tot vorbim, dimineata mi-a spus Agata ca s-a saturat de scoala ca de mere padurete (sa-i spun sau sa nu-i spun ca si eu la fel!?!)... si ca-i vine sa plinga numai cind se gindeste ca e abia in clasa a 2-a.
maru spune:
eu zic ca o moara stricata, si am sa tot zic la fiecare pagina, poate percuteaza cineva:
Ontariencelor, o intalnire ceva? o sedinta de sanatoriu cu o bunatate in fata? cu copii sau fara? Hai mai, ca veni primavara...
nelia spune:
Maru, vin io, unde? Ca asa m-a apucat un dor de duca... iar!
Denisam spune:
Maru-am vazut ca mi-ai scris si eu te caut pe dincolo si tu nika
Eu is de acord cu intalnirea, ce ziceti de 2 mai?
Nelia-bafta cu sesiunea si cursurile, de ce nu faceti o iesire intr-un weekend undeva ca sa incarcati bateriile?
Ce atata curatenie,pregatiri de mincare, viata e frumoasa si cu mai putine bucateNu te bat inca ca il vezi pe A copia sotului
Nasuc-bafta cu biletele.
Cge si Donia-vazut copii f. frumosi, aveti de ce sa fiti mandre
Donia-tinem pumnii azi, asteptam vesti!
Mona-ceva simptome, ca e miercuri azi?
Podeanu- ce ai facut/rezolvat cu tiroida?
Miki-bleumarin sau culori calde(mie astea mi-au adus jobul ultim-costum bej cu bluza portocalie pe dedesubt)-bafta!
Inacanada-LMA pt 2 fete frumoase, sa aveti o zi faina si sa iasa vineri totul asa cum iti doresti tu pt Thea!
Cam atata a retinut neuronul obosit, o zi faina sa aveti, ca e insorita vad
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
nelia spune:
Denisam, da' cine a zis ca fac curatenie si pregatiri? Eu nu fac curatenie din principiu de Paste si de Craciun! Iar cu pregatirea, pe mine ma apuca doar seara, cu o zi inainte de sarbatoare... Da, am zis ca iesim, asteptam vacanta asta ca altceva, ca ne propusesem sa mergem citeva zile undeva dupa ce scap de examene... dar s-au dus planurile noastre, ca nu-mi vine sa ma duc cind nici nu stiu daca voi mai avea bursa cu nebunia asta.
khristin spune:
Maru, te-am auzit , pai hai sa stabilim o data ontariencelor si sa facem o lista extinsa si inclusiva, nu?
Eu tocmai m-am intors de la concertul de primavara al fiemii...talente numai unu' si unu'
Cristina
le bébé Chris Anthony
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
monicutza_bb spune:
Salutare fete frumoase ce sunteti,
scuze ca nu am mai dat nici un semn, dar nu am avut deloc putere, am fost tare pleostita (am plans de vineri pana sambata mult, am reusit sa si racesc asa mai mult de necaz), dar imi revin usurel. Noroc cu temperaturile mai ridicate, ca ma mai bine-dispun si pe mine.
Inca nu am gasit masina, parca nu mai apare aia "a mea" odata (si parca s-au mai si scumpit), inca ne incurcam si eu ei sotul folosind aceeasi masina, dar nu avem incotro.
Copii sunt foarte bine, totul merge super bine la gradinita, sunt foarte multumita de amandoua madamele.
Simona felicitari pentru printesica din burtica. Nu te stresa tu acum de culori, ca o sa vezi ce dulce va fi indiferent cu ce o imbraci
Miki eu as imbraca un compleu deschis la culoare (bleu, crem, galben pai chiar, poate chiar alb) cu o camasa inchisa la culoare, in contrast (cum zicea si Denisa). Mi se pare o alternativa mai interesanta la clasicul compleu negru cu camasa alba. Bafta la interviu.
Eu va pe toate, nu prea am mare lucru de povestit si prefer sa ma dau low o perioada (mai ales ca in ziua de paste mai adaug un an la caruta) dar abia astept sa va vad. Unde ne vedem? stim deja? ca eu nu
Pretioasa Ema invinge cancerul.
Te iubim din tot sufletul.
Monica & printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) & nazdravan de Alex (18 iunie 2006) & tati
"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body."
Denisam spune:
Moni-LMA pt Duminica, sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii alaturi de frumoasa ta familie.
Bafta si cu masina, vine ea! Ai decis ce vrei sa iei?
Khristin-pai eu tot zic sa fie intalneala Simbata 2 Mai ? Ce concert a avut Yasmi?
Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani