CATE GRAME ARE MASA COPILULUI...?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

si mi-am mai amintit ceva, spus de o pediatra f.buna... cand aveam noi 7 luni mi-a zis ca orientativ, bebelusul trebuie sa ingurgiteze pe zi 140 gr.de alimente (solide+lichide) per kilogram corp ... deci un total de vreo 1 kg si ceva in 24 ore.... pentru o dezvoltare armonioasa si o hidratare corecta.

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

carnea cred ca trebuie cantarita totusi, cel putin la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexpa

eu nu cred, tot la ochi, iar ptr inceput, cum spun pediatrii, cam o lingurita de carne, pe parcurs cresti cate putin cantitatea...doar nu o sa cantaresti sa-ti iasa fix 5 g de carne, ca 5,5 e prea mult si 4 prea putin...

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:

de ce????

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

sa explic, credeam ca e evident de ce...
pai totusi una e 20 de grame si alta e 70 de grame, nu? mai ales la inceput cand nu ai cantarit in viata ta sau nu te-a interesat niciodata cam cat de mare e o bucata de carne de 20, de 50 sau 75 de grame, nu ai cum sa o aproximezi ochiometric..
la legume, fructe nu conteaza asa mult ca mananca cu 20 de grame in plus sau in minus, dar la carnita, conteaza, e vorba de proteine care trebuie sa fie intre niste limite

Mergi la inceput

Citat:

sa explic, credeam ca e evident de ce...
pai totusi una e 20 de grame si alta e 70 de grame, nu? mai ales la inceput cand nu ai cantarit in viata ta sau nu te-a interesat niciodata cam cat de mare e o bucata de carne de 20, de 50 sau 75 de grame, nu ai cum sa o aproximezi ochiometric..
la legume, fructe nu conteaza asa mult ca mananca cu 20 de grame in plus sau in minus, dar la carnita, conteaza, e vorba de proteine care trebuie sa fie intre niste limite

Pai nu e deloc evident din moment ce macarea nu se cantareste....adica de ce 20 de g de carne si nu 15 sau 25???? Medicii pediatri recomanda sa incepi cu cate o lingurita de carnita pasata sau jumatate de lingurita...absolut nimeni nu-ti da gramaje!
Degeaba zici ca nu conteaza la frcute si legume...conteaza enorm...un exemplu...la un moment dat, pentru ca fetei mele ii place foarte mult morcovul ii dadeam cantitate mare de morcovi si mai putin din celelalte legume....avea cred ca vreo 7-8 luni! Ne ducem la unchiul meu, profesor pediatru, care-mi spune doar uitand-se la ea sa o las mai usor cu morcovii ca deja e cam portocalie pe maiini si pe nas....uitandu-ma atent la niste poze din acea perioada am descoperit ca intr-adevar avea nasul portocaliu!
Asa ca echilibrul trebuie avut in orice!

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

mie mi-a zis in gramaje, 50 de grame la 9 luni, 70-80 la 1 an. medic pediatru asistent universitar. bun, incepi cu o lingurita si te opresti unde? ca ati uitat sa spuneti, voi astea cu alcoolul?(luny, oanamada)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui karligutza

si mi-am mai amintit ceva, spus de o pediatra f.buna... cand aveam noi 7 luni mi-a zis ca orientativ, bebelusul trebuie sa ingurgiteze pe zi 140 gr.de alimente (solide+lichide) per kilogram corp ... deci un total de vreo 1 kg si ceva in 24 ore.... pentru o dezvoltare armonioasa si o hidratare corecta.

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mda, Ana avea 11 kg la un an... In conditiile in care nu bea sub nici o forma mai mult de 500 ml de lichid pe zi. Rezulta ca trebuia sa manance un kg de hrana solida pe zi. Nici sotul meu nu mananca atat.
Eu sunt una din mamele obsedate, insa nu de mancare, ci de lichide...

Edit: Ana manaca 400 de grame de hrana solida pe zi, acum, la un an si doua luni. Si? E o durdulica si jumatate. Sunt sigura ca nu conteaza atat de mult cantitatea, dar eu nu pot sa ma abtin, parca nu respir complet decat dupa ultima lingurita de mancare din castronel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Lingurita este o unitate de masura, in functie de densitatea si volumul substantei pe care vrei sa o masori, "cantareste" mai mult sau mai putin. De ex s-a stabilit ca in ea incap 5 ml apa . Deci tot un fel de "cantarire" si cu lingurita/lingura...doar ca indicatorul de masurare se exprima diferit, nu in grame, ci in lingurite. Si siropul de paracetamol il dai in ml cu lingurita,sau cu masura, dar ml ala reprezinta ceva in grame. ca si in multe din retetele de mancare, masurarea se face cu lingura, lingurita . Dar s-a stabilit ca 1 lingurita are 3 g faina s.a
Si eu la inceput la fetita mai cantaream mancarea, a fost micuta si greu am scapat de obsesia cu greutatea. eram si eu mai nestiutoare si mai tanara. La baiat a fost mai usor , in sensul ca nu ma mai stresam cu greutatea, de fapt el nu prea manca asa ca ma multumeam si cu 50 g, orice lingurita era o victorie.

Mergi la inceput

Citat:

mie mi-a zis in gramaje, 50 de grame la 9 luni, 70-80 la 1 an. medic pediatru asistent universitar. bun, incepi cu o lingurita si te opresti unde? ca ati uitat sa spuneti, voi astea cu alcoolul?(luny, oanamada)

Alexpa, "noi astea cu alcoolul" am mai citit si alte postari ale tale... si ai obiceiul asta sa vii sa arunci cate o bomba asa scurt... (sa nu te superi pe mine, chiar nu ti-o zic cu rautate!)in general, cand te "bagi" sa faci niste recomandari unor mame este bine sa te gandesti foarte bine inainte daca detii sau nu informatii suficiente si mai ales bune pentru a o face si mai ales sa le argumentezi (ca sa priceapa lumea de ce zici asta!)! Pe un forum ai libertatea de a o face oricum, dar trebuie sa tii cont si de faptul ca cineva chiar ti-ar putea urma sfatul! Iti spun asta pentru ca tonul cu care ai raspuns a fost putin iritat, ca sa nu zic vadit iritat! Dupa cum spunea si Iulia_b si lingurita este o unitate de masura...se pare ca ceva mai practicata decat sfatul dat de domnul asistent universitar....
Ca sa-ti raspund la intrebare: unde te opresti? Pai nu te opresti draga mea...datoria ta este sa hranesti copilul in functie de nevoile lui (pentru ca fiecare copil este unic, are curbe de crestere in care manaca intr-un fel...perioade in care mananca in alt fel, prefera anumite alimente etc). Te adaptezi la nevoile lui si, in plus, te documentezi privind nevoile alimentare aplicate varstei respective si echilibrul acestora! Nu pe forum! Te documentezi in mod real din OMS, de la pediatrii care recomanda cu adevarat alimentatie adecvata si sanatoasa( cand spun asta ma refer la Padiatri care nu au numai titluri ci si carti, studii scrise pe asa ceva...) , din carti si studii de specialitate! Forumul este un ajutor care vine ca o completare...dar dupa cum observi intotdeauna apar informatii contradictorii...este de datoria ta si la latitudinea ta ce si cum extragi din ele!

Copilul meu este carnivor...adora carnea de pui si de peste...asta nu inseamna ca daca ea cere continuu carne eu o indop cu carne...de doua ori pe saptamana facem pauza de carne si mancam mancarici fara asa ceva! Nu i-am cantarit niciodata carnea sau alte alimente (ma rog..laptele da' ca e din biberon si se vede pe gradatie!) si pe masura ce a crescut am invatat din "ochi" sau "din lingurita" sa- dozez cantitatea de mancare....am evitat astfel obsesiile privind "prea multa sau pre putina din aia, din ailalta" si obsesiile privind cantitatea de macare pe care o baga la burtica. La un an si 7 luni are 13 kg si 88cm, analize de sange absolut perfecte (fara sa-i fi dat vreodata calciu si nici fier- ca de la ala chiar vomita!), mi-a vomitat doar de doua ori de cand exista ea pe acest pamant, nu a avut niciodata vreo problema datorata alimentatiei...deci o dezvoltare mai buna ca media trecuta in cartile de profil...si asta fara sa fie indopata sau din contra, privata de vreun aliment indicat varstei! Cum spuneam in postarea anterioara...totul tine de echilibru!
Sper ca ti-am raspuns la intrebari!
Numai bine!

CATI POZE NOI

Mergi la inceput