CATE GRAME ARE MASA COPILULUI...?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

oanamada, mie mi s-a paruit tonul tau cam prea iritat, ca sa nu msi spun de semnele voatre cu alcoolul, care denota ironie... adica tu si luny le stiti pe toate, cum adica cineva indrazneste sa cantareasca carnea... vaiii e total exagerat, stresat samd
in primul rand asa mi+a recomandat dr, asa am gasit si pe net, tot in grame data cantitatea si nu in ultimul rand intraba/l pe profu tau universitar pediatru, nu am retinut ce grad de rudenie esti cu el, daca el atunci cand recomanda regimul la copii in spital specifica x lingurite de carne (fara numar fara numar, cate vrea copilul) sau spune la fiecare in parte in functie de varsta "x grame"... am fost si eu internata la pediatrie si carnea se recomanda in grame la toti copii.
chiar am specificat sa se masoare "la inceput" carnea, unui copil de 9 luni ii dai carnea pasata amestecata cu legume si atunci cum apreciezi cata carne vrea el de fapt sa manance? si nu poti sa-i dai unuia de 7 luni 80 de grame de carne. si am mai spus ca una e 20 de grame si alta 70 de grame, nu stiu de unde ati scos ca ma deranjeaza de fapt 1-2 in plus sau minus....
si referitor la "cand te "bagi" sa faci niste recomandari unor mame este bine sa te gandesti foarte bine inainte daca detii sau nu informatii suficiente"

eu cand am facut recomandari pe forum am fost foarte informata si de multe ori am precizat si sursa..
mai informeaza-te si tu de la prof cum recomanda el la spital carnea si cand vezi ca cineva are alta parere ca a ta nu te mai grabi sa pui semnul , putin respect nu strica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexpa

carnea cred ca trebuie cantarita totusi, cel putin la inceput
....

"eu cand am facut recomandari pe forum am fost foarte informata si de multe ori am precizat si sursa.. "

Intr-adevar, vad cum precizezi tu sursele si cum clarifici explicatiile!!!

Mai Alexpa...tie vad ca ti s-a facut de cearta, dar n-am sa-ti fac pe plac...sincer! deja suntem offtopic...fata asta a intrebat foarte clar cum masuram noi masa copilului nu cum masuram carnea!

In ceea ce priveste mesajul tau absolut incoerent...(sa fie de vina faptul ce te-ai infuriat?!)...
"in primul rand asa mi+a recomandat dr, asa am gasit si pe net, tot in grame data cantitatea si nu in ultimul rand intraba/l pe profu tau universitar pediatru, nu am retinut ce grad de rudenie esti cu el, daca el atunci cand recomanda regimul la copii in spital specifica x lingurite de carne (fara numar fara numar, cate vrea copilul) sau spune la fiecare in parte in functie de varsta "x grame"... am fost si eu internata la pediatrie si carnea se recomanda in grame la toti copii.
chiar am specificat sa se masoare "la inceput" carnea, unui copil de 9 luni ii dai carnea pasata amestecata cu legume si atunci cum apreciezi cata carne vrea el de fapt sa manance? si nu poti sa-i dai unuia de 7 luni 80 de grame de carne. si am mai spus ca una e 20 de grame si alta 70 de grame, nu stiu de unde ati scos ca ma deranjeaza de fapt 1-2 in plus sau minus....
si referitor la "cand te "bagi" sa faci niste recomandari unor mame este bine sa te gandesti foarte bine inainte daca detii sau nu informatii suficiente""
...ce sa zic...
1. profu universitar despre care vorbeam eu (nu conteaza gradul de rudenie!)le scrie manualele astora de vor sa devina pediatri...asa ca, inclusiv nenea care ti-a recomandat tie a invatat dupa ele, dar asta conteaza mai putin!!!
2. Eu nu ma documentez de pe net sau daca o fac apelez la articole de specialitate nu la site-uri obscure, iar discutia care s-a purtat nu s-a purtat despre mancarea de "regim" recomandata in spital de medici ci despre alimentatia copilului mic!
3. Nu am pretentia ca le stiu pe toate, nici luny nu are...pentru ca nu le stim...dar macar noi chiar ne mentinem echilibrul in ceea ce priveste rigurozitatea alimentatiei la copiii mici...nu venim sa vorbim despre cantarit si rigurozitate in alimentatie si pe urma fugim sa deschidem subiecte despre "cremvurstii dati unui copil de un an" (sau altele!)!!!
4. Respectul ori se castiga ori il ai din oficiu si si-l pierde lumea pe parcurs!
5. Daca nu poti accepta niste informatii si pareri contrare sau, uneori, chiar niste critici constructive...ai gresit locul...pe forum nu este toata lumea de acord cu toata lumea !!!

Ioana, fetelor, imi cer scuze pentru offtopic...promit ca nu mai "deraiez" de la subiect.

Numai bine

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Alexpa:
1. Intr-o sectie de pediatrie e absolut firesc sa existe un regim cantarit, e vorba de diferite diete in functie de patologie si, daca vrei, din considerente practico-economice.
2. Sigur ca unui copil de 7 luni nu-i dai 80 g de carne...dar chiar crezi ca ar putea manca?? Te-ai intrebat ce stomacel are? Rercomandarile sub forma "X lingurite" sunt mult mai orientative...
3. Dincolo de ce spun profi, asistenti univ, carti, OMS, etc, eu te intreb atata: bunica ta cand hranea copiii masura mancarea la cantarul electronic cumva??
Fara emoticoane cu alcool: haide un pic sa ne amintim ca a hrani un copil e o treaba ce se face de SECOLE. Majoritar de catre femei care nu citesc despre diversificare pe internet si nu au acces la informatii de la ultimele congrese. Hai sa ne mai punem si bunul simt si instinctul de mame la contributie cand ne hranim copiii!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...

Mergi la inceput

draga oanamada, trebuia sa bag aici surse oficiale?.. la alte subiecte am dat surse, aici era mai mult o chestie de logica de ce sa cantaresti carenea la inceput sa-ti faci o idee de cat de mare e o bucata, sa nu-i dai prea putin sau prea mult... Nu e mai excat sa cantaresti, e vreun stres pt cineva? intradevar e o munca in plus. ma rog, daca e sa facem ca acum un secol.. nu opresc pe nimeni.
mai citeste odata mesajul meu cred ca nu ai inteles si de asta ti se pare incoerent.. ideile intre ele sunt separate de aliniat
nu ma mai explic, p[ierd prea mult vremea.. explicand unei persoane care nu merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

...ca de obicei, in loc sa se raspunda la intrebarea topicului incep discutiile care inevitabil deviaza mult de la subiect. acum au inceput "dar de ce sa cantaresti?" sau "dar de ce sa nu cantaresti?"
nu inteleg. sunt persoane care cantaresc mancarea copiilor si altele care nu o fac. altele cantaresc numai la inceput pana isi formeaza ochiul, altele continua sa faca portioarele asa cum cred ca e bine, ca la "carte"...nu vad nicio problema....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Alexpa:
1. Intr-o sectie de pediatrie e absolut firesc sa existe un regim cantarit, e vorba de diferite diete in functie de patologie si, daca vrei, din considerente practico-economice.
2. Sigur ca unui copil de 7 luni nu-i dai 80 g de carne...dar chiar crezi ca ar putea manca?? Te-ai intrebat ce stomacel are? Rercomandarile sub forma "X lingurite" sunt mult mai orientative...
3. Dincolo de ce spun profi, asistenti univ, carti, OMS, etc, eu te intreb atata: bunica ta cand hranea copiii masura mancarea la cantarul electronic cumva??
Fara emoticoane cu alcool: haide un pic sa ne amintim ca a hrani un copil e o treaba ce se face de SECOLE. Majoritar de catre femei care nu citesc despre diversificare pe internet si nu au acces la informatii de la ultimele congrese. Hai sa ne mai punem si bunul simt si instinctul de mame la contributie cand ne hranim copiii!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
www.onetruemedia.com/shared?p=7f4020c8ca8fe8c9c90c20&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul an al Iuliei...

Naty

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Helenutza23

...ca de obicei, in loc sa se raspunda la intrebarea topicului incep discutiile care inevitabil deviaza mult de la subiect. acum au inceput "dar de ce sa cantaresti?" sau "dar de ce sa nu cantaresti?"
nu inteleg. sunt persoane care cantaresc mancarea copiilor si altele care nu o fac. altele cantaresc numai la inceput pana isi formeaza ochiul, altele continua sa faca portioarele asa cum cred ca e bine, ca la "carte"...nu vad nicio problema....

feb2007

Eu simt nevoia sa ma explic....cand esti mama pentru prima data ai tot felul de frici, intri in panica, mananca nu mananca...cat mananca...cat nu mananca...ma rog....cred ca stii si tu cum e! Ehhh...eu am intalnit nu una...mai multe mame...care au devenit atat de obsedate de "cantar" incat viata lor devenise un calvar...cantareau si firimiturile de paine pe care i le dadeau si daca copilul refuza...intrau in fibrilatii...este adevarat, cantaritul dezvolta obsesii...daca nu mananca fix pe fix...incepi sa iti pui intrebari sa te impacientezi...etc...cum s-a mai spus...copilul nu este un robotel...are si el zile bune, zile proaste, curbe de crestere...de fapt asta este singurul motiv pentru care eu una nu sunt "pentru" cantar! Fi-mea de 3 saptamani nu mai vrea sa bea mai mult de 90ml de lapte seara in loc de 270ml! Stiu asta pentru ca i-l dau din biberon...altfel, as fi sesizat ca scade portia, dar nu asa flagrant...si evident, acum ca stiu asta incep si imi pun diverse intrebari (de ce?, cum? )...desi chiar nu am motive de ingrijoare pentru ca are aport suficient de produse lactate (dimineata lapte 270ml, iaurt, cascaval, branzica...)...

CATI POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

da oana e adevarat ce spui despre cantarit, ca poate creea obsesii. dar sa stii ca si eu si din cate spui si tu am avut noroc de copii care au mancat fara probleme. adica nu mari probleme, asa, din cand in cand au mai avut unele mofturi, perioade de crestere etc.
nu toti copii sunt la fel, stiu ce zic, te rog sa am crezi. da, poti sa ajungi sa ii numeri frimiturile...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui natynic

daca ii amesteci 80 de grame de carne cu 80 de grame de piure de legume, de exemplu, ies 160 de grame. un copil de 7 luni, nemofturos, ca al meu, ar manca fara probleme aceasta cantitate, la fel cum ar manaca si 20 de grame de carne amestecata cu 140 de grame de piure.
si vad ca ai recunoscut si tu ca e mult 80 de grame de carne si atunci nu trebuie sa ai un reper cam cat de mare e o bucata de 20 si una de 80 ca sa-i dai portia de carne necesara lui? cam asta vroiam eu sa scot in evidenta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Helenutza23

da oana e adevarat ce spui despre cantarit, ca poate creea obsesii. dar sa stii ca si eu si din cate spui si tu am avut noroc de copii care au mancat fara probleme. adica nu mari probleme, asa, din cand in cand au mai avut unele mofturi, perioade de crestere etc.
nu toti copii sunt la fel, stiu ce zic, te rog sa am crezi. da, poti sa ajungi sa ii numeri frimiturile...

feb2007

Oh, da, ai dreptate...tu te referi in mod clar la mamicile disperate ca puii lor nu mananca...da, in acest caz ai perfecta dreptate....eu vorbeam de mamicile ale caror copii mananca normal (nu obligatoriu foarte bine) si totusi cantaresc si intra in trepidatii ca "azi copilul nu a mancat 50g de mar a mancat doar 30g"...aici mi se pare o mare problema...firul intre echilibru si extreme este unoeri foarte subtire!
La fel ca si in cazul celor pe care ii preocupa mai mult cantitatea mancarii decat calitatea ei!!!!

CATI POZE NOI

Mergi la inceput