Burtici fericite de septembrie-octombrie (40)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Vic-Cj si eu am lucar in universitate si a fost un cosmar de mancatorie si pile si betivi...nici nu vreau sa-mi amintesc. Dezavatajul enorm era ca studiile si activitatea le desfasuram la o catedra de inginerie, deh..asta am terminat, unde predominau barbatii=masculii=cocosii.....si eram doua triste de fete, eu si inca o colega ....
Orice zi festiva, de nume, de nastere, sarbatoare legala sau ilegala, sustinere de referate sau teze TREBUIA sa se lase cu bautura multa si mancare la greu. Mi-era si scarba ca se uitau sa vada cine mai urmeaza cu referate de sustinut (eram un colectiv mare de 10 doctoranzi/cercetatori) si veneau pe la noi si ne ziceau ce-ar bea .....adica ala caruia ii tremurau chiloteii datorita sustinerii ce avea loc peste 2 zile sa bage la cap sa cumpere vin si nu bere...sau gin sau ce avea el de gand .....
Foarte trist !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cei care se dadeau bine pe langa profi, care-i linguseau si le faceau cadouri aveau parte si de recunostinta si ajutor mult.....
Nu mai continui ca sigur stiti atmosfera de care vorbesc.......
Te refereai si la "care cum e pozitionat social"...perfect de acord cu tine, nu erau lupte de orgolii ci erau adevarate razboaie...care are firma, cine si-a facut vila....care ce masina si-a schimbat ....si eu la vremea respectiva stateam intr-un camin, intr-o camera fara toaleta....castigam 4 milioane bursa .....si vroiam sa devin cadru universitar.
Dar mi-a trecut si nu invinovatesc pentru asta decat sistemul descris mai sus in care nu puteam patrunde.
Nu generalizez, poate in alte parti e mai bine dar asa era la mine.

Cea mai fericita 18 + cu

Mergi la inceput

Diana mi-a placut ce ai scris.
Lista de ajutoare e numai buna...cu copilul sa ma lase pe mine
Din punctul asta de vedere sunt foarte fericita ca sunt aici doar cu sotul si nu voi avea ajutor. Pe mama am pregatit-o deja ca daca nu ma descurc dupa 1 saptamana, doua am sa o solicit si a zis ca accepta. Ea e o tanara pensionara care a avut grija si de fetita fratelui meu pana la 1 an.
DAR eu am exemple multe de reusita "fara ajutor" si am sa ma gandesc la acelea
Si in plus sotul nu e fricos si se baga la orice, ma bazez foarte mult pe el...ca eu ma panichez mai repede; a stat chiar si cu nepotica noastra cand avea doar cateva luni....sa o hraneasca, sa o schimbe....

Cea mai fericita 18 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

Diana, good point. Asta am zis si eu mai devreme. Ma bazez pe mama sa imi faca o mancare, curatenie etc, cu bb doar daca o intreb eu ceva...

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 17+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

In legatura cu pupatul copilului pe fata sau pe maini, NO WAY ! Dupa ce-l pupi pe maini, unde duce manutza? la gura.
Americanii maingaie bebelusii pe par si pe talpi, atat. Acolo e pupat de voie, cine are chef.
Mama si tata il pot pupa oriunde, oricand, fiecare milimetru e permis.

Hi, hi, mi-am adus aminte ca acum 4 ani la fel eram ingrijorata de ce limbi va vorbi Peter. E cale lunga pana acolo si un lucru e clar : copilul vorbeste in limba cu care se joaca cu alti copii. Adica Peter intelege romana, vorbeste romana, dar in majoritatea cazurilor raspunde in engleza intrebarilor in romana.
Avem un cuplu de prieteni: ea frantuzoaica, el german,traiesc aici de 1 an. Copilul intelege si vorbeste franceza, germana, dar de curand raspunde mai tot timpul in engleza (e la gradinita 4 zile pe saptamana).

Diana 18 saptamani si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diana_n

Avem un cuplu de prieteni: ea frantuzoaica, el german,traiesc aici de 1 an. Copilul intelege si vorbeste franceza, germana, dar de curand raspunde mai tot timpul in engleza (e la gradinita 4 zile pe saptamana).

Ca sa intru in profunzimea subiectului acum ma gandesc ca dupa ce incepe scoala este greu pentru un copilas de 7-8 anisori sa invete 3 limbi .....prin asta inteleg gramatica, expresii....scris, vorbit, citit.
Nu as vrea sa fie chiar atat de atomic copilul meu
Dar sa inteleaga si sa vorbeasca mai multe limbi, sau inca una in plus mi se pare foarte util si folositor lui. Poate ma insel dar asa cred acum.....

Cea mai fericita 18 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Diana, super ideea cu Clubul mamelor. Mi-aduc aminte ca am vazut prin filmele americane (nu stiu daca asa e si in relitate) ca inainte botez sau inainte de nastere (nu mi-aduc bine aminte), femeile organizeaza o petrecere pt proaspata mamica si ii aduc multe cadouri (cumparate pe baza unor liste facute inainte ca sa nu te trezesti cu 3 costumase de acelasi fel).

Roxana, mami de Matei scump si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz 17+

Mergi la inceput

Dormiti ?
Ce ? ati muncit toata saptamana ?

Cea mai fericita 18 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Da, ideea Clubului Mamelor e intr-adevar foarte utila si e si o dovada de solidaritate intre mamici, o modalitate de a te intalni si socializa...Oare la noi o sa existe vreodata asa ceva?

18+ cu floricica ( RAISA MARIA )
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=katteryna&year=2009&month=9&day=2&babycount=1

Mergi la inceput

Eu chiar ma simt obosita de imi pica ochii pe tastatura...Somn usor si vise placute la bebeii din butica!

http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=katteryna&year=2009&month=9&day=2&babycount=1

Mergi la inceput

Vai! Acum am vazut si am citit in stanga sus! Emma a plecat...Doamne cata suferinta!Nu mai pot spune nimic...m-am blocat

Mergi la inceput