Sulfina Barbu & Dr. Tutunaru, despre infertilitate
Raspunsuri - Pagina 8
LucaLuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delphinas din listele ce le am eu de la cjas si din discutiile la subiectul campanie, unele medicamente pt stimulare sunt totusi compensate. |
sunt compensate, dar partial (doar trei medicamente), discriminatoriu (doar pentru infertilitate feminina din cauze hormonale) si ..teoretic (birocratic, un dosar cat castelul, comitete si comitzii). la ultimele vesti pe subiect din presa, desi se depusesera 6 dosare la nivel national, nimeni nu primise compensarea. chiar, am putea sa scriem la CNAS sa intrebam daca s-a aprobat vreun dosar intre timp.
Emisiunea asta e un pas mare, e prima luare de pozitie publica, prima iesire la rampa a dnei Barbu pe subiectul care ne doare. Va reamintesc insa ca nu in legea mare vor fi prevazute explicit compensarile si rambursarile, ci doar principiul sprijinului statului pentru cuplurile infertile si garantarea dreptului de acces la tratament. Chestiile strict referitoare la banuti se vor regla (speram!!) apoi, in baza principiului din lege, prin ordine la nivel de Ministerul Sanatatii / CNAS.
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
M Oana spune:
Draga Sfantule Duh, asa e, primul pas care trebuie depasit, din pacate, in anul de gratie 2009 e stabilirea "principiul sprijinului statului pentru cuplurile infertile si garantarea dreptului de acces la tratament".
Pe mine m-au cam pus pe ganduri multe taceri ale lui Tutu si cred ca ele se datoreaza la ora actuala, faptului ca nu e reglementat si garantat acest principiu de catre stat.
FIV-ul e la nivel de haiducie inca pe la noi, iar cele care apeleaza la aceste proceduri nu stiu nimic despre clinicile acreditate si neacreditate, inca ne alegem clinicile dupa cum se transmite prin viu grai ca sunt reusite sau nu....... Trist.....
Cand a fost intrebat Tutu cate FIV-uri stie ca s-au facut, a cam evitat subiectul, a precizat doar ca stie ca Giulestiul are niste statistici, in rest, nu stie, nu se poate pronunta.
Cand a vazut ca pe ecran apar tot felul de preturi, de la tot felul de clinici, i-a spus prezentatoarei ca era mai bine daca il consulta inainte de a da acele informatii, i-ar fi spus ce clinici sunt acreditate si care nu.........
Cred ca daca s-ar trece de pasul cu stabilirea principiului, atunci fiecare clinica ar da mai multe informatii, s-ar implica mai mult, lucrurile ar evolua mult mai repede. Stiu ca la Giulesti tot ce s-a realizat la departamentul de infertilitate a fost pe sponzorizari (chiar ma amuzam sa citesc firme ca Romsilva si inca vreo 10 nume care sunt trecute pe pereti in semn de multumire) si pe autofinantare, fara niciun ban din partea statului pentru asa ceva, deoarece infertilitatea este o boala care "acum se naste", daca e sa ma exprim poetic.......
Din pacate, am vrea sa nu se fi nascut, dar cum deja a scos capsorul, trebuie recunoscuta si tratata nu numai la nivel de initiativa particulara, ci si de stat.
Si apropo cu facultatile particulare, inainte au fost cele de stat, apoi cele particulare in acel domeniu, aici problema e invers, noi VREM SI DE STAT sau macar cu acordul si sprijinul statului..........
S-ar putea ca intr-o buna zi sa nu mai fie utile facultatile de stat, pe motiv ca n-are cine sa apeleze la ele, sper sa nu fie nevoie sa ne imputinam rau numarul, ca sa priceapa si cine trebuie acest lucru.........
Pe vremuri se scoteau copii pe banda rulanda, desi era interzis avortul, acum vrem sa ne inmultim si nu ne iese, desi am face orice sa ducem o sarcina la termen........... Inainte "secta" isi dorea dreptul de a decide daca tine o sarcina sau nu, acum "secta" doreste ca statul sa le sprijine in a avea un copil........
Aaaa si cand a fost Tutu intrebat daca exista urmari ale acestor FIV-uri, el a vrut sa para convingator si sa spuna un NUUUU categoric, insa constinta de profesionist l-a facut sa afirme dupa acel "nu, nu duce la cancer ovarian etc" si faptul ca nu exista studii care sa arate acest lucru, deci cercetarea in acest domeniu e tot la nivel de haiducie, ceea ce nu prea e permis intr-un stat care se respecta, daca chiar se respecta.
Timisoara ar avea primul fiv-uletz in varsta de 13-14 anisori, insa pe cont propriu, fara prea multe ecouri, desi la nivel international exista deja 30 de ani de experienta......
Aproape toti medicii de la noi au facut specializari de cateva saptamani sau luni afara, au participat la conferinte pe plan international, dar iarasi nu la nivel de stat, ci doar pe cont propriu sau pe spatele spitalelor, din banii pe procedurile la care apelam noi, generatia "power flower in ale infertilitatii"...........
Dar lucrurile se vor schimba, sigur se va ajunge si acolo, depinde in ce ritm.......
kay spune:
deci cu cine sa ma intalnesc sa ii dau caseta? inca nu o am, dar luni cred ca pot face rost de ea !
si mult succes in tot ce faceti, sunteti fantastice
************************************************************************************
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.helpsonia.com , povestea Soniei , www.inocenti.org -> sponsorizeaza un copil !
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
LucaLuca spune:
Multumim mult, Kay, vorbim de luni incolo pentru predarea dvd-ului.
Cristy, daca a reusit mama ta sa inregistreze, te rog sa ne spui. Ar trebui taiat fisierul in minimum trei bucati si urcat pe youtube.
LucaLuca spune:
Am pus deocamdata doar stire la "news", cand o sa avem inregistrarea fac articol pe prima pagina: http://.news/
Fragutza spune:
wow, super comentatorii..parca as fi vazut emisiunea in direct!
Luca&co, nu-mi gasesc cuvintele sa va felicit pentru tot ce ati facut! Super, super..succes pe mai departe!
Raluca
lauravoinicu spune:
Fetelor , eu am fugit de la servici sa vad emisiunea ,am vrut neaparat sa intru in direct dar a fost imposibil , am sunat in continuu la 2 nr de telefon ,suna si nu raspundea nimeni.....
As fi avut de spus multe , ca toate dintre noi .... cat efort financiar am facut ca sa fac un fiv amarat acum mai am niste embrioni congelati si nu am bani sa pot face alt ET , nu mai vorbesc ca trebuie sa platesc si taxa de congelare ,cel mai nosol este ca timpul trece si nu mai suntem chiar tinerele unele dintre noi.
Mi-a placut emisiunea , f bine punctat , dar dr. T a evitat unele raspunsuri , dar bine ca a venit la emisiune si ne sustine .
Elenada , ca de obicei , ne reprezinti foarte bine , bravo! totul a fost f bine punctat.
vally spune:
multimim pt tot ce faceti Luca si Elenada
elenada sper ca te simti mai bine cum a fost la dr?
nu-mi vine sa cred cat de repede se misca lucrurile! e un pas fff mare!!!
eu am reusit tot prin fiv sa ramann gravi si mai am embrioni congelati! este un efort fff mare fiv-ul la noi..si fara sustinere de a stat cam ai "mainile legate"
multumim pt comentarii!
de-abia astept sa vad si eu inregistrarea!
vally s21+ Sara Adelina
felicia_ spune:
Abia acum am ajuns is eu acasa si am apucat sa citesc... Ma bucur tare mult ca a iesit d-na Barbu la rampa si ca a iesit totul bine!
Felicitari, Elena!
poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank"> campania noastra
Beatriz spune:
Felicitari Elena! iti multumim mult!
Eu nu am vazut emisiunea, deoarece la acea ora priveam la televizor...propriul uter :-) eram in timpul unei histeroscopii
Dar am citit ce s-a scris la acest subiect si am putut simti retroactiv emisiunea - asa ca multumesc tuturor Comentatoarelor!
Le-ati dat lectii la comentatorii profesionisti de sport
inchei in nota sportiva: avem echipa, avem valoare, campania noastra e cea mai TARE!