Diferente de mentalitate
Reprezentantii mai multor natiuni se intalnesc intr-un restaurant. Toti au cerut cate un pahar de vin, dar cand au adus vinul, in fiecare pahar era o musca.
Neamtul a cerut alt vin in acelasi pahar.
Englezul - vin nou in pahar nou.
Finlandezul a scos musca si a baut vinul.
Rusul a baut vinul cu tot cu musca.
Chinezul a mancat musca, dar nu a baut vinul.
Evreul a prins musca si a vandut-o chinezului.
Romanul a baut trei sferturi de pahar si a cerut sa-i fie schimbat.
Norvegianul a prins musca si s-a dus la pescuit.
Irlandezul a maruntit musca si i-a trimis paharul englezului.
Americanul a inceput proces impotriva restaurantutlui si a cerut 5 mil dolari daune morale.
Scotianul a prins musca de gat si a zis: - Chiar acum sa scuipi tot ce ai baut!
Raspunsuri
Irina71 spune:
michela, suuuper !
Sper ca nu te superi daca scriu si eu una ... ca am dat-o unor doamne sa o citesca si tot nu intelegeau unde a gresit "saracu' om"
Deeeecii ....
Un prieten mi-a trimis o povestire haioasa intitulata "Ultima scrisoare a lui Bob". Ea spunea asa :
Dragi prieteni,
Este important ca barbatii sa-si dea seama ca, pe masura ce inainteaza in varsta, femeile nu pot mentine acelasi nivel calitativ al curateniei ca atunci cand erau tinere. Cand barbatii observa acest lucru, ar trebui sa incerce sa nu tipe.
Lasati-ma sa va spun cum rezolv eu situatia.
Cand am fost concediat din slujba mea de consultant economic si m-am pensionat devreme, Nancy a trebuit sa-si gaseasca de lucru pentru ca aveam nevoie de un venit si de asigurare de sanatate. La scurt timp dupa ce a inceput sa lucreze, am observat ca incepuse sa-si arate varsta.
De obicei ajung acasa de la pescuit sau de la vanat in acelasi timp in care ajunge si ea de la serviciu. Desi stie cat de foame imi este, mereu imi spune ca trebuie sa se odihneasca jumatate de ora inainte sa se apuce de gatit cina. Incerc sa nu tip, doar ii spun sa nu se grabeasca si sa ma trezeasca atunci cand mancarea e gata. Obisnuia sa spele vasele imediat ce terminam masa. Acum ele stateau, in mod neobisnuit, cateva ore in chiuveta dupa ce terminam cina.
Fac si eu ce pot si-i amintesc de cateva ori pe seara ca vasele alea nu se curata singure. Stiu ca apreciaza ajutorul meu pentru ca reuseste sa le spele cumva inainte de a merge la culcare.
Acum ca este mai in varsta, observ ca oboseste mai repede. Masina de spalat si uscatorul sunt la subsol. Uneori spune ca nu mai poate face inca o calatorie pe acele trepte. Nu fac o mare problema din asta. Atata vreme cat termina de spalat rufele pana seara sunt dispus sa ii trec cu vederea.
Nu numai asta. Daca am nevoie de o camasa apretata la intalnirea de la cabana din ziua de luni sau de la intalnirea de pocher de miercuri sau sambata, sau la meciul de bowling de marti sau joi, ii spun ca, de fapt, calcatul hainelor poate astepta pana a doua seara. Asta ii da mai mult timp sa faca celelalte nimicuri, cum ar fi sa faca baie cainelui, sa dea cu aspiratorul sau sa stearga praful.
Daca am avut o zi foarte buna la pescuit, ii permit sa curete pestele mai lent si mai cu grija.
Nancy a inceput sa se planga din cand in cand. De exemplu, spune ca ii este greu sa plateasca facturile de la casa in timpul pauzei ei de pranz de la serviciu. In ciuda plangerilor ei, eu continui sa o incurajez. Ii spun sa se intinda pe doua sau trei zile ca sa nu se grabeasca prea tare. De asemenea, ii mai sugerez ca saritul unui mic pranz ici si colo nu are cum sa-i faca rau, daca ma intelegeti.
Cand face treburi simple, pare sa aiba nevoie de perioade de odihna prelungite.
A trebuit sa faca pauza la jumatatea gradinii cand a tuns iarba. Incerc sa o fac sa nu se simta prost ca are nevoie de atatea pauze. Ii spun sa isi faca un pahar rece de limonada proaspata si sa stea jos un pic. Ii spun ca daca tot face una pentru ea, sa faca si pentru mine si sa vina sa stea de vorba cu mine pana adorm in hamac.
Probabil par un sfant in felul in care o sustin pe Nancy in fiecare zi. Nu spun ca este usor sa arat atata consideratie fata de ea. Multi barbati vor gasi acest lucru dificil. Unii il vor gasi imposibil. Nimeni nu stie mai bine ca mine cat de frustrate devin femeile odata cu inaintarea in varsta. Dar, baieti, daca tipati mai putin la nevestele voastre din cauza acestui articol, consider ca a fost facut cu folos.
Semnat, Bob.
P.S. Inmormantarea lui Bob a avut loc pe 25 ianuarie.
P.P.S. Nancy a fost achitata la proces pe 27 ianuarie.
Irina, mami de Andrei (03.03.2006)
www.dropshots.com/Irina71
www.flickr.com/photos/14891034@N08/sets/" target="_blank">Multe poze cu mine