Licurici de ianuarie-februarie 2009 (11)
Raspunsuri - Pagina 4
ingrid70 spune:
Nici o suparare, fiecare face cum doreste! Nu m-am referit ca e bine sau rau. Si eu si sotul meu avem un somn fff usor, mai ales sotul, deci de-abia asteptam sa faca 6 luni, mai ales ca noi suntem fff iubiciosi din fire. La noi, dupa 8 ani de casnicie nu s-a schimbat nimic. Nici la WC nu stam unul f altul si probabil si asa va fi si cu bebe. Dar, sigur, sunt oameni mai reci sau, sa nu se supere nimeni, mai putin iubiciosi. Fiecare face cum vrea, eu doar am zis cum voi face eu, nu cum ar trebui sa faca ceilalti.
Si eu cred ca copii trebuie sa aibe camera lor, dar doar atunci cand va dori bebele meu, nu cand cred eu, din carti, ca ar trebui. Si noi stam la 2 camere si bebe va sta in living cand va dori. Noi nu vom renunta la dormitor care deja e amenajat pt noi. S-ar putrea sa ne mutam la 3 camere, sotul vrea, eu nu, deocamdata, ca nu mai am forta de schimbari, dar peste cativa ani poate voi vedea altfel lucrurile, nu se stie nicodata! Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009
ingrid70 spune:
Cami, ma bucur ca mai gandeste cineva ca mine! Si bebele meu se inneaca f des si nu il las nici o clipa singur. Ori sunt eu, ori sotul, cand vine de la lucru sau, cateodata, o mai chem pe mama, cand am de facut mancare sau curatenie, 1-2 ori pe saptamana.Bebelusi, nici al meu nu vrea cu noi in pat acum, e prea mic, cateodata, dimineata, ca sa nu ma tot ridic, ca se strange de burtic, il iau cu mine in pat, dar sa vedeti ce chestie, se tot foieste si cand eu ma ridic, el adoarme. Iesim afara ca e cald si frumos, dar nu stam mai mult de 2 ore ca bate putin vantul si nu vrem sa racim.Bebelusi, tin pumnii sa nu fie racit bebe.Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009
Alina1976 spune:
Buna fetele,
Ingrid, tu faci cum crezi, desigur, insa o data ce l-ai obisnuit cu tine in pat, LA REVEDERE. Nu iti va ma dormi deloc in alta parte si asta pana va fi mare. Esti sigura ca asta vrei pentru multi ani de acum incolo?? Sa stii ca daca el doarme in patutul lui si tu in al tau asta nu inseamna ca esti mai putin mama! Si in al doilea rand, nu este bine pentru bebe mai incolo...dimpotriva eu zic ca mai poti sa-l iei in pat ocazional dar PANA in 6 luni cand este inca mic si fff dependent si nici nu realizeaza foarte bine unde doarme, dar mai tarziu trebuie sa aiba spatiul lui, camera lui (acolo unde se poate). Copilul trebuie sa aiba inca de mic si momentele lui, senzatia de independenta. Am vazut baieteii care se tineau de fusta mamei si urlau ca din gura de sarpe sa nu plece, sa stea lipita de ei...asa vrei si tu? Iubeste-l cu toata fortza ta dar nu il face extra dependent de tine (dupa 6 luni)...nu o sa-ti fie bine mai incolo, nici tie si nici lui. Vorbesc ca stiu, ca am vazut...
Sabinutza isi baga mainile in gura la greu si chiar dupa ce papa. Asta nu este neaparat un semn ca ii e foame...asa se calmeaza ei. Si cum spunea si Andre_ea, isi descopera mainile, picioarele...
Lasati copii sa-si bage degetele in gura (chiar si degetul). E prea mic sa primeasca o educatie acum..instinctele primare sunt foarte accentuate.
Andre_ea, la capitolul musca (sau pana) suntem si noi.. dar ca si tine, nu ma mai stresez! E sanatoasa tun, arata bine, se dezvolta excelent...so...nu-i bai. Nu numarul de kg la cantar fac un copil mai bun sau mai destept sau mai frumos.
SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA
mara95 spune:
salut!
anuc, flavi nu a fost scoasa niciodata de cap pentru ca nu cred ca as fi putut rezista la o asa imagine!ideile cu "scosul de cap"din baita sunt raspandite.flavi are "gat" si tot ce-i trebuie.
legat de dormitul in pat: flavi a dormit de la 2 luni in pat cu noi deoarece eram f obosita si nu mai faceam fata cu trezirile noaptea.si eu am zis ca nu va dormi niciodata cu noi in pat, dar nu a fost asa.ne-am lipit asa de tare de ea si ea de noi! ma simt linistita cand e langa mine si dorm si eu mult mai bine. acum ea doarme cu tati si eu cu andrei.dupa ceva timp, cand va face un an, doi , ii voi muta in camera lor.
ce cred:fiecare parinte face asa cum e mai bine pentru el si bebelusul sau, atat timp cat sunt multumiti si odihniti, totul e ok.
Selene_Bunny spune:
cami, referitor la actele pentru CIC, la voi, la Constanta, e diferit de la noi, la Cluj. Link de la Ledi:
http://www.primaria-constanta.ro/PrimariaConstanta/Machete/Macheta4.aspx?paginaID=49&titluID=8&detaliuID=25&subDetaliuID=86
Eu am un act pe care voi nu-l aveti. De asemenea, voua vi se cer acte care mie nu mi se cer. La voi am inteles ca sunt doua locuri, unul pentru indemnizatie, altul pentru alocatie, la mine, unul singur.
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
Lucrusoare de daruit
Leditia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingrid70 Nici o suparare, fiecare face cum doreste! Nu m-am referit ca e bine sau rau. Si eu si sotul meu avem un somn fff usor, mai ales sotul, deci de-abia asteptam sa faca 6 luni, mai ales ca noi suntem fff iubiciosi din fire. La noi, dupa 8 ani de casnicie nu s-a schimbat nimic. Nici la WC nu stam unul f altul si probabil si asa va fi si cu bebe. Dar, sigur, sunt oameni mai reci sau, sa nu se supere nimeni, mai putin iubiciosi. Fiecare face cum vrea, eu doar am zis cum voi face eu, nu cum ar trebui sa faca ceilalti. Si eu cred ca copii trebuie sa aibe camera lor, dar doar atunci cand va dori bebele meu, nu cand cred eu, din carti, ca ar trebui. Si noi stam la 2 camere si bebe va sta in living cand va dori. Noi nu vom renunta la dormitor care deja e amenajat pt noi. S-ar putrea sa ne mutam la 3 camere, sotul vrea, eu nu, deocamdata, ca nu mai am forta de schimbari, dar peste cativa ani poate voi vedea altfel lucrurile, nu se stie nicodata! Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009 |
Hmm,nu cred ca e vorba de a fi "iubicios" ori "rece".Nu cred ca poti spune cuiva care si-a culcat copilul inca din prima zi de viata in camera separata ca nu si-a iubit copilul.Este vorba de cu totul alte nuante.Noi suntem ffff afectuosi,de altfel David a dormit pe mine,am servit mult timp drept salteaua lui,l-am tinut mereu in brate,nu l-am lasat sa planga,etc etc..cu toate ca altii mi-au zis ca e gresit ca-l prea alint.Insa,eu gandesc atfel si pe mine nu ma ating astfel de afirmatii.Insa una este sa dormi lin si sa te trezesti la fiecare miscare si sa dormi frumos..si alta sa te stii ca ai un somn mai zbuciumat si asa mai departe.Nu intru in amanunte pt ca viata personala ramane personala.Eu nu am zis ca e rau sa dormi sau nu cu copilul,eu am zis ca fiecare face cum crede si niciuna din parti nu greseste atata timp cat decizia le apartine si ei se simt bine asa.Sunt si copii care nu vor sa doarma cu parintii,eu am fost unul din ei...Este gresit sa emiti tot felul de ipoteze ca daca cineva nu gandeste la fel sau face invers este rece sau "neiubicios"Uite la noi e alintul in floare,David e viata noastra si ii facem toate poftele,ne iubim enorm,dar avem cu totul alte principii si idei.Iar siguranta lui e mai importanta pt mine.Asta e parerea mea si cum spuneam,fiecare alege cum crede de cuviinta...nicicum nu este gresit,iar copilului i se poate oferi afectivitate,dragoste si confort psihic si fizic chiar daca nu dormi cu el in pat.
Ma retrag de la sub.ca oricum nu mai are sens,mi-am zis parerea,dar m-am simtit vizata de mesajul tau de mai sus si cum spuneam e gresit sa iti dai cu parerea despre niste oameni pe care nici nu-i cunosti si asta doar pt ca fac altfel decat tine.
Numai bine.
POZE CU NOI
de David Christian
DarkBendis spune:
Multumesc din nou pentru sfaturi, fetelor!
Cred ca asa o sa fac pana la urma, cumpar patutul pliant, ca vom avea la ce il folosi. Ne-a cadorisit cineva cu unu' mai demult. un Samsonite mic pe care l-am folosit acum in Londra, dar cum am zis e bun doar pana face bebe 6 luni.
Cu privire la co-sleeping, fiecare stie cum e mai bine pentru el/ea/familie. Totusi, imi permit sa atrag atentia, la parintii care dorm cu bebeii sa aiba grija sa nu se culce cu bebe in pat daca unul dintre ei a baut alcool seara, are probleme legate de somn, sau a luat medicamente care ar crea somnolenta/somn greu. De asemenea, nu se recomanda co-sleeping atunci cand unul dintre parinti e fumator (risc foarte mare de cot death). NICIODATA co-sleeping pe canapea sau pe fotoliu. Mare atentie la regulile de siguranta...sa nu se supraincalzeasca bebe, fara cap acoperit, NU perna si plapuma pana la un an si mare grija sa nu pice bebe din pat/intre spatiul dintre saltea si pat daca bebe doarme la perete. Mai mult despre dormitul cu bebe in conditii sigure aici:
http://www.babycentre.co.uk/baby/sleep/cosleepingsafely/
Fara suparare, totusi, hai sa nu punem problema cu "noi dormim sau nu cu copilul caci suntem mai afectuosi/reci/iubitori/independenti/roz-bomboni cu picatele". Lucrurile sunt complicate, fiecare familie e diferita, fiecare persoana e diferita si repet fiecare si le stie pe ale lui
Venerata, ma bucur ca au trecut problemele cu taietura. Plimbare placuta!
Anuc, mare minune soacra ta! E de ras... dar fii totusi foarte atenta sa nu ai surprize mai incolo, mai ales ca in curand vine si diversificarea si cine stie ce facea bunicul sotului tau . 25 de grade in casa e tare mult oricum...aveti grija cum imbracati pe bebe. Cu felicitarile... pai e o intreaga industrie... magazine specializate cu tot ce vrei si nu vrei.
Miere, deci v-a facut-o Tzitzi... se intampla, tot ce putem face e sa stam cu ochii pe madame si sa le descurajam cat putem sa aiba treaba cu patutul bebeilor/baby gym-uri/carucioare etc.
Bebelusi, sper sa-i treaca mucisorii lui bebe mic al tau
Fug ca bebe vrea sa ne povesteasca ceva, s-a saturat sa trancaneasca cu jucariile si acum vrea sa "discute" cu noi
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Ciufik spune:
helau si de la noi!
sunt cam chioara de somn ca andrei s-a trezit cam la 2h azi-noapte, dar supravietuiesc.
andre_ea si alina - pai dc fetele voastre sunt la categoria musca eu ca sa zic? andrei avea la 3 luni - 5.520kg, deci cam cat avea ilinca, si e baiat. asa ca...sanatosi sa fie si voiosi.
andre_ea noi ne plimbam prin tineretului in fiecare zi, in we fiind in formatie completa mai evadam in herastrau, bordei, carol. dar poate ne vedem. mi-ar face placere.
ma bag si eu in discutia cu dormitu' bebeului , ca tot vreau sa mut copilu we-ul asta la el in camera. o fac pt ca:
- deja ii deranjez somnul. cand vin in camera mai tarziu, dupa ce el adoarme, ma simte (cu toate ca merg in varful degetelor) si incepe foiala, deci ii va fi mai bine singur;
- mi se pare mult mai sanatos pt el sa aiba aerul lui in camera; 3 persoane respirand acelasi aer intro camera relativ mica, ca asa sunt camerele de apartam., toata noaptea... mai bine nu
- in curand, cand voi incepe servicul, voi avea alt program de somn. poate o sa ma culc mai tarziu, poate o sa ma trezesc mai devreme...nu o sa ma mai pot adapta la fel la programul lui si e pacat sa deranjez copilu'.
Dar, clar, fiecare face cum considera mai bine pentru el si copilul lui.
Dark - multumim pentru toate informatiile pe care ni le dai. eu le citesc cu mare atentie.
Bebelusi - sper sa nu fiti raciti.
alina2700 spune:
Buna fetele!
Venim si noi sa semnam condica!
DarkBendis Noi avem patut pliant dar am facut comanda si de salteluta (suplimentar) ca sa fie mai confortabil,salteaua care o avea mi s-a parut subtire rau!E util zic eu ..si noi vom sta departe de casa mai mult de o luna asa ca...trebuie!Acum nu stiu cum o sa-l invat sa faca nani in patut ...ca BB nostru doarme cu mami si tati in pat,cand il pun in patut ..parca e pe ace!
Bebelusi si noi suferim de nasuc infundat...si astia de aici bineinteles ca spun ca nu e nimik si ca e normal...nu ai curge nasul dar se infunda si trebuie sa-l aspir chiar si de 2 ori pe zi ,si ies ceva mucisori ,dar numai daca ai pun picaturi de ser inainte.Acum nu stiu ce sa mai cred...astept sa vad ce-ti spune tie dr.
Noi iesim astazi la plimbare ca e frumos tare afara!!!
Pupici tuturor si un WE cat mai placut!
http://community.webshots.com/album/570110551mxvPBV?start=12
David Luca Povestea Noastra http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=132371&whichpage=15
Porumbita spune:
ingrid70 mi se pare deplasat sa presupui ca dc nu vreau sa dorm cu copilul in pat eu si sotu nu suntem iubiciosi....
macar dc sustii o parere si esti convinsa ca e gresita a celorlalti sustine-o pana la capat si nu arunca ironii fine gen " nu sunt iubiciosi, vor sa scape de copil" etc... de sub perdeaua afirmatiilor gen ... da fiecare face cum vrea ...
gandeste-te ca nimeni nu e perfect... personal m-am crucit sa nu scoti din casa copil nascut toamna pana cand nu dau florile la copaci (asta ca sa "bag" si eu o ironie nefina) si pe modelul asta sa nu scoti copilul nspe saptamani din casa insa mi-am tinut "crucirea" pt mine...