Nu mai suntem bobocei ! Clasa a II-a,2009-2010 *5*

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Macrina,aici au invatat ceasul in K adica au invatat intii ore intregi apoi dupa ce stiau bine asta au trecut la jum ,sferturi samd.Vad ca au reluat acum la inceputul cls 1 a .Pina la urma va invata doar ca fiind peste tot ceasuri electronice nu prea au sanse sa exerseze.Imi amintesc ca fiica-m ea imi spunea prin cls a 5a ca o profesoara s-a infuriat ca jum din cls nu stia ceasul cu cadran ,uitasera saracii din cls 1a

Simali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

multumesc, Simali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Aha, am inteles arminad. Mersi simali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

macrina, eu i-am luat Alexandrei un ceas de minuta clasic anul trecut in vara ,de ziua ei. a durat citeva zile bune pina am reusit s-o invat si mi s-a parut ca se descurca bine...acu vreo 2 luni am avut surpriza sa constat ca a uitat aproape tot... acum au inceput sa invete si la scoala asa ca ma bazez pe invatatoare tin minte ca si eu am avut primul ceas in clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Multumesc pentru urari ! Cristina e bine, abia se mai observa locul cu pricina.
Maine plecam la Buzias pt. 10 zile., la centru de evaluare si tratament a copiilor cu diabet zaharat tip 1. In vacanta de vara nu putem merge pt. ca e foaret aglomerat, iar noi insotitorii am ocupa locul copiilor care chiar au nevoie de internare.
Materie prea multa nu mai au, la scoala. La romana sunt la grupul de litere "ghe", iar la matematica, au invatat unitatile de masura ne-standard, chiar si ceasul, ca tot ati pomenit de el. Ea il cunostea dinainte, ca il tot vede pe perete, acasa, plus ca are si un cesuletz de mana ne-electronic, de mult timp.
Pe langa abecedar si o culegere de matematica, am primit la romana, de la d-na. invatatoare, urmatoarele fise ce le vor face copiii, sa le lucram si noi la Buzias. Iar la matematica, vom face scaderi si adunari pana-n 100, fara trecere peste ordin, operatii cu necunoscute, cu termeni si suma, cu diferenta si scazator, descazut si probleme cu 1 sau 2 operatii.
Cristina se descurca foarte bine, doar la litera "x" a avut probleme, ea scriindu-l cum il aude, cu "cs", "s" sau "gz". Cand se va mai familiariza cu el, sigur il va folosi corect.
Mult succes la scoala, boboceilor ! Sa ne "revedem" cu bine, dupa 20 mai !
Sanatate si numai bine !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Copilasi din 2002
Scorpiutze

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deli spune:

Buna mamicilor de bobocei!
Ma alatur si eu grupului vostru cu un baietel.
Noi suntem la grupul chi si avem o problema cu numele din lectie pe care nu le cunoaste, gen Chira, Chivu, Paraschiv. La fel am patit si cu la alte litere unde s-au folosit nume mai necunoscute, la F era unul dar uite ca nu-mi aduc deloc aminte care era.
La fel si cu lectia cu sezatoare. Binenteles ca habar nu avea ce e aia, i-am povestit despre ea si se mira :"Ce mai petrecere faceau si pe vremuri!"
Oare chiar nu se gindesc sa mai actualizeze si ei abecedarul. Ca zau ca sunt lectii, inclusiv desenele pe care le tin minte de cand eram eu mica!

Mi-am amintit inca unul: La #354; l-am avut pe #354;iriac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Dar de Manu si de Miu ce zici?

Legat de cuvinte gen: marama, sezatoare, serpar, ilic, polatra, etc. am auzit odata la un show televizat pe cineva care a pus intrebarea ta unui oficial din Ministerul Invatamantului. I-a replicat ca in Romania o mare parte a copiilor sunt din mediul rural si ca ei folosesc aceste cuvinte in vorbirea curenta...

Eu una pot face eforturi sa inteleg rationamentul acesta. Dar ceea ce nu intelg sa ma tai este de ce trebuiesc introduse astfel de cuvinte din clasa I-a, cand copilul abia invata sa citeasca. Eu cred ca in clasa I-a, poate chiar si a II-a se pot gasi texte simple si frumoase care sa contina cuvinte pe care sa le inteleaga atat copii de la tara cat si cei de la oras. Vocabularul ar trebui mai intai imbogait cu cuvinte folosite de TOTI romanii in vorbirea curenta. Ca nu stiu cati copii de clasa I-a mai merg astazi la "sezatoare" sau poarta curent "marama" si "ilic".

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Aveti dreptate, sunt atatea cuvinte care puteau fi introduse mai tarziu, iar pentru clasa intai se puteau gandi la altele mai uzuale..

Eu am si alta nedumerire legata de ce face Vlad in clasa intai: ieri a venit de la scoala si mi-a spus ca a invatat "verburile". Mi-am dat eu seama ca a invatat ceva legat de verbe, dar cand m-am uitat pe caiet am vazut ca au facut conjugarile verbelor si de fapt a celor care la persoana a 2-a singular primesc 2 de "i", adica "scrii", "vii", "fii". Mi se pare cam prea devreme sa faca asa ceva. Ai vostri au facut chestii de genul asta?
Saptamana trecuta au facut tot felul de substantive care primesc "i" la plural si cele articulate primesc 2 de "i" sau 3 de "i". Ex: "pritenii", "scolarii", "copiii", "fiii".

Nu vi se pare prea mult pentru clasa intai? Oare asa trebuie? Habar nu am daca asa scrie in programa sau este un exces de zel al invatatoarei..

O zi faina,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Si la noi s-au facut cuvintele cu un i, doi si trei. Le intalnesc la dictari si cred de-aia le spune invatatoarea.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deli spune:

Avem si noi in dictari cuvinte cu doi sau trei "i" la final dar si cuvinte gen "accident", "acces". D-na nu le-a explicat nimic legat de verbe, a pus accentul pe sunetele care se aud. Au facut exerciti de citire a acestor cuvinte si in variante cu un i si cu doi de i. De ex. cum se citeste cocosi si cum cocosii, aces, acces.

Eu am o alta nedumerire legata de dictari: de vreo 2 saptamini au aparut in dictari cuvinte de gemul m-a strigat, s-au dus, etc.
Chiar daca gresesc aceste cuvinte, doamna nu le depuncteaza dar zice ca este bine sa stie de acum ca sunt cuvinte care se scriu si asa si sa se obijnuiasca cu ele. Problema cu ele este explicatia pe care pot sa o dau legat de ele.

Cu sau si s-au am rezolvat-o usor, unde il poti inlocui pe sau cu ori se scrie impreunat, unde nu se scrie cu liniuta.
Dar ce fac cu celelalte?

O alta problema pe care o avem este aceea a cuvintelor care incep cu prefixul im, gen impreuna, impadurit, etc.
Radu le scrie im preuna, im padurit, in tinerit. Nu reusesc deloc sa-l fac sa priceapa cum e corect!! Aveti ceva sugestii?

Mergi la inceput