Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (318)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Maraki, dar... Giorgos n-a incercat sa-i arate cum fac pipi baietii? Poate ca prin puterea exemplului... zic si eu. Si tine-l si tu acasa fara pamp, cu chilotei si strampi sau ce este acolo. Daca pui olita in cada, o bila in ea si sa "traga" la tinta??

Gio, tot nu te lasi cu geamurile alea... sper ca ai fost atenta. Si stii ca nu-ti ridica statuie primarul daca ai geamurile extra-curate . Mai usor cu cataratul, desi inteleg ca ai avut ajutor de nadejde pe Marco .

Kiki si Nicolae-Razvan (31.01.2006)

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biancas spune:

Buna din nou...am ajuns si eu pe la calc ca am umblat intr-o mie de locuri si am rezolvat jumate din cat trebuia .
Maraki, lasa draga ca nu trebuie sa te scuzi in fata noastra de ce ai luat decizia asta...pana la urma e cainele tau si daca tu esti impacata ca ai facut bine ce ai facut atunci restul nu mai conteaza. Normal ca iti pare rau dupa el ca a fost cainele tau ani de zile dar daca avea probleme + curatenia pe care o faceai dupa el..plus ca era batran... Imi plac animalele si imi doresc si eu un caine (Yorkshire) dar e mai sanatos fara animale in casa...
Giova si cand va da DVD-ul? Maine? Lasa tocurile ca o sa ti se umfle si picioarele azi maine...
Astery da-mi voie sa te contrazic la un aspect...eu nu cred ca Razvan e gras din cauza ca mananca prostii. E grasutz pentru ca asa ii e felul si pentru ca nu face destula miscare. Sa iti dau exemple cu copii mei..Sandra..intotdeuna linistita, cuminte..unde o puneai acolo statea...manca binisor cand era copil..a mai avut ea perioade de "nemancat" dar au trecut. O scoteam putin afara...mergea la camin..venea acasa si mai ieseam cu ea dar rar de tot. O mai scoteau fetele de la bloc in fata blocului. Dar sa stii ca si kg s-au vazut mai bine la ea...intotdeuna a fost mai plinuta si acum sunt 100 % sigura ca din cauza ca nu a facut destula miscare + ea avea probleme si cu constipatia. Dani in schimb....mananca bine cand vrea, cand nu mananca prostii dar de mancat tot mananca. Si sa iti spun asa cam cat mananca...cred ca mananca un sfert cat manca cand avea 1 an..ma refer la masa de amiaza care are supa si felul doi. Dar nu sta o clipa in loc...mereu isi cauta de lucru, in parc fuge, alearga, se da pe hinta, joaca fotbal, se da pe bicicleta...acum il vezi intr-o parte a parcului intr-un minut in cealalta parte. Si ai vazut cum arata...cu toate ca de multe ori mananca mai multe prostii decat mancare ca e tare gingas nu ca sora-sa ca manca orice. Asa ca eu cred ca miscarea conteaza foarte mult + bineteles tipul motabolismului. Si daca mai are ghinionul sa aibe parinti mai grasi...e naspha rau de tot

Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Apropo de kg...tin minte un reportaj la TV in care spunea ca daca in momentul conceperii unui copil un parinte e obez si unul normal sansele ca copilul sa devina obez la maturitate sunt de 50 %, iar daca amandoi parinti sunt obezi in momentul conceperii sansele ca copilul sa devina obez sunt de 90 %.
Eu sper ca Sandra sa nu ma mosteneasca...adica de mostenit m-a mostenit din pacate dar sper sa aibe ambitia sa incerce sa isi controleze greutatea si sa nu se complaca in situatie ca ma-sa` . De exemplu acum are 1.53 m si 53 kg...nu e super grasa..e plinuta si daca ar mai da 5 kg jos ar fi super. Burta ei ma enerveaza pe mine, asa eram si eu..cum mancam ceva cum faceam stomac si burta . Si de cand a dat caldura iese afara si face miscare...se joaca, merge cu rolele, cu bicicleta si sa se vede...parca s-a mai subtiat.

www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...

Mergi la inceput

Maica-mea spunea ca eu am fost super slaba cand am fost mica pana pe la 3 ani...ca ii era rusine sa iasa cu mine pe strada. Cica asa slaba eram ca imi erau transparente urechile.... Oricum..ce s-a gandit ea...sa imi dea vitamine sa mananc ca nici nu mancam cica..mancam 2 linguri de gris cu lapte si dupa aia il scuipam. No si mi-a dat vitamine sa mananc si sa ma fac frumoasa..nu stiu cat timp dar oricum mult timp (erau dinalea chinezesti unele erau intr-o cutie albastra) si cavit parca si ce mai situ eu. Si dupa un timp...s-au vazut efectele..deja in clasa a 1-a imi amintesc ca eram deja plinuta. Si chestie ciudata...o vecina tot asa a facut cu fiul ei care acum ciudat sta vizavi de mine..si ala a luat vitaminele ce le-am luat eu si mereu a fost obez..dar obez obez s-a facut dupa ce a fost slab de numa (il tin minte slab ca e mai mic ca mine).
Asa ca eu ma feresc de vitamine ca dracu de tamaie...nu mananca..treaba lui..va manca cand ii e foame. I-am dat si eu vitamine lui Dani sa nu se anemieze cand chiar vedeam ca nu mananca dar pe o perioada de maxim 1 luna.
Eu in clasa a 10-a avea cam 1.58 inaltime si 56 kg..atunci l-am cunoscut pe Nelu. Si eram plinuta si eu la inaltimea mea... Si apoi...am urcat...si urcat..ca daca aveam putina ambitie..trebuia sa dau jos vreo 6 kg si eram bine. Dar..m-am vazut cu sacii in caruta (vorba lui Nelu) si..uite rezultatul.

Mergi la inceput

Bianca, atunci cand l-am conceput pe Razvan, eu eram frunza-n vant (53 kg/1,64 m inaltime), iar Viorel era la greutate excelent (92/cca 1,90). Ce-a fost dupa, nu mai conteaza... ca eu am ramas grasa, ca mananc, ca si tine, mor de pofta ...
Razvan... a fost macrozom la nastere, greutate peste medie/maxim.... nicio fericire, doar griji, sa nu fie gras/grasut/grasun. Urasc acest lucru, eu vreaus a fie sanatos.
Miscare... il prefer asa, mai linistit, decat hiperkinetic, cum era pana nu demult (din cauza problemei lui ). Afara iesim, mergem mult pe jos, in parc abia acum descopera muuulte, din pacate la hinte si tobogane inca nu. Nu mai dezvolt aici de ce, daca iti amintesti bine, daca nu, nu si pace. Toate la vremea lor, pentru Razvan exista un alt ritm. Ideea este ca ii place sa mearga la plimbare, sa alerge... Uite acum, se uita la Thomas, nu putem iesi, este foarte frig. Si in plus, noi avem un program destul de ciudat: lectii in fiecare seara, termina tarziu, ziua inca nu-i asa mare, sa putem iesi dupa, pe jos, dar avem tot timpul.
Si mai sunt si altele de discutat, dar data viitoare.
Ca o concluzie, factorul genetic este fff important, asta asa este.

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Voi o mai stiti pe nepoata lui Giorgos cum arata in iarna la 9 ani? Acum e si mai grasa decat atunci Adevarul este ca si mananca muuult, taica-su este obez.Eu nu am vazut.o din iarna dar Giorgos mi.a spus ca a luat si mai multe kg si a venit cumnata-miu la taica.su sa ia bicicleta medicala sa faca fii.sa exercitii pt slabire.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Astery..imi pare rau ca chestia cu parintii obezi nu era pentru tine..am scris-o asa ca mi-am amintit de faza asta si uneori ma mai gandesc ca eu ma cam incadrez pe acolo . Tu oricum nu esti deloc obeza...si daca depasesti inaltimea cu 10 kg se numeste supraponderal nu obez Tu mai ai pana acolo si sper sa nici nu ajungi vreodata sa cunosti obezitatea .
Maraki nasol de fetita aia...poate la adocelescenta cand se indragosteste..va slabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Fii-miu astazi schiopata, noi am crezut ca se joaca dar cand am vazut ca nu urca scarile, fuga cu el la dr. A facut ecografie la picior si dr a spus ca s.a adunat lichid la incheietura piciorului de la o gripa. Angelo a avut febra sapt trecuta pt 2 zile, o zi l-am tinut pe supozitoare cu paracetamol iar cand a fost mai rau, i-am dat nurofen. Dr. zice ca de la gripa aia s.a adunat lichid, e prima data cand aud asa ceva dar medicul spune ca multe nu stim...ne-a dat nurofen sa.i dam de 3 ori pe zi si ar trebui sa se retraga lichidul pana vineri. Repaus la pat ceea ce e foarte greu ca Angelo vrea sa se joace. E prima data cand aud de asa ceva

Silvie poate ma lamuresti mai bine despre ce e vorba? plsss

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Bianca, stiu mai, doar spuneam si eu. M-ai facut sa rad cand ai spus ca aveai urechile stravezii . Cum fata sa-i fie rusine mamei tale ca erai prea slaba? Am si eu una bucata mama, care, despre fratele meu (care a fost un copil extrem de dificil in primul an de viata) spunea ca s-a nascut cu 1 kil jumate, fiindca era slaaaaab, nu lua in greuate, dimpotriva, nu manca nimic, tipa non stop noaptea, dormea doar ziua si plimbat cu landoul prin gropi si hartoape, deci zdranganit si hurducat . Si toti de mirau, cica "dar arata bine, tovarasa Coman" , si lui maica-mea ii venea sa urle, ca l-a nascut cu 3 kile si ceva, dar.... In schimb, cu mine a fost extrem de satisfacuta, am avut 4,200 kg, copilul perfect, mancam, dormeam, radeam etc. Pacat ca n-am ramas asa .

Maraki, cel mai probabil, fetita la adolescenta va deveni complexata de greutatea ei, si se va refugia tot in mancare si dulciuri. Din pacate, in asemenea situatii este nevoie de ajutor de specialitate.
La noi la romani exista aceasta mentalitate: gras si frumos, cu care eu NU sunt de acord. Cu toate astea, am vreo 15 kg peste greutatea sa zicem normala, sau poate mai putin (sa zic vreo 10?), ca nu mai am dooj'de ani, si iar am uitat . Si nu reusesc sa ma ambitionez, cum am reusit anul trecut... in fine, asta-i subiect foarte delicat...

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput

Maraki, deci Angelos a fost bolnav odata cu Razvan, cu febra... Nici eu n-am mai auzit asa, dar ma gandesc ca stie medicul acela ce stie, n-ar vorbi degeaba. Bine ca n-a trebuit sa asteptati vreo 3 sapt. la programare. Sau ati fost la urgente? Mititelul, cred ca-l doare... N-are cum frate sa stea la pat, ca doar nu-i sugar... si cred ca nici daca-l bandajezi acolo nu rezolvi nimic, dimpotriva... ma gandeam ca imobilizand putin incheietura, sa stea in pat pe motiv ca nu poate indoi piciorul. Vai de voi.

poze (1),(2),(3),(4)

Mergi la inceput