Fumatul in spatiile de joaca

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamona

In scurta mea perioada de nefumatoare in care nu exista copil in casa (doar in burtica!!!! si poate am gresit procedand astfel), i-am lasat pe toti sa fumeze tocmai pentru ca erau invitati si vroiam sa se simta bine.

Pai si ei iti fumau in nas - stiind ca esti insarcinata - sau se duceau pe balcon? In primul caz ar fi fost nesimtiti - chiar daca le dadeai voie - in al doilea, problema nu exista.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Anamona, nu o fi atac...ca pana la urma fiecare isi expune parerea.Asa cum eu nu ma trezesc dimineata si primul lucru pe care il fac este sa imi aprind o tigara, inteleg ca altii nu pot rezista.La fel de bine inteleg ca unii nu au fumat nicodata si nu au de gand.Bravo lor.
Dar nu consider ca e corect ceea ce ai spus...daca citeai cu atentie eu am spus sa fie 1000 de restaurante/cluburi/ chiar si terase pt nefumatori si un loc/resturant, ce o fi, pt. fumatori.Cum poti sa deduci de aici ca imi doresc CA NUMAI FUMATORII sa aiba voie sa socializeze??Sau ca fac dictatura fumatorilor?In primul rand nici macar nu sunt o mare fumatoare....
Dar daca barul respectiv are scrumiere pe masa, deci se fumeaza cum sunt eu de vina, fumatoare fiind, ca aprind tigara?
Asta numai afara, caci in UK inauntru nu este permis fumatul.In Romania, da , am fumat si inauntru, toata lumea fuma, erau scrumiere pe masa si se vindeau tigari la bar.
Daca nu fumam eu, fumau oricum ceilalti.

Lara
Erinn's mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Citat:

In scurta mea perioada de nefumatoare in care nu exista copil in casa (doar in burtica!!!! si poate am gresit procedand astfel), i-am lasat pe toti sa fumeze tocmai pentru ca erau invitati si vroiam sa se simta bine.

Pai si ei iti fumau in nas - stiind ca esti insarcinata - sau se duceau pe balcon? In primul caz ar fi fost nesimtiti - chiar daca le dadeai voie - in al doilea, problema nu exista.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

lara, eu m-am referit strict la situatia din romania
in bucuresti, toate restaurantele ok si la moda si pe care imi face placere sa le frecventez sunt pentru fumatori...eventual au pentru nefumatori, un loc mic cu acces prin zona de fumat....sau sunt departajarea e facuta printr-un zid invizibil :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:

lara, eu m-am referit strict la situatia din romania
in bucuresti, toate restaurantele ok si la moda si pe care imi face placere sa le frecventez sunt pentru fumatori...eventual au pentru nefumatori, un loc mic cu acces prin zona de fumat....sau sunt departajarea e facuta printr-un zid invizibil :))

iti zic eu vreo 3 restaurante super misto cu loc pentru nefumatori ca la carte...dar nu asa...ca fac reclama...daca vrei..pe PM

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

oanamada, as fi interesata,. sunt deschisa la nou, sper sa fie si accesabile dpdv al locatiei....poti sa le enumeri si aici cred.....daca au cu ce se lauda! thks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:

oanamada, as fi interesata,. sunt deschisa la nou, sper sa fie si accesabile dpdv al locatiei....poti sa le enumeri si aici cred.....daca au cu ce se lauda! thks

City grill de la Aviatorilor...au camere, separeuri, special amenajate pentru nefumatori.
Museum...din Cotroceni...de asemenea
Mai este unul cu specific Portughez...da' nu mai stiu cum se numeste...imi intreb prietenii si-ti spun...ca am fost doar o singura data
Ma mai gandesc si-ti spun si altele...astea au fost primele care mi-au venit in minte

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

super....am retinut
la city grill aviatorilor am facut botezul....dar habar nu mai aveam cum mai e acum dupa legea cu fumatul....

daca iti amintesti sa iti intrebi prietenii despre restaurantul portughez, ar fi chiar bine sa postezi si asta .....fac astia un peste...acum sa vedem cum e si la noi in tara :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

Sa ma ierte unele fumatoare de treaba, si eu am fumat, dar in ultimul timp cand vad tigara parca o iau razna si cand simt miros de fum de tutun imi vine rau.
Am renuntat la serviciilei unei bone dupa o luna pentru ca fuma. La angajare mi-a zis ca fumeaza 2 - 3 tigari pe zi. Apoi, de cate ori iesea cu copii in curte sau in parc, era tot cu tigara in mana. Cica daca ea are viciul asta de 20 de ani nu am eu dreptul sa ii cer sa renunte la el!!! Ba mai mult, daca era urat afara si trebuiau sa stea in casa, lasa copii in casa nesupravegheati pana iesea ea pe terasa la o tigara. Cand intra in casa dimineata, primul lucru trecea la aragaz, isi facea o cafea si iesea sa o bea afara, ca nu merge cafeaua fara o tigara. Si asta din a doua zi. Ca se trezeste vreunul din copii si are nevoie de ceva sau pur si simplu se trezeste singur si se sperie - vezi-ti de treaba!
Unde ar trebui sa am biroul acum nu fumeaza decat o femeie. Nimeni altcineva. Fumeaza ca nesimtita toata ziua, nu deschide geamul ca ii e ba frig ba curent si daca ceilalti nu fumeaza, asta e! Eu mi-am luat acasa calculatorul, dar merg cu copii dupa sotul meu. Cand intram cu copii pe usa: vai ce frumosi, ce mai faceti si mai aprindea o tigara, sa le dea si lor un pic de fum in nas. Am ajuns sa-l rog pe sotul meu sa iasa cand ii dau apel ca am ajuns, sa nu bag copii in imputitura ei de fum statut si nici sa nu primeasca fum proaspat cadou de bun venit. I-am zis la inceput sa stinga tigara pana plecam, dar deja era penibil sa repet asta de cate ori mergeam la birou cu copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Eu sunt nefumatoare convinsa. DAr s-a intamplat de foarte multe ori cand eram in Ro sa fiu fumatoare pasiva.
Am fost in iarna acasa si am fost si noi la un restaurant. Ne-am asezat in zona nefumatorilor, dar cand am iesit miroseam toti a fum.... Degeaba fac zona separata daca nu o si izoleaza de cea a fumatorilor. Aerul nu-l poti opri sa circule.

CAt am stat in California am uitat pur si simplu cum miroase o tigara. Nici macar la plaja nu fuma lumea. Nu mai zic de parcuri sau delocurile de joaca pentru copii.
Mi s-a intamplat odata sa ma plimb cu copilul in carucior si sa dau peste o femeie care fuma. Cand m-a vazut a mutat tigara in mana opusa copilului, si si-a cerut scuze pentru fumul de la tigara ei. Am ramas muta, cand am auzit.
De cand ne-am mutat aici insa s-au schimbat treburile. Fumeaza pe strada intr-o veselie. Nu le mai pasa ca treci cu copilul pe langa tigara lui, si il poate arde, ca doar piticul e pana la nivelul mainii lui care tine tigara. In schimb la locurile de joaca, la fel nici macar nu stau pe langa gard sa fumeze, pur si simplu se abtin. In parc am mai vazut, dar mai rar.

A, si ca mi-am adus aminte, in aeroporturile prin care am umblat noi in US nu am vazut zone pt fumatori sau sunt dar nu le-am observat eu, in schimb in Europa am vazut.
Din punctul asta de vedere imi place mai mult in US. Daca nu ai voie, nu ai voie. Si daca nu ai loc amenajat, te abtii.

Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007) si 18+

Mergi la inceput