Bors de urzici

Bors de urzici | Autor: kid

Link direct la acest mesaj

Imi puteti spune o reteta simpla de bors de urzici?
Si as mai vrea sa stiu daca as putea sa-i dau si juniorului sa manance sau nu sunt recomandate urzicile la copii?
Multumesc pentru raspunsuri.

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

Emma INVINGE!

Bazar pentru Sonia, Andrei, Mihaita

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

kid bors simplu de urzici eu nu fac...am facut bors de fasole cu urzici, loboda si alte minunatii pe acolo.
nu cred ca sunt interzise in alimentatia copilului. uite aici un site cu beneficiile urzicilor.

poze, Just Me
Infertilitatea este o boala, Bazar pt Mihaita
ambitioasa
Emma INVINGE cancerul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

iata iti transcriu de pe hartiuta unde mi-am luat eu notite prin telefon de la mama.... Bors de urzici ORIGINAL

important e sa ai bors bors! de putina, ideal cel facut in casa, nu cel de la magazin pentru ca e o diferenta de la cer la pamant intre cele 2 gusturi.

dar, sa revin:

- la borsul cu urzici se face mai intai combinatia APA+BORS atat de acru cat doreste gustul bucatarului;
- se taie o ceapa si se pune o lingura de legume tocate;
- se pune la fiert si se lasa sa fiarba pana cand da in clocot;
- cand da in clocot se pun urzicile in oala;
- se fierb circa 15 minute (max.20 minute);
- apoi se scot urzicile; pot sa mai ramane asa urme, sau cine vrea le lasa pe toate;
- separat fierbeti niste cartofiori taiati cubulete! (atentie nu fierbeti cartoful in oala de mai sus pentru ca in bors cartoful nu fierbe niciodata... ramane ca si crud!)
- se adauga cartofii fierti in oala cu bors cu urzici;
- separat daca se doreste se prajeste putina ceapa in ulei la tigaie si se toarna pe bors;
- separat urzicile scoase se prajesc putin tot cu o ceapa calita dinainte in tigaie... si se asorteaza cu mujdei de usturoi facut proaspat;
- se adauga sare dupa gust in ambele preparate.
- in mod ideal se serveste cu mamaliguta calda!!!!!!!!!!!! e delicios!

atentie, pt.cei care stiu felul in care arata mancarea de urzici din zona de sud; urzicile fierte in bors nu se farama ca cele fierte doar in apa.... si nici la culoare urzicile din borsul nostru nu raman verzi, ci capata o usoara culoare maronie iar zeama din borsul gatit capata chiar o culoare rosiatica datorita fierului pe care urzicile il contin.

Na ca acum mi-ati facut si mie pofta de bors cu urzici. Cine n-are bors bors, am eu gata umplut, ca la Moldova. Cine cerea huste la mama in toamna asta?

Pofta mare si sigur si copiii ar manca pe rupte bors cu urzici. Cred ca intai trebuie tocate urzicile din bors daca e copilul mai mic. Nu cred ca are ce sa le faca rau copiilor.

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Karligutza, eu vreau huste, de cand caut niste huste bune sa incep sa umplu iarasi bors...e adevarat ca nu se compara borsul facut in casa cu cel cumparat|!Eu umpleam acum cativa ani, dar am uitat sa il strecor o data si l-am stricat...

Iar Bogdi e pui de moldovean ii place ciorba acrita cu bors ca la Moldova, in sfarsit am si eu un mostenitor pe gustul meu!

Ei ce spui, imi dai si huste? Imi scrii pe PM, cum ne intalnim, iar eu promit sa ma revansez cu o farfurie de bors gata gatit pentru Adeluta.

Multumesc frumos.

Mergi la inceput

gata, s-a facut... sambata umplu si eu bors... asa ca ne putem vedea oricand; eu stau in zona Militari-Lujerului... tu? iti las telefonul meu in PM si ne vedem cu mare drag! iar cu cinstea, lasa ca vedem noi pe urma cine vine la borsu' cui

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

karligutza Multumesc mult pentru reteta. Din pacate, n-am bors facut in casa, am sa pun bors din comert. Sper sa fie buna. Am sa revin cu impresii.

Emma INVINGE!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

Mergi la inceput

karligutza Ai avut dreptate cu borsul de putina. Cu toate ca am pus 1 litru de bors din comert, nu a iesit ca la mama acasa.
A fost bun, dar data viitoare cand mai fac, am sa caut bors de putina.

Mergi la inceput

nu vrei sa iti dau eu? am si de dat... te servesc cu mare placere...
noi, eu si carmen, asa cum am stabilit mai sus, deja ne-am intalnit sa-i dau huste... suntem f.operative!

ce zici, doresti sa testezi bors facut de mine? acru, bun si deloc naspa-mirositor ca cel din comert? .... astept sa accepti oferta!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

karligutza Multumesc mult pentru oferta.

de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alegriacasa spune:

fetelor
vreau si eu musai bors , de fapt reteta, VA ROG FRUMOS!!!!

am un borcan de 3 litrii gol, am cred ca 100 gr de tarite... dar mai cumpar ... ma rog...
dar nu stiu cum se face?????

am si urzici... vreau sa incerc,pe retea de mai sus , ai mei copii maninca urzici de la 8 luni...dar cu bors nu am incercat...

Mergi la inceput

din pacate nu e suficient sa ai tarate.... ca sa produci bors in casa iti mai trebuie si HUSTE, iar hustele zau ca nu stiu cum iau nastere... eu le am de la mama.... cine o fi facut pentru prima data huste bune HABAR N-AM CUM!

ma ofer sa iti dau si tie huste... daca doresti, ne intalnim sa iti dau huste! ma fac traficanta de huste in curand

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput