AZOOSPERMIE - cap 30
Raspunsuri - Pagina 7
andrabirni spune:
Pisix, nu ma bati deloc la cap.Chiar iti multumesc pentru sfaturi.Tu cu dl.dr Feldberg ai facut?Stiu ca ai reusit in Belgia...dar mintea mea parca nu vrea sa asimileze nicio informatie
, desi crede-ma ca citesc zilnic subiectele care ma intereseaza.
Asa ca, trage-ma de maneca.Da, e o optiune la care nu m-am gandit.
.Maine am sa reiau din urma ce ati scris.
In ceea ce priveste tratamentul, promit ca maine ma duc la farmacie si dau zvon in tara pentru toata medicamentatia.

andrabirni spune:
Pisix, sunt cam
.Dr Feldberg e din Israel, cel cu care a reusit Goss.Dar mai am pe cap si o biopsie,cu cine lucreaza doctorul la biopsii?Deja am mii de intrebari.

Ca trei ani am stat si am visat numai
.
Goss, ajuta-ma !!!
Ca sa merg in Israel este foarte scump totusi..10 0000 dolari.Tu ce zici?

goss76 spune:
Andrabirni,
eu te sfatuiesc sa faci TESA oriunde si nu Biopsie( taiere). Gandeste-te ca o sa incepeti un drum care se poate termina cu succes mai repede sau mai tarziu in functie de sansa si se poate ca la un moment dat sotul sa refuze sa se tot opereze mai ales in zona aia. Tesa nu lasa urme si se reface in 2-3 zile total. Asa ca ar trebui sa alegi un loc in lumea asta care are reusite de FIV-uri cu Sperma TESA. ( vezi cazul lui Pisix care s-a dus prin Austria parca si aia nu i-au facut TESA ratandu-i tot tratamentul asta ca sa nu mai vorbim de ce a patit in tara!)
In ceea ce priveste Dr. meu Dov Feldberg , eu l-am cunoscut in Romania la clinica Sabyc unde i-a facut TESA sotului reusita, sperma fiind inghetata. ( nu recomand la nimeni insa acesta clinica pentru ca au probleme cu electricitatea ( daca poti sa crezi!) inca de acum 2 ani si cred ca, compromit calitatea embrionilor si a spermei tinundu-le intr-un laborator cu pene de curent si microscoape si incubatoare care nu functioneaza perfect)
Fivul nu l-am mai facut cu el ci cu un alt doctor care m-a hiperstimulat ingrozitor ratandu-mi orice sansa de reusita. Totusi pentru ca sperma a fost inghetata embrionii nu au fost de cea mai buna calitate si posibil si din cauza hiperstimularii care a produs foliculi multi si imaturi.
Ce am invatat din toate astea este ca cea mai buna sansa in caz de azoospermie o ai daca embrionii se fac cu sperma proaspata ( recoltata TESA in aceeasi zi cu foliculii) si daca stimularea a produs foliculi de calitate -MATURI.
Concluzia daca stii ca raspunzi bine la stimulare ( nu ca mine) poti sa faci TESA si FIV cu Dr. Dov Felberg In Romania La clinica Genesys( clinica Dr. Tutunaru) dar in model lot. Cu siguranta vei economisi bani cel putin cei de cazare transport si masa ( asta ai cheltui in plus daca te-ai duce in ISRAEL) Dar nu cred ca pretul FIV-lui(ICSI) si TESA, analize si medicamente este mai mic daca faci in Romania la Clinica Genesys.
Pupici ,
Heleny
16+

Sarcina ICSI+TESA in Israel cu Dr.Dov Feldberg din cauza de azoospermie
Transfer embrioni 16 Ianuarie 2009
Data nastere septembrie 2009
fireyes spune:
Andrabirni, daca te ajuta cu ceva informatia, eu am vazut pe site la Kinderwunschzentrum, Goldenes Kreuz, Viena ca fac si ei TESA, dar nu te pot ajuta cu preturi, insa poti sa pui o intrebare.
Clinica si medicii sunt super profesionisti, iar cazare, transport, papica poti sa gasesti la niste preturi mai mult decat decente.
La o adica, poti sa intrebi si daca ai putea face procedura la Sibiu, pt ca ei colaboreaza cu Polisano si ai putea sa fii monitorizata+tratata la Sibiu, dar de dr austriac, in cazul in care se poate.
LucaLuca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui fireyes Altfel, vreau sa va zic si eu ceva, ca inca suntem fff mirati de ultimele spermogr, facute cu ocazia fiv-urilor. De la 1.5 mil, cu 5% forme normale (asta timp de 4 spermogr facute peste tot, vreme de 10 luni), am ajuns (nu stiu cum) la 46 mil si 19% forme normale!!! si motilitatea s-a mai imbunatatit, nu e grozava, dar e un mare progres! iar in tot timpul asta (adica de vreo 16 luni, e drept) sotul a luat in continuu multi-maca/ spermotrend/ profertil + alte vitamine (pe astea i le-am mai schimbat si nu i le-am dat deodata pe toate, dar a fost vorba de: omega 3, vit e,c complex b-uri, mgb6, etc.). Si un regim mai sanatos de viata, dar nu draconic... Cand am vazut spermogr din ian (am vazut-o numai acum, in aprilie) era 26 mil si noi am crezut ca au uitat sa puna virgula dupa 2. dar cea din aprilie, de 46 mil ne-a lamurit. Vreau sa zic ca pe partea asta nu aveam nici o asteptare, eu ii dadeam pastilute din inertie si din teama ca or sa se mai imputineze in continuare... si e drept ca a fost vorba de 1 an jumate de pastileala, dar... |
ce tare! de la 1,5 la 46 de milioane?!?
pai e normospermie cu funditza rosie, sa nu-i fie de deochi. tot ziceai ca ai incheiat episodul fiv cu stimulare: eu cred ca acum o sa ramai natural. :)
---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/
pisix spune:
andra, heleny - da, si eu l-am cunoscut pe dr Feldberg in Romania
Da, vorbesc de punctie nu de biopsie, da
Deci Feldberg asta face si e clar o metoda de succes.
Nici eu nu iti recomand Sabyc, insa el face la noua clinica a lui Tutu.
andra - stii ca eu am trecut prin mai multe experiente si deja cam stiu la ce sa ma uit. Deci daca nu ma duceam in Belgia faceam cu Feldberg. Barbata-miu a fost asa convins ca nici nu mai voia in Belgia ... Si dr Matei a zis ca are o super-metoda, ca ii scoate spermatozoizi incredibili de frumosi.
andrabirni spune:
Pisix, Goss,Fireyes, multumesc mult pentru informatii
.Din pacate, nici azi nu am dat de d-na Matei
, dar am hotarat sa mergem luni dimineata la spitalul CFR.
Sunt mai mult decat convinsa ca aveti perfecta dreptate, ca trebuie sa merg acolo unde sunt reusite si experienta in azoo.Sincer?M-ati facut sa ne schimbam optiunea si dupa o prima intrevedere cu dr Matei , primul pas va fi atunci o programare la dr Feldberg.
Goss, dar TESA cine ii face?Scuza-ma ca pun atatea intrebari poate unele chiar penibile
.Dr. Feldberg se ocupa de tot?
andrabirni spune:
Haideti ca deja am intratin hora si se pare ca nu ma descurc.Am sunat la clinica Genesys si au zis ca nu lucreaza acolo d-na dr Matei.Unde si cum dau de ea?Vroiam sa imi fac pt luni o programare in caz ca nu o gasim la spital.Din pacate, fiind din provincie, imi e cam greu sa merg degeaba luni in Bucuresti.dar pana luni, sper sa aflu si unde sta.....
.
fireyes spune:
Andra, cred ca ai sunat la clinica Gynera nepotrivita, adica la cea a dr Dracea, nu la Tutunaru...
Da, Luca, nici noua nu ne-a venit sa credem, am zis ca e efectiv o greseala de "spelling"... dar nu e perfecta spermograma, ca am ramas asteno (tot cu a=0% si insuficienti b pt normalitate) si terato (cred ca asta e cea mai naspa in final), desi si aici am avut imbunatatiri... probabil ca in cativa ani, daca il dopez in continuare cu pastilutele astea, am ajunge pe linia de plutire
. acum are in meniu si 6 napraznic/zi si abia mai pridideste cu inghititul pilulelor
, mi se rupe sufletul de el, saracu', dar baga fara sa cracneasca.
Dar pt naturel mai e drum lung si de endometrioza nu prea cred sa scap eu asa ieftinache...
goss76 spune:
Andrabirni,
am adresa si numarul de telefon de la clinica Genesys si am sunt personal ca sa vad ca e corect.:
Genesys Fertility Center
Str. Av. Stefan Sanatescu 5
Sector 1 Bucuresti
0733 999 999
Dr. Matei
Dr. Dov Feldberg
Dr. Tutunaru
Ar fi bine daca ar fi pus pe prima pagina pentru ca sunt putine date despre clinica in internet dat fiind ca e foarte noua si vad ca nu se descurca nimeni sa dea de ei.
Am sunat si am intrebat de dna Dr, Matei si poate fi gasita Maine dupa 9,30 la clinica sau pe telefonul dansei. Eu zic sa vorbesti cu ea si apoi sa te duci acolo mai ales ca e in zona 1 Mai.
In ceea ce priveste TESA doar Prof. Dov Feldberg o face si sincer numai pe el il recomand eu pentru ca are multa experienta( in Israel face minim 5 TESA pe saptamana) si are o tehnica foarte buna ( inteapa in locuri bine stabilite si cu cea mai mare probabilitate sa gaseasca spermatozoizi, deci nu la intamplare)
Am intrebat si de preturi pentru ca nu cunosc preturile cu care va lucra Dr. Dov Feldberg la clinica Genesys si se pare ca nici ei nu stiu exact( adica la receptie) dar mi-au zis ca cel mai bine stie Dna. Dr. Matei.
Poti sa ma intrebi orice si oricat ca nu ma supar ci ma bucur daca ajut pe cineva.
Pupici ,
Heleny
16+

Sarcina ICSI+TESA in Israel cu Dr.Dov Feldberg din cauza de azoospermie
Transfer embrioni 16 Ianuarie 2009
Data nastere septembrie 2009