metehne ale bonelor contra cost
Raspunsuri - Pagina 7
kariguld spune:
Macarie, cartile pe fata, din prima, mai ales la sot! fara drept de apel! adika...cu explicatii evident. fara invaluiri si alte chestii de gen...la obiect si concediere evident.
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
Bazar pt Mihaita
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
belleane spune:
salutare,
Voiam sa spun si experienta mea cu bona fetitei de 1,3 ani.
Am angajat-o in ianuarie mi-a cerut 6 mil pentru 4 ore. Timp in care nu facea absolut nimic pentru casa. Doar alimenta copilul, schimba si se juca eventual. Am stat acasa impreuna cu ea timp de 1 luna sa se obisnuiasca. In luna aprilie deja ma saturasem sa strang in urma ei, sa spal dupa ea chiar si vase, barbetele,biberoane. Nu a calcat /spalat nimic pentru copil ever. Plus ca desi era platita pentru 4 ore intarzia zilnic cel putin jumatate de ora avand diverse motive. Cateodata mai si lipsea. Ca o doare maseaua, ca are tensiune, ca merge la doctor.
In aprilie am zis gata. Voiam sa o dau afara dar aveam o problema: tot timpul imi cerea bani. Bani pt intretinere, pt doctori, pt copii, mancare. Aveam la ea platit in avans cel putin 2 luni. Mi-eramila de ea. Apoi mi-a zis ca poate sa stea pana seara la 18 sa ma pot duce la munca. M-am gandit ca ar fi bine sa ma pot duce la program stiind cat de greu este in acesta perioada. Dar avea aceleasi metehne. Intarzia aproape zilnic cu diverse scuze: ca i s-a spart nu stiu ce acvariu vecinului de sus, ca a trebuit sa astepte pensia alimentara,ca a fost la SH sa-si ia haine etc. Intarzia mai mult in zilele in care trebuia sa fac de mancare la copil. Deci atunci cand venea ea la mine copilul era mancat, schimbat si cu mancarea pentru pranz gata. Ajungeam la munca la ora 11,30-12 tot timpul. Uitasem sa va spun ca pentru programul 9-18 initial mi-a cerut 9 mil. Dupa nici o luna mi-a zis ca 9 mil e ff putin si sa-i dau 10 mil. I-am dat fara nici o discutie. Desi ne-am inteles sa vina de la 9 ea nu a venit niciodata la 9. Venea la munca in jurul lui 10-10,30 uneori chiar mai tarziu. Sunam eu dupa ea sa vad daca vine sau nu. Vreau sa va spun ca nu am tinut-o niciodata peste ora 18. Si ca nu i-am taiat niciodata din salariu cand lipsea sau intarzia pentru ca deja era platit in avans.
Concediu a avut platit si de paste, si cand am fost noi plecati.
La un moment dat in iulie cand au fost caldurile alea mari i-am zis sa vina mai devreme sa nu scoatem copilul afara la 11 ac e prea cald. Mi-a cerut ca sa vina 1 ora in plus 1 mil pentru 4 zile.
Apoi am vrut sa o dau afara si iar a venit la mine sa ma roage sa o imprumut sa mearga la sora ei in Suedia. Ca-i va da bani si-si va achita datoriile. Si eu sa-i dau conecdiu platit 2 saptamani desi eu nu plecam in vacanta decat 1 saptamana. I-am platit si concediu si i-am dat si banii pentru drum. Si in plus i-am platit si pentru restul lunii august si abonament pe august. Urma sa se intoarca pe 15 august. Pe 16 ma suna si-mi spune ca nu poate veni luni pe 17 pentru ca are niste comisioane de facut. I-am explicat ca nu am cum sa mai lipsesc de la munca. Nu a venit luni. Am sunat-o eu pe la 10,30 si mi-a zis ca nu e in Buc si nu vine. I-am zis ca e concediata si sa-mi aduca banii inapoi. A venit a 2 zi dimineata pe la 9 cica la munca. I-am zis ca e concediata. Si am intrebat-o daca mi-a adus banii. A zis ca nu ca sunt banii ei compensare pentru ca am dat-o afara. Ca trebuia preaviz, bla, bla.
Am vrut sa o pun sa semneze ca i-am dat bani dar nu a vrut si in plus mi-a zis ca ea ce face ca a ramas fara bani ca oricum era platita cel mai prost di tot parcul si ca oricum nu mai voia sa vina dupa 1 septembrie la banii astia. Si mi-a zis ca banii aia sa-mi iau tamaie si lumanari din ei.
A doua zi ma suna sa-mi zica ca si-a gasit de lucru si ca fiica mea e un copil minunat numai ca ea crede ca e grav bolnava. Ca ar avea purpura. Ia-am zis sa nu ma mai sune vreodata decat ca sa-mi aduca banii inapoi si ca voi merge la politie pentru ei. Vreau sa va mai spun ca gaseam copilul cu caca in pampers si iritat aproape zilnic. Spunea ca acum a facut, ca n-a mirosit., etc. Copilul era nervos, nu voia sa mananace. Acum parca e alt copil. Nu cred ca o batea dar cred ca o tinea la tv si nu=i acorda atentie. Pe deasupra cred ca-i dadea sa bea ff mult ceai ca sa doarma. Aveam camera cumparata si mi-a fost jena sa o instalez. Mi-a fost teama sa nu se simta prost, ca o suspectam de lucruri rele. Pe de alta parte i-mi folosea cosmeticele, cauta peste tot, manca la mine, cateodata lua bani marunti sau mai mai uitati prin geanta, imi cererea sume mici pentru diverse lucruri, etc Si mai voiam sa spun ca i-am dat si prime si cadouri si atentii.
Cam atat.
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
belleane spune:
Legat de contract mie mi-a spus ca are cartea de munca undeva la fima tatalui unui copil de care mai avea grija. La un moment dat mi-a zis ca ar vrea sa o mute la mine la munca dar eu nu am putut. Daca ar fi vrut neaparat i-as fi platit totul numai sa se duca ea sa stea la cozile alea pentru decalratii&plati. Chiar cine vorbeste de contract poate stiti ca se pierde o gramada de timp pe acolo cu declaratii&plati. Ce mamica are timpul asta de pierdut? Vreau si eu sa cunosc o mamica cu contract sa-mi dea mai multe detalii.
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
povestea noastra:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137959
lucia52 spune:
Doamne, cata nesimtire si lipsa de bun simt au cate unele!!! Padure fara uscaturi nu exista. Nu trebuia sa-i tolerezi inca de la inceput apucaturile proaste pe care le avea, cersitul banilor in permanenta, intarzierea cu orele si nesimtirea de a lasa un copil nespalat.
Curaj si incredere! nu toate sunt asa.
ligeea spune:
am avut o bona nici prea buna nici prea rea dar a stat la noi timp de 2 anidin considerentele pe care si voi le-ati aratat aici-copiii s-au obisnuit u ea si noi la fel .
A fost grijulie cu copiii-desi cel mic s-a accidentat de 2-3 ori , si si-a spart un pic buza sau s-a invinetit la cte un genunchi, o julitura , etc
A plecat deoarece mama ei era bolnava si nu mai putea sa ramana la noi-am uitat sa spun ca era interna .
Daca cunoasteti o persoana echilibrata, vesela, curata , care sa poat veni la program de 8-10 ore pe zi , eventual numai daca este nevoie si sambata sau cand sunt cei mici bolnavi, sau o persoana din provincie cu acelasi profil va rog sa ma contactati .
Din toamna intentionez ca si cel mic sa merga la gradi-doar pana la 12 fara masa , iar cel mare e deja scolar, nu va avea atributii privind lectiile
arminad spune:
Ligeea, ti-am trimis un email in care iti recomand pe cineva.
Nu stiu de ce nu pot sa trimit pm, nu e activat?