metehne ale bonelor contra cost
Raspunsuri - Pagina 2
IonescuOana spune:
Eunice, imi pare bine ca te-ai "intins" ca sa mai aflam si noi ce metehne au bonele, iar eu sa nu ma simt sigura "napastuita" de a mea
(am mai scris la alt topic cum cere de la obraz diverse obiecte etc.).
In privinta mancarii mi se pare o maaaare nesimtire sa ceara carne de porc, in conditiile in care
1. e foarte scumpa;
2. in casa nu se obisnuieste sa se consume.
Pe urma:
1.nu e disponibila (te conditioneaza ca ore)
2.face treaba prost (a propos de mozolitul cu mopul)
Cu zilele libere, vreau si eu sa-l vad pe seful care iti da la serviciu 2 saptamani liber de sarbatori iarna, de Pastele catolic daca esti ortodox, de Pastele cailor eventual ar ramane ca pe-asta nu l-ai mentionat.![]()
Eu zic sa-i dai papucii, serios, si cu un anunt pe DC gasesti pe altcineva, eventual si cu recomandari. Totusi, ele traiesc din banii nostri, nu noi din ai lor. Si eu mai inchid ochii dar nu s-a intamplat sa-mi ceara mancare special sau sa-mi mozoleasca gresia.
POate ar fi bine s-o pui si pe lista neagra.
Succes!
Natasa spune:
Eu din fericire nu am apelat la bone, dar din ce citesc ma ingrozesc. Am colege cu facultate care isi cauta de lucru de citeva luni si nu gasesc, iar o bona ia 8 mil/luna si isi permite sa spuna daca se supara cere 12. Asta in conditiile in care ce naiba face toata ziua daca nu gateste, nu spala, nu calca si doar sta cu copilul? Face activitati ca la gradinita? Ii cinta, spune poezii, picteaza, modeleaza, face exercitii fizice, ii vorbeste in alta limba? Ca altfel nu inteleg de unde atitea pretentii pe niste cucoane care in general vorbesc cu dezacorduri si isi birfesc angajatorii. Iar obraznicia cu "eu manind doar porc" trebuia sanctionata pe moment, sa manince ce vrea la ea acasa, ca acolo nu-i restaurant.
eunice78 spune:
Pai, Natasa, a cerut ea porc dar la mine nu a vazut (noi nu mancam pt ca nu sanatos). Asa ca se vaita in continuare ca ii este foame cand vin eu de la serviciu. Doar ca eu nu i-am indeplinit aceasta doleantza.
Si daca tot am zis atatea, sa va mai zic doua faze:
1. Mi-a cerut voie sa faca baie la mine.Mi s-a parut suuper exagerat si nu i-am permis pentru ca:
A. nu face nimic la mine de sa zici ca, curg apele pe ea.
B. E vecina cu mine. Adica sta in blocul de vis a vis. Nici eu nu merg in vecini sa ma spal. asta ca sa nu mai vorbesc ca nu o sa stau la mine in casa sa dezinfectez si cada dupa bona, numai asta imi mai lipseste.
2. Intr-o zi cand am ajuns acasa de la serviciu mi-a zis ca ea e ff obosita pentru ca ea nu isi permite sa doarama la mine, in conditiile in care eu nu i-am precizat expres faptul ca are voie sa doarma la mine. Repet : SA DOARMA. I-am raspuns ca nici mie nu imi spune seful sa dorm la birou..La care mi-a zis ca familia la care a mai fost ea ii pregatea patul ca sa se mai odihneasca si ea cat doarme copilul. 

Probabil ii si parfumau asternuturile.
Natasa, ai perfecta dreptate. Bona mea nu e agramata dar nici studii superioare nu are.
Fetelor, am deschis topicul pentru preturi dar puteti sa scrieti si despre metehne din astea, nu ma supar. Vorba Oanei, nu oi fi eu singura napastuita.
Oana, presupun ca te simti mai bine
. Eu una m-am mai racorit, dupa ce am scris aici.
IonescuOana spune:
Eunice, da, ma simt un pic mai bine
dar sunt din ce in ce mai consternata de ce scrii. Asta cu patul le intrece pe toate! Sa doarma? Pai noua ne da cineva bani pt. dormit ? My God!
Uite eu am schimbat una din bone chiar si in tinp ce aveam serviciu. Ne-a facut figura sa ne puna conditia ca nu vine inapoi dupa ce ne intoarcem din concediu decat daca ii dadeam cu 1 mil. mai mult pe luna (in 2005, la primul copil). Bineinteles ca noi plecand in concediu nu aveam cum sa ne cautam bona, si a speculat asta, dar pe mine m-a deranjat foarte tare. Am acceptat pe moment, dar in prima luna dupa ce ne-am intors am pus anunt si am gasit pe altcineva, asa ca santajista n-a apucat decat o luna cu salariul marit.
Nu m-ar fi deranjat daca am fi stat de vorba (in fiecare vineri dupa ce veneam de la serviciu aveam stabilita 1/2 ora pt. discutii, probleme, rugaminti...), insa ea in loc sa profite de asta spargea usa ca sa plece mai repede, iar apoi s-a gandit sa ne puna "sula-n coaste" inainte de concediu...de-astea zic, draga mea Eunice, ca nici noi nu trebuie sa toleram asa ceva...cauta alta, draga mea, asta e sfatul meu sincer...Va veni pentru acomodare cateva dupamieze sau in weekend pana sa inceapa sa ramana singura cu copilul, iar apoi cand se incheie ultima luna platita, la revedere...sa se duca acasa, unde poate sa manance cat vrea carne de porc si sa doarma in paturi parfumate...
eunice78 spune:
Pai pe asta mizeaza si ea: ca suntem prea ocupati sa cautam pe altcineva, plus ca pe ea o cunoaste copilul, plus ca e greu sa bagi iar pe altcineva in casa.
O mai tin pana in iunie inclusiv ca apoi o sa scot copii din Bucuresti, iar din toamna o sa caut pe altcineva. Trebuie sa gasesc, sper.
Oana, si noi am mai avut o bona, dar pe aia am dat-o afara pentru ca a traversat strada cu fiul meu cel mare prin loc nepermis si mi-am gasit copilul la terapie intensiva. Am mai scris si despre asta..(asa ca iti imaginezi ca fazele cu porcul etc sunt parfum pe langa ce am tras cu cealalta).Oi fi eu blestemata cu bonele astea..
LoraG76 spune:
Eunice, eu am ramas blocata...
1. Cu cat scrii mai multe detalii despre bona copilului tau, cu atat ma intreb mai mult cum de o mai tineti...uite asa prinde femeia aripi... Adica eu respect omul, daca ma respecta si el pe mine...la ea se pare ca respectul lipseste cu desavarsire...
2. Cu cat dai mai multe explicatii, cu atat mi se confirma faptul ca nu merita banii pe care ii dati...
3. -,,- inseamna ca fetita mea are parte de bona perfecta... Vis-a-vis de ce scrii tu aici, eu nu am ce sa-i reprosez...ce-i drept, ii dam multi bani pentru cat vine si pentru un oras ca Piatra Neamtul, 5 mil./luna, chiar daca Iustina merge la gradinita cu program prelungit, la 3.30 ea merge dupa copil, sta pana in jur de ora 6 cu copilul, dar are zile cand nu vine sau zile cand vine si sta cate 9-10 ore, cand Iustina e in vacanta sau nu merge la gradinita din diferite motive. Salariul este fix, pentru ca e mereu la dispozitia noastra, indiferent de ora. Nu a zis niciodata ca nu poate veni, chiar daca era week-end sau seara sau dimineata. Isi face ea programul dupa noi, nu noi dupa ea. Din propria initiativa, o zi/saptamana vine si face menaj, gateste, calca, pentru ca singura a considerat ca altfel ia prea multi bani pentru cat munceste. Are grija de fetita f. bine, stie sa vorbeasca frumos, corect, o invata cantece, poezii, jocuri, povesti..ii citeste, are rabdare cu ea, o duce la dansuri/engleza dupa-amiaza, o aduce...suntem multumiti noi de ea si ea de noi.
Eu, in locul tau, as cauta alta bona.
Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
Helenutza23 spune:
LoraG deci femeia pe care o ai vine din proprie initiativa sa faca treaba, asa ca sa fie ea impacata ca isi justifica in felul asta salariu? in bucuresti nu am vazut/auzit asa ceva! jos palaria!
sa stii ca in provincie e o alta poveste decat in bucuresti... oamenii sunt altfel, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar au parca mai mult bun simt, parca se gandesc un pic si la cei din jurul lor, nu nuami la propriul castig, respectul reciproc inca functioneaza. e adevarat ca e si un alt ritm de viata, nu e vartejul din bucuresti, nu stiu, sunt multe, multe chestii care ajung in final sa faca diferenta...
...si inca odata, din spusele tale, mi se confirma ceea cred....
ingridnen spune:
eunice, dar bona asta este chiar tupeista:))
te inteleg foarte bine, am "tras" si eu 3 ani cu prima bona a lui Cristi, care vesnic era nemultumita de bani, imi cerea mereu avans si imprumut, iar pana la urma am si pierdut o suma destul de consistenta, nici nu mai vreau sa ma gandesc.
Pe perioada cat era la noi, am incercat sa caut pe altcineva dar nu am gasit nimic... nici nu prea aveam timp sa caut, plecam la 8 dimineata de acasa si veneam la 19-19.30 seara.
Incearca pe timpul verii sa gasesti pe altcineva, 5 mil pentru 3 ore mi se pare foarte mult, macar daca ti-ar face si un pic menaj in banii astia..
Ingrid si Cristi 6 ani
sorana spune:
Ups. In conditiile astea e foarte mult si ce-i dai acum eunice.
Eu o am pe a mea de 6 ani si 4 luni. Evident ca in atata vreme au mai aparut discutii ... dar nici pe departe ce zici tu acolo.
Cand era copilul mai mic si dormea la pranz bona facea cate ceva in timpul asta. Nu i-am zis niciodata sa faca nimic, pur si simplu imi facea "surpriza" sa gasesc rufele de la uscat stranse, de exemplu.
Sau sa-mi puna rufe la spalat. Sau sa coasa un nasture, ma rog, ceva. Acum ca nu mai doarme copilul am parte de surprize mult mai rar, dar e normal, ca doar copilul e grija ei.
Ea tine post vineri, noi nu. Nu a zis niciodata nimic, daca e mananca o rosie sau ce gaseste, fara comentarii si nici noi nu ne agitam in nici un fel cu ceva special pentru ea.
Noi, adica eu si bona, avem alt stil. Eu nu ii pretind aproape nimic, ea se ofera voluntar si eu apreciez asta ![]()
Acum vreo 2-3 saptamani eu eram gripata si am zacut 2 zile in pat cu febra. Ea s-a oferit sa doarma la mine, cu copilul, ca sa am liniste. Am refuzat, dar a stat fara sa-i zic nimic pana la 7 seara cand a venit sotul acasa, zicand ca doar n-o sa ma lase asa cu copilul, mai bine scoate ea copilul in parc si eu ma odihnesc. Basca mi-a facut ceai inainte sa iasa in parc ![]()
La noi discutiile in contradictoriu sunt de gen ca nu asorteaza bluza cu pantalonii cand imbraca copilul pentru a o duce in parc. Sau ca nu izbuteste sa convinga copilul sa scrie toate cele 3 randuri la muzica si dupa 2 randuri o scoate in parc (teoretic termini ce ai de facut si abia dupa aia iesi in parc). Dar, evident, sunt absolut minore fara de avantaje, de asta eu n-as renunta la a mea.
Eunice mi-am adus aminte si povestea ta cu fosta bona. Zau ca ai ghinion, nu stiu ce altceva sa zic.
Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein