Burtici fericite de septembrie-octombrie (38)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui santorini

Merci Selen! o sa ma duc si eu sa imi iau
Biaz daca ai articole despre copii si TV sau calculator poti sa le pui pe mail-ul comun?
Danuta si eu am avut acelas program (azi am terminat si cu analiza de sange pt anticorpi Rh) si acum astept rezultatele. Bafta!

17+ cu
<http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=santorini&year=2009&month=9&day=13&babycount=1

Nu am articole salvate, cel putin momentan nu-mi amintesc prin varza din computerul meu pe unde as avea asa ceva. Dar va pot recomanda o carte scris pentru publicul larg. E in doua volume. Primul se numeste "Efectele televiziunii asupra mintii umane" iar al doilea "Revrajirea lumii". E o carte accesibila, placuta ca lectura.

Bia mamica lui Busici (24 mai 2005) si16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

ASA arata bebicu la moaca

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 16+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Monica....ce dulce e...si somnoros..scumpul de el...

Nu credeam ca se poate vedea asa bine fata...Sa-i pastrezi poza, e f reusita.

Poate am noroc si o vad si eu maine (merg la TT la dr. ginecolog maine la ora 16.00)

Dana 16+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

In sfarsit cineva care e pe aceeasi lungime de unda cu mine. La un mom dat chiar am deschis un subiect despre varsta copiilor si statul la calc. Nu mica mi-a fost mirarea cand am fost combatuta. Si nu de putine ori am intalnit situatii cand parintii (oameni cu studii si pretentii!!) erau f mandri ca la 1 an jumate stiu sa inchida/deschida calc...si sa se joace ba in paint, ba chiar sa intre pe net

Liliana, Andra-Maria & 11+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

In final, totul se reduce la o decizie bazata pe valori. Am auzit de multe ori argumentul ca trebuie sa-i invatam cat mai repede cu calculatorul pentru ca asta e lumea in care vor trai. Ca astfel de copii au abilitati net superioare de operare pe computer si asta ii face mai dotati intelectual pentru a face fata solicitarilor dintr-o lume puternic informatizata. Nu stiu de studii longitudinale care sa verifice asemenea ipoteze, dar la nivel empiric, din ceea ce observ si aud de la cadre didactice, copiii si tinerii care petrec mult timp la calculator sau in fata televizorului, sunt iliterati, incapabili sa-si sustina atentia in mod voluntar asupra unor informatii scrise, apatici si motivati mai mult extrinsec decat intrinsec.

Stiu insa de studii vechi realizate de Bandura (un psiholog american renumit) care au demonstrat ca acei copii care priveau la un filmulet in care un personaj batea o papusa, deveneau agresivi cu propriile jucarii chiar si la mult timp dupa vizionare. (Asta in legatura cu desenele animate inocente in care personajul principal primeste un ciocan in cap la fiecare 10 secunde, ca sa nu mai vorbim de jocurile gen shooter)

Calculatorul nu este mai mult decat o unealta dezvoltata de om. E util sa stii sa o folosesti. Dar sa te lauzi ca fiul sau fiica ta stie sa il deschida la 1 an si jumatate este ca si cum te-ai bucura ca se pricepe sa mearga cu motocicleta inainte de a sti sa mearga. In viitor mersul ii va fi serios afectat si probabil nu-si va folosi picioarele prea mult. In acelasi fel, sa te lauzi ca fiul sau fiica ta stie sa foloseasca un instrument care simuleaza uneori mai bine dar alteori destul de slab si incomplet gandirea umana inainte ca ei sa-si formeze procesele de baza ale gandirii ... este lipsit de sens pentru un parinte care isi doreste un copil inteligent, echilibrat si capabil sa ia decizii corecte.

Dupa cum spuneam, e o alegere legata de valori. Eu, personal, imi doresc foarte mult ca fiul meu sa iubeasca cartea, sa stie ce e fiorul de a rasfoi pagini care miros a tipografie, sa descopere satisfactia de a afla ce s-a intamplat mai departe in urma efortului propriu de a citi, sa numere pe degete. Si abia dupa aceea sa-si insuseasca abilitatile de manuire a unor unelte umane sofisticate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica_dicut

ASA arata bebicu la moaca

Wow, cat este de expresiv!! Fff surprinzatoare imaginea. Tu cum te mai simti? Cum stai cu moralul? Sper ca mult mai bine.

Liliana, Andra-Maria & 11+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Vai Monica ca mi-a venit sa plang cand i-am vazut fatuca...Doamne nu imi vine sa cred!!!!!Sunt fff impresionata!!!Oare cand o sa ii vad si eu pe ai mei...sunt f nerabdatoare...Sa stea cuminte acolo la mami in burtica 40 de saptamani si sa se nasca sanatos!!!

Doamne ce minune!!!

KIKI 14+ cu

Mergi la inceput

Felicitari, Monica, pentru fatzuca frumusica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_uka spune:

Hello!
Va multumesc mult pentru urarile de bun-venit, sunteti foarte calde si ma simt extraordinar ca m-ati primit printre voi..
Daca se poate sa apar in lista voastra, as fi taaare mandra :)
Datele mele sunt:
UCM: 17.12.2008
DPN: 23.09.2009
Data nasterii mele: 04.07.1977

Astazi e una din zilele alea in care STIU ca n-o sa duc nimic la capat... mi-e somn si nu am chef de nimic, astept sa plec la o plimbare...dar deja este starea mea naturala :)
Va pup pe toate !
Raluca, 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Titi143, eu sunt acum in 11 saptamani si inca nu m-au lasat greturile. Totusi, ma simt mai bine de cand am facut 5 perfuzii cu glucoza si cu vitamina B1, B6 si Vit C. Asta mi-a recomandat doctorita mea si la mine a functionat.

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doro76 spune:

Pup fetele!

Nu reusesc deloc sa va citesc tot timpul din urma..In mare, ma straduiesc

Ce bebelush frumusel o sa fie baiatul tau Monica! Asta e echo 4 D nu, de se vede asa de bine?

EEE.. diseara mergem si noi la echo sa-l vedem pe bb, poate i se vede si sexul avand in vedere ca maine implinim 17 saptamani. Eu sunt foarte emotionata desi nu ma asteptam..Sentimentul meu e ca e baiat

Va pup pe toate si abia astept sa-mi pun si eu un carucior, indiferent ce culoare

Doro 16+ si Eva Maria (28.04.2005)

Mergi la inceput