Cetateni romani de pretutindeni- noi cum adoptam ?

Cetateni romani de pretutindeni- noi cum adoptam ? | Autor: OneFineDay

Link direct la acest mesaj

Dragi romani imprastiati prin toata lumea care a-ti adoptat din Romania- sper din suflet sa ma ajutati cu niste lamuriri in ceea ce priveste adoptii de copii din Romania.

Noi suntem cam la inceputuri in ceea ce priveste adoptia, adica ne-am hotarat in mare dar acuma trebuie sa vedem de unde putem sa adoptam.

Noi suntem amandoi cetateni romani cu domiciliul in strainatate , stam in suedia de 9 ani si doar socrii mai sunt in tara, in rest cam toata familia mea este aici.

Am vrea mult de tot sa adoptam din tara- dar am inteles ca nu se poate? Unii spun totusi ca daca esti cetatean roman poti sa adopti din Romania.

Sper din tot sufletul sa primesc niste lamuriri - ne dorim atat de mult sa fim parinti!

va multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Am vazut ca nu ti-a raspuns nimeni la ėntrebare ta ,sfatul meu e sa mergi la directia gen.de asist.sociala si protectia copilului din judetul de provenienta sau unde aveti o casa,acolo vi se dau toate inf.
Este posibil si aveti toate drepturile oricarui cetatean romėn care ėncearca sa adopte ,drumul e lung si nu-i usor dar dupa cum vezi sėnt multe familii care au reusit.Pt.noi cei care locuim afara este mai dificil pt.ca trebuie sa avem mult timp la dispozitie si nu numai.
Succes!

Poze

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

nu conteaza atat de mult cetatenia cat domiciliul... trebuie sa ai domiciliul in romania (cel putin pe perioada procedurilor), sa ai aici locuinta (proprietate sau chirie cu contract, sau luare in spatiu de catre parinti/familie), si o sursa constanta de venituri (trebuie si adeverinta de salariu de la serviciu, si unele DPC'uri cer si caracterizari de la locul de munca).
deci, la cum arata legea acum, nu prea puteti adopta in romania...
tot apar periodic zvonuri cum ca s'ar schimba legea, dar nu prea cred... (ar trebui in primul rand sa se schimbe legea in ceea ce priveste declararea adoptabilitatii copiilor, ca e plin de copii abandonati, dar foarte foarte putini dintre ei sunt adoptabili)...

ar fi bine cand veniti in vizita in tara sa mergeti pe la DPC (directia pentru protectia copilului) sa intrebati, poate va dau ei o sugestie... poate va puteti reloca in romania pentru o perioada... ma gandesc ca trebuie sa existe solutii/portite...

oricum, mult succes si multa rabdare !

mami de brotac rocker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OneFineDay spune:

Multumesc mult Alexa Ioana si marumiha de sfaturi.

Din pacate nu prea sunt sanse atunci sa adoptam din Romania, dupa cate ziceti voi... Natura serviciului nu o sa ne permita sa plecam de aici si sa stam in Romania 6 luni cat am citit eu ca se cere....

Noi am inceput procesul de adoptie aici in Suedia....si probabil ca vom adopta din China sau Corea de sud....Asa de mult ne-am dori sa adoptam din Romania, nu pot sa va explic.

O sa va urmez sfatul si o sa ne informam mai mult cand suntem in tara.

Am crezut ca autoritatile romane pot sa tina cont ca viata noastra e aici si sa valideze intr-un fel toate "investigatiile" care ni s-au facut noua aici. Ptr ca tot procesul asta complicat care este in Romania ptr a putea adopta este si aici si poate chiar si mai complicat.Am crezut ca intr-un fel am putea sa "traducem" sau sa "validam" decizia autoritatilor suedeze ca putem fi parinti adoptivi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

offf, bine ar fi daca s'ar face lucrurile logic si firesc... s'ar adopta mult mai multi copii, si nu ar mai fi pline centrele de copilasi fara viitor...
referitor la adoptiile internationale (ca din pacate voi la asta va incadrati), am inteles ca vor acum sa permita adoptia de catre rude pana la gradul ... nu stiu care. adica, daca bunicii sau matusile unui copil au domiciliul in strainatate, sa poata totusi sa'l adopte...

edit: cel putin asa stiu eu. daca gresesc, corectati'ma va rog !!

o mare porcarie oricum.
mult succes, si te rog sa ne tii la curent !
va doresc sa va tineti in brate copilasul cat mai repede, indiferent de unde va veni acesta

mami de brotac rocker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuti1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui OneFineDay

Dragi romani imprastiati prin toata lumea care a-ti adoptat din Romania- sper din suflet sa ma ajutati cu niste lamuriri in ceea ce priveste adoptii de copii din Romania.

Noi suntem cam la inceputuri in ceea ce priveste adoptia, adica ne-am hotarat in mare dar acuma trebuie sa vedem de unde putem sa adoptam.

Noi suntem amandoi cetateni romani cu domiciliul in strainatate , stam in suedia de 9 ani si doar socrii mai sunt in tara, in rest cam toata familia mea este aici.

Am vrea mult de tot sa adoptam din tara- dar am inteles ca nu se poate? Unii spun totusi ca daca esti cetatean roman poti sa adopti din Romania.

Sper din tot sufletul sa primesc niste lamuriri - ne dorim atat de mult sa fim parinti!

va multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuti1 spune:

Buna,
nu renunta asa de usor, vino in Romania in orasul unde ai locuit,
vetifica, si apoi hotareste-te!!
Nuti
]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

La un moment dat a trebuit a ma interez la protectia copilului pentru o adoptie in care ea era certatean roman el cetatean strain. Mi-au spus la fel ca adopttia poate sa o ceara si numai ea ( care e cetatean roman) si pe perioada procedurilor sa fie in tara si sa faca dovada veniturilor. Persoanele care le-am contactat de la protectia copilului au fost foarte amabile si mia-u raspuns la toate intrebarile. Ba chiar mia-u spus si un numar estimativ al copilasilor pana in 3 ani . Deci daca doresti sa adopti primul lucru pe care il vor verifica este convingerea voastra de a adopta . de aceea probabil si spun ca procedura este foarte greoaie , daca sunteti amandoi cetateni romani cred ca ati putea vorbi cu functionarii respectivi caci eu atunci am inteles ca ar fi putut fi si posibilitatea colaborarii institutiilor ( era vorba de UK) astfel incat perioada in tara sa fie scurtata si supravegherea sa fie facuta si de functionari de la servicul din tara respectiva .
Dacasunteti ferm convinsi ca doriti sa adoptati cred ca merita sa incercati sa faceti o vizita la protectia copilului inainte de a adopta din alte state.

Mergi la inceput