Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(110)
Raspunsuri - Pagina 12
florinela79 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionica Florinela, Am trecut EXACT prin ceea ce treci tu ,am ajuns la urgenta marti dimineata (saptamana trecuta) cu febra 40. Nu-i de joaca daca nu esti sub observatie,mergi de urgenta la spital ,eu am mers inapoi la maternitate,ca prin minune m-au primit inapoi cu bebe desi este interzis odata ce copilul a fost in contact cu lumea de afara. Deci iata ce mi-au facut mie: La fiecare 3 ore scos laptele din sani cu pompa electrica si niciun caz cea manuala ,pus varza alba tinuta la frigider deci sa fie rece,plus infuzie in perfuzie cu eritromicina si evident Ibuprofen pt. durere, Adoua zi ,am pus bebele la san si am inceput sa golesc incet sanii. Acum, sunt acasa sub observatie,in germania sub reteta medicala poti avea pentru acasa o pompa pentru muls electrica care este rambursat de catre asigurare,dealtfel costa extrem de mult sa o cumperi singura,vreo 500euro. Acum,dupa o saptamana,am ajuns la normal,pot sa alaptez bebelina dar....trebuie in continuare sa scot surplusul de lapte. A, mi-au mai dat un medicament pentru diminuarea cantitatii de lapte,cred ca se numeste brococriptina,ceva de genul asta am uitat. VARZA alba m-a ajutat enorm de mult la dezimflamrea sanilor,dar varza alba cea cu foi tari. Daca intr-adevar doresti sa pastrezi lactatia mergi la spital acum ,nu te juca,doctorul meu care m-a operat (cezariana) se pregatea sa ma opereze la sani dejaa zis ca suntem fanatice femeile care vor sa pastreze lactactia in asa circumstante. Sophia 2ani 06.09.06 26.03.09 Sarah http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy |
IMI PARE RAU CA AI TRECUT PRIN ASA CEVA,STIU CE INSEAMNA, mie mi-a prescris augumentin (un antibiotic foarte tare 1 la 12 ore si fiole de agocamin), diclofenac pe zona inflamata comresereci si comprese cu rivanol, tras bine cu pompa seringa si apoi muls cu pompa electrica (10 mil am dat pe ele numa ca la noi nu deconteaza casa de asigurari)
Si mie mi-a prescris un tratament pentru Ablactare (deci Shasa, nu te simti vinovata si medicul a luat in calcul varianta asta), numa ca in ziua in care hotarasc sa opresc laptele tb sa nu beau lichide aproape deloc, sa ma leg bine cu un cearsaf udat cu apa rece si sa strang bine, dupa ce am muls sanii bine, sa iau 3 brocriptina pe zi (e cumplit medicamentul asta, am luat in tratarea prolactinomului 6 ani, si pana se obisnuieste organismul am vomitat si ai o stare de somnolenta si ameteala.....de offffffff Doamne).Cu Bromocriptina opreste lactatia.
Dar parca mi-e mila sa trec pe formula, daca se constipa sau nu se dez. sistemul imunitar (dar si de la atata antibiotic,agocalmin, ce bun o mai fi laptele meu??)
Va multumesc ma mai linistesc cand imi raspunde-ti si imi impartasiti din experienta si cunostintele voastre.
Ionica, varza pusesem si eu dar nu rece, si nu m-am simtit ok...merci ca mi-ai zis de varza rece .
Florinela
Ayla21 spune:
Felicitari Saby!
Monica sotie si mama fericita
E primavara, e lumina, e caldura, e zambet, e iubire, e VIATA!
rodica2008 spune:
FELICITARI PROSPETELOR MAMICI !SA FITI SANATOASE SI VOI SI PRUNCUSORII VOSTRI!IERI LA ECO BEBELINA MEA AVEA DUBLACIRCULARA IN JURUL GATULUI CREDETI CA ISI POATE FACE RAU CAT MAI STA IN BURTICA?
RODICA 38+
Ayla21 spune:
citat din mesajul lui florinela79 Dar parca mi-e mila sa trec pe formula, daca se constipa sau nu se dez. sistemul imunitar (dar si de la atata antibiotic,agocalmin, ce bun o mai fi laptele meu??) |
Florinela, anticorpii ii ia bebe inca din timpul sarcinii. De costipat se poate constipa orice copil. Daca ii dai formula, te va invata doctorul, sa aiba bebe o masa de ceai pe zi. Ajuta si la curatarea stomacelului. Copilul alaptat cu forumula ia mai repede in greutate. Am citit si despre asta pe net, cauta pe blog, ca am sa postez acolo mai multe informatii sa ramana, pt fiecare, atunci cand e cazul.
Eu sunt pro alatptare pana in panzele albe. Dar daca nu se poate, nu se poate.
Uite, Claudiu a crescut cu Milumil, a luat foarte bine in greutate, si in primii doi ani a fost bolnav doar de DOUA ORI! S-au schimbat putin lucrurile cand a intrat in colectivitate si racea mai des, dar dupa tratament de stimularea imunitatii nu a mai racit, de ex ultima data, bona lui s-a racit cobza, si a stat cu el la inceput pana si-a dat seama ca e pe bine raceala, dar el nu a a avut nimic.
Daca decizi impreuna cu medicul sa ablactezi, inseamna ca e mai bine asa, si bebe are nevoie de tine sanatoasa si in putere. Alege ce este mai bine si pt tine, caci de cum esti si te simti tu depinde si bebe.
Eu sunt alaturi de tine!
Ayla21 spune:
citat din mesajul lui rodica2008 FELICITARI PROSPETELOR MAMICI !SA FITI SANATOASE SI VOI SI PRUNCUSORII VOSTRI!IERI LA ECO BEBELINA MEA AVEA DUBLACIRCULARA IN JURUL GATULUI CREDETI CA ISI POATE FACE RAU CAT MAI STA IN BURTICA? RODICA 38+ |
In burtica nu are ce pati, caci vernixul il face alunecos, nu se poate innoda, dar cred ca cel mai sigur e sa nasti prin cezariana, cred ca asa ti-a spus si medicul dupa consult, nu?
florinela79 spune:
citat din mesajul lui Gaza22 Salut fetele, noi am fost azi la control, totul e ok, dar gaza mea va mai astepta o saptamana, se pare ca-i place mult la mami in burtica. Sper sa nu fie nevoie sa trecem la evacuare fortata. Tot azi ne-am intalnit cu pediatrul si i-am luat un interviu.Totul e ok insa e o diferenta intre administrarea medicamentelor la bebei fata de acasa si m-am cam speriat un pic. Nu intru in detalii dar am nevoie de ajutorul vostru pt ca eu vreau sa-mi tratez copilul dupa regulile din Ro(Dr e deacord) dar trebuie sa stiu exact, asadar: 1. Din ce zi se administreaza Vigantol, ce doza, pe ce perioada, si cum? 2. Daca la noi acasa se administreaza calciu bebeilor, daca da de la ce varsta? ce perioada? si cum? (aici ziceau ceva de un supliment de calciu administrat 20 de zile cand bebelul are 1 luna) 3. La noi se administreaza Fluor? cat, cum, cand? 4. Daca sunt alte medicamente care se administreaza nou-nascutilor de care nu am mentionat aici. Ma interezeaza in principal perioada imediat dupa nastere in prima luna, primele 2 luni, caci dupa aceea vin acasa si nu mai am griji. Poate ma ajuta mamicile care au deja ghiocei si au fost recent la medicul pediatru. Astept sfaturile voastre. va pupic, recuperez si revin 38 + cu |
Iti spun cum mi-a dat ie medicul pediatru:
1.)jumatate fiola Calciu gluconic(fiola e de 10, deci tragi cu seringa 5)10 zile pe luna, din prima luna de viata.
2.)vigantol, 2 picaturi pe zi din a 14 zi de viata.
3.)sab simplex 10 picaturi de 3 ori pe zi, in lape sau ceai de colici.Pt colici puternici jumatate ligurita debridat dim si seara in lapte.In caz de constipatie supozitor cu glicerina, taiat in 4 (se constipa doar daca nu-i dai san).
Pentru sughit o picatura de lsamaie la 2 ml ceai de colici, sau ii dai in gurita.
In primele luni e viata, copilul stranuta, sughitesi se poate uita putin crucis - este ceva normal.Nu se umbla la vacci si sanisorii copilului chiar daca se umfla si curg.
La buric sters cu spirt de 4 ori pe zi si seara dat cu baneocin.
Toaleta zilnica, sters ochisorii cu ser fiziologic, cu comprese sterile, sters, la gat si pliuri cu ceai galbenele sau apa fiarta si racita pana ii cade buricul(La al meu a cazut la 14 zile asa ca eu i-am facut baie - dupa 8 zile), pentru eritem fesier bepanten, sau crema de galbenela (mult mai eficienta in cazul nostru).
Pus cate doua picaturi ser fiziologic, caldut in fiecare nara si aspirat cu pompita (un nasuc desfundat un somn linistit).
Mesele la 3 ore, intre mese ceai de colici. Peste o luna la pediatru cand se face si cantarirea.
...........................
Ti-am zis exact ce mi-a scris pediatrul cand a venit acasa in agenda lui bebe mic.
Mami de Victor Cristian 16.03.2009
Florinela
rodica2008 spune:
Da Ayla,sunt programata marti la cezariana,mi-a explicat doctora ca nu risca sa mi-l scoata normal este prea riscant si am decis de comun acord sa facem cezariana,mai fac joi un eco in speranta ca bb si-l va da jos dar sunt slabe sanse...imi faceam griji sa nu pateasca ceva in burtica.Mersi mult de ajutor m-am mai linistit.Te pup inca o data mersi.
rodica +38
florinela79 spune:
scuze de scris il am pe mic in brate, am vrut sa scriu: lamaie nu lesmie
Florinela
Ayla21 spune:
Florinela de ce-i dai lamaie? E acida la stomacel, nu se mai da lamaie la bebe pt sughit. Toti bebelusii sughita, lamaia ii deranjeaza stomacelul. Ideea cu lamaia era ca fiind acra, bebe isi tine respiratia pt cateva secunde si i se opreste sughitul, dar e criminala ideea pt stomacul lui, care si numai la laptic face colici.
florinela79 spune:
citat din mesajul lui Ayla21 Florinela de ce-i dai lamaie? E acida la stomacel, nu se mai da lamaie la bebe pt sughit. Toti bebelusii sughita, lamaia ii deranjeaza stomacelul. Ideea cu lamaia era ca fiind acra, bebe isi tine respiratia pt cateva secunde si i se opreste sughitul, dar e criminala ideea pt stomacul lui, care si numai la laptic face colici. Monica sotie si mama fericita E primavara, e lumina, e caldura, e zambet, e iubire, e VIATA! |
nu-i dau dect o picatura mica ii pun pe degetul meu, doar can are acces puternic de sughit, si mai ales pana se leaga se inchide bine buricutul.Nu-l chinui, si are efec.
Florinela