Cutremur in Italia
Raspunsuri - Pagina 4
abramburika spune:
Din pacate a mai fost un cutremur in seara asta pe la h 20,00 (ora Italiei) de 5,3 richter, care ingreuneaza si mai mult cautarile si a provocat alte distrugeri ... se pare ca si victime. Oooofff ...
_
Nessuno č perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???
Marox spune:
Mi-am pus si eu intrebarea asta, cum se face ca in alte parti, in alte tari unde sint cutremure mult mai puternice, nu sint atit de multe victime. La japonezi, de-abia la un cutremur de intensitate 8 se ajunge la asa numar de morti si raniti. Chiar si in Romānia, imi amintesc de un cutremur, in '90 parca, era de peste 6 pe scala Richter si n-a fost nici o victima. Insa noi am construit altfel imobilele dupa cutremurul din 77. La italieni s-au prabusit cladirile vechi, din centrul istoric. Cele care s-au prabusit si in Bucuresti in 77. Cladiri in care de zeci de ani, sute, chiar, n-a bagat nimeni nici un ban pentru renovare.
alinutza00 spune:
problema e ca s au prabusit si cladirile noi
s a tot amintit de o casa a studentilor de 3 etaje, construita acum 10 ani, din care a mai ramas in picioare doar o bucatica de zid
se baga destui bani in renovare, dar probabil doar in fatade...nu stiu cat de mult, daca, se face ceva si la nivel de structura
SSerafiotti spune:
Citat: |
citat din mesajul lui muffin In sfarsit are si Italia o problema pentru care nu poate acuza romanii. |
Dezgustator.
Tdi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marox Mi-am pus si eu intrebarea asta, cum se face ca in alte parti, in alte tari unde sint cutremure mult mai puternice, nu sint atit de multe victime. La japonezi, de-abia la un cutremur de intensitate 8 se ajunge la asa numar de morti si raniti. Chiar si in Romānia, imi amintesc de un cutremur, in '90 parca, era de peste 6 pe scala Richter si n-a fost nici o victima. |
Am inteles ca exista mai multe tipuri de cutremure, unele au miscari ondulatorii si o forta distructiva mult mai mare decat altele, poate de aici diferenta.
karligutza spune:
acum stau de vorba cu sora mea din italia, locuieste la circa 150 km de L'Aquila unde se tot produc cutremure de duminica incoace si ea saraca nu a pus geana pe geana nici noaptea trecuta, nici acum.... are 2 fetite mici, 3 ani si un pic si respectiv 1 an jumate... stau cu ea pe net de nici 2 ore si deja mi-a zis ca a simtit de 3 ori miscarile pamantului... e singura si ii e o frica de numai ea stie! sotul ei din pacate nu mai e, iar fetele dorm in pat cu ea, iar ea sta pe faza....
ingrozitoare situatie!
muffin si eu cred ca e o rautate sa pui ultima fraza din postarea ta initiala, mai ales ca ai accentuat cu emoticonul care ranjeste cu ochelarii pe nas.... vezi ca in categoria "capra vecinului" mai sunt si o gramada de romani pentru care chipurile te "ingrijorezi"..... mai bine incheiai cu propozitia "sinteti ok?" si parea macar ca chiar te intereseaza; sau ai vrut doar inca 4 puncte acolo pt.creare subiect nou?!
karligutza
sunt mamica Adelutei
musetto spune:
Imi pare foarte rau de toate victimele cutremurului din Italia. Am si eu rude si prieteni acolo, dar din fericire sunt bine.
Muffin, stii vorba aia: "daca toata lumea iti spune ca esti beat, te duci si te culci". Asa si cu ce ai scris tu, daca iti spune atata lume ca a fost o exprimare nefericita (chiar daca tu ai avut poate alte intentii), atunci trebuie sa ne crezi pe cuvant. In cazul asta, cea mai buna solutie ar fi sa stergi ce ai scris. Parerea mea...
columbiana spune:
Karliguta, condoleante sorei tale(inteleg din ce-ai scris ca sotul ei a murit in cutremur), Dumnezeu sa le ajute si ei si tuturor locuitorilor din zona! imaginile transmise sunt cutremuratoare, bietii oameni!
karligutza spune:
Ana Stroe multumesc si scuze ca am indus putin in eroare, insa nu e vaduva de la cutremur de-acum. S-a intamplat in toamna asta, cu o zi inainte ca cea mica sa implineasca 1 anisor. A suferit atac cerebral; iar acum la cutremur ar fi avut atata nevoie de o incurajare acolo cu ea. A stat singura in casa cu frica in san iar eu pe partea cealalta de fir a internetului. Am stat treaza cu ea pana la ora 6 a Romaniei cand am convins-o sa se culce si ea putin. Ultima replica traita in direct cu mine fiind la 4.30, cand am vazut ca s-a napustit deasupra fetelor sa si cum le-ar lua in brate si se tot uita in sus. Apoi mi-a zis ca e iar cutremur. Si iar i s-a instalat teroare in minte. E ingrozitor... se intreba saraca cat mai rezista si ea la atata stres. Mai ales ca era infiorator si afara.... suierau pasarile si latrau cainii, scartaiau geamurile chiar dupa ce se linistise leganarea sesizabila de catre ea. Film de groaza. Doamne fereste!
karligutza
sunt mamica Adelutei
alinutza00 spune:
karligutza, ingrozitor ceea ce i s a intamplat sorei tale. Sincere condoleante...nu mi pot imagina durerea ei, iar acum si cutremurele care nu se mai termina... In perioada asta nu ar putea locui cu cineva, prieteni etc, macar sa nu mai stea singura cu fetitele? O putem ajuta cu ceva?