Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (37)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Pogos, inca ceva: la vremea respectiva mergai de placere sau erai constrinsa de parinti?

si eu am avut in urma RMN ului aceeasi intreabre, daca am avut accident de masina sau ceva in copilariedr nu am facut gimnastica, ci doar acrobatii de copil neastimparat, cu cazaturi din copaci si alte alea. am crescut intr=o zona superba de munte si aveam toate dealurile, luncile, padurile la indemana incat acum ma intreb cum am supravietuit la cite am facut....si noi, pe copiii nostri nu ii lasam nici pe trotuar acum nesupravegheati.

spunea cineva ca isi va supraveghea mereu copilul, in parc, oriunde.
FOARTE BINE!! asa sa faca. eu cind merg cu ea in parc, chiar daca stau de vorba cu alte mame, nu o las din ochi o clipa. la tobogane, sint linga ea. nici nu stii cine o poate impinge, sau sa ii alunece un picior (au facut astia unele abrubte cu scari inguste...), sau masini, bicilete, scutere...plus tot felul de nebuni.
Prima si singura data s-a intimpalt duminica trecuta sa nu fiu o secunda cu ochii pe ea, si cu 3 adulti linga ea a dat o bicicleta peste ea de am cezut ca mor. eram linga parcul izvor, eu m-am dus pina la masina la 2 m sa iau apa, ea a ramas p banca cu taica'su care era antrenat in discutie cu prietenii nostri, rebecca a venit dupa mine si s-a intimplat. nu a avut decit o julitura urita la cot si una la genunchi, o sperietura mare, insa norocul a fost ca biciclistul sa fie pe faza sa nu o loveasca prea rau, dar cind am vazut-=o printre roti acolo am crezut ca mor. asa ca am invata fiecare ceva din lectia asta, ea sa se uite foarte bine in stinga si in drepta si daca eu i-am zis sa stea pe banca si sa ma astepte, asa sa faca. singura doar cu mine sau cu taic'su nu a patit pina acum niciodata nimic.

ma uit ca multe mame sint asa relaxate, stau la povesti si copiii lor fac ce vor, se indeparteaza mult de ele, sint ei in pericol sau pun in pericol alti copii mai mici.
o fetita alalta-seara in parc se juca in partea opusa de maica'sa, cu fetita mea la nisip. molfaia la o guma, o scotea si o intindea intre degete, o baga inapoi si si mai baga mainile in nisip -care e infect in parcurile noastre- iar lua guma si o intindea prinde degete incat mie mi-a vnit sa vomit.

stiu ca si noi cind eram mici mincam direct din copaci fructe si nu le mai spalam si cite si mai cite, dar s-au schimbat mult vremurile.

Patricia s22 si Rebecca 05.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

PATRICIA eu ma gandisem,daca aveam fetita sa o dau la inot si dans sportiv cred ca sunt doua sporturi care ii dezvolta frumos.Acum ramane inotul si ma mai gandesc la al 2-lea. Baletul iar stiu ca este f greu.

Eu cred ca am facut planuri pana in clasa a1-a,sotul a zis ca sunt dusa ,dar abia astept sa vina bebe

Meleea 24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pup fetele! Multumesc pentru aprecieri.

Patricia, eu nu mi-as da copiii la gimnastica. E un sport prea dur. Eu am facut de la 5 la 6 ani (mai mult nu am rezistat ). S-or mai fi schimbat vremurile, dar... Pot spune ca ma numaram printre norocoase, ca nu eram prea talentata si nu ma prea bagau in seama, dar tot am luat o palma peste fund si tipete cat cuprinde. Mie imi era si teama de paralele si ma obligau sa am urc pe bara de sus. Brrr!!! Plus problemele de sanatate care apar pentru cele care chiar si fac performanta. Ca alternative ok, zic eu, sunt gimnastica aerobica si ritmica.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Am chiulit si eu o ora, ca e un targ de Pasti, chiar aici langa mine. E un mare fas, slab tare de tot. Dar tot mi-am luat cateva prostii. I-am luat lui bb un costumas rosu . Atat ati vorbit despre bleu, ca mi-am luat pana si mie o camasa de noapte pentru spital VERDE, cu toate ca cea cu albastru parca era mai frumusica .

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

Eu nu ma gandesc neaparat la performanta,ci doar la sporturi care sa ii ajute sa se dzvolte frumos si sa-i faca sa iubeasca miscarea si daca in viitor demonstreaza ca are talent si vrea sa faca performanta f bine,dar nu se stie niciodata.... important este sa le placa si sa se duca cu placere nu cu frica.... parerea mea.

Meleea 24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coccorina spune:

Patricia - eu am facut gimnastica d ela 4 ani si jumatate, pana la 11 ani. Nu am stiut ce e aia copilarie, eu m-am jucat cu papusile de la 12 ani pana in cls a 8-a. ANtrenament, ore, lectii, antrenament, somn, mancare de un anumit fel, multa multa munca. Daca ajungi cineva e si rasplata. EU am o medalie de aur de la onesti, campionat national dar, cum mi-am luxat mana dreapta de 2 ori intr-o luna si mi-a interzis dr sa mai intru in sala macar 2 luni(ca prima oara nu ascultasem) am apucat sa vad ca de fapt viata/copilaria e altfel, si nu am mai vrut eu pe urma sa merg. Mi-a parut rau la vreun an dupa aceea, caci imi lipsea si plus ca stiam ca puteam sa fac mai mult...dar, deh, viata. Ca si concluzie, daca o dai de proba si chiar ii place, las-o - un sport datrorita disciplinei te educa altfel. Decizia e a ta.

viitoare mamica fericita!!! 23+ Isabelle
Zambeste, viata e frumoasa!!!

Mergi la inceput

cornelia, multumesc si tie!
hai ca ai fost sipatica cu verdele de la camasa
eu mi-am cumparat una banan, chiar mi-am pregati un fel de bagaj, asta chiar din seara in care am singerat putin dupa amniocenteza.
asa ca mi-am pus deoparte 1 camasa, 1 pijama (noi), 2 prosoape, sapun, chiloti, colanti+1 tricou, sa fie acolo adunate.

meleea, o sa vad abia maine despre ce este vorba. dar ma gindesc ca daca e de la scoala de sport este pentru asa ceva, pt lotul de gimnaste. daca e vorba de ceva lejer si ii va placea, atunci e ok. cunosc si eu o fetita care era foarte buna gimnasta, la un antrenament i-au rupt ceva, cred ca un muschi, a tot facut operatii dar degeaba, acum tot schioapa merge si s-a ingrasat ff mult.
oricum mi-au prins tare bine parerile celor 2 mamici trecute personal prin asa ceva.

Mergi la inceput

cocorina, mama ce de mamici au facut gimnastica in grupa noastra!
multumesc si tie! chair nu ma asteptam sa primesc pareri de la mamici gimnaste
important e sa ii placa ei, dar sa ii placa cu adevarat, insa eu o vad mai mult cu inclinatii de dans/balet deocamdata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_1979 spune:

buna fete! Eu din pacate trebuie sa fac glicemia , deoarece mi-a iesit glucoza in urina , ceea de inseamna ca s-ar putea sa am diabet gestational , dar din cate a zis doctorita nu e ceva ff grav , iar dupa sarcina va disparea !
Moniland spune-mi te rog si mie dupa ce ai fost racita cu febra te-ai simtit asa mai molesita cateva zile , fara pofta de mancare , intrucat eu nu ma prea simt bine am o satre de slabiciune ,nu prea am pofta de mancare si am greturi mai nou , mai ales dupa ce am folosit augmentin !
Tineti-mi va rog si mie pumnii , intrucat mi-e tare frica de ce va urma si sper ca bebelul meu sa fie bine ! Voi aveti arsuri ? Eu nu po sta intinsa pe spae din cauza arsurilor , abia daca ma mai potolesc seara 2 cani cu lapte , e normal sa am arsuri asa puternice , se mai confrunta cineva cu asa ceva?
24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauf1000 spune:

buna mamici. si eu am facut gimnastica pana am reusit sa ma accidentez si am ramas pe bara... dar nu cred ca as lasa-o pe fiica-mea sa faca la fel...asa zic acum...vom mai vedea...

24s +

Mergi la inceput