Calendarul gradinarului vesel :- } (7)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

A, e cam ca la mine. Eu sint la limita lui 7, spre 8. Nu stiu ce fel de flori iti plac. Rezistente sint black eye susan, russian sage (si alte feluri de sage), eu am o multime de margarete si vad ca le place. Cind e foarte cald la mine numai trandafirii mai fac flori, restul de flori sint lesinate toate. Arbusti po****ri sint crape myrtle. Canna iarasi merge foarte bine. Ma mai gindesc!
Poti sa inchiriezi un "tiller" electric de la Home Depot. Scoti pietrele si "sapi" cu ala. Daca e atit de rau pamintul mai ia din el si inlocuieste-l cu altul mai bun. Ziarul le mai sufoca pe buruieni, de aia se pune. Exista si nu stiu ce pinza speciala de cumparat, dar n-are rost sa dai banii pe ea ca functioneaza bine si metoda asta. Plus ca oricum il acoperi cu mulch si nu se vede.

Mergi la inceput

Uitasem sa zic de udat. E suficient de doua ori pe saptamina, dar atunci trebuie udat mult. E mai bine sa uzi mult si rar, decit des si putin.
Eu ud tot asa si completez la flori cu furtunul. Vezi tu, ca iti cer ele cind le e sete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Mersi frumos, Ramona..
O fi o boala asta, ca acu vreau sa am gazonul cel mai tare din parcare, ma uit la toate sa vaz ce si cum

Mergi la inceput

Ah, boala asta o are si sotul meu. Eu tot atentez la gazonul "lui", ca as mai avea nevoie de loc pentru floricele si legume, chiar vreun pom fructifer.
Cred ca am uitat sa va povestesc despre smochinul meu mititel. Nici nu mai stiu cind l-am cumparat, am scris aici. Cred ca in februarie. Am vazut ca n-a facut flori, dar a crescut frumos. Abia zilele trecute am observat ca are o multime de smochine in el! Probabil ca o fi avut flori inainte sa-l cumpar eu, altfel nu-mi explic. Nu le-am numarat, dar sigur sint mai mult de 20 de fructe acolo. Cind l-am cumparat n-avea nici un metru, a si crescut mult in lunile astea.

Edit sa va spun sa nu va bazati pe mine pentru deschis capitol nou, ca habar n-am cum se face chestia asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Ramona,
Lupa o sa-mi iau cu siguranta pentru ca-mi trebuie sa caut si macul ala scump de l-am semanat si nici gand sa iasa macar un firicel acolo ! Numai ochiul boului(asterul) mi-a iesit, dupa ce am si deranjat fara sa vreau pamantul unde era semanat. Dar nu s-a suparat de deranj. In schimb, mi-a dat cineva seminte de alea combinate mai multe feluri la un loc, si alea au iesit toate. Am galbenele, zinia, si nu mai stiu ce care are frunzele asa ca mararul. O sa vad ce o fi.
Lacarmioarele sa stii ca si la mine mor, adica frunzele se fac maronii , asa cam prin iulie, datorita faptului ca ale mele sunt puse la soare puternic, dar reapar primavara fara nici o grija.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

azi iar n-am avut de lucru si mi-am luat 2 ghivece de campanula bali, cu gindul sa le pun in gradina (cica astea rezista la frig). uitindu-ma insa pe diverse site-uri am vazut ca sunt bune si de tinut in casa si arata superb in ghivece...acuma ce sa fac ?? :) sa le pun in gradina sau sa le tin in casa ? daca aveti si voi campanule, unde credeti ca le merge mai bine? singura problema cu tinutul in casa e ca se usuca peste iarna si nu-mi prea place sa ma uit la crengi uscate in casa...:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

ps. ramona, am pus ingrasamint (destul,cred eu) pentru bulbi. nush ce au de nu dau boboci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madairina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Macrina

Inca ceva, gazonul de cate ori se uda?
Tipul de aici l-a pus de 2 ori pe sapt dar parca mi-e mila de iarba asta pe 30grdC fara apa. Eu as uda-o zilnic, dar cred ca se face mlastina.
Si nu e bine sa se ude iarba ziua in amiaza mare?

Noua ni s-a spus ca gazonul de uda zilnic de cand il pui si pana il tunzi a doua oara dupa aceea poti sa mai sari peste cate o zi. Noi evitam sa il udam la pranz ca e foarte cald dar seara este OK.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui petra

Ramona,
Lupa o sa-mi iau cu siguranta pentru ca-mi trebuie sa caut si macul ala scump de l-am semanat si nici gand sa iasa macar un firicel acolo ! Numai ochiul boului(asterul) mi-a iesit, dupa ce am si deranjat fara sa vreau pamantul unde era semanat. Dar nu s-a suparat de deranj. In schimb, mi-a dat cineva seminte de alea combinate mai multe feluri la un loc, si alea au iesit toate. Am galbenele, zinia, si nu mai stiu ce care are frunzele asa ca mararul. O sa vad ce o fi.
Lacarmioarele sa stii ca si la mine mor, adica frunzele se fac maronii , asa cam prin iulie, datorita faptului ca ale mele sunt puse la soare puternic, dar reapar primavara fara nici o grija.

La toti numai bine!

Chiar nimic? Hmmm... eu sper ca doar intirzie. Alea ca mararul ar putea fi cosmos. Am si eu, chiar a inflorit prima zilele trecute.
M-am lamurit cu lacramioarele. Cred ca sint OK daca zici ca asa se intimpla si la tine. Adica sint mai amarite, dar nu ca si cind mor. Cred ca asta se intimpla, "se retrag" pina la anul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Buna fetelor!
Eu sunt incepatoare, dar incepatoare rau, nici la grupa mica nu sunt. Sper sa ma primiti si pe mine si sa aveti rabdare cu intrebarile mele. Dar am sa citesc din urma. Ma bucur tare de tot ca v-am descoperit.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput