Calendarul gradinarului vesel :- } (7)
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Carmen,bun venit si sa stapaniti sanatosi casuta!
Leusteanul neaparat mai la umbra,lui asa ii place,restul legumelor soare cat cuprinde!Noi udam seara de obicei,doar sambata udam dimineata ca atunci avem timp!
Ramona,iti dai seama cat de fericite sunt!Si eu pe langa ele,ca e gratis!
Ema,nu am ismene,nici nu am vazut la cunoscutii mei la nici unu!
Garofitele mele stau sa infloreasca,cum o sa dea caldura,explozie o sa fie!
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Ramona J spune:
Am cauat ismene, e vreo $7 o planta. N-am cumparat, astept vreun deal mai bun.
In schimb am cumparat o multime de bulbi, sa vad pe unde-i mai pun. Mare lucru daca nu ma ia sotul la bataie intr-o zi! Saracul, e ca sotul lui Huacin, n-a avut de ales si s-a invatat.
Carmen, nu stiu daca aveti scule de gradinarit. Noi am tot cumparat, am verificat reviews si am testat pe pielea noastra. Daca vrei sa cumperi vreunele si ai nelamuriri incerc sa-ti raspund atit cit ma pricep.
Petra, venira semintele? Sa stii ca vreo doua lacramioare nu cred ca vor supravietui. Restul arata bine, daca se prind alea si apuca sa se mai si inmulteasca eu sint foarte bucuroasa. Nu stiu ce nu le-o fi placut, altele la doar citiva cm de ele sint OK. De ajuns au ajuns toate in stare impecabila, numai ca nu le-o placea solul asta texan.
huacin spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui simali
Te imbraci ponosit si te duci la vizionare pe jos. Adica te duci cu masina pana in apropiere, cand nu te vede nimeni cobori si la locul de intalnire apari pe jos. Spui c-ai venit cu autobuzul. Pe bune... nu glumesc. "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice |
nu o sa-ti vina sa crezi, dar eu ma imbrac de obicei "modest", jeans, raiat sau pantalon comod, o bluza draguta asortata, doar putin ruj sau gloss, parul impletit intr-o singura coada, e muuult prea lung sa-i pot face altceva; nu look-ul i-a impresionat, nici masina, e un clio mic si aparent necostisitor
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](floare.gif)
huacin spune:
Ramona, de aceea recunosteai tu "tipul" de sot, inteleg ca si tu ai unul "tolerant". glumim, glumim, dar am prietene cu soti ciudati, ca sa nu spun altfel: ma bucur ca al meu e ok pentru mine, ceea ce e cel mai important.
In ceea ce priveste sfaturile pentru unelte, sunt numai "urechi" si eu. Sunt sigura ca voi avea terenul pe care mi-l doresc atat, asa ca-mi fac lectiile. Pe vremea cand gradinaream cu bunicii, erau alte unelte, doar din cele manuale, nimic electric sau pe motorina.
Stiti ce mai testez cum se comporta in ghiveci? kiwi! Smochinul luat zilele trecute arata bine, creste vazand cu ochii. La kiwi s-a vazut si mai repede: cand l-am adus acasa era neudat si ofilit; la vreo ora dupa arata "fresh"! Nu stiu, are ceva planta asta, pare "vie" in sensul bun. Aseara am fost la hornbach sa iau mancare pantru caine si pisica si niste "bete" pe care sa scrii numele plantelelor ca sa nu le jumulesti din greseala pentru prietena careia i-am dat prima tura de bulbi venita. Am vazut planta de kiwi, dar luasem deja un nufar din care am mai avut in acvarii (inainte sa avem carasi cu voal) si care se comporta foarte bine in conditii de interior; chiar se inmulteau teribil, cand i-am avut. Cel luat ieri e mai mare, nu a crescut cu pesti Azi l-am tarat pe al meu sot in horbach imediat ce m-am trezit, am baut nessul in masina! Ramasesem cu gandul la kiwi!
valentinag gandacul de colorado e tare pacatos pentru cartofi, rosii si vinete; bunicii mei ii strangeau cu mana intr-o cutie si apoi ii ardeau pe toti; exista si unele chimicale, dar stiu ca pun tot felul de conditii cand e vorba de consumul legumelor; daca nu ai multe plante atacate, incearca manual; e o munca grea, trebuie sa te uiti si pe spatele frunzelor; pe cele pe care erau depuse oua, tin minte ca bunicii le rupeau si le ardeau.
Ramona J spune:
Asa faceam si noi cu adunatul gindacilor de Colorado, urit imi era de ei! Cam la atit se rezuma experienta mea de gradinarit pina sa am casa.
Am fost si noi astazi si am lasat o gramada de bani la Lowe's. Punem mulch in fata casei, am cumparat citeva rasaduri de rosii. Ieri am constatat ca s-au rupt doua plante, cele mai mari desigur! Atit de mult a plouat ca au putrezit la radacina! Au trecut vreo cinci zile de la ultima ploaie si acolo e noroi de nu pot sa intru. Ba acum iar sint nori, mi-e ca ploua si ramin fara toate plantele.
M-am imbolnavit cite plante adusesera, pe toate le-as fi luat! In fine, am fost cuminte. Doar am comanda aia de bulbi si oricum nu stiu unde-i mai pun si pe aia.
Am mutat la dusty miller, liriope si oxalia. Nu stii niciodata ce marime vor avea plantele in final. Am plantat impreuna dusty miller si verbena, trebuia sa fie de aceeasi inaltime. Acum dusty miller e dublu size, nici nu se mai vede acusi verbena dintre ele.
O lacramioara s-a dus, dar celelalte imi par OK. Sper sa supravietuiasca. A adunat sotul meu frunzele pe acolo, eu i-am zis sa fie atent, dar stiu eu...
Ce a mai inflorit prin gradinile voastre? Eu astept coada soricelului, crinul alb, hortensiile. Mai sint niste azalee care fac flori acum, dar au putini boboci. A, infloreste si leandrul!
Mariaa spune:
Acum bujorii, daliile si garofitele de gradina sunt in floare la mine
Am luat saptamana trecuta o magnolie din fericire inca cu flori (roz) pe ea.
Voi ce stiti, exista magnolii si de talie mica sau tufe, cumva?
Intreb pentru ca tulpina e destul de scurta si apoi vine coroana care-i bine dezvoltata si ma gandeam oare asa scurta ramane? E mai degraba tufa acum, nu pom, sper sa mai creasca.
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea
****** am un inger pazitor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
ramona, si mie imi apar bobocii tufelor de azalee, vad ca si caprifoiul are multi boboci.una din tufele de ceanothus se incapatineaza sa nu infloreasca...:(
huacin spune:
Fetelor, am descoperit ca nu sunt singura cu kiwi si smochin la ghiveci e chiar o moda! deci...n-am descoperit ceva nou pe frontul asta... raman in top cu nucul si alunul, pentru ca braduti si iasomie la ghiveci s-au mai vazut
pentru putine lucruri m-am rugat in viata cum ma rog acum pentru ca sa-mi iasa pasenta cu terenul... deh, apelam la Dumnezeu cand avem nevoie... ete, ma apucai si de filosofat...
Voi va laudati cu gradina, eu cu plantele de ghiveci; am inflorite: o orhidee, garofitele, anthuriumul si, evident, calamondinul, micul, dar neobositul calamondin care a facut flori si fructe cam in permanenta, dar e mult mai vioi din martie incepind... evident muscatele "curgatoare" sunt pline de boboci... la fel si crinul pitic pe care l-am lasat asta-iarna in jardiniera, crezind ca a murit, pentru ca anul trecut nu a dat niciun semn de viata; am lasat ghiveciul - mare, ce-i drept, cam 38l - in jardiniera, in ideea ca se mai dezinfecteaza pamantul... nu l-am udat pana prin aprilie, cand am realizat ca iese crinul... are 3 tije cam la 25 cm, cu boboci pe fiecare; e crin pitic, portocaliu, dar nu-mi amintesc ce varietate...
huacin spune:
Am uitat ceva: ca premiu de consolare temporara, ma gandesc sa-mi fac provizii de seminte; e mai usor financiar sa le strang in timp; am mai tinut seminte peste ani, inclusiv culese de mine, adica fara niciun fel de tratament si au incoltit cand au fost insamantate cam in acelasi procent cu cele cumparate "proaspete"; in hol la mine e destul de cald, dar, fiind o camera interioara, e relativ constanta temperatura; umiditatea e foarte scazuta; presupun ca le priesc conditiile, desi nu sunt ok, teoretic vorbind. Cred ca tot pe la voi am citit cum ar trebui pastrate semintele: intr-un cos/cutie deschisa asezate in ordinea expirarii pachetelelor. Cele culese de mine stiu ca rezista cel putin 2 ani, dar nu mai am, le-am dat pe cele din anii trecuti. Vad ce mai culeg anul acesta, am bafta de obicei, pe la rude, prieteni, etc; nu sunt genul care sa dau iama in parcurile si gradinile publice, insa oriunde culeg, o fac cu acordul proprietarului; nici mie nu mi-ar place sa-mi "atace" cineva proprietatea...
Ramona J spune:
Ce de floricele aveti!
Huacin, nuc sigur nu mai are nimeni in ghiveci.
Asa pastrez si eu semintele, in ordinea expirarii. Am pus anul asta unele expirate de vreun an si chiar cred ca au rasarit toate, ca am avut ce rari la ele.
Anul trecut am lasat afara semintele de rosii din Romania, peste vara au fost multe zile cu peste 40C. Ei bine, au rasarit mai bine si mai repede decit semintele proaspat cumparate!