Calendarul gradinarului vesel :- } (7)
Raspunsuri - Pagina 18
simali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui petra Deci ne-am impotmolit la capitolul "balega" !!!! RAmona, uite o idee de bussines acum pe vreme de criza financiara ! DAca am fii mai aproape ne-am asocia ! Sau putem face asa: tu tii vaca, o duci la pasune, eu fabric biscuitii !!!!Ce zici ??? ![]() |
Nu e strategic sa faceti balegar de vaca. Va suspecteaza foarte repede lumea ca nu e ecologic (ca aveti vaci hranite cu hormoni ca sa faceti lapte mult). Faceti de cal. La cai lumea nu e asa de suspicioasa. Balegar de mustang din preriile americane... Parca vad o reclama de-aia gen "Mallboro Contry". Ta!Ta!

"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
Ieri am tuns iarba cu masina manuala. Mi-am luat special o masina manuala de tuns iarba ca sa fac miscare - plus considerente ecologice. Vecinii ma intreaba daca nu vreau sa-mi imprumute curent pentru masina. "Va chinuiti asa", zice unul. Altul "Nu va ajuta sotul?". "NU ma chinui, imi place", raspund eu. Dar ma intreb: daca-mi luam o banda de fitness si alergam pe ea pana cadeam lata tot de compatimit eram?
Vladu s-a jucat in timpul asta.
E super fain sa tunzi iarba cu masina manuala. Miroase dumnezeieste si dupa o zi de stat cu fundul pe scaun la birou e tot ce-ti trebuie. Din pacate a venit o furtuna si a trebuit sa plecam acasa.
Alice
valentinag spune:
Ramona,oi avea eu multe talete
,dar la facut bijuterii in nici un caz nu sunt buna,doar la cumparat
Este site-ul prietenei mele,ea le face si mie imi plac,am foarte multe de la ea!Merci de raspuns!Lalelele mele nu au mai facut asa multe flori anul asta,din vreo 50 de bulbi nu stiu daca au inflorit 20,de asta intrebam daca tre'
sa le scot si sa le replantez!Pune pozele!
Ema,uau!Ce de flori ai,fa si tu album te rog!
Cat despre biscuiti olandezi,io n-am nevoie,ca inca mai avem compost de cand avea mamaia mea vaca,plus de asta avem porci,si pune balegarul la macerat peste iarna,primavara e numa bun de pus la flori si legume!
Simali,de care masina de tuns iarba zici ca ai?cum manuala?Noi avem una pe benzina,cu guta,care taie si buruieni mai mari,nu doar iarba!Si da,mor de dragul mirosului de iarba proaspat cosita,miroase a viata,a natura,a prospat,nu's cum sa zic!
Sunt foarte suparata,aseara am constatat ca deja au aparut gandacii de colorado pe cartofi
Abia au 15 cm inaltime si ii mananca nenorocitii!Nu as vrea sa le dau cu nimic,ca vreau sa fie cat mai ecologici,dar totusi,nu pot sa-i las asa,timp sa-i adun mereu nu am,iar pe mamaie nu pot s-o pun sa faca chestia asta,ca si asa face destule.Vreo idee?
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
simali spune:
E o masina de la Bosh. Arata ca o masina electrica dar o impingi cu mana. Nu are rezervor de nimic. Doar un cutit rotativ. Taie foarte bine si egal cu conditia sa nu lasi iarba sa creasca mai mult de 15cm. Pentru ierburi mari noi folosim un "trimmer" electric cu fir (ala de face un zgomot asurzitor cand taie municipalitatile pe strada cu el) sau pur si simplu coasa. Dar daca tin totul sub control nu mai am nevoie de "trimmer".
Alice
olympia spune:
Ramona,
!
Simali, tare faza cu banda de alergat si masina de tuns iarba! Si eu cand ma duc sa sap zic ca merg "la sala" ![]()
Mi-am amintit o faza dintr-o emisiune de demult a Loredanei Groza despre tiganii muzicanti...
Era Tamango tobosarul cu nevasta-sa Nadia, subtire dar vanjoasa, dansa din buric. Loredana pipaie admirativ bratele Nadiei, cu muschi tari, bine desenati si Tamango zice ranjind "E de la fiare!", iar Loredana neincrezatoare "Pe bune, mergi la sala, tragi de fiare?"...
Zambeste inocent Tamango " NUUU! De la FIARE VECHI! Pai nevasta-mea poa' sa tina si caruta sa schimb roata daca e nevoie!!!" ![]()
Pene colorate... cate putin din toate!
Ramona J spune:
LOL, Olympia! Intr-o zi ma gindisem si eu sa ies la alergat, m-am gindit ca-mi consum energia aiurea cind as putea sa dau cu sapa...
Valentina, de la atitea bunatati ti se face gradina frumoasa.
Cu lalelele patii la fel, am dat vina pe Texas.
Simali, sint si cai, pot oferi variante.![]()
Am gasit un blog dragut, pentru cine vorbeste engleza:
www.gardengirltv.com
emaaimee spune:
buna fetele,
nu prea am dispozitie de facut poze inca, e tare vant si inca ma dor urechile si gatul(mi-am scos amigdalele pe 28apr si-s intr-o stare mizerabila, ma vait pe unde pot). dar tot am mai fost azi cu vecina mea si am gasit niste bulbi crescuti( cica se pun acum si dau intre iun-aug) la reducere 50%(speed, la Woodie's DIY): crini asiatici galbeni-3 buc/€1.49, crini asiatici colorati(3 buc)-€1.49, o dalie superba, niste frezii colorate(25)-€2.25, crocosminia(20)-2.25.
mi-am mai luat o Busy Lizzy double, inalta de vreo 10cm, plina de floricele- impatiens/sporul casei batuta, cred-2.99. si 3 garofite pitice roz, buy 2 get 3rd free-5euro.
soacra mea le-a examinat si a spus ca sunt bune ![]()
acum sa vedem cand le plantam.
hai sa vedeti ca nu am www.bakker-irl.com/r_10039" target="_blank">Ismene in casa
am inteles ca miros imbatator. aveti?
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
speed spune:
emaaimee,hortensiile au venit sub forma de radacini cu vreo 3 craci
, 2 au inmugurit,a treia inca e sub forma de craca :)
weekendul asta dau o raita prin woodies si B&Q ca si acolo au plantute faine si ieftine :) ismene n-am! da' o sa caut...:)
Carmenbr spune:
Fetelor ma alatur si eu grupului vostru de gradinari. Din pacate eu nu stiu nimic de gradinarit, darn e-am luat o casa si as vrea sa ma apuc de pus cate una-alta. Asa ca am nevoie de sfaturi si incurajari. Multumesc in advance pt asta.
Deci am cele 2 laterale ale casei, una mai insorita, alta mai putin. Vreau sa pun rosii, fasole verde, ardei, dovlecei, leustean si patrunjel. Care unde se planteaza? La soare, la umbra? Cum se uda, doar dimineata sau si seara? La radacina sau si pe frunze?
Am si gazonul din fata si spatele casei care e destul de distrus, in sensul ca proprietarul nu a mai udat din februarie pt ca stia ca pleaca. Eu il ud acum in fiecare zi, dimineata si seara cate 10 minute, dar nu stiu daca e sufficient sau prea mult. Nu mai avem bani sa investim si intr-un nou gazon anul asta si sper sa il refac cat de cat.
Ramona, tu ai ceva sfaturi mai speciale stiind cum se adapteaza plantele aici sau e aceeasi procedura indifferent de tara?
Multumesc mult si spor la treaba!
4 anisori...uraaa!
Ramona J spune:
Welcome Carmen si inca o data felicitari pentru casa!
Cam toate legumele prefera sa fie la soare. Am aflat si eu de la Andrada ca leusteanul si loboda au nevoie de ceva umbra, ceea ce ar explica insuccesul meu cu astea doua plante.
E bine sa nu uzi seara, nici iarba. Mai bine lasi 15 minute dimineata, dar "don't overdo it", ca nici prea multa apa nu e buna. Poti sa mai pui si seminte. Treci cu grebla si faci mini-santuri. Poti sa cumperi un spreader, sa mearga semintele uniform. Sint unele mici, de le tii in mina (handheld). Pe termen lung, daca tot v-ati luat casa ar fi bine unul mai mare. Exista doua variante: broadcast, care imprastie semintele pe o zona mai mare, sau drop. Fiecare avantaje si dezavantaje. Noi avem broadcast si as vrea drop spreader. M-am trezit ca imi creste iarba prin tot felul de locuri unde n-as fi vrut. Cu drop spreader ai mai mult control. Astea sint bune sa imprastii si ingrasamint, alte cele. Nu sint scumpe, citeva zeci de dolari si merita banii.
Daca te hotarasti sa pui seminte de iarba sa nu calcati pe gazon vreo zece zile si musai sa udati zilnic.
Regulile generale sint aceleasi la gradinarit, in rest te adaptezi locului.
Spor la treaba, te asteptam cu poze si cu intrebari.