Calendarul gradinarului vesel :- } (7)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Si-a cumparat cineva aparat de masurat PH-ul si umiditatea pamantului? E bun de ceva?

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

simali felicitari pentru trandafiri! stai linistita, am vazut trandafiri in soluri sarace; nu sunt extrem de spectaculosi, dar arata rezonabil; au radacini puternice, se vor descurca ei!

nu am incercat testele de ph si umiditate, dar, dupa cum stii, eu nu am gradina inca eu folosesc testele de ph la acvarii, acolo sunt vitale; teoretic iti este util sa stii inainte sa plantezi ce fel de sol ai, dar, daca ai deja destule plante pe el, cred ca te poti orienta si "din mers".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

huacin, imi pare tare rau de gradina. N-a fost sa fie. Nu renunta insa. Noi am cautat cam 2 ani pana am gasit ceva ce sa se potriveasca si cu bugetul si cu nevoile si cu aspiratiile. Asta-i un an excelent pentru cumparat terenuri.

Plus ca sa sti ca uneori vanzatorii fac fel de fel de fite dar daca le mai dai asa, de control, un telefon din cand in cand, sunt multe sanse sa afli ca s-au razgandit. Eu am cumparat pe firma un teren asa. Proprietarul a zis ca vinde, apoi ca nu mai vinde, apoi iar vindea. Si ce era cel mai interesant, ca el parea sa fie tot satul. E un razboi al nervilor in care castiga ala capabil sa intre pe gem cand este dat afara pe usa. As putea scrie un roman suprarealist cu aventurile mele din lumea imobiliarelor. Este un domeniu straniu, in care nimic din principiile afacerilor din orice alt domeniu nu pare sa functioneze. Zici ca a adunat Dumnezeu toti dementii si i-a facut ori vanzatori ori agenti imobiliari.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

simali esti o scumpa! si eu am lucrat candva in imobiliare, tocmai de aceea mi-e mai ciuda pe mine, decat pe vanzator; bietul om nu a avut nicio vina, baiatul lui e nebunul, dar nu ma incurc cu asa ceva oricum, se poate razgandi si super-razgandi! Am mai lansat cateva ancore pe acolo, dar cum or vrea; doar ca nu-i inteleg, prefera sa stea cu pamantul nelucrat cu anii, au destul toti; chiar vorbeam cu o batrana; e singura, vaduva, i-au murit toti copiii, nu are nepoti sau alte rude si "tine" o gospodarie uriasa pentru o singura persoana; "sa fie" zice ea; macar ea lucreaza pamantul, dar sunt multe terenuri parasite, nelucrate de ani multi, livezi in paragina, etc; acum niste ani eu am presat-o pe mama sa vanda casa bunicilor de la tara, nu pentru bani, a luat pe ea 500 usd, pe care i-a impartit cu sora ei, ci pentru ca se degrada vazind cu ochii si m-am gandit mereu ca bunicilor nu le-ar fi placut sa-si vada gospodaria asa, abandonata! acum imi pare rau, in sensul ca ar fi fost perfecta pentru ce vreau eu, pe atunci mi se parea mult prea costisitor sa ma ocup de ea, nu ne permiteam deloc... asta este, macar ma consoleaza ca am ales perfect familia, este minunat intretinuta, exact cum si-ar fi dorit bunicii...

Mergi la inceput

am uitat sa ma laud: mi-am luat un smochin, pana la urma, nu am mai rezistat ispitei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

simali, al doilea tip de trandafiri pe care i-ai luat seamana tare cu o tufa de trandafiri ce o am si eu. nu te necaji ca e terenul bolovanos, si al meu tot asa e si s-a intins tufa in veselie. florile au miros tare placut si puternic, o floare -doua umplu toata casa cu parfum. ai mei au inflorit pina tirziu in iarna.
de ph nush ce sa zic, chiar zilele trecute ma gindeam ca nici eu habar n-am ce ph are pamintul din gradina mea...
huacin, sa-ti traiasca smochinul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nici eu nu stiu cum e cu ph-ul la mine in gradina, demult ma bate gindul sa-l testez. Dar am eu o banuiala, dupa cum vad ca sint plantele.
Eu am primit lacramioare de la Petra . Au ajuns bine, sint superbe - le-am pus in gradina si astept cu nerabdare sa "take over" in locul meu umbros.
Felicitari pentru smochin, dar ce faci cu el?
Zilele trecute am cumparat o multime de ierburi, unele dintre ele mai dubioase gen curry, patchouli, eucalipt. Acum sa vad ce voi face cu ele. Am si mai normale, dar nu m-am putut abtine de la exotice.
Trandafirii nu sint foarte pretentiosi, daca merg ei bine in Texas atunci cred ca se poate oriunde. Astea fiind spuse ai mei au tot felul de probleme (fainare, pete, aphids). Ii tratez dar nu ma agit prea tare. Am vazut din anii trecuti ca asta se intimpla an de an si apoi isi revin. Plus ca unele soiuri sint mai sensibile.
Spor la gradinarit, la mine au venit ploile si buruienile sint la intrecere cu florile. Nici nu stiu daca a trecut luna de cind le-am smuls si am sapat. Asa-mi trebuie daca n-am pus mulch.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

am plantat si eu lacramioare anul trecut luate de la magazin dar n-a iesit nimic. oare de ce?

philip
35weeksbabyboy
mommyandreea

Mergi la inceput

speed saru'mana de urare, sa ne traiasca la toti toate cele!

ramona smochinul traieste bine si intr-un ghiveci mai mare... imi amintesc ca am pus pentru altii si, cel putin vreo 2 ani cat am tinut legatura, le-a mers foarte bine... apoi mai vad, nu?

speranta moare ultima, poate ma "lipesc" eu de-o gradina... o prietena mi-a oferit un teren de vreo 2000 mp in pipera sa-mi pun florile, dar parca mi-e nu-stiu-cum; un an-doi nu-l vinde sigur, dar apoi daca-l vinde ce fac? cum/unde imi mut toate cele?!? ma tot gandesc... sa pun macar bulbii? imi vin cele 2 comenzi de la bakker si de la seminte.de, ar trebui sa-i pun undeva... voi ce ziceti?

Mergi la inceput

apropos de prietena cu terenul... la ea in gradina a testat rogojinile si porumbul ca invelitori... cu porumb nu i-a inghetat nici magnolia adusa de prin tarile calde, cum zice ea, cu rogojinile i-a murit papirusul care avea anul trecut vreo 2m, il plantase langa dusul de gradina si a crescut intr-o veselie... nu e foarte sigura, e posibil sa nu-l fi plantat destul de adanc, dar crede si ca rogojinile nu au fost la fel de calduroase ca porumbul... morala? anul asta si-a pus si porumb intr-un colt de gradina

Mergi la inceput