Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (97)
Raspunsuri - Pagina 17
claudinna spune:
andy.p, trebuie sa refacem BCG-ul (parca asha ii zice), ca nu i-a ramas semn pe manuta sper sa fie bine!
andy_galro, bebelusii au extremitatile mai reci decat restul corpului. stiu asta din maternitate, de cand a facut Razvan febra, ca nu au descopetit pana nu i-au pus termimetrul, iar apoi ii monitorizau si temperatura trunchiului si temperatura membrelor, deci separat
Anca, e superba Carla si mi-e tare drag sa o vad cum misuna:)
Razvan, care e cu o zi mai mic decat ea, sta f bine in fundulet, se taraste, face asha din fundulet, cum facea Carla la inceput, se deplaseaza putin inapoi, dar nicidecum cum face Carla.
a propos de statul in fundulet: Razvan a stat binisor cand avea 7 luni, iar intr-o saptamana doua n-a mai avut probleme! se intinde dupa jucarii din pozitia aia, se apleaca sa-si suga degetul de la picior si revin in fundulet. se ridica in fundulet de pe un plan inclinat...
deci daca sta acum un minut-doua, intr-o saptamana va sta incomparabil mai bine...asta am observat eu
blog in scutec
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
nikolici spune:
anca mai mai ce plimbareatza ai acolo.Ma gandesc cu bucurie dar si cu putzina suspiciune la momentul cand va incepe si KARINA sa exploreze.Oi face fatza situatiilor X dar Y?
Si nu vad coltzurile bine de la masa aia super frumoasa din living, baga niste aparatori.
Nikole mami de Karinutza(14.10.2008)
anca81 spune:
Claudinna, Laureta
Nikolici, mda, aparatorile pt. masa sunt 100% necesare.
Mamica fericita de Carla Alexandra(13.08.2008)
Piti mic se face mare
anamona spune:
ce pacat ca bate vantul afara..as fi stat toata ziua la joaca cu Tzuki in curte....
Anca mai dar ce precoce ai tu acolo :) e super scumpa abia astept sa inceapa si a mea sa umble prin casa, deocamdata abia sta singura cateva secunde in fundulet....imi e si teama sa nu care cumva sa o fortzez ca deh e printre cei mai mici de aici
Si ca veni vorba de siguranta casei, ce ati cumparat sau veti cumpara si de unde?
anca81 spune:
Anamona, Kid, Dyanira multumim
Dyanira, cam de o saptamana merge bine in 4 labute, mergea si inainte dar cadea mult in botic pentru ca nu stia sa puna frana. Acum o pot pune si pe jos pentru ca nu se mai arunca pe spate si nu mai da cu capul (cum facea pana acum).
Incerc sa o filmez si cum se ridica in picioare dar azi nu e prea "cooperanta", cum ma vede cu camera cum se lasa in fundulet .
Anamona, inca n-am cumparat nici un safety kit dar studiez si voi achizitiona cat de curand unul. Am inteles ca la Ikea s-ar gasi, voi sunteti privilegiate pentru ca stati in Bucuresti. Singura mea solutie din capatul asta de tara e sa-l comand de pe net.
toate mamicile si bebelusii, in special bolnaviorii.
Si un MAAAAAAAAAAARE pentru Monica care am auzit ca e cam suparici zilele astea. Hai Monicule, sus burtica
Noi am papat de pranz asa ca o taiem din nou afara.
Piti mic se face mare
dyanira spune:
Claudinna nici noi nu avem nici un semn pe manuta de la BCG dar am decis sa nu il refacem la sfatul mai multor dr si al mamei mele(care lucreaza in domeniu de peste 30 de ani).BCG se reface si la scoala oricum.Si eu am fost tare ingrijorata ca nu i-a aparut nici un semn la manuta dar m-au linistit, mi-au spus ca nu e nici o problema!
Si noua dr de familie ne-a dat trimitere sa il facem dar am zis pas!!
Acu sa vedem daca am gresit sau nu, ca eu nu sunt mare fan vaccine!!!
Speram sa fie cum ai zis si sa stea si Andrei repede in fundulet!!
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
baby_boy spune:
Anca cand am vazut-o pe Carla mergand in 4 labute mi-au dat lacrimile..si cat era de micuta...acum e o mica domnisoara..deja ma gandesc ca mai avem si noi un pic sa va ajungem
Dyanira ma bucur ca ai inceput sa scrii
Ramo nu pot sa ma supar pe tine orice ai scrie..si sa stii ca rosile is scumpe ..pe criza asta.....cum sa arunc cu ele. De asta am postat articolul ala care mi-a venit pe mail sa vad si parerea voastra.
Eu cred ca e si puseu dar e si el mancacios..deh e baiat... Si sa nu crezi ca nu suge...el suge la greu..azi-noapte din ora in ora..cu tot cu mama lor de cereale de la ora 8. Acum tocmai a ras castronul de supica crema de dovlecel, patrunjel, pastrarnac, morcov si putina ceapa verde..peste 200 de ml + completare tzitzi.. deci mancam nene..nu ne jucam.
Eu nu pot decat sa ma bucur..si sa doresc sa manance asa toti bebei care se diversifica.
Cristina , mamica de Raducu (7.10.2008)
anca81 spune:
Carla a adormit, astept sa se trezeasca si iesim.
Baby_boy, iti multumesc
Referitor la mancare, noi inca avem probleme cu legumele . Nu mananca decat cartof dulce, in combinatie cu carne de pui sau galbenus de ou. Alte legumea nu vrea neam. Nici cartoful dulce nu e un deliciu dar totusi reusesc sa-i dau cam 100 g.
Ce-as mai putea sa-i dau? Am citit ca aveti ceva carticica cu retete, unde as putea sa o vad?
Meniul nostru e cam asa in acest moment:
5 - 240 ml lapte (in somn)
9/10 - 160-200 g fructe (banana, para, kiwi si i-am dat si mango zilele trecute, s-a cam strambat; ma pun serios pe mar de maine). In fructe ii adaug si branza calcica, nu mult, cam 2 lingurite. Din 500 ml lapte si 4 pastile fac pentru 3 zile.
13.30/14 - 100-120 g cartof dulce cu carne de pui sau galbenus de ou, mai adaug si putin unt cateodata
17.30/18 - 170 g cereale
10.30 - 150 lapte (in somn)
In somn inseamna ca o culc, o ridic adormita din patut si ii dau asa laptele - altfel nu bea neam. In greutate habar nu am cat a luat, m-am relaxat total si n-am mai cantarit-o defel. Dar falcutele au revenit
Cam acestea sunt noutatile - sper sa o tina tot asa, sunt multumita de cum mananca in acest moment. Dar la noi nu se stie niciodata
Piti mic se face mare
anca81 spune:
Si daca tot atarn pe forum azi va spun (celor interesate) ca am gasit Sudocrem in farmaciile SensiBlu si Donna. Stiam ca doar la Mothercare se gaseste. E foarte buna, peste Bepanthen.
Piti mic se face mare
luminita2008 spune:
Anca, superba e Carla, mereu ma topesc dupa ea....sa-ti traiasca, mami!
Dyanira, abia acum pot sa-ti spun 'welcome back', ca dupa primele re-postari, nu eram sigura daca vei continua sau nu... eu am incercat si varianta cu papucei cand i-am scos pe huni. Si am pierdut o pereche, nu le place neam! Asa ca pentru moment am renuntat....
Laureta, nu-i bai daca ti-a scapat faza, dar baga si tu niste floricele pe campii, ca se poarta!!
Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26.09.2008
_
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi