Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie2009(109)
Raspunsuri - Pagina 20
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ayla21 Novus, mami, mai bine basinosi, decat plangaciosi de colici. Si noi ragaim si facem parturi la greu, e normal, asa elimina aerul din stomacel. Fetele cu bebelusi colicosi, tineti-i sus la ragait imediat dupa masa pana ragaie sa scoata aerul din stomac. Eu nu stiu ce e cu mine, cum trece timpul, tot mai obosita ma simt. ![]() Monica sotie si mama fericitaE primavara, e lumina, e caldura, e zambet, e iubire, e VIATA! |
Da asa e doar ca si plangem la basini si ne scremem de zor
deci nu sunt tot ca efect al colicilor ?? 

Mamica fericita de
Alexandra (03.03.09)www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari
www.rockyou.com/show_my_gallery2.php?source=ppsl&instanceid=135273896" target="_blank">Invitatie botez
aris26 spune:
novus - si al meu tot la 4-5 ore mananca, noaptea chiar la 6 ore. cat despre partzuri si scremut, de obicei dupa ce reusheste sa faca kaki sau sa elimine gazele pe jos se mai linishteshte. cand face urat de la colici, il vezi cum i se contracta burta si se chirceshte tot...se zvarcoleshte si se inrosheshte la fatza, e greu sa nu te prinzi ce are. cand are doar gaze, nu e multumit dar nici crize nu face.
ei?cum a fost alaptatul in mashina??![]()
chatonel - ehe....locuri de alaptat in romania???in ce film? cat despre alaptatul in locurile publice gen o cafenea...hmmm...nu prea merge, nu sunt oamenii pregatiti sa accepte inca. macar mashina e proprietatea mea...nu sta nimeni sa se uite ce fac eu acolo, mai ales daca am vreo esharfa vorba ta. bine, atat le trebuie sa stea sa se holbeze ca ii alerg prin toata pacarea de nu se vad...nu degeaba am investit o gramada de bani in autoaparare![]()

andreeeea spune:
Colici: fetita mea a avut mari probleme la acest capitol. De cum am ajuns acasa au inceput scremetele, parturile (desi scoteam aerul la fiecare masa, luam antidot din farmacii- am incercat TOT) si a fost foarte plangacioasa, nedormind mai mult de 2 ore legat, nici zi, nici noapte. Nimic nu a functionat, decat bratele si titica si asa am dus-o mult timp, agatata de mine. Cand, la 3 luni a acceptat suzeta a fost minunat, ca o calma. Statea singura in patut.... Si a mai durat un timp, apoi a fost alta poveste. Dupa perioada cu colici, totul a fost extraordinar de frumos!
Acum, dupa cum a fost Maria, eu sunt convinsa ca baieteii nu vor avea deloc probleme
(sunt ingrozitor de optimista). Mi-am propus sa fiu mai atenta la:
- pozitia la san (sa aiba in gurita si o mare parte din areola),
- sa ii opresc mai des din supt pt scos aerul,
- sa nu astept sa flamanzeasca pt a nu inghiti repede, cu aer,
- sa nu las sanul sa fie foarte plin si greu de apucat ca sa se enerveze si sa inghita aer
- sa le dau de cate ori vor cere, nu sa astept minim 3 ore, pt ca fiind flamanzi, vor inghiti lacom, cu aer (chiar daca asta inseamna sa fiu si pe post de suzeta). Citeam undeva ca prima luna de viata e considerata ca a zecea in burtica, si ei au nevoie cam de aceeasi apropiere de mama, si abia apoi se invata treptat independenta - de aceea e frecventa nevoie de a fi agatati de mama - san sau brate
- masaj la burtica in sensul acelor de ceasornic
- asezat un prosopel cald pe burtica (cu fierul, feonul)
- asezat bb cu burtica strans lipita de mami/ tati (Maria a adormit in nenumarate nopti in brate, plimbata si cantata, apoi ma asezam usor pe pat cu ea pe burta, si dupa un timp o rasturnam usor pe pat
- cat mai mult timp afara, la aer, unde dorm linistiti si mami respira aer curat si se relaxeaza (noi stam la curte si asta il consider un mare avantaj, ca vor sta mult in carut, afara
Cel mai important: Stiu ca perioada colicilor va trece si apoi va fi doar soare!
Andreea,
39+ cu
si mami de MARIA (5 oct 2005)
http://bd.lilypie.com/vU4Gm8.png
Ayla21 spune:
| citat din mesajul lui novus deci nu sunt tot ca efect al colicilor ?? ![]() ![]() |
Grea e viata de bebelus. Scuze dar nu am acum timp sa modific diacriticele, citeste te rog aici:
http://www.efarma.ro/products.php?id=2121
Monica
sotie si mama fericitaE primavara, e lumina, e caldura, e zambet, e iubire, e VIATA!
aris26 spune:
fetelor, bebele meu de doua nopti reusheshte sa se mishte ca o rama in pat. il gasesc mutat din loc cate 40-50 de cm...
nu e cam devreme? nu are nici 2 saptamani inca.
novus spune:
| citat din mesajul lui aris26 novus - si al meu tot la 4-5 ore mananca, noaptea chiar la 6 ore. cat despre partzuri si scremut, de obicei dupa ce reusheste sa faca kaki sau sa elimine gazele pe jos se mai linishteshte. cand face urat de la colici, il vezi cum i se contracta burta si se chirceshte tot...se zvarcoleshte si se inrosheshte la fatza, e greu sa nu te prinzi ce are. cand are doar gaze, nu e multumit dar nici crize nu face. ei?cum a fost alaptatul in mashina?? chatonel - ehe....locuri de alaptat in romania???in ce film? cat despre alaptatul in locurile publice gen o cafenea...hmmm...nu prea merge, nu sunt oamenii pregatiti sa accepte inca. macar mashina e proprietatea mea...nu sta nimeni sa se uite ce fac eu acolo, mai ales daca am vreo esharfa vorba ta. bine, atat le trebuie sa stea sa se holbeze ca ii alerg prin toata pacarea de nu se vad...nu degeaba am investit o gramada de bani in autoaparare ![]() |
ARIS,
a fost ok in masina, azi in schimb am mai gasit o modalitate 
: in cabina de proba a unui magazin !!!Am plecat satule la plimbare dar dupa 1 ora i s-a facut pofta de-o gustare bebelinei si a inceput sa urle de se uita lumea cam ciudat la mine

asa ca m-am gandit unde pot eu sa alaptez si ma gandeam la varanta lui Chatonel intr-o cafenea , dar nu prea aveam in drum decat niste bodegi
ca de acum o sa le vizitez desMamica fericita de
Alexandra (03.03.09)www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari
www.rockyou.com/show_my_gallery2.php?source=ppsl&instanceid=135273896" target="_blank">Invitatie botez