DIVERSIFICAREA (8)
Raspunsuri - Pagina 14
luny spune:
nicolest peste ii dau salau sau pastrav, atat! pangasius niciodata!
energy galbenusul doar pana la un an, 2/saptamana,dimineata la mic dejun sau nu mai tarziu de pranz, este f greu digerabil si ptr ficat...vorba aia, nici la dusmani sa nu dai oua seara!
Anilla nu e cam repede sa incepi diversificarea, aveti probleme?..poti incepe cu un piure subtire de morcov cu dovlecel..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
Nicolest spune:
Multumesc Luny.
Eu i-am dat deja pastrav si dupa cateva incercari am avut succes si a mancat.
Acum ma confrunt iar cu vesnica noastra problema aceea ca imi refuza legumele si carnea indiferent cum le prepar ciorbita, mancare ... nu ii place deloc vrea doar iaurt.
Le mai combin cu iaurt dar tot nu ii plac si acum are un an si 2 luni si nu o mai pot pacali cum ma vede cu lingura cu legume intoarce capul si zice nu nu.
Mai are cineva problema asta ca eu nu stiu ce metoda sa mai aplic?
puisorul spune:
Nicolest, ai incercat sa ii dai bucati de legume fierte sa le manance ea cu mana? Zic si eu ca noi chiar nu am avut probleme de-astea. Ai incercat sa ii faci ardei umpluti? Eu ii fac cu carne de curcan sau gaina macinata si este una din mancarurile ei preferate. Foarte tare ii plac fetitei mele si spaghetele integrale cu sos de rosii si carne de vita fiarta si pasata.
Ciupercile nu ii plac? De ex fetitei mele ii place mult pilaful cu ciuperci.
Peste si eu ii dau doar salau si daca nu gasim atunci pastrav. Niciodata nu a fost foarte incantata de el dar de cand il fac la cuptor cu sos de legume il mananca fara probleme.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Si ingerii au nevoie de ajutor...
Cum se topesc kilogramele
luny spune:
Puisor, ciupercile dupa 2 ani...sunt greu digerabile ...eu nu-i dau pana atunci!
vrabiuta spune:
Pentru mamicile incepatoare in ale diversificarii - si nu numai - recomand autodiversificarea, cu bucatele intregi de legume fierte, fructe, carnita fiarta. Mai multe informatii in linkul de la semnatura.
Pofta mare tuturor!
diversificare pentru mamici curajoase
puisorul spune:
Luny, recunosc ca nu am citit nimic despre ciuperci si varsta la care se introduc. Dar Stefi nu a avut nici o problema pana acum si ii plac foarte tare. Acum nu i le mai scot mai ales ca ii dau destul de rar.
Ce mai face Mufarina? Cum faceti cu fructele? La noi au ramas tot ca masa de dimineata, inainte de primul somn si dupa lapte.
Si am mai comis-o cu ceva. A dat pitica de gustul ciocolatei. Bine macar ca e cu 85% cacao, ca numai de-asta avem in casa. Cam o data sau de doua ori pe saptamana mananca cate un patratel. O fi bai mare?
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Si ingerii au nevoie de ajutor...
Cum se topesc kilogramele
luny spune:
Muffy e ...cum e el! tot greu cu mancarea, de vreo luna jumate, chiar chin, e nhumai pe fuga, joaca, nu-l mai pot pune in scaun, papa ff putin..el mananca ff bine bucatele, fructe cam oricand, din mers, dar ii mai dau si dimineata cu cereale..problema mare e pranzul, e a treia zi cand il sare complet...nici alergat cu lingurita nu vrea..observ insa ca are tendinta de a manca din mana mea bucati, deci nu mancare gatita, adica paine cu ceva..rosie..soldatei d-astia, in general..sper sa fie doar o perioada si sa-i treaca odata, sa pape si el normal, ca zau ca ma lasa nervii si puterile de intelegere..am incercat o gramada de varianter, de pacaleli, nu tine, daca nu vrea, nu deschide gura si pace!
ci ciocolata...ce sa zic, nu prea e ok, mai ales cu atata cacao, e ff excitanta, ca si cum ai bea tu cafea, plus restul dracoveniilor continute...cred ca e prea repede, eu il feresc de dulciuri cat o sa pot, pana o sa inteleaga..dar la 2 ori/saptamana, ai putea ff usor sa o scoti, nu cred ca se prinde ea, pacaleste-o eventual cu o prajiturica de casa, cu fructe, lapte..
octopusu spune:
Buna!
Eu nu stiu ce sa ii mai dau baietelului meu la masa de la 6 seara, sunt in pana rau de ideei. El are 10 luni si daca ii place mancarea mananca ft bine, dar in schimb nu accepta usor gusturi noi.
vrabiuta spune:
luny - incearca sa ii dai mancare gatita de tinut in manuta, legume intregi si carnita din supa, cartofi la cuptor, fasole verde sau mazare la abur, etc. daca i le pui in scaunel si il lasi sa se joace cu ele (si pui dedesubt niste reviste vechi sau altceva, ca sa nu te lase nervii cand strangi la sfarsit ) poate ai succes si cu masa de pranz.
diversificare pentru mamici curajoase
luny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vrabiuta luny - incearca sa ii dai mancare gatita de tinut in manuta, legume intregi si carnita din supa, cartofi la cuptor, fasole verde sau mazare la abur, etc. daca i le pui in scaunel si il lasi sa se joace cu ele (si pui dedesubt niste reviste vechi sau altceva, ca sa nu te lase nervii cand strangi la sfarsit ) poate ai succes si cu masa de pranz. diversificare pentru mamici curajoase |
mersi, am incercat si asta, am cam incercat tot ce mi-a trecut prin cap...se joaca cu mancarea, o arunca, mananca din mana lui paine, biscuite si cam atat...problema cea mai mare e ca nu prea mai reusim sa-l punem in scaun, vrea numai joaca...iar daca reusim, se enerveaza si chiar daca sta acolo, sigileaza al naibi de bine gura..stau si 30 min dupa el asa, si intr-un final, il las pe jos, ca e clar ca nu va manca..