Gard- stiti o solutie convenabila?
Dragilor, poate voi aveti ceva mai multa experienta si ma puteti ajuta cu o mica consultanta![]()
Sotul meu trebuie sa faca un gard la curte la tara, gard care e cam mare adica in total sunt cam 250 metri liniari.
Acuma situri de garduri... cate vrei, insa costa gardul cat costa casa daca ar fi sa il aleg pe cel mai frumos sau mai aratos
Insa criza nu permite, nu, nu, mai ales ca mai sunt si eu cu ale mele probleme pe lista de asteptare
Asa ca va intreb pe voi cam ce idei aveti?
gard din sipci din lemn
gard din plase cu stalpi de metal
gard din piatra de rau, mie asta mi-ar plae, macar la poarta, asa romanesc
gard din prefabricate???
sau poate stiti voi niste combinatii simple care sa arate bine . sau poate stiti pe careva care are stoc si vrea sa il lichideze

in sfarsit, sa nu radeti de subiectul meu
Raspunsuri
dulcetica spune:
Asteapta sa faca vecinii.
Tocmai sintem si noi in aceeasi situatie,cu mentiunea ca intii ar trebui sa vina constructorii sa faca casa si apoi va fi vorba de un gard final.
Avind in vedere ca e vorba de un gard la tara ,de ce nu faceti unul taranesc de nuiele,asa cum vezi in zona montana sau un gard viu natural?
Teoretic eu cred ca ar trebui ca vecinii ,doar e gard comun, sa contribuie impreuna si sa-l puna,nu?Noi avem gard doar pe o latura,adica facut de un vecin.Asa l-am achizitionat,neimprejmuit.
Si pentru gardul final inca n-am studiat vreo varianta.La noi gardul e sfint,occidentalii am vazut ca nu baga bani aiurea in garduri.Poate ar fi un inceput ,in situatia asta de criza sa adoptam modelul occidental.
Mariaa spune:
sara buna :)
solutia 'fara gard' cred ca o sa fie din nou valabila cand o sa (re)venim la un nivel de civilizatie mai ridicat de cel de acum...
am avut si noi 'fara gard' de cand s-au nascut parintii si pana acum vreo 10 ani cand ne tot trezeam cu (noua) vecina in curte la fantana forata la noi ![]()
lina, la noi cam tot asa e in mliniari si am pus gard din plase cu stalpi de metal. si pentru ca avem caini ce mai sapa pe langa gard, am pus pe o inaltime de aprox. 10cm un fel de soclu din ciment in care e fixata sarma din loc in loc si care tine si stalpii (infipti mult mai adanc de fapt..)
in plus da un contur ok de jur imprejur. inaltimea plasei e de cca.180cm si avantajul, pe langa cel financiar, e ca poti pune plante cataratoare cu flori care protejeaza interiorul curtii de priviri indiscrete ![]()
daca-i musai trimit o poza edificatoare pe o adresa de mail 
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma INVINGE cancerul!
un copil creste in inima mea
****** am un inger pazitor 
dulcetica spune:
Zi ce plante si cit costa un m de gard de asta sau in fine.... ca trebuie calculata si densitatea stilpilor,betonul.Plantele in cit timp se dezvolta si care e aspectul iarna?Am vazut niste plante agatatoare cu o inflorescenta albastra superba.1.80 m e destul de inalt.Unde au gard de asta ,pe la dedeman,la metro?
ileana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dulcetica Zi ce plante si cit costa un m de gard de asta sau in fine.... ca trebuie calculata si densitatea stilpilor,betonul.Plantele in cit timp se dezvolta si care e aspectul iarna?Am vazut niste plante agatatoare cu o inflorescenta albastra superba.1.80 m e destul de inalt.Unde au gard de asta ,pe la dedeman,la metro? dulcetica |
Si la Metro si la Praktiker, poate si la Dedeman sau ambient.
Cumperi stalpi , : plasele sunt prefabricate ( uneori si vopsite versi)...are dreptate Maria, cu soclu este mai sigur si stabil ( costa in plus)..
Plante, poti sa cari din padure/parcuri mai salbatice , iedere, mare si s-o insiri direct pe gard, mai pui si tu 2-3 tui...
ileana spune:
| citat din mesajul lui linasobolina Dragilor, poate voi aveti ceva mai multa experienta si ma puteti ajuta cu o mica consultanta Sotul meu trebuie sa faca un gard la curte la tara, gard care e cam mare adica in total sunt cam 250 metri liniari. Acuma situri de garduri... cate vrei, insa costa gardul cat costa casa daca ar fi sa il aleg pe cel mai frumos sau mai aratos Insa criza nu permite, nu, nu, mai ales ca mai sunt si eu cu ale mele probleme pe lista de asteptare Asa ca va intreb pe voi cam ce idei aveti? gard din sipci din lemn gard din plase cu stalpi de metal gard din piatra de rau, mie asta mi-ar plae, macar la poarta, asa romanesc gard din prefabricate??? sau poate stiti voi niste combinatii simple care sa arate bine . sau poate stiti pe careva care are stoc si vrea sa il lichideze ![]() ![]() in sfarsit, sa nu radeti de subiectul meu ![]() Intreaba si vei primi un raspuns! |
La tara este regula : "fiecare isi face gardul din partea dreapta".
Regula asta se aplica decand satul...
Din plasa cu stalpi de metal, este cel mai convenabil.(noi am tot calculat).
Acum gasesti si mai usor si ieftin forta de munca...e si primavara, pi plante....
linasobolina spune:
Pai situatia e cam asa:
o latura are cam 100 de m lungime, terenul e usor la vale si fiecare vecin, ca sunt vre-o 4-5, a facut cate o bucata de gard din ce a putut si cum a putut si e ca ceasul rau
Lasand la o parte ca nici macar nu intra in discutie sa participe si ei la aceasta cheltuiala.
Unul din vecini este chiar scoala satului

Si chiar trebuie gard ca sunt multi caini care intra sau ies, lasandu-i la o parte pe ai mei care au descoperit "raiul" aici dupa ce au stat la bloc.
Si nu vreau sa va zic cum e cand sunt catelele satului in calduri si ai mei indragostiti...
Sapa pe sub gard, rup plasa, nebunie, deci imi trebuie GARD!!!!!!!!
Ideea cu gardul din nuiele e chiar interesanta, poate mai aveti si altele...
Si nu cred ca e chiar asa scumpa, trebuiesc nuiele , speciale??? si oameni care sa stie cum se impletesc
Mariaa spune:
www.gradinamea.ro/1_m_2_Plante_pereneflori78.html" target="_blank">aici poti vedea plante perene care merg bine de pus langa gard. preturile sunt tare bune, dupa parerea mea.
gardul l-am facut noi de jur imprejur ca am tot asteptat sa-l faca unii altii pana ne-a trecut
plasa de gard se gaseste si in depozitele de constructii si cred ca si stalpi. noi am avut nevoie cam de 25 de stalpi iar manopera e a huzbantului (sudat, cofrat, turnat beton, taiat sarma, etc) eu am contribuit cu vopsitul stalpilor.
si noi am pus pe foaie toate variantele si asta ne-a iesit cea mai ieftina la asa lungime mare de gard (materiale procurate+manopera)
gardul de nuiele nu poate fi sarit/gaurit de caini?
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma INVINGE cancerul!
un copil creste in inima mea
****** am un inger pazitor 
V. Erica spune:
Fetelor, in tara asta nu se poate fara gard, cu gard de nuiele sau gard viu! Trebuie gard sanatos nene, eventual de piatra si terminat cu tepi de fier sau electrificat
...
Lina, draga, gandeste-te bine la aspectul asta! Noi am avut de ingradit cam aceeasi suprafata ca a ta anul trecut. Am ales solutia mai convenabila: pt partea de la strada(cam 100 m) - bordura de beton de cca 50 cm, stalpi metalici cu plasa de sarma legata bine, plus sarma ghimpata ca sa fie greu de desfacut (asta pt ca noi nu locuim acolo). In rest este partial ingradit tot cu stalpi met+sarma, insa avem si o parte considerabila de nuiele pe care trebuie s-o inlocuim urgent pt ca suntem patiti cu hotii.
Mi-ar fi placut, ca si tie, un gard de piatra de rau inalt, peste tot, dar cum e vorba de o suprafata asa mare, am amanat (imi place mie sa zic
) ideea...
Ieri am pus langa gard rasaduri de thurnbergia si zorele din 30 in 30 cm. Abia astept sa le vad inflorite. Asta va rezolva problema intimitatii.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
catalina2307 spune:
| citat din mesajul lui dulcetica Zi ce plante si cit costa un m de gard de asta sau in fine.... ca trebuie calculata si densitatea stilpilor,betonul.Plantele in cit timp se dezvolta si care e aspectul iarna?Am vazut niste plante agatatoare cu o inflorescenta albastra superba.1.80 m e destul de inalt.Unde au gard de asta ,pe la dedeman,la metro? dulcetica |
Plantele cu inflorescente albastre sunt frumoase primavara /vara. Iedera este ok si iarna. Mie in doi ani mi s-a indesit foarte mult, nu se mai vede nimic din strada. Si arata tare bine.